אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

../images/Emo41.gif אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12 ../images/Emo41.gif

פרופ' מיכאל קופרמינץ, מנהל היחידה לאשפוז טרום לידתי בבית החולים "ליס" ליולדות, במרכז הרפואי תל אביב, יתארח בפורום ביום ד' 21.9.11 בין השעות 10-12 פרופ' קופרמינץ הינו מומחה במיילדות, גניקולגיה ופריון. עיקר עיסוקו בסיבוכי הריון עובריים ואמהיים כגון רעלת הריון, מות עובר ברחם, הפרדות שלייה, עיכוב צמיחה תוך רחמי וקרישיות יתר וכן אבחון וטיפול בהפלות חוזרות. מחלוצי המחקר והטיפול בעולם בתחום קרישיות היתר בהריון. פרופ' קופרמינץ הוא פרופסור חבר בבית הספר לרפואה ע"ש סאקלר, באוניברסיטת ת"א. כיהן בעבר כיו"ר החברה הישראלית לרפואת אם ועובר וכסגן נשיא החברה העולמית ליתר לחץ דם בהריון. פרסם מעל 100 מאמרים, ומשתתף פעיל בכנסים מקצועיים בארץ ובעולם. זכה בשלושה פרסים לאומיים להצטיינות במחקר ובחמישה מענקים למחקר רפואי. חברות הפורום מוזמנות לשאול שאלות בתחומי התמחותו של פרופ' קופרמינץ אבקשכן, למען הסדר הטוב, להקפיד לשרשר כל שאלה להודעה ראשית זו. בנוסף, אנא נסו לשאול שאלות כלליות שכל חברות בפורום ואורחיו יוכלו ללמוד מהן ולהתמקד מעט פחות בשאלות מאוד פרטניות. אנו מדגישות שהתשובות בפורום וכן האירוח אינם מחליפים יעוץ פרטני המתחשב בכל נתוני המטופלת בברכת אירוח פורה ותורם

"הטרוזיגוטיות לMTHFR "שאלה של גולשת

שלא רוצה להחשף ושלחה לי במסר- "ד"ר קופרמינץ שלום ותודה מראש על כל עזרה. בעברי הפלה נדחית, לידה תקינה בניתוח קיסרי ושוב הפלה נדחית- כשנתיים לאחר הראשונה. שתי ההפלות היו בשבוע 8. החלטתי על דעת עצמי לאחר ההפלה הראשונה לעשות בדיקת קרישיות יתר באופן פרטי. הבדיקה המלאה והמקיפה נעשתה. הבדיקה נעשתה כחודש לאחר ההפלה הראשונה. כל ערכי הבדיקה היו בטווח הנורמה, פרט לשני ממצאים- LAC נמוך- 29.6 והטרוזיגוטיות ל MTHFR C677T. נאמר לי על ידי המטולוג כי ערכי הLAC כאשר הם נמוכים מהנורמה אינם גורמים לקרישיות יתר, והבעיה היא כאשר ישנה עדות גבוהה מהנורמה. כמו כן, היה מצוין בדף הבדיקה כי הטרוזיגוטיות ל MTHFR אינה מהווה גורם סיכון לקרישיות יתר. אמנם, הבנתי ממקורות אחרים כי הטרוזיגוטיות ל MTHFR יכולה להיות קשורה לעיכוב גדילה ברחם. הלידה אירעה בשבוע 38 במשקל 2900 ג', אך העובר הוערך עד שבוע 35 כגדול בשבוע מהשבוע המשוער. ידוע לי כי בכל מקרה הערכות משקל באולטרה סאונד הינן דיי לא מדויקות. אשמח לדעת מהי משמעות הטרוזיגוטיות ל MTHFR חד משמעית והאם הממצאים תקינים ואין צורך בנקיטת יוזמה כלשהי בעניין. תודה רבה ובכבוד רב, מישהי הזקוקה להבהרה."

עינב וזהו יקרה בשם...

בקיצור רב הבדיקות שלך תקינות וללא כךל משמעות מבחינת ההפלות. אין כל קשר בין הטרוזיגוטית ל MTHFR לעיכוב צמחיה.

