אירוח בפורום - רופא עיניים לילדים

פולספגן

New member
בדיקת גיל 3 עם האישונים

האם מחייב את המציאות? בני בן 4 ועוד לא עשיתי את הבדיקה הזאת, אלא הסתפקתי בבדיקה השיטחית של טיפת חלב. אין אצלינו בעיות של תורשה של עין עצלה שזאת מטרת הבדיקה למיטב הבנתי. רציתי לדעת, איזה סימנים עוד אפשר לראות כנגד עין עצלה בכדי להתחמק מבדיקת האישונים שנראית לי מיותרת. אשמח, אם תתקן אותי בטעויותיי המחשבתיות ...

בדיקת גיל 3

אי אפשר לראות סימנים של עין עצלה למעט מקרים שיש פזילה או שהאישון לבן.בדרך כלל הגורם צהשכיח ביותר נובע מבעיה של צורך במשקפיים ולזה אין סימנים,על כן יש חשיבות עליונה לבדיקה עם הרחבת אישונים שהיא אוביקטיבית לחלוטין ומאפשרת הסתכלות לתוך העין

I am Pupsik

New member
הצרות צינורית הדמע בעין ימין

לבני בן ה שנה ו-4 יש הצרות בצינור הדמע בעין ימין - זה אובחן ע"י רופא עיניים לפני 5 חודשים בערך. אני רואה שיפור מסויים, אך עדיין לעיתים, כשהוא עייף , או שהוא חולה, העין דומעת.... אני רואה שאכן יש שיפור מאז הפעם הקודמת שהיינו אצל הרופא ובזמנו הוא אמר שאם אין שיפור , שנחזור אליו לניתוח קטן של פתיחת הצינורית. יכול להיות מצב שהוא ישאר ככה עם היצרות בצצינורית הדמע? זה לא יכול לגרום לדלקות מרובות? האם שווה לעשות את הניתוח הזה? ומה הם הסיכונים?
רבה

הצרות ציורית דמע

אם יש דמעת כל יום ולא רק בזמן נזלת יש חסימה ועדיף להרחיב או לפתוח את התעלה.אם מחכים יש סיכון להתפתחות דלקת זהומית בשק הדמעות המחייבת אישפוז ואנטיביוטיקה דרך הוריד

shlomitzi

New member
פזילה

לפעמים זה נראה כאילו יניר (בן שנתיים) פוזל. רופא משפחה ראה ואמר שזה בגלל שהעין קטנה עדיין, אבל ההורים שלי לא בטוחים. כדאי ליתר ביטחון לקבוע תור אצל רופא עיניים?

דיינו

New member
מחשב וטלוויזיה משפיעים על בעיות עיניים?

דוקטור שלום, גם לי וגם לבעלי קוצר ראייה, אצלי גבוה במיוחד (-11). רופא עיניים כבר אבחן רבע מספר(מינוס) אצל הבן הגדול שלנו (חמש), ולקטן (שלוש) מינוס רבע בעין אחת ו +רבע בעין שנייה. יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בשביל להאט את ההתפתחות של קוצר/רוחק ראייה אצלם? מחשב וטלוויזיה משפיעים בכלל? יש תרגילים שעוזרים? ואם כבר יש קוצר ראייה, חשוב להתאים משקפיים מיד או שאפשר לתת לעין להתאמץ שנה -שנתיים (כל זמן שזה לא מפריע לילד כמובן...) ותודה רבה על האירוח

מחשב טלביזיה

לא אין אתם יכולים להשפיע על תורשה,אין תרגילים למניעת קוצר ראיה ואין קשר לצפיה בטלביזיה או מחשב.אם יש קוצר ראיה משמעותי כדאי לתת את המשקפיים מיד

אורלי 31

New member
עין שמאל עצלה

בני בן 5 מרכיב משקפיים ומדי פעם אנחנו שמים לו רטיה על עין ימין כדי לחזק אצלו את עין שמאל ע"פ המלצת רופא. האם צריך לשים לו רטייה גם שהוא משחק במחשב או רק כשהוא צריך להתמקד על דברים מרחוק כמו טלויזיה? האם אפשר לתקן ב 100% עין עצלה ואם כן אז איך??? מעדיפה ללא ניתוח.

