אירוח בפורום - ח"כ חמי דורון

../images/Emo41.gifאירוח בפורום - ח"כ חמי דורון

ביום ראשון ה-28 באוגוסט, בשעה 19:50, יתארח בבלוג טי-וי סגן יו"ר הכנסת, ח"כ חמי דורון מסיעת שינוי. אתם מוזמנים לשרשר לו שאלות להודעה זו.
כל הודעה אשר תכלול קללות ו\או הודעות פוגעניות תימחק וכותבה ייחסם ללא אזהרה.

שאלה

איך אתם, כמפלגה שבבחירות האחרונות ייצגה חלק גדול מהעם, ומגדירה את עצמה כמייצגת שכבות הביניים, מתכוונת לאחות את הקרעים וליצור קרקע לאחדות עקב המצב?

the mnm factor

New member
שאלה לח"כ חמי דורון.

לפני הפינוי הייתם מפלגה שעושה הרבה רעש... כל הזמן ראו אתכם והייתם תוססים משהו- הגיע הפינוי ופתאום לא שומעים ממכם כלום למה זה? למה הפעם הראשונה ששומעים מישהו משינוי על הפינוי רק בשלבי הסיום שלו? ובכלל, יש לכם עמדה מפלגתית לגביי הפינוי?

ab138

New member
הם תומכים בפינוי - כי הם יהודים

ושינוי מפלגה שרוצה למחות היהדות ממדינת ישראל ובכלל....

s h e s e k

New member
אני רוצה בבקשה הסבר מפורט

למה אתם כל כך שונאים דתיים? ומתי השנאה הזאת תיפסק!

הסיבה העיקרית - הכפייה.

אני לא שונא דתיים, אבל לפעמים הם גורמים לי למרמור. הסיבה העיקרית היא הכפייה הדתית: לא ברור לי מדוע אני צריך לסבול בגלל שאתם מאמינים בכל מיני אמונות שלכם, למה למשל אסור לפתוח חנויות בשבת? אתם מאמינים - אל תקנו. זה שחנות תיהיה פתוחה בשבת זה לא אומר שאתם חייבים לקנות. וזה עוד מילא, כי היום כבר יש יותר חנויות שפתוחות בשבת. חמץ בפסח - למה צריך להיות חוק שאסור למכור חמץ בפסח? אם אתם לא מעוניינים לאכול חמץ בספח - אל תאכלו. אף אחד לא מכריח אותכם. מכירת בשר חזיר - שוב, אותו הרעיון - אתם לא רוצים? אל תקנו. אבל למה שאסור יהיה למכור? אתה מסכים איתי שלא חסרות דוגמאות. ברור לי שארץ ישראל היא מדינת היהודים - ולכן אנו מכבדים אותכם ואני למשל לא ייצא לרחוב ביום כיפור עם פיתה. אבל אתם גם צריכים לכבד אותי. סיבה נוספת וגם חשובה - נמאס לי כבר מכל אותם דתיים שמנסים להחזיר אותי בתשובה. אם הייתי רוצה לחזור בתשובה הייתי חוזר. אני לא צריך שתספרו לי על ניסים ונפלאות שקרו לכל מיני מאמינים, ואני לא צריך שתתנו לי כל מיני הסברים "מנומקים" ותיאוריות שלכם לגבי התנ"ך, אני לא צריך שתבואו אלי בכניסה לקניון ותגידו לי להניח תפילין, אם הייתי רוצה - הייתי מניח לבד בבית. מקווה שהצלחת להבין לפחות חלק מהסיבות מדוע הדתיים גורמים למירמור ואולי אף שנאה אצל אנשים חילוניים שונים. אבל.... גלשנו מהנושא של הפורום..... זה מתאים יותר לפורום אחר.......

adalia

New member
למה אסור לפתוח חנויות בשבת? למה

אסור לאכול חמץ בפסח? ולמה אסור לאכול חזיר?! בגלל שאנחנו יהודים, והתורה ניתנה ליהודים - וכתוב בה את כל האיסורים שהזכרת!!! בכך אנו שונים מהגויים! אנחנו לא צריכים להיות כמו הגויים שאין להם משהו שיוביל אותם, כמו סוס ללא מושכות, שאין מי שיעצור אותו כשצריך! ככה ישראל! בלי התורה הם היו רוצחים, גונבים, אונסים - ובתורה כתוב שאסור לעשות את הדברים האלו! אז מי שדתי\חרדי אמיתי - לא עושה זאת!!!

יופי.

