אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

שרקרקית יקרה

לדעתי המינון נמוך מידי. בדרך כלל אני נותן מג לקג. תלוי גם בהרבה גורמים נוספים ראה אחת השאלות הקודמות

טוליתי

New member
הריון יקר

שלום לך פרופ' קופרמינץ ותודה שאתה משקיע מזמנך
. בת 35, ללא ילדים. אחרי 7 אובדנים (שבועות 6-8), כל ההריונות מ-IVF (מעל 20 טיפולי IVF), הטרוזיגוטית לפקטור 5. בהמלצתך נוטלת קלקסן ביחס של פי 1.5 ממשקל הגוף (התחלנו עם מינון נמוך יותר והעלינו בעקבות שני אובדנים עם קלקסן), והוספנו פרדניזון 20 וקרטייה. החשש הגדול שלי הוא שאחרי כל ההשקעה הרבה לעבור את משוכת הפסקת הדופק, ניתקל, חלילה, בסיבוכים של שלבים מאוחרים בהריון. (קיצור צוואר, סכנה ללידה מוקדמת וכו'). האם עקב ההסטוריה הרפואית והחרדות שלי מאובדן נוסף, יש מקום לשקול אקטים של מניעה כמו: שמירת הריון, תפר צווארי ופעולות נוספות שאולי איני מעלה על דעתי, שיכולות לצמצם הסיכונים בהריון כה יקר? אם לא, מה אתה מציע? תודה רבה על המענה

טוליתי

New member
תוספת,

בדיקות הקריוטיפ שלי ושל בן הזוג תקינות. באחד ההריונות נעשה קריוטיפ עובר יצא תקין אף הוא.

טוליתי יקרה

לא אסתכן בלהמליץ על פעולות כירוגיות כגון תפר מבלי לבדוק. אבל במקרה כמו שלך העובדות מפסיקות לשחק תפקיד וגם הרופאים נוטים לעשות non evidence based medicine ולהמליץ על הדברים שציינת מבלי שיש לכך כל הצדקה . עובדתית אין הצדקה בפועל אין לי ספק שרופאים רבים כולל אני יכולים להמליץ על שמירה ואולי תפר

טוליתי

New member
תודה רבה, פרופ' קופרמינץ../images/Emo140.gif

מאחלת לנו שכל שאיחלת לנו בפגישתנו האחרונה ייתגשם. שנה טובה ומוצלחת

פנדה30

New member
בדיקות קרישיות

שלום רב. בת 34, ילד בן שנתיים וחצי מIVF שלישי. מזה כשנתיים מנסים שוב, עברנו כ12 טיפולי IVF מאז, ללא הצלחה. רשמית מוגדרים עם תגובה שחלתית נמוכה. עד כה, כל הרופאים ששאלתי -אודות הצורך בבדיקת קרישיות- השיבו שאין צורך, שכן לא זו הבעיה. אשמח לשמוע דעתך. תודה רבה!!

פנדה יקרה

אם היו ביציות ולא היה הריון הרי שברור קרישיות ומתן קלקסין יכולים לעזור!. אם הבעייה שאין ביציות לא קשור לנושא הקרישיות.

התייעצות לפני הריון הבא ../images/Emo57.gif

פרופ' קופרמינץ שלום רב, בת 36, בעברי 5 הריונות ספונטניים שהסתיימו ככימי / הפסקות דופק / שק הריון ריק כל הבדיקות היו תקינות כולל קרישיות יתר שנבדקה פעמיים. בהמלצתך הריון שישי טופל בקלקסן 60 (כמשקל גוף בתחילת ההריון) ואספירין מבטא עד לידה והסתיים בשמחה. כחצי שנה לאחר הלידה הריון שביעי טופל באופן זהה והסתיים גם הוא בידיים מלאות. שאלותיי הן: האם יש טעם לחזור על בדיקות הקרישה? האם סט הבדיקות השתנה בחמש השנים האחרונות? עד היום אני לא לגמרי מבינה - האם ייתכן שמדובר בפקטור שטרם זוהה או שהגוף מגיב אחרת במהלך הריון ומפתח קושי? האם ניתן לשקול בהריון הבא טיפול חלקי (למשל רק קלקסן, רק עד סיום שליש ראשון) או בבחינת עובד - אל תיגע? תודה

