אהרון עיני התארח בפורום

0ne Man

New member
זה בסדר ../images/Emo13.gif

אני יודע שהתבלבלת בכינוי. גם לי זה קורא לפעמים..

בדקתי

בפורום הזה אין כניסה לאורחים. אבל יש כאן ארבעה בלונים נפוחים עד כדי כך שהייתי יכול להרכיב עליהם סמיטריילר ולהסיע אותו מעל הר תבור כשגלגליו בעמק יזרעאל.

moran f

New member
אם לא תענה במקום הנכון

אנשים לא יבינו אותך. וכן, אפשר לסרוק גם דברים תלת מימדיים. או שאולי אם תסביר בדיוק איזה מכשיר זה, יהיה קל יותר לעזור לך. אם אתה רוצה עזרה, כמובן.

0ne Man

New member
אוקספורד, אני מתפלא עליך ../images/Emo2.gif

חשבתי שאתה גולש ותיק באינטרנט ובפורומים..אז אני מבין שטעיתי. לא נורא, תמיד אפשר ללמוד. אז ככה, נהוג לכתוב תגובות להודעות קיימות מתחת לאותה הודעה שרוצים להגיב עליה. זה נקרא "שירשור". ועוד דבר, לא נהוג לכתוב בתגובה להודעה קיימת תגובה על הודעה אחרת, או לפתוח נושא חדש. אם רוצים להתחיל נושא חדש, צריך לכתוב הודעה חדשה, בלי לשרשר אותה להודעה קיימת, ואז כולם מבינים שאתה רוצה לפתוח דיון חדש. זהו, זאת כל התורה על רגל אחת. אנא פעל כך להבא. תודה

איך אני הופך קובץ תמונה

ממערכת הפעלה סימביאן (מערכת הפעלה של טלפונים סלולריים) לקובץ תמונה למחשבי PC? הייתי מדפיס את הקובץ אולם במדפסת שלי אין אינפרא אדום. חשבתי שדפדפן אופרה יפתור את הבעיה, אך מדובר בדפדפן לטלפונים ניידים. יש דפדפן זהה למחשבי PC ואינני יודע אם הוא יזהה את הקובץ. סיומת הקובץ למבינים: x-epoc-mbm (אקוויוולנטי לסיומות GIF, JPG ב-PC).

moran f

New member
אה, זה כבר יותר ברור

אבל האמת היא שאני לא יכולה לעזור. סריקה מהטלפון זו עדיין אופציה, אבל סביר להניח שזה יראה רע. הייתי מנסה לבדוק תוכנות המרת תמונה, בתקווה הקלושה שאחת מהן מכירה את סוג הקובץ הזה. בהצלחה.

תודה לך

כמובן בדקתי תוכנות להמרת תמונה. לרוע המזל כולן מיועדות לטלפונים הסלולרים עצמם (מסתיימות ב-SIS לעומת EXE או COM ב-PC), ועוד יותר גרוע - בטלפונים הסלולריים מערכת ההפעלה שונה מיצרן ליצרן. כך כאשר ניסיתי להתקין את התוכנה בטלפון, קיבלתי הודעה על חוסר תאימות. אלו "מחלות הילדות" של הטלפונים הסלולריים כפי שגם במחשבים האישיים היו בעבר מחלות ילדות - דגמים שונים ומשונים כמו אטארי, קומודור, מיקרו-בי, רדיו-שק ועוד כהנה וכהנה, עד שבסוף כולם התאפסו על ה-PC. גם SMS אי אפשר היה לשלוח בזמנו מחברה לחברה, ועכשיו זה השתנה.

moran f

New member
טוב, טלפונים אני לא מכירה

דווקא הציעו לי אינטרנט בפלאפון כשהחלפתי מכשיר, אבל וויתרי על ה"תענוג". אני לא חושבת שאפשר לגלוש כמו שצריך בחלון הפיצי של הטלפון. חבל לי על העיניים. בכל מקרה, בתוכנות המרת תמונה התכוונתי לתוכנות כמן ACDsee למשל (נראה לי שזה השם באנגלית - לא השתמשתי בה אף פעם). אני בספק אם הן מכירות את הפורמט הזה, אבל מי יודע? בפורום טלפונים סלולריים לא עזרו?

גם לי יש אינטרנט בטלפון הסלולרי

משני הסוגים - WAP ו-WWW. אינני משתמש בו כי במחשב השולחני יש לי אינטרנט "חינם" (במחיר קבוע לחודש). האינטרנט הסלולרי נועד בעיקר לשומעים כדי להוריד רינגטונים וצלילים שונים. תוכנת ACDSee אצלי לא זיהתה את פורמט התמונה, ובפורום סלולרי הרייטינג גבוה מאוד. תוך עשר דקות ההודעה שלי צללה למטה ונותרה ללא תשובה. אחרי עוד רבע שעה היא עברה לתחתית הדף הקודם

moran f

New member
לי אין. אפילו לדקה לא היה לי.

צלצולים באמת לא רלוונטיים לגבי. הייתה תקופה שכמה אנשים התלהבו מהאפשרות לקרוא סיפורים קצרים דרך הטלפון הסלולרי. זה מה שגרם לי לרחם על העיניים שלי. מצד שני כבר ראיתי משחקים שאמרוים לעבוד באינטרנט סל7לרי, אז מי שנהנה מזה אולי שווה לו. דווקא פורום סלולרי הוא כזה פעיל? על מה יש להם לדבר שם?

מה עושים בפורום הסלולרי?

התשובה פשוטה: לכמה אנשים יש טלפון סלולרי, וכל כמה זמן יוצא טלפון סלולרי חדש לשוק?
התוצאה היא שכל משתמש סלולרי נוכחי או פוטנציאלי מגיע לפורום ושואל: "מה אתם אומרים על הדגם הזה? ואולי כדאי לי הדגם ההוא? והאם הוא עושה את זה ואת זה?" וכך הפורום יוצא "מפוצץ". הקישור ש"איש אחד" הביא לא ממש עוזר. כבר הייתי שם - כמו כוסות רוח למת. בסופו של דבר שלחתי את הקובץ לפקס רגיל. התוצאה לא מי יודע מה אך ניתן להבין פחות או יותר במה מדובר. לא שיש במסמך איזשהו חידוש, אך הוא אותנטי ובחתימתו של יו"ר מרכז השלטון המקומי (שהוא גם ראש עיריית כרמיאל למי שמאוד מתעניין). בעת הצורך ניתן לנפנף במסמך מול רשות מקומית סרבנית במיוחד, אך אינני מאמין שזה יקרה. פרטים בהמשך.

moran f

New member
אה... גם לי יש טלפון סלולרי

אבל דגמים חדשים לא ממש מעניינים אותי
זו כנראה הסיבה שלא ידעתי שזה פורום כל כך עמוס - אפילו לא עלה על דעתי להיכנס אליו.

ואף פעם לא רצית לשאול משהו?

מעניין אותי אם את משתמשת בו גם לשיחות קוליות או ל-SMS בלבד? והרי המכתב מאת יו"ר מרכז השלטון המקומי. למעלה ניתן להבחין בכותרת של אח"א, דרכה הגיע אלי המכתב.

moran f

New member
בעיקר לשיחות קוליות

אבל עם מספר מצומצם יחסית של אנשים.

למעלה