אבל המדינה הזאת היא לא מדינת הלכה היא מדינה דמוקרטית עם רוב חילוני ברור. אני לא נוסעת בשבת בבני ברק אבל מרשה לעצמי לאכול משהו אכיל לשם שינוי בפסח הבא עלינו לרעה, בביתי שלי כמובן. אני פוגעת במישהו? אל תכפו על שאר הציבור את האמונה שלכם אם אתה לא רוצה לקנות בשבת, אל תגיע לחנות לא רוצה לאכול חמץ? אל תגיע למאפייה לא מעוניין לאוכל חזיר? הפסד שלך. אני לא מחלקת בשר חזיר לעוברים ושבים כמו למשל שאתה לא עומד ברחוב עם תפילין וספרי תורה.. בעצם, לא דוגמה טובה. אבל בסדר, אני אוותר על הרעיון של הצגת חטאינו ועוונותינו, אנו- החלק עם הסוס בלי המושכות, יהיה בפהרסיה. אבל אם מסעדה אחת לא תכריז על עצמה ככשרה למהדרין בהשגחת איש עם כיפה, זה לא יפריע לך, ולבעליה זה יעלה פחות כסף, מה רע?

adalia

New member
../images/Emo5.gifאני בת ../images/Emo4.gif

ותיקון- שאני (תודה לקל!) לא אוכלת חזיר - זה רווח שלי והפסד שלך, שאת מכניסה כל דבר זז לפה
(בד"כ זה מה שחיות עושות), אבל תעשי מה שבא לך. המשך יום נעים!

Theherod

New member
ולמה זה רווח שלך והפסד שלה?

אני שואל ברצינות, למה היא מפסידה מזה, ואת מרוויחה מזה? אגב, אני בגיל 18 אהיה צמחוני (כשתגמר תקופת הגדילה הקריטית), וגם בני אדם הם חיות, לפעמים (יותר נכון הרבה מאוד פעמים) החיות הרבה יותר תרבותיות מאיתנו.

One Echoe

New member
נופר...

תראי..מה שאת אומרת זה קצת נאיבי. באופן כללי, תיאורטית, את צודקת. אבל יש מה שנקרא לכבד... קודם כל, יש הרבה חנויות שמוכרות אוכל בפסח...(גם "חמץ".) דבר שני, אין חוק שאוסר על חנויות לא לפתוח בשבת...יש חנויות שפשוט מעדיפות לא לפתוח בשביל לא לאבד את ציבור הקונים הדתיים שלה. בקשר לתחבורה הציבורית-זה באמת נכון. אני מסכים שתהיה לפחות תחבורה בין עירונית. ומה שאותי אישית הכי מעצבן-שאסור לאכול בשר וחלב במקומות ציבוריים. חוק שווא, או משו כזה. בשביל לא "להשפיע"על ההולך, ושב. זה לא שאסור לאכול בשר, ו-חלב. אסור לאכול בשר אחרי חלב או להיפך! חוק מגעיל ודוחה.

ab138

New member
רוב הציבור רוצה מדינה יהודית

שינוי רוצה מדינה חילונית - אבל היא לא רוב היא רק שינוי

Theherod

New member
רוב הציבור הוא חילוני

ורוצה מדינה דמוקרטית אמיתית, לא מדינת חצי הלכה, בגלל זה שינוי כל כך הצליחו בבחירות.

רוב הציבור בארץ הוא מסורתי

תמשיכו להביא רוסים גויים לארץ , ולהגיד שהציבור הוא חילוני , שינוי הצליחה בבחירות על חשבון מרץ ומפלגת האבודה , והרי ידוע שמפלגת מרץ והאבודה גם הם לא ממש מחבבים את הדת ואת היהדות

Theherod

New member
רוב הציבור בארץ לא מסורתי

אחרת אסור היה בחוק למכור דברים לא כשרים, לדוגמה... אולי רוב הציבור שמסביבך, הוא מסורתי, ואני מדגיש את המסביבך, אבל אם רוב הציבור היה מסורתי, כבר היינו מדינת הלכה. ולמה אתה ישר אומר שרוסים הם גויים? זאת הכללה בדיוק כמו שאני אגיד שכל התימנים גויים, וזה כמובן מגוחך... שינוי הצליחה בבחירות כי הרגישו שמפלגת העבודה ומרץ נכשלו והליכוד היה בחירה באבדון (איך שהגלגל מסתובב לו
). אם רוב הציבור לא היה חילוני, לא היו מצליחים לסגור את משרד הדתות, לדעתי רק על זה מגיע להם ח"ח, אין לי שום בעיה עם דת, כל עוד היא לא כפייתית. וצריך להפריד שלטון מדינה ודת, אנחנו לא מדינת הלכה.

מתי משרד הדתות נסגר?

משרד הדתות לא נסגר , הרי ראש הממשלה אחראי על עניין הדת במדינה והוא כפוף לרבנים הראשיים

One Echoe

New member
אתה גזעני, בחיי.

רוסים גויים לארץ? הם יהודים, בדיוק כמוך. איכס.

הרוסים הם לא יהודים

באים לי רוסים לארץ שהדודה החורגת של אחותו החורגת של הסבא שלהם היתה יהודיה , אז הם אומרים שגם הם יהודים , באים לנו לארץ פותחים לנו חניות של חזיר לא עשו ברית מילה , שרים לי "קקה לי קקה לה" , כולם שיכורים שותים לי וודקה , אומרים לי פותחת תיק בבקשה , והנשים הרוסיות עובדות בבורסה ברמת גן ואומרים להן פותחת רגליים בבקשה , העליה הרוסית זה רק כדי לחזק את האינטרסים של עוכרי ישראל והערב רב

למעלה