עין שמאל עצלה

יש לכסות את העין כאשר היא עובדת מול מחשב מול טלביזיה או בעת כתיבה קריאה.ניתן לתקן כמעט ב 100% עין עצלה הכל תלוי אם אבחנו מוקדם ככל האפשר.אין ניתוח לתיקון עין עצלה

בדיקת עיניים לאחר נפילה

שלום רב, לפני מספר חודשים, נפל בני ונחתך בעפעף עקב מכה מפינה של שולחן. הופננו מיד לחדר מיון, שם הופננו למחלקת עיניים לתפירת הפצע - אך הסתבר שהפצע לא היה עמוק, ונסגר לבד ללא תפירה עד שהרופא התפנה... כיום נשארה שם צלקת קטנה, ללא שום סימן נוסף. במחלקת העיניים, למרות שלא היה צורך לתפור - רצו לבצע לו בדיקת עיניים יסודית, הילד היה עייף ונסער ואנחנו ראינו את המכשור לפתיחת העפעפיים והרחבת האישונים וביקשנו לוותר על הבדיקה. שוחררנו לאחר חתימה שלנו על לקיחת אחריות, ועם המלצה לביצוע הבדיקה בקהילה. האם יש צורך אמיתי בבדיקה כזו? עבר זמן מאז (בן שנתיים היום), וכמובן שאנחנו לא רואים שופ בעיה בתפקוד, בעין הלא מקצועית שלנו. בברכה, cומcו

kerenl2

New member
חסימה בצינורית הדמעות

הילד שלי בן שנה ו-10 חודשים. כשנולד, אובחן עם חסימה זו, ונראמר לי לעשות לו מס' פעמים לחיצות וזה יעבור- וכך היה. החורף הזה, הוא דומע יותר מתמיד (לרוב, זה בעין אחת קבועה) ואין הרבה דלקות עיניים. האם הדבר אומר שיש לו שוב חסימה? האם מצב של חסימה נפתר לבד או שחייבים לעבור את ההליך הכירורגי לפתיחת הצינורית? (חייבת לציין שבקיץ אינו דומע) תודה.

רותם 31

New member
עין שמאל דומעת באופן קבוע

היי, בתי בת שנה ועשרה חודשים. בחודש האחרון עין שמאל שלה דומעת מעט, די באופן קבוע. הזרימה אינה שוטפת, אך ישנה לחלוחית סביב העין בימים מסוימים (לא בכל יום, אך במספיק ימים כך שאבין שאין מה מקרי). בגלל שהלחלוחית אינה עקבית, נראה לי שאין גוף זר בעין. מה יכולה היות הסיבה? תודה, רותם

נוRית

New member
פזילה (?)

בתי בת 4 וחצי. כשהיתה תינוקת צחקנו על הפזילה שלה. כיום, זה כבר לא מצחיק. אז ככה: כשמסתכלים אליה, היא ממש לא פוזלת, אבל פתאום שמתי לב שכשהיא "קוראת", האישונים שלה נראים לי קרובים זה לזה (כלומר - פזילה אל כיוון האף בשתי העיניים). האם זה ייתכן? האם יש מה לדאוג? איך ואיפה מתחילים לבדוק ולברר?? מלבד זה לא ראיתי שיש לה איזו בעיה - היא לא מכווצת עיניים, היא לא מתקרבת לטלויזיה ו/או למחשב, וגם כשמסתכלת בספרים היא לא מתקרבת מאוד, רק הפזילה הזאת (שמודה שלא ממש שמתי לכך לב עדג לפני כשבוע) תודה מראש על תשובתך.

בדיקת עיניים לבן 1.9

שלום ד"ר, הבן שלי נולד עם פזילה קלה באחת העיניים, שהסתדרה מעצמה לקראת גיל שנה. לא נראה שיש לו בעיות ראיה - בכל אופן בגן לא שמו לב, והם עוקבים אחרי דברים כאלה. מצד שני, יש אצלנו במשפחה היסטוריה של בעיות ראיה (בעיקר צילינדרים), ותהיתי אם יש צורך לקחת את הילד לבדיקת העיניים, רק בשביל לראות מה קורה ולשלול בעיות? באיזה גיל לוקחים לבדיקה ראשונה? תודה.

למעלה