אירוח בפורום- יהודה מלול

tunalover ערב טוב

באופן כללי, אני בעד מנשאים. אני ממליץ על ערסול מהלידה ועד 4 חודשים לפחות, לאחר מכן במנח לוטוס, ברגע שהפעוט התיישב עצמאית, במנחים של ישיבה או עם רגליים תלויות. לגבי כמה זמו, זה משתנה מתינוק לתינוק, באופן כללי בשלושת החודשים הראשונים, לערסל כמה שיותר, לאחר מכן הזמן פוחת. לא אוכל להמליץ על מנשאים ספציפיים, היות ואיני מכיר את כולם, אני באופן אישי מעדיף את מנשאי הקשירה, חשוב לבדוק קודם כל שהמנשא נוח לך ולאחר מכן לתינוק, בסופו של דבר את לא צריכה לסבול חוסר נוחות וכאב ממנשא שלא מתאים לגופך.
 

פנצקית

New member
תהליך ההרדמות

ערב טוב יהודה. ראשית ברצוני להודות לך על כל ההשקעה שלך בפורום. מדי שבוע אני נכנסת וקוראת את כל תשובתיך גם מה שאינו קשור אליי ישירות ולומדת מכך רבות ועל כך התודה והברכה. ולשאלותיי- בני, כמעט בן שבעה חודשים, כבר מתהפך בקלות (בטן וגב ולהיפך) אך לא עושה זאת הרבה, וקורא שהוא שוכב על בטנו ובוכה כדי שנהפוך אותו (לאחר שהוא התהפך למצב זה בעצמו) כדי שאנו נהפוך אותו. ושאלתי היא מדוע הוא נוהג כך והאם זה טבעי שכן הוא יכול להתהפך לבד? האם זוהי דרך לבקש תשומת לב? ולשאלה השניה שלי- לאחרונה שמתי לב, שכשבני מנסה להרדם- בעיקר בלילות (לרב הוא אינו נרדם לבד אלא שוכב על כרית ואני מנענעת את הכרית ומרדימה אותו ואז מעבירה אותו למיטתו) אך שכשהוא מנסה להרדם, הוא כאילו מטיח את ראשו (בעדינות) במזרן/ בכרית על מנת להרדם. זכור לי שקראתי בעבר במגזין "הורים וילדים" שזה מראה על משהו רק שאני לא זוכרת מה בדיוק. האם תוכל לעזור לי ולומר האם יש לי סיבה לדאגה... אלפי תודות מראש
וסליחה על האורך...
 
שאלת ישיבה

שלום יהודה, עופרי בת 6.5 וחצי חודשים, מתגלגלת לכל הכיוונים, מסתובבת סביב צירה מהר ואף החלה לדחוף עצמה לאחור כשהיא על ביטנה. שאלתי היא באיזה גיל היא אמורה לשבת והאם בגיל זה היא מתיישבת בעצמה או שניתן להושיבה. מה ניתן לעשות ע"מ לעודד אותה לישיבה ? תודה
 
אמא לשתי נסיכות ערב טוב

הישיבה העצמאית מתרחשת בסביבות גיל 9 חודשים, לאחר שהגיעה לעמידת שש ו/או לזחילת שש. מומלץ לאפשר לה לחקור ולהתנסות בתנועה ולהגיע לישיבה לבד, הושבתה יכולה לשבש את הארגון הגופני ושיווי המשקל.
 
פנצקית שלום

לתינוקות יש אופי שונה בתנועה, בהתמדה ובהסתגלות, זה משפיע על כמות התנועה, לא תמיד על האיכות שלה. לא ברורה לי הסיבה למה הוא בוכה שתהפכו אותו, מתי וכמה הוא עושה זאת, יתכן שזה רצון לתשומת לב או עייפות. תינוקות רבים מרדימים עצמם ע"י הזזת ראש מצד לצד או הטחתו בעדינות, וזה תקין. ישנם מצבים בהם התינוק מטיח או מזיז את ראשו מתוך שינה בגלל מצוקה כלשהיא. ותודה גם לך.
 

סיון051

New member
שלום יהודה

הבת שלי בת חצי שנה ועדיין לא מתהפכת. היא מנסה כאילו להסתובב לצד אבל זה עדיין לא התהפכות. היא רוב הזמן על הבטן היא מרימה ראש יפה אך היא יותר פעילה כשהיא על הגב. מא אני יכולה לעשות בשביל לעודד אותה להתהפך? והאם זה נורמלי שהיא עדיין לא מתהפכת? ומאיזה תנוחה יותר קל להם להתהפך לשכב על הבטן או גב? תודה מראש.
 
יהודה היי

בני איתי בן החודשיים מסרב בכל תוקף לשכב על הבטן אני מניחה לו צעצועים או תמונות ציבעוניות מכסה אותו בשמיכה או שלא ... כלום לא עוזר כל פעם על הבטן הוא בוכה כשהוא שוכב עלי הוא מרים את הראש יפה מביט בסקרנות לכל עבר אבל לבד במיטה בוכה
 
אני אישתו של בעלי ערב טוב

ערסול על הידיים או במנשא משפר את השכיבה על הבטן, שרירי החזה, הבטן והגב לומדים להרפות בערסול והשכיבה על הבטן יותר רגועה. בשכיבה על הבטן, הניחי את ידך מתחת לחזה והבטן ועסי קלות. טפחי קלות בידך או בעזרת צעצוע מבד עם רעשן על גבו. חזרי על הפעולות שוב ושוב, השיפור יבוא.
 