השראת לידה

שלום פרופ' קופרמינץ, לפני מס' שנים אובחנתי על ידך כ-APLA אחרי 5 הריונות כימיים, אנטי-קרדיוליפין גבוה מעט ו-Anti Beta 2 GPI חיובי חזק. בהריון השישי נטלתי קלקסן ואספירין מהביוץ וההיריון עבר לשמחתי בשלום, עם השראת לידה בשבוע 38 ותינוקת במשקל תקין. אני שוב מתקרבת ללידה, והרופא הנוכחי אינו ממליץ על השראת לידה מוקדמת אלא רק אם נגיע לשבוע 40 ללא לידה. הוא אומר, וכך גם עלה מבירור שלי בספרות מקצועית, שאם הכל נראה תקין לחלוטין (עובר גדול, מוניטורים תקינים, שליה תקינה וכו'), אין סיבה ממשית להשראת לידה. לדבריו הסיכוי שמשהו ישתבש באופן פתאומי ללא כל בעיה מוקדמת, וכשהאישה מטופלת תרופתית, הוא מזערי, לא משהו שמצדיק השראת לידה מוקדמת על הסיבוכים הכרוכים בה. לדבריו רוב מקרי המוות בתוך הרחם הם בכלל בגלל הסתבכות חבל טבור שלא ניתן לצפות מראש ושלא קשורים דווקא לקרישה. רציתי לשאול האם אתה חולק על קביעה זו (כלומר, מה הסבירות שעם תמונת מצב תקינה לחלוטין וטיפול תרופתי פתאום משהו ישתבש), ומדוע הנטייה של רופאי הריון בסיכון היא כן ליילד מוקדם גם כשאין בעיה. האם יש לכך ביסוס מדעי או שזו בעיקר תחושת בטן ורצון "לראות את התינוק בחוץ" כמה שיותר מוקדם. אולי גם עניין האפידורל מהווה שיקול משמעותי אצל רופאים השולחים להשראת לידה? תודה רבה! שרקרקית

השראת לידה

הנסיון מראה שגם אם הכל נראה תקין לחלוטין עדיין יש יותר תקלות לאחר שבוע 39 ולכן דעתי שלא כדאי למשוך מעבר לכך. אגב גם בהריונות תקינים ללא כל רקע 1:800 מות עובר ברחם בלי שום קשר לחבל טבור.לא מדובר על ליילד מוקדם אלא קצת יותר מוקדם. במרבית המקרים גם אם נמשוך ל 40 לא יקרה כלום, אך אנו לא יודעים לנבא היכן תהיה התקלה.

k u k u l a 10

New member
השראת לידה שבוע 38

שלום פרופ' קופרמינץ, אני כרגע בשבוע 38 הטרוזיגוט לפקטור 2+5 ולוקחת קלקסאן 60. הקרישיות התגלתה בעקבות קריש דם שהתגלה אצל אחי ובעקבות כך כל המשפחה נבדקה (עברתי הפלה טבעית בשבוע 7 עוד לפני שנצפה דופק אבל כאמור לא ניתן לשייכה לקרישיות). העוברית שלי כרגע שוקלת 3300 ולטענת הרופא שלי הוא לא רואה כל סיבה לבצע זרוז משום שהקלקסן שניתן לי הוא מניעתי בלבד ולא נובע מקריש דם שהיה לי אישית או הפלות מרובות מה גם שלא נראית סיבה אמיתית לביצוע הזרוז משום שהעוברית מתפתחת כראוי. לגבי החשש שלי מחוסר האפשרות לקבלת אפידורל הוא אומר שאני יכולה להפסיק להזריק את הקלקסן אולם הוא לא ממליץ והמגבלה לקבלת אפידורל היא ל 12 שעות בלבד מרגע ההזרקה. האם לא נהוג לבצע השראת לידה ככלל במקרים של קרישיות? האם הזרוז אכן לא מומלץ ועליי פשוט להמתין ללידה רגילה..? כמו כן, האם המגבלה של קבלת אפידורל במקרה של הזרקת קלקסאן 60 הינה 12 או 24 שעות? תודה רבה!!

