אורן סמדג'ה מגיע להתארח

יוֹאב

New member
../images/Emo41.gif אורן סמדג'ה מגיע להתארח ../images/Emo41.gif

אז לאחר שגל פרידמן התארח בפורום וענה על שאלותיכם, מגיע אורח נוסף לפורום. מדליסט נוסף. המדליסט הראשון (יחד עם יעל ארד) של מדינת ישראל - אורן סמדג'ה ! ביום ראשון, בשעה 19:00, הוא יתחיל לענות על שאלותיכם, לקראת האולימפיאדה הבאה עלינו לטובה באתונה. ניתן להשאיר לו שאלות כבר מעכשיו. שיהיה אירוח מהנה ופורה לכולנו.

שאלה ראשונה שלי

שלום אורן , שטלתי היא : בברצלונה באותו ערב גדול של הספורט הישראלי , שבו זכינו בשני מדליות , קודם כל יעל ארד ואחרי זה היו הקרבות שלך , רציתי לדעת איך היתה הרגשת באותו רגע שידעת שיעל לקחה מדליה , ואתה נימצא כמה דקות גם לפני קרב על מדליה .. הייתה בלחץ ? התרגשת מהמדליה של יעל ? או התנהגת מקצוען ובמטרה להשגת המדליה ? שאלה לפי דעתי מעוד מעניינת , על מה שעבר עליך באותו זמן !

ההרגשה ביום של המדליה

ראשית הגעתי לברצלונה במטרה לזכות במדליה אני יכול לספר לך שאת הקרבות של יעל אפילו לא ראיתי כי היתי עסוק במטרה

לאורן שאלות נשיות../images/Emo25.gif

1.על מה חשבת בדקות הראשונות כשהמדליה עלייך?אמא?אבא?מאמן?מה עובר לילד בן 20 באותם הרגעים? 2.מה היית מייעץ לאריק זאבי דקה לפני העליה לקרב על המדליה? 3.האם אחרי הזכייה כשמרגישים בטופ יש לפרוש או להמשיך ?מה למדת מניסיונך? 4.ולסיום עם יד על הלב: כל המדינה מצפה לזהב של אריק ..מה מאחל מדליסט אולימפי ראשון למועמד כמוהו? ממתינה לתשובות תודה לינדה

בדקות הראשונות כשאני מדליסט אולימפי

1. הרגשה עצומה שקשה לתאר במילים אם אני לא טועה כבר אמרתי את זה אבל זאת הרגשה שמעבר לבכי כמובן שיש את התסריט אבא משפחה מאמן. כאשר זכיתי היתי בגיל צעיר יחסית גיל 22 {השיא בענף הג'ודו הוא 25+}כמה חודשים אחרי הצבא ואז זה היה כזה מוזר לגעת בפיסגה בגיל כזה. 2. זה לא נכון לבוא לספורטאי ולייעץ לו בדקה של תחילת הקרב מה לעשות ספורטאי ברמתו של אריק וכל אחד אחר שמגיע למעמד הזה עובד קשה מאוד לא רק על הצד הגופני אלה גם על הצד המנטלי החשוב הוא בדקות אלה להיות מרוכז אך ורק במטרה שלשמה התאמנת ולא לתת לשום גורם אחר להכנס לך לראש ולהסית אותך ממטרת היעד שלך 3. אין על זה מענה חד משמעי לא הוכך מה הדבר הנכון לעשות 4.אני מאחל לאריק הצלחה כמובן שאני מאמין ביכולת שלו ולדעתי אריק יעשה את זה רק השאלה באיזה צבע

שאלה לאורן../images/Emo141.gif

מתי פרשת ומה אתה עושה היום?עדיין יש קשר למקצוע?אם אתה מאמן אז איפה?

עושה היום

הפרישה הרשמית היא בשנת 1999 אחרי נסיונות שלי להגיע לסידני למי שלא זוכר נפצעתי קשה 10 ימים לפני אולימפיאדת אטלנטה ובזה בעצם אבדו הסיכויים שלי לעוד מדליה אולימפית כיום אני מאמן ילדים ונוער בשיטה שלי ברחבי הארץ ראשל"צ תל-מונד צורן ועוד כאלה שיפורסמו בעתיד

סכי

New member
אורן יעל אריק

יעל זכתה בגיל 28 אריק היום בגיל 28 ועדיין לא זכה {אולי עכשיו באתונה} אותי מענין אך בחור בגיל 21 {אולי הצעיר ביותר בתולדות הג'ודו העולמי} הצליח לעשות מדליה ועוד בצורה הכי מרשימה. כולם זוכרים את האיפונים ואת המהירות שלך על המזרון . מה הייתה תוכנית העבודה או איך הצלחת להביא את עצמיך לרמת מיומנות כל כך גבוהה

אולי הצעיר ביותר בתולדות הג'ודו

תוכנית האימונים שלי להתאמן ואכול , לנוח, להתאמן וכך במשך כמה שנים קשה לי לפרט את התוכנית אבל מעבר לאימונים הקשים היה לי כישרון מולד ותוסיף לזה את הרצון שלי ואת כל ההשקעה בסוף תקבל מדליה

השאלה המסורתית

אם כמה מדליות אתה חושב שישראל תחזור ? אם איזה מדליה ואם בכלל יחזור אריק זאבי ? והאם אתה מאמין שנישמע את התיקווה ?

מדליות לישראל../images/Emo178.gif

ישראל צריכה לחזור כמו כל מדינה מתוקנת מעל 10 מדליות אריק לדעתי צריך לחזור עם מדליה הכל תלוי ביום וברצון שלו להצליח עד הסוף אני תמיד מאמין רק ככה הצלחתי ואם יקום עוד אחד עם אמונה חזקה שהוא הטוב ביותר אז כן נשמע את התקווה

בכלל לא אני חושב אחרת

התאמנתי בכל העולם ככה מחנכים אותם לחשוב על מדליה ככה צריך להעביר את המסר לספורטאים שלנו

הלווי וזה היה הגישה

אם זה היה הגישה של הוועד האולימפי וזה היה עבר גם לספורטאים אז מצבנו היה טוב , אבל וועד שממרר את החיים לספורטאים וקובע קריטריונים מעל ומעבר , ובקושי כסף שמגיע מהמדינה , פשוט המצב עגום . נקווה שיום אחד המצב ישתנה .

שאלה לאורן

כאחד שעשה היסטוריה למדינת ישראל והעלה את הג'ודו על המפה העולמית, מה היתה התחושה שלך כאחד שעשה מה שאחרים לא הצליחו לעשות מעל 40 שנה?

תחושה מצויינת

אבל לא הגעתי לאולימפיאדה במטרה לעשות מה שאחרים לא עשו אני חושב שגם אם היתי מגיע לאולימפיאדה 10 שנים לפני היתי מצליח אולי זה נשמע שחצני אבל תאמינו לי עם הצוות שהיה לי סביבי לא היתי מסוגל להכשל משפחה תומכת אבא מאמן אישי /פונטי מאמן לאומי פסיכולוג מאמן כושר צמוד תזונאי וכמובן את הגדול מכולם לאוןהמסאזיסט

אורן - איפה אתה באולימפיאדה ?

ובעיקר ב-19 בחודש ? האם תגיע לעודד את 5 הספורטאים שלנו בג'ודו ? או שאתה בארץ ?

אני עם המשפחה בבית במזגן

יש לי חבר טוב מיוון שהזמין אותי אני מעדיף להיות בבית עם האישה והילדים אבל הלב שלי איתם כל הזמן

למעלה