אהרון עיני התארח בפורום

moran f

New member
אין לי שמץ של מושג

אבל מההסברים כאן בפורום יש סיכוי. למה?

אינני יודע

היכן נמצא דירוג השמיעה אצל מי שמדברים שיחות קוליות. אני יודע שבארגוני החרשים וכבדי השמיעה מתקבלים חברים עם ירידת שמיעה של 50 דציבל (או 55 דציבל, אינני זוכר). בפורום נכתב שהממשלה רצתה להחיל דירוג של 85 דציבל ומטה, ובסוף "התפשרו" על 70 דציבל. כאמור אינני יודע מהו הדירוג אצל כבדי שמיעה. אני מכיר גם כמה מתורגמנים כבדי שמיעה ואין לי מושג אם הם זכאים לסל תקשורת או לא.

moran f

New member
שנינו קוראים באותו פורום

את ההגדרות ראיתי. מצד שני, אתה בטוח שאתה יכול להסיק את מצב ירידת השמיעה שלי מהעובדה שאני מדברת בטלפון? למה אתה מקווה שאני זכאית לסל תקשורת?

צלף

New member
אין קשר ישיר בין דיבור בטלפון

לזכאות תקשורת הזכאות לסלתקשורת מסתמכת על האודוגרמה, שמראה רק את הירידה בשמיעת הקול, האוידוגרמה לא מודדת באופן ישיר את מצב ההבחנה בין הטונים (התדירויות) של דיבור, ולכן יתכן שני אנשים עם אותה אודוגרמה, אחד ישמע סביר עם מכשיר שמיעה, כולל דיבור בטלפון, ושני ישמע רק רעש...

moran f

New member
ולכן אני אומרת

שמהעובדה שאני מסוגלת לדבר בטלפון אתם לא יודעים הרבה על איך נראית האודיוגרמה שלי.

מה הוא קופץ?

השאלה היא אם את מעוניינת בסל או לא
כבר ראיתי כבדי שמיעה שאמרו שהם "רוצים לחשוב על זה" (על קבלת הסל...) בזמנו היה לי קשר עם כבדת שמיעה שדיברה בטלפון וגם הבינה מה נאמר ברדיו. ראיתי את האודיוגרמה שלה ואינני זוכר דבר ממה שראיתי. כרגע אין לי מושג מה זה "חרש" ומה זה "כבד שמיעה".

moran f

New member
זה לא מה שדחוף לי כרגע

אולי כשיהיה לי זמן וכוח אני אבדוק את הנושא. זה לא כאילו אני אצטרך גלאי בכי בזמן הקרוב

אם את רוצה את יכולה להגיע לקבל

טפסים בסניף ירושלים. יש עובדת סוציאלית נחמדה מאוד וקוראים לה איריס. את יכולה לבקש ממנה טפסים והיא גם תגיד לך איפה נמצאת הלשכה שיכולה לטפל בך. אם לא תרצי למסור פרטים אישיים, תאמרי לה שאינך רוצה. תעודת זהות צריך להציג כדי להוכיח שאת ישראלית, כי הזכאות היא לאזרחי ישראל. טלפון הסניף הוא 6234391 ויש תא קולי להשארת הודעות. לא מדובר בגלאי בכי בלבד אלא בתוספת כל חודש שנועדה לכסות את הוצאות התקשורת.

moran f

New member
כן, אני יודעת

אבל כשאמרתי שאין לי זמן וכוח לרוץ בשביל זה התכוונתי לזה. תודה בכל מקרה.

askman

New member
אהרון שלום שאלת יו"ר חדש

כל ראש הממשלה מסיים תפקידו יש חוות דיעה על ראש הממשלה החדש.תמיד זה היה.אז איך יו"ר החדש מבחינת עבודתו הציבורית. עזוב אותך מקטע אישי עימו.אנו הציבור רוצים לדעת את אמת ציבורית!!!! 2.חובות אח"א, אז חובות אחא תמיד זה היה אז חוב עכשווי יכול להעלם ולא יסגור אחא?מה הסיכויים שיחוסל חוב גדול? תודה! ASKMAN

אהרון33

New member
אוף.. אתה מנסה לגרור למערבולת

אח"א..
אמת קשה לי לבקר את יו"ר נוכחי. כי הוא לא עבד בכלל באחא,בקושי הוא שם באחא.. עסוק בעסקים שלו-ביטוח. הייתי כמה פעמים בבית הלן קלר ולא ראיתי אותו שם.לכן אני לא יכול לבקר אותו,האם הוא עובד נכון או לא.כי הוא לא שם בכלל בשעות הבוקר.. אמרו לי שהוא שם רק אחרי הצהריים.. מענין משרדי הממשלה פתוחים אחרי הצהריים בשבילו..
,מבין יבין
2.אין לי מידע מדוייק מה גודל חוב אמיתי של אחא. אחד מספר לי,900,000 אלף שח. השני אומר מיליון וחצי שח.ושלישי אומר 2 מיליון שח. שמעתי שמארגנים תביעה משפטית עם פירוק עמותה.אינני יודע שהאם זה נכון
אמת ואכן אפשרי להבריא את אחא.. זה סיפור אחר.אך לא אכתוב כאן. במקרה הכי גרוע -אחא יסגר ויתפרק, כל סניפי הארץ יהפכו למועדונים המקומים. המרכז אחא יעלם לגמרי. קבלתי פניה מאנשים מסוימים שרוצים להקים עמותה שיטפל בנושא רק ואך בזכויות ובקשו שאצטרף.. אמרתי לא
,מספיק לי
עדיף שאני אתרכז בעסקים שלי ולפתח אותם.

