אורן סמדג'ה מגיע להתארח

לא תורמת בכלל

היום אם מישהו מהמשלחת יחזור עם מדליה והיא לא זהב אז יגידו היה כבר חבל שספורטאים מעלים את הציפיות וכך עשיתי שנים הדבר היחד שאמרתי את התוצאה נדע רק אחרי התחרות. ניתן להגיד אני מסוגל ויכול אבל במידה מסויימת. יש ספורטאים שהלחץ טוב להם ויש כאלה שזה מלחיץ אותם כל אחד והדרך שלו להצלחה.

sagi m2

New member
אורן עוד שאלה חשובה...

2. מה לדעתך עושה ספורטאי בנוני לספורטאי הישגי מצליח ואף לזוכה במדליה אולימפית?

אישיות של אדם

ספורטאי לא יכול להצליח בלי אישיות טובה בג'ודו אצלנו ואני מצטט את ג'גארו קאנו מייסד הג'ודו "נימוס הוא מתן כבוד אומץ לב הוא התנהגות הגונה יושר הוא ביטוי ללאהסתרת המחשבה כבוד עצמי הוא אמינות צניעות היא הדבור על עצמך ללא התנשאות שליטה עצמית פירושה שמירה על שקט כשהכעס גואה ידידות היא הרגש האנושי הטהור מכולם" זה אחד הדברים שאני למדתי דרך הספורט /ג'ודו

sagi m2

New member
לאורן

3. ספר לנו מה סדר יום של ספורטאי אולימפי? 4 מה הדבר העיקרי שספורטאי צריך בשביל להיות מדליסט באולימפיאדה?

סדר יום של ספורטאי אולימפי

היום של ספורטאי מחולק 1. ארוחת בוקר טובה 2. אימון בוקר 3.שחרור/מסאז/פסיכולוג 4.ארוחת צהריים 5.מנוחה לקראת אימון ערב 5.אימון ערב

sagi m2

New member
אורן שאלה אחרונה

למה ענף כל כך מצליח וישנם כל כך הרבה בעיות פיטורים של מאמן לפני אולימפיאדה בזמנו יעל ארד ואתה יצאתם נגד התנהלותו של האיגוד מינויים פוליטים אח של היו"ר מאמן נבחרת והשאר הם בעצם אנשים ללא עבר מקצועי.

PRINCER

New member
אורן שלום!

בתור ג'ודוקא לשעבר רציתי לשאול מה התרגיל האהוב עליך? האם השתמשת בו הכי הרבה? איזה תרגיל הביא לך הכי הרבה נצחונות? התאמנתי 6 שנים בג'ודו בירושלים. אני לא הייתי ג'ודוקא מצטיין, אך השתתפתי באליפות שארגנת בראשל"צ ובאליפויות שונות ואפילו היו לי הישגים בתחרויות. בתחרות שלך הייתה לי מדלית כסף.

התרגיל האהוב עלי

כל תרגיל שהצלחתי לנצח באיפון היה התרגיל האהוב עלי ישנו תרגיל שפיתחתי אותו בהמהלך הקריירה סודה צורי קומי אשי והוא היה העיקרי.

PRINCER

New member
כמה שאלות נוספות

1. מהו\מהם לדעתך הערך\ערכים החשוב\ים ביותר בג'ודו? 2. האם לדעתך מאמן צריך להיות קשוח, או להיות "נחמד"? 3.מדוע פרשת בגיל מוקדם? 4. האם כל הכתבות והסרטים וכל מה שיש מסביב לאריק עוזר לו או מזיק? 5. האם נוכל להגיעי בארץ למצב של כ10 ג'ודוקא בנבחרת לאולימפיאדה? לפי הכרות שלי זה אפשרי ביותר: החמישה שכבר שם+ אליס שלזינגר וטניה סימנטוב הצעירות+ נועה לאור הכשרונית+ רוסטיק ליס הצעיר. ביחד זה 9 מועמדים פוטנציאליים לבייג'ין.... כשגם הדור הבא מביא הישגים.. 6. מדוע המשקלים -81 ו-90 לא מפותחים בארץ? וגם המשקלים -70 -78 ו+78 לנשים....

היי אורן!!

מי האדם הראשון שהתקשר אליך אחרי שזכית?? למה פרשת?? היא המשפחה שלך קיבלה את זה?? מקווה שתענה לי!!!

רובם מתאמנים בשביל התחביב והכייף מע

עניתי כבר על השאלות רק התיחסות קטנה הג'ודו די מפותח בארץ לצערי יותר בגילאי הקטנים כי רובם מתאמנים בשביל התחביב והכייף מעטים נשארים בשביל המקצוע. ברגע שהתחביב הופך למקצוע אתה מאבד קצת מהכייף ובגלל זה הרבה פורשים ולא ממשיכים עד הסוף

../images/Emo104.gifעוד שאלות לאורן סמדג'ה../images/Emo160.gif

מה אתה חושב על המשלחות הישראלית לאתונה? האם היא טובה? אתה חושב שיש לאריק זאבי סיכוי לזכות בזהב האולימפי?

אורן שלום ידידי

בראשית אני מנצל הזדמנות זו כידי לברך את יעל ואותך ודאי על תרומתכם לחינוך ילדי ישראל . אישית אני אדם מאוד זהיר ולפעמים ,אורן יודע , יוצא מי הכלים בניסיון לנתרל ויכוחים לא תרבותיים . שאלתי , באזה גיל מותר לחניך לבצע בריח בתחרות ,ודאי שכול עוד מלמדים מוקדם יותר החניך יותר מודע לתרגלים , זה ניתן לפרשנות . בסוף אני מברך ראשי הפורום לעבודה הפוריה וגם שקבלו זקן כמוני בכבוד רב אוס סבא אריה

שאלות אחרונות שלי

אורן מה תגובתך לעניין של אנה והחסיות , אם לך היה מצב כזה ואיך התמודדת ? האם אתה חושב שהזכיה שלך ושל יעל הביא לפריחת ענף הג'ודו או שנישאר במקומו ?

אורן מה תגובתך לעניין של אנה והחסיו

בעבר ניסו אבל זה היה פחות נוקשה מהיום דעתי שאנה צריכה להחליט אם היא רוצה להגשים חלום גם אם זה יעלה לה באיבוד הספונסר. אני היתי ממליץ לה להיות באולימפיאדה בכל מחיר. ענף הג'ודו היה בשיא פריחתו מאז ברצלונה כיום הוא חוזר לתודעה הישראלית

sagi m2

New member
שאלה לאורן

"האם להיות ספורטאי אולימפי{במיוחד מדליסט} זאת אחריות של שגריר במדינה זרה האם לדעתך ההצלחה שלך באולימפיאדה תרמה רבות למדינה? דבר נוסף, אישית נפגעתי בשבילך שלא נתנו לך להדליק משואה כאחד שתרם ותורם רבות לספורט הישראלי ולפי אחת הכתבות בנושא היה מוזכר שהמצאת תרגיל על שמך ואף דמותך הוצגה באותו פוסטר מפורסם. למה לדעתך אנחנו כמדינה תמיד נכשלים באירועים גדולים?

אחריות של שגריר

עניין המשואות //את דעתי כבר אמרתי לדעתי ההצלחה שלי תרמה רבות לספורט הישראלי ונתנה למשתתפים אמונה שגם הם יכולים להצליח

למעלה