סיון051 שלום

רוב התינוקות מתהפכים בסביבות 5-6 חודשים. מתאורך, זה לא נראה כבעיה, וסביר שהיא תתהפך בקרוב. רוב התינוקות מתהפכים קודם מהבטן לגב. משכיבה על הבטן, גלגלי אותה לצד דרך המרפק והכתף עד שהראש יהיה מונח על הרצפה, עזבי אותה במצב זה עד שתעבור לבד לגב, חזרי על זה עד שתרגישי שיפור.
 

גילור

New member
עידו בן 8 חודשים ועדיין לא זוחל.

הוא מתנייד ברחבי הסלון בגלגולים מהגב לבטן ולהפך אבל זהו! לא עושה שום סימנים של זחילה ואני מתחילה לדאוג. בנוסף, גם משכיבה מלאה הוא מתיישב תוך הפעלת שרירי הבטן והצוואר ובהחלט לא בצורה הנכונה. מעולם לא עודדנו ישיבה, אלא להפך! תמיד אני מאלצת אותו לשכב חזרה אבל מיד הוא מתרומם שוב. מה עושים? האם כדאי לפנות לאיבחון? למי בכלל פונים?
 
גילור שלום

השכיבי אותו על הבטן תוך יצירת מחסום בצידיו, כדי להפריע להתהפכות, מצב זה יעודד חיפוש אחר דרך אחרת לתנועה. השכיבי אותו על הבטן על רגלך או כרית או גליל, כדי לעודד אותו לדחוף עם הידיים והרגליים. פעולות אלו יובילו אותו בהמשך להשענות על הברכיים והידיים, והדרך משם להתיישבות קצרה.
 

צמרת1800

New member
יהודה-ערב טוב

לפעמים כשהבן שלי (5 חודשים) שוכב על הבטן/יונק, אחת מכפות הידיים שלו מכופפות כלפי חוץ, במקום שתהיה מונחת כשהיא פתוחה בצורה ישרה וצמודה לרצפה (כדי להבהיר את עצמי הכוונה היא, לדוגמה, שכף יד ימין פונה בעיקול קל ימינה). האם מוכרת לך התופעה, וכיצד מטפלים בה? האם זאת נראית לך בעיה של תחושתיות או של מפרק חלש? תודה מראש
 
בן כמעט 6.5 חד' ולא מתהפך גב לבטן

האם זה בעייתי? או לא להלחץ, וזה יגיע? ראוי לציין שהוא מסובב את עצמו לצד ומותח את עצמו כדי לקחת צעצוע שנמצא קצת רחוק ממנו. האם זו התחלת התהפכות? הוא גם לא מסתובב על צירו - למרות שאיני בטוחה מה זה סיבוב על ציר -על הבטן או הגב? האם בעייתי שהוא אינו עושה כך?
 

משקולת

New member
נסיון להתיישב בגיל 6 חודשים

יהודה שלום, בני בן 6 חודשים. בזמן האחרון, כששמים אותו בעגלה הוא מנסה להתיישב (או לפחות כך זה נראה). גם לפעמים כשאני מחזיקה אותו עלי עם הפנים החוצה הוא מנסה לעשות זאת. הבנתי שההתיישבות האמיתית מגיעה מעמידת שש, ולא ממצב זה. הוא לא נמצא הרבה בעגלה, אבל הרי אי אפשר להמנע בכלל מטיול בעגלה. האם צריך לעשות משהו? מדוע הוא מנסה לעשות זאת? תודה.
 
משקולת ערב טוב

מנחים שונים כגון: ישיבה עליך במצב נטוי או ישר, שכיבה במשטח מוטה ושכיבה מרובה על הגב יכולים לגרות לישיבה דרך שרירי הבטן והצוואר. השתדלי להחזיק אותו עלייך במצב שמעגל את גבו, להשכיב על הבטן ולהשכיב בעגלה על הבטן או בזווית ישרה.
 
הבת שלי מתרוממת למצב של ישיבה בגיל

3 חודשים האם יש בעיה איתה? גם כשהיא בסלקל וגם בעגלה, מסתובבת לצידה באוניברסיטה, האם יש פה בעיה?
 
מעודנת שקטה ערב טוב

אני ממליץ לערסל אותה במנשא או ביד, להשכיב יותר על הבטן ולהשתדל לא להחזיק או להשכיב במנח שמעודד התרוממות. התרוממות לישיבה בגיל זה יוצרת תבנית תנועה לא נכונה שיכולה להפריע בהמשך להתפתחות תקינה.
 
peppermint patty שלום

זה לא בעייתי, מתאורך הוא בדרך להתהפכות. הניחי לידו צעצוע, ברגע שהוא מסובב את עצמו לצד, הניחי ידך מאחור ודחפי קלות כדי לעזור לו להתהפך. משכיבה על הבטן, הניחי צעצוע לצד גופו, התנועה הצידה בסיבוב, זה תנועה בציר הגוף. אם הוא לא עושה זאת, עודדי אותו בעזרת כדור או חפץ מעניין.
 
צמרת1800 ערב טוב

לרוב זה מצב תחושתי, פעמים רבות בהחזקת חפץ רואים שפרק כף היד מתנועע בלי להזיז את הזרוע. מגע עמוק , טפיחות ביד, טפיחות עם היד על משטח קשיח והנעת הזרוע כולו תוך כדי החזקת חפץ משפרת בהדרגה את מנח היד.
 
למעלה