איך להתנהל בצמחונות עם שומן חזיר באיטליה ?

../images/Emo4.gifאיך להתנהל בצמחונות עם שומן חזיר באיטליה ?

אני נוסעת לטיול באיטליה. הסתבר לי שהאיטלקים מבשלים/אופים הרבה בצקים עם שומן חזיר. אני לא יודעת לגבי פיצות ופסטות וסלטים... אני חוששת שגם שם...אני רוצה להנות מהאוכל האיטלקי, מה אני עושה ?

בעיה

לא ידעתי שזה מה שהם עושים, (איכס חזיר)... למישהו יש תובנות? דרך אגב, כנסי שם לסופר מרקט, יש להם אננסים הכי טעימים בעולם (למרות שלא הייתי בתיאלינד, מודה) וזה עולה ממש ממש זול (מסתבר שהם מגדלים אננס..) תקני סכין, תקני אננס אחד או שתיים, תעצרו בצד הדרך תקלפו את אננס ותתענגו, גם תאנים וענבים לא חסר שם. אני ממש אוהבת להיכנס לסופר מרקט בחו"ל כי אז את רואה את האוכל האמיתי של המדינה, ואיטליה.. אחחחח... שמן זית, תבלינים, פסטה מחטה מלאה (שעולה שם גרושים), ירקות ופירות.. תענוג... חופשה נעימה! ותעדכני איך עקפת את המסוחה הזו...

d a p h n a

New member
לעניות דעתי אין בעיה באיטליה

עם לחם, פסטה וכו' כצמחונים, כי הלחם האיטלקי בדרך כלל יחסית בסיסי (קמח, מים וכאלה. בטוסקנה הם אפילו לא שמים מלח בלחם), ופסטה מכינים מקמח, מים, מלח, ולפעמים שמן זית או ביצים. מאפים יותר מורכבים אולי עלולים להכיל שומן בעלי חיים, אבל אני לא חושבת שיש בעיה עם המאפים הבסיסיים. מה שכן צריך לקחת בחשבון זה את נושא הגבינות: באופן כללי חלק גדול מהגבינות הקשות, מיוצרות באופן מסורתי עם רנט שמגיע מאנזימים במיצי הקיבה של בעלי חיים (בקר או חזירים). בארץ אין בעיה עם זה כי מטעמי כשרות לא משתמשים באנזימים כאלה, אבל בחו"ל חלק גדול מהגבינות הקשות אינן צמחוניות למקפידים. כדאי לציין שהאנזימים האלה הם כמות די מזערית, אבל הם בכל זאת קיימים. כשאני מטיילת בחו"ל, המדיניות האישית שלי היא don't ask don't tell, כלומר, אם אני במסעדה ומגישים לי מוצר שהוא צמחוני בכל צורה אחרת אבל מכיל גבינה, אני לא שואלת עם הגבינה צמחונית או לא. זה פשוט עניין פרקטי. אחרת מאוד מאוד קשה להסתדר בחו"ל. כמובן שאם אומרים לי חד משמעית שהגבינה אינה צמחונית, אני לא אוכלת אותה. אבל, אני מודה שזו גישה "חפיפניקית". צמחונים קפדניים צריכים להיות מודעים גם לעניין הגבינות.

../images/Emo13.gif

אני בגישה שלך. עכשיו שאני טבעונית והרבה יותר קשה לי גם אני לפעמים מעלימה עין אם יש במתכון מסוים קצת גבינה או חמאה כי מאוד קשה לי לצאת למסעדות אז אני לא רוצה לבאס ופשוט הולכת על המנה הכי טבעונית שיש.

d a p h n a

New member
באופן מצער, לא בהכרח

מוצרלה, כמו רוב הגבינות האחרות, יכולה להיות מיוצרת צמחונית או לא צמחונית. במקומות כמו ארה"ב ובריטניה, שבהם יש מודעות גבוהה לצמחונות, חלק משמעותי מיצרני הגבינות דואגים שרוב הגבינות שלהם יהיו צמחוניות (למשל חברת sargento, שלמעט משהו כמו ארבעה סוגים, כל שאר הגבינות צמחוניות), אבל באיטליה, שבה אני משערת שחלק גדול מהגבינות מיוצרות בייצור יחסית מסורתי, אני לא יודעת עד כמה הם בכלל מודעים לנושא של "גבינות צמחוניות".

1winnie

New member
שימוש בשומן מן החי - נכון לרוב אירופה

יש אתר שמדריך איך לשמור כשרות בטיולים באירופה ובקשר לשומן מן החי - תוכלי לעשות את זה, כי זה אחד הדברים המאד לא כשרים

ובפורום צמחונות/תזונה צמחית

התנהג כצמחוני ואל תציע בשר או מוצרי חלב/ביצים לטבעונים.

הכוונה הייתה לעמיחי ("יונית הצמחונית")

ולא אלייך. לצרכי שיווק ופרנסה הוא לא בוחל בשום אמצעי כולל להמליץ על אכילת בשר בפורום צמחונות או על אכילת מוצרי חלב ו/או ביצים לאנשים שמצהירים שהם טבעונים ולא מעוניינים לצרוך מוצרים מהחי.

חס וחלילה

הכוונה הייתה לכאלה שנכנסים לפורום שיש בו צמחונים ומטיפים לאכילת בשר. את בסדר גמור, איזה כיף לך שאת נוסעת לאיטליה

atomic kitten

New member
הבעיה שלי באיטליה היתה

שהאיטלקים דוחפים לכל דבר פרושוטו. בכל סדוויץ ועל כל מאפה. היה לי קשה עם האוכל שם. נראה לי שצמחונות שם היא דבר נדיר שלא לדבר על טבעונות. פסטה בלי בשר אפשר למצוא אבל לפעמים בא לחטוף משהו על הדרך ואז זו בעיה.

d a p h n a

New member
לי לא היתה שום בעיה באיטליה

למעשה, יש מעט מקומות שבהם אכלתי עד כדי כך טוב כמו שאכלתי באיטליה.

בדיוק בשביל זה המציאו את הפי קאו!

http://www.happycow.net/ תעשי חיפוש עבור איטליה, עבור הערים בהן תהיי. האתר לא תמיד 100% מעודכן, אבל לי הוא תמיד שימושי בחו"ל. תוכלי גם לבקש מהמלצרים במסעדות הצמחונית/טבעוניות האלו שיכתבו לך על פתק באיטלקית "בלי שומן חזיר" "אני צמחונית" "בלי בשר", ואז את הפתק הזה תשמרי לכל הטיול ותוכלי להראות אותו במקומות הבאים, גם אם הם לא יהיו תמיד מסעדות צמחוניות. מנסיוני זה עובד נפלא. טיול נעים!

lisa s

New member
תודה על הקישור לאתר

זה מדהים שבהרבה מדינות באירופה ה"נאורה" בכלל אין מונח כזה כמו צמחונות. גם אם קיימת מילה לזה, צריך להסביר להם במילים מפורשות למה הכוונה. להבדיל, כשהייתי בטורקיה לא ציפיתי להרבה הבנה ובכל מקום הסברתי בפירוט מה אני רוצה לאכול והם היו מאוד נחמדים וכמעט תמיד הסתדרתי. באחד המקומות הזמנתי צלחת מאזטים והדגשתי שאני רוצה אותם ללא בשר. הגיעה צלחת מאזטים נאה ובמרכז ערימת כבדי עוף
(עוף זה ציפור...)

למעלה