אירוח בפורום - ח"כ חמי דורון

../images/Emo60.gif חחחח

רגע מה זה המשפט הזה? את דתיה חכמה? כמו שיש חילונים טיפשים כך יש גם דתיים טיפשים. זה צרם באוזן.

hornyman73

New member
בעזרת השם

הכל יהיה לפי דברו בלי כפייה. למה לכפות על אנשים? אהבה היא אמיתי בלי כפייה. אי אפשר להכריח מישהו להיות דתי. בגלל הכפייה שונאים את הדתיים ואת הדת עוד יותר.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מדינה יהודית דמוקרטית? או מדינה דמוקרטית יהודית? -חוקה- אתה יודע על אדמות ישראל אסור לגדל חזירים מאחר וזו חיה טמאה אז בונים רמפות מיוחדות ועליהם מגדלים חזירים. או כמו שהמורה שלי אמר, לחזירים אסור לדרוך על האדמה, אבל הם יכולים לחרבן עליה. :)

One Echoe

New member
הכפייה שאותי אישית הכי הכעיסה,

היא שאסור לאכול חלב אחרי בשר, או להיפך, במקומות ציבוריים. כדי שלא תשפיע על אנשים שרואים אותך. כוס אמק. כמה רבתי עם אנשים בגלל זה.

One Echoe

New member
מעבר לזה, זו קצת תמימות.

אנחנו חיים במדינה יהודית דמוקרטית ובשביל שיהיה שלום עם הדתיים ...צריך שיהיה את החוקים שלהם. אני לא בעד זה, ברור. הלוואי שנהיה מדינה דמוקרטית מודרנית, הלוואי. אבל עוד אפשר להבין את זה, במצב כיום. וד"א, עוד משהו שהכי מכעיס אותי: נסיעות בשבת. מה הפאקינג בעיה של הדתיים?! שלא יסעו! למה זה צריך לדפוק לי את היציאות להופעות בשישי שבת?

סע כמה שבא לך.

אנשים רוצים לנוח, זה חלק מרכזי בתרבות.יש הרבה חכמה בדת, חכמה שלא מנותבת לנכון. למשל ספציפית לדוגמא שהבאת - לדעתי צריך לתת לנהגי האוטובוס שרוצים להפעיל את האוטובוסים בשבת, לנסוע. אבל אז מתעוררת עוד בעיה - הרי כולם רוצים שקט בשבת, וכידוע - האוטובוסים מרעישים מבלי סוף. לכן אולי צריך להפעיל תנועה מינימלית של מיניבוסים במחיר סימלי, שיגיעו למקומות מרכזיים בכל עיר ובין הערים בלבד.

One Echoe

New member
היי...שליח השם,

איך אני אסע כמה שבא לי, אם אין אוטובוסים? בחייאת. תשמע, אני לא בקטע של לצעוק זו לא מדינה דמוקרטית. אני ממש לא תמים כ"כ. ולא קיצוני. זה פשוט מעצבן שאין תחבורה בשבת. אני מאמין שהאוטובוסים לא מרעישים עד כדי כך. אתה יודע מה? שלא תהיה תחבורה עירונית. אלא רק בין עירונית... משהו...

יוטו

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifומה עם כפיה חילונית ? - זה

מותר ? אני מתכוון לזה שרוב ההופעות \ התחרויות (ל99% מסוגי הספורט ) משחקי הכדורגל הם בשבת .. זו לא כפיה חילונית? לגבי החמץ והחזיר - זו מדינה יהודית - פה לא צריך להיות את הדבר הזה .. אם בא לך למכור חזיר - יש לך את אירופה .. שם זו לא מדינה יהודית ..

the mnm factor

New member
שני דברים

1. ההופעות ביום שישי בערב כי בשבת לא עובדים (שזו גם כפייה דתית, אבל שמקובלת בכל העולם)- אז זו לא כפייה חילונית, בדיוק להיפך. 2. מי אתה שתקבע מהי יהדות? אני יהודי לא פחות ממך ואני אוכל חזיר- הרבנים יכולים לקחת בעלות על אלוהים כמה שהם רוצים, לקבוע בשבילי אם אני יהודי יותר או פחות... אבל לי זה ממש לא משנה... אני יודע שאני יהודי לא פחות מהם, ואולי אפילו יותר- כי אני לא כופה את צורת היהדות שלי עליהם רק בגלל שאני מפרש את התנ"ך איך שבא לי.

יוטו

New member
למה לא כפיה חילונית ? אם אני כשומר

שבת רוצה ללכת גם להופעות - למה אני לא יכול ? (במקרה שלי - זה יותר לתחרויות ) תן לי משהו אחד (חוץ מברית שגם המוסלמים עושים ) שמבדיל אותך מבין כול הלא יהודים אם אתה חושב שאתה יהודי . לידיעתך - רוב החילוניים שומרים כשרות וצמים ביום כיפור ...

מה אתה מבלבל ת'יוצרות?

אנחנו מקיימים את ההופעות בשישי בערב בגללכם ואז אתה טוען שאנו כופים עליכם לא לבלות בשישי בערב? מישהו אמר לך איך לחיות את חייך?!? זה אתה מחליט איך לחיות או לא!!! לא שזה צריך להיות ככה, אבל גם שנותנים לך להנות מהבורות הפוגעת אתה עוד מתלונן?!? מה יהיה הסוף? עוד תאשימו אותנו שאנחנו לא תולים שלטי משיח בחוצות הערים?! אדם הרואה עצמו יהודי לא יודע מיהו יהודי. הוא סה"כ פרי תיכנותו של החינוך על האספסוף. נוצרי הוא מקיים מצוות הנצרות, מוסלמי מקיים מצוות האסלאם, והיהודי מקיים מצוות היהדות. אתה לא מקיים? אתה לא יהודי! אני נולדתי לאמא יהודיה, וכל קשר ביני ובין היהדות מסתכם בהתפתחות הציוויליזציה היהודית. רוצה לומר - אני בן תרבות היהדות, אך לעולם לא קשור אינדיווידואלית לדת הזו.

יוטו

New member
למה שלא יקיימו אותם בחמישי בערב ?

או בשבת בערב ? למה דווקה בשישי בערב ? בכול מקרה - מזל שאתה מיעוט בקרב החילוניים ..

Theherod

New member
כי אנשים לא יצאו לבלות בחמישי בערב

כי למחרת יש עבודה, נכון שדוסים לא עובדים אז להם זה לא ממש אכפת, אבל דתיים (לפחות חלקם/רובם) וחילונים (רובם) עובדים בשישי, בגלל זה מסיבה עד ארבע בבוקר ביום חמישי לא תהיה רעיון טוב... להוציא חוק שאסור תחבורה בשבת או למקום מסויים להיות לא כשר, זה כפייה, אבל בהופעות הבעלים עושים מה שבראש שלהם, מבחינתי, תקים מועדון שיפעל רק בימי חמישי, תעשה מה שאתה רוצה, אבל אל תכפה על כל המועדונים להיות בימי חמישי, זה הרעיון, שכל אחד עושה מה שבא לו, לא שכולם מתאימים את עצמם אליך...

יוטו

New member
אז שיציעו חוק ויעשו גם את יום ראשון

כיום שבתון (כמו בחו'ל )

למעלה