כיסוף

New member
אני רוצה להגיד משהו

ראשית אני מאוד מעריכה את זה שנתתם במת אירוח לאהרון עייני. גם בפרט שבזמנו היו מחלוקות וכתיבה לא נאותה בין אישי לאהרון שאני לא אכנס לזה אבל אני משערת שאישי שם את הדברים בצד או תייק אותם בארכיון. ונתן את זכות הבמה לאדם שבעבר נלחם על זכויות החרשים והליקוי שמיעה וברפרטואר שלו יש הוכחות ביצוע להבדיל מהשנה הנוכחית וחוסר מענה מצד היו"ר המכהן

שוב היא עושה "אאוטינג היסטורי"?

האם חילוקי הדעות היו ב"תפוז"? מה הסיבה להביא דלי מים דלוחים ממקום אחר ולרוקן אותו כאן? כמו ההוא שמחפש את המטבע מתחת לפנס כי שם נמצא האור? עד עכשיו לא ידעתי שהיו חילוקי דיעות כאלה. כעת אני יודע

כמה שאלות .חשבתי

שאלה 1: מה אתה מרגיש כעת עם פרישתך מניהול אח"א שאלה 2 : כידוע שאתה וצוותך הייתם לוחמים טוב בהפגנה אף השגת לנו כמה זכיות טובים למשל סל תקשורת וכדומה כיום יש עוד חזקה חדשה שהיא שמה ויקי כנפו .כעת היא רוצה לעבור לפולטיקה השאלה עם אתה חשבת גם לעבור לפולטיקה ?.הרי אדם כמוך חכם יכול להיות פוליטקאי ולהמשיך לתרום מזמן לעזור לנו שאלה 3 אחרונה בנשוא חייך אישיים אם יש לך תוכנית לעתידך או לעתידנו ? שאלה בנוגע לחיי או לאחרים שאלה 1 : האם מי שמקבל קיצבת נכות זכאי גם סל תקשורת ? ומה המלצתך ? שאלה אחרונה וזהו שמעתי שאחד הפורומים אין מתורגמניות אז אם אזמין מתחום אחר (לא מאח"א).אוכל לנצל שעות בחינם שמגיע לי או אשלם כל שוב חג שמח וכמובן יישר כח על מה שאתה והצוותך עשיתם למענינו

צלף

New member
מי שמקבל קצבת נכות יכול להיות זכאי

גם לסל תקשורת, כמה שידוע לי אין קשר בינהם. אלא מי שלא עובד מקבל סל תקשורת של 260 ש"ח לחודש ולא 288 ש"ח לחודש...

את זה ממש לא ידעתי

חשבתי שרק מי שלא מקבל קיצבה תודה שאמרת לי מקווה שליד ביתי תהיה סל תקשורת ואתחיל לפעול בנדון לגבי כך אחרי חגים אבל מקווה שגם אחרי שתהיה לי קיצבה מחדש לא יפגע בחיודש קיצבה בגלל סל תקושרת כדי שבוועדה לא תגיד לי כך " יש לך כעת סל תקשורת ,אז בשביל מה אתה צריך גם קיצבה נכות " אז מה הגיד להם ? מבין את הכוונה טוב חג שמח לך ושנה טובה

צלף

New member
תשובה ארוכה לשאלה קצרה

קצבת נכות - נחשבת לדמי קיום לנכה שאין לו הכנסות מעבודה או מקור אחר, מי שיש לו הכנסות מעל לשכר מינימום לא מקבל קצבת נכות... סל תקשורת זה מעין השתתפות המדינה בהוצאות שכרוכות בתקשורת לחרשים, והיא דומה (לפחות כך הבנתי מהודעות בנידון) למשל לקצבת ילדים שהיא מבחינה עקרונית השתתפות המדינה בהוצאות על גידול ילדים, הצד השווה שהן מוענקות לכולם: עשירים ועניים... (זה לא 100% מדויק בקצבת תקשורת כי יש הבדל בין מי שעובד למי שלא עובד, חוץ מזה קצבת ילדים מעוגנת בחקיקה בעוד שסל תקשורת זה תלוי הסכם). על כל פנים אין קשר בין קצבת נכות לסל תקשורת לפי רוח דברים אלו... לגבי מתן סל תקשורת בפועל - אתה לא ניגש לועדה בכלל, אלא לעובדת סוציאלית בלשכת הרוחה במקום מיגורך, והיא נותנת לך טפסים ובודקת את זהותך, ואתה ממשיך למלא את הטפסים (ואתה יגכול לקבל טפסים מאח"א ובקול). כאן הבעיה שברוב הערים הגדולות עדיין אין מי שיקבל את הטפסים הממולאים על ידך, כדי לשלוח אותם ללשכת הרוחה, שמעתי בצאטים שברחובות ובלוד ובראשון לציון עוד לא מטפלים בסל תקשורת בעוד שבפתח תקווה כן (וגם בבית שמש).

havavi

New member
סל תקשרות בראשל"צ

שלום צלף, ברצוני לתקן את טעותך...לפני החודש התחילו לטפל בסל תקשורת אצל עו"ס בלשכת רווחה בראשל"צ. בימים האחרונים כולנו קבלנו אישור על סל תקשורת ובינתיים שולחים טפסים של חשבון בנק וכו... כל זה הודות למועדון חרשים מ.ת.ח.ב.ר על המאמצים שלנו. בהזדמנות זו עלי לשבח את עו"ס שלנו במסירותה רבה שטפלה יפה בחרשים לשביעות רצונם. זה לידיעתך.... מחוה סגנית יו"ר מ.ת.ח.ב.ר

למעלה