אז מה קוראים בסוף השבוע?

ToryMaster

New member
../images/Emo41.gifאז מה קוראים בסוף השבוע?../images/Emo41.gif

כן, אני יודעת שזה קטע של פורום "ספרים וספרות" שריוונדל התחילה מזמן, וכל הקרדיט אליה, אבל חשבתי שלא יזיק לנסות את זה גם אצלנו
מה דעתכם? אני קוראת בסוף השבוע הקרוב את "תמונה קבוצתית עם גברת" של היינריך בל (כתב גם את "גנרל על הגבעה" או משהו דומה, לא זוכרת במדויק) בתקווה שאסיים אותו ואוכל להתחיל ספר חדש, יש ערימה של ספרים בלתי מזוהים שמחכה לי על התנור בסלון

n O i T a

New member
אממ..שאלה טובה....

יש לי בבית את "כמעין המתגבר" שמאיה המליצה לי עליו אבל הוא נראה לי כבד מדי {אחרי שקראתי כמה עמודים} אז אם הספריה תהיה פתוחה היום אני אלך להחליף...!!! נועה

n O i T a

New member
לדעתך....

כל אחד והסגנון שלו............. לדעחי הוא כבד מדי!!!

n O i T a

New member
חזרתי מהספרייה!!!

והבאתי כמה ספרים.... אבל נראה לי שבסופשבוע הזה אני אקרא את "רצח בשבת בבוקר" של בתיה גור....... אני מתה על הספרים שלה!!!

farseer

New member
יותר מדי (כמו תמיד)

בדיוק סיימתי את טרילוגית האלף האפל. נחמד, בסך הכל. הדמויות קצת שטוחות, הגיבור יותר מדי מושלם, אבל העולם שיש להם מרתק. בעיקרון, אפשר לקרוא. טרילוגיה כיפית עם יותר מדי המשכים
אחר כך, קראתי את Ella Enchanted בעקבות פרסומת של הסרט שהזכירה לי המלצה ישנה של אור על הספר. השגתי את הספר כמה ימים אחר כך, ואני חייבת להודות שזה אחד מהספרים המתוקים ביותר שקראתי. תודה, אור
. כך שעכשיו, אני די מתאוששת. אם אני אחליט שאני רוצה לקרוא משהו זה יהיה "חלום קדחת" של ג'ורג' מרטין. אחרי שהתאהבתי בששאו"ק שלו החלטתי שהגיע הזמן לראות איך הוא התחיל. ו..זהו.

אכן ספר מצויין../images/Emo13.gif

הכוונה לElla enchanted קראתי אותו באנגלית אחרי שהוקסמתי מהסופרת-סוזי מורגנשטרן,בכנס שהיה בארץ לפני כמה שנים.לא היה לי מושג שעשו ממנו סרט ורק אתמול גיליתי במקרה מודעה בעיתון,בשמחה ובהפתעה.אבל למה דיבוב??? אני מהמבוגרים שהולכים לפעמים לסרטי "ילדים"-דיסני,שרק,הארי פוטר וכו' אבל רק באנגלית.ועוד בסרט מצולם ולא מצוייר-זה מגוחך לראות אנשים בשר ודם מדברים בלי קשר לשפתיים...

farseer

New member
קודם כל,

הסרט והספר (לפי הפרסומת וכמה ץקצירים שקראתי) הם כמעט ולא דומים. יש קללה, יש נסיך, אבל אין עלילה דומה. הרעיון בספר היה לכתוב את סינדרלה ה"אמיתית", אבל הסרט הוא על נערה עניה שיוצאת למסע ופוגשת נסיך. בתור אחת שעדיין מנסה להשתחרר מהאווירה הקסומה והכל כך חמודה של הספר, קצת קשה לי להסכים עם כל השינויים האלה. בקשר לדיבוב - לא ידעתי. אבל אני מניחה שאפשר יהיה לראות גם באנגלית.

אתן מדברות על...

אלה הצייתנית שהסנדקית שלה נתנה לה "מתנה" שהיא חייבת לעשות כל מה שאומרים לה.... ואז אחותה החורגת מגלה את זה...

farseer

New member
לא,

אנחנו מדברות על אלה הצייתנית שיש לה פיה סנדקית. את הקללה נתנה לה פיה אחרת ודי טיפשה שהייתה בטוחה שזה יעזור לה בחיים. והאטי היא לא בדיוק האחות החורגת (טוב, לא בהתחלה כשהיא מגלה).

כבר הספקת לראות את הסרט? ../images/Emo2.gif

אה, טוב, אולי לא *מבולבלת* בכל אופן לא, הם לא דומים אבל אם מתעלמים מהעובדה שהספר קשור לסרט בכל אופן שהוא (כי מלבד השמות של כמה מהדמויות והקטע של "קללת הציות" באמת שאין שום קשר בין הספר לסרט) אז הסרט מאוד מאוד חמוד בפני עצמו מעוצב יפה ודי משעשע. אלה בסרט לא ענייה ולא יוצאת למסע ופוגשת נסיך. היא הכירה את צ'אר עוד לפני שיצאה לנסות להסיר את הקללה אבל לא סבלה אותו כי חשבה שהוא מתייחס בצורה לא הוגנת לכל היצורים הקסומים (אלפים, ogres וכו') בממלכה. עשו ממנה ממש אמנסטי של אנשה אחת
בכל אופן, זה סרט ממש חמוד. והשירים יפים
. אגב, לסופרת לא קוראים סוזי מורגנשטיין (אלא אם שמעת המלצה של סופרת בשם סוזי מורגנשטיין ואז אני מבולבלת או שהניסוח שלך מבלבל) אלא גייל קארסון-לווין והיא כתבה עוד שלושה ספרים מלבד הספר הנ"ל (אני קראתי אחד והוא לא טוב כמו אלה).

The Mad Hatter

New member
עדיין "האפר של אנג'לה"/פרנק מקקורט

ספר יפה, אבל אני מתקדמת בקצב של צב. :/

מבעד למראה - ומה אליס מצאה שם

של לואיס קרול (כמובן). אחרי התפעלות לא מבוטלת מ"אליס בארץ הפלאות" ניגשתי ישר לספר ההמשך. הרגע סיימתי לקרוא את Jabberwocky, שיר שלמיטב התרשמותי יכול להיות להיט קייצי מצויין
חוץ מזה, "הקלות הבלתי נסבלת של הקיום" של מילן קונדרה, שאני נמצאת באמצעו, בערך.

למען האמת, מבחינת עלילה,

גם אני לא מצאתי שם שום דבר מושך במיוחד, ומה שגרם לי להינות באמת היו ההערות, שמציבות את הסיפור בהקשר הרבה יותר רחב מסתם עלילה פשוטה, ואם לא קראת את הגרסה המוערת - הייתי ממליצה לנסות אותה. אם כן - על טעם וריח...

קראתי את המוערת

מצד אחד, הן טיפה העלו את העניין שהיה לי בספר, אבל מצד שני, הן כל הזמן קטעו את העלילה, והפריעו, וחלק די נרחב מההערות לא היה מעניין במיוחד.

למעלה