kita1000

New member
שואלת לגבי ההריונות הבאים

את ההריון השני עברתי עם צירים מוקדמים ללא קיצור צוואר רחם משבוע 27. כל יום כמעט, ותכופים מדי- כל 3 דקות למשך כמה שעות וכו'
הצירים הגיבו לנוזלים אבל לצערי ביליתי 3 חודשים בשכיבה. רציתי לדעת האם ניתן להקטין את הסיכוי להריון שכזה? האם יש קשר לעובדה שהילדים נולדו בהפרש של שנה וחצי? והאם העובדה ששניהם נולדו בשבוע ה42, אומרת שבפעם הבאה שיתחילו צירים אני יכולה להתעלם מהם? המון תודה מראש

לידה מוקדמת

מה שקובע זה התוצאה. לא הייתה לידה מוקדמת לכן אין מקום לטיפול תרופתי. הריונות כמו שלך מאוד שכיחים ואנו נוטים להגזים בטיפול נוזלים וכדומה בגלל חוסר היכולת להבדיל בשלב מוקדם בין לידה מוקדמת מאיימת לסתם צירים.

mother cat

New member
מגבלות בזמן נטילת קלקסן

פרופ' קופרמינץ היקר, לפני כשבוע הייתי אצלך בעקבות IUGR בהריון ראשון והמלצת על קלקסן 40 מ"ג מניעתי (בדיקות קרישות בינתיים תקינות) בהריון הבא. עכשיו שהיה לי זמן לחשוב על זה, עולות בי התהיות הבאות: 1. האם יש מגבלה כלשהי על טיפולי רופא שיניים ושיננית בזמן נטילת קלקסן? יש לי נטיה לדימומי חניכיים, אז חשוב לי להקפיד על טיפולי שיננית במהלך הריון... 2. האם יש איזהשהי בעיה עם הורדת שיער בשעווה בזמן הטיפול? מבחינת סיכון לשטפי דם? 3. כבר שאלו מעלי, אבל אחדד - האם אפשר לקבל אפידורל בלידה וכמה זמן אחרי זריקת קלקסן? והאם במצב של טיפול מניעתי ממליצים גם כן על השראת לידה? או שמחכים ללידה שתתפתח בטבעיות ומקווים שעבר מספיק זמן מהזריקה האחרונה כדי לקבל אפידורל? המון תודה!

mother cat יקרה

אין בעייה עם טיפולי שיניים אלא אם יש עקירות העלולות לדמם. גם טיפולים קוסמטים ושעווה לא בעייה. בעקרון אפידורל 24 שעות לאחר קלקסן. כן גם במקרה של 40 מג עם עבר של IUGR מומלץ השראה סביב 39

זוזקי

New member
לידה טבעית או לא

שלום, לידה ראשונה, בת 47. הומוזיגוטיות MTHFR הריון תקין לכל אורכו בלי עין הרע טפו חמסה חמסה. לחץ דם תקין, המוגלובין גבוה, משקל עובר תקין פלוס (עובר את גיל העובר ב 10 ימים רוב הזמן) מכונה "שמנמן". העמסת סוכר תקינה, אין חלבון בשתן וכו'. קלקסן 60 לוקחת כל ההיריון. משקל 72. יש מצב לאפשר התפתחות לידה טבעית לכשיתפתחו צירים? צריכה להיות כוונה לזרז בשבוע מסויים? יש מקום לאפשר לידה ווגינאלית בלי הרבה התערבויות?...

זוזוקי יקרה

הריון 1 47 לידה טבעית . לא ברור למה קלקסן ? אבל בכל מקרה לא הייתי מחכה ליד המרה לא יהיו ככל הנראה הזדמניות נוספות השראה לידה סביב 39 ממליץ

זוזקי

New member
קלקסן בגלל ההומוזיגוט ל MTHFR

והיה גם LAC גבוה אלא שהוא ירד בבדיקה שנייה... אני חוששת שההוראה לקלקסאן הייתה שלך...

למעלה