הכל יהיה טוב יקרה

לדעתי את יכולה לענות לא פחות טוב ממני על החלק השני. לגבי הראשון אין בדיקות חדשות ולגבי החלק השני היית מעיזה לא לקחת קלקסן ואספירין ? אני לא הייתי מעז לנסות לא לתת המשוואה הרי ברורה : 5 כשלונות ואחכ 100 אחוז הצלחה עם קלקסן ואספירין

adip78

New member
הריון אחרי IUGR

אני לא בהריון, אבל חושבת מה יהיה אם... יש לי שני ילדים מקסימים. עם שניהם נכנסתי להריון בקלות יחסית ולא היו הפלות מעולם. בנוסף יש לי תת פעילות של בלוטת התריס כבר 15 שנה בערך ואני מקבלת אלטרוקסין (מאוזנת לרוב). הגדול נולד בשבוע 41+0 במשקל 2.916 ק"ג. הערכות משקל נעשו אצל הרופאה שעשתה את מעקב ההריון והיא מעולם לא אמרה שמשהו לא בסדר (ומעולם לא אמרה לי מדדים מדויקים). במעקב הריון עודף כולם היו בלחץ ולא הבנתי למה (רק היום אני יודעת שכל המדדים התאימו לשבוע 36 בשבוע 40). הקטנה נולדה בזירוז בשבוע 37+4 במשקל 2.204 ק"ג. בהריון שלה בסקירה שניה היה פער בגדילה של שבועיים והומלץ על מעקב. בשבוע 29 גדל הפער ונשלחתי למיון בבית חולים כרמל. מאז ועד לזירוז הייתי שם כל 3 ימים. עברתי יעוץ גנטי וויתרתי על מי שפיר. בזכות מעין ועינב מנהלות הפורום הזה עשיתי בדיקות קרישיות וביקשתי שישלחו את השליה לבדיקה פתלוגית. את בדיקות הקרישיות עשיתי בשבוע 36 ונמצאתי הטרוזיגוטית לMTFHR. הפרוטאין S היה מעט גבולי, אבל נאמר לי שזה בגלל ההריון. היום הגדול בן 5 סובל מתת פעילות של בלוטת התריס מאז שנולד. סובל מבעיות גדילה ואסתמה. הקטנה בת שנה ושמונה. ילדה מדהימה וחכמה, אבל קטנטונת (נמוכה ושמנמנה). היא שומרת על האחוזונים מאז שנולדה, אבל כנראה שתמיד תשמור על האחוזונים הנמוכים. אני חייבת לציין שגם אני וגם בעלי מאוד נמוכים ושכל המשפחה של בעלי נמוכה מהממוצע (הם 6 אחים וכולם היו במעקב אנדוקרינולוגי בגלל בעיות גדילה). האם אני צריכה טיפול מיוחד לקראת הריון ובהריון עצמו? האם הריון כזה צריך להיחשב הריון בסיכון? מה אני יכולה לעשות כדי להימנע מעיכוב גדילה בהריון הבא? אולי כדאי לחזור על הפרוטאין S לא בהריון? האם אפשר לבצע את זה עם התקן הורמונלי (מירנה)? האם התקן כזה יכול להיות מסוכן עבורי? לאיזה רופא אני אמורה לפנות לצורך מענה על שאלות כאלו - רופא נשים או המוטולוג? תודה מראש

adip יקרה

כדאי לחזור על הבדיקה ולעבור יעוץ מסודר. יש הרבה נשים שלא מבינות ש IUGR זה לא סתם עובר קטן אלא סיכוי רשימה שלמה של בעיות בהמשך: אסטמה, סכרת, יתר לחץ דם, בעיית גדילה, בעיות למידה שיתוק מוחין רשימה חלקית. לאישה עם IUGR סיכון של כמעט 30% בלי קשר לקרישיות לעבור חוויה דומה בהריון הבא (סורקן וחבריו 2004 ). לכן יש להתייחס בכובד ראש ולהגיע למומחה הריון בסיכון. המירנה לא משפיע על פרוטאיו S

פרופ' קופרמינץ שלום,

1. יש לי הומוזיגוט לMTHFR ונוגדני תריס(946) - בהמלצתך קלקסן 60 מההחזרה + פרדניזון 5 מ"ג. שמתי לב כי פסחתי בטעות על בדיקת פקטור 2, האם חשוב להשלים את הבדיקה הזאת? או שהמידע שיש בידי "מספק" והטיפול בלאו הכי לא ישתנה? 2. במידה ולא נקלט הריון פשוט מפסיקים את הקלקסן ביום בטא שלילית ולוקחים שוב בהחזרה הבאה? או שרצוי להמשיך? 3. האם עלי לבצע בדיקות דם תקופתיות במידה ואקלט להריון שקשורות בנטילת הקלקסן? 4.האם עלי ליטול חומצה פולית של 5 מ"ג? (אני בטווח הנורמה באמצע, לפי ב. דם), או שמספיק 400 מיקרוגרם? 5. ושאלה אחרונה, ברשותך? משיטוט באינט' ראיתי כי מומלץ לקיחת טריבמין או ויטמין דומה של B, אם הערכים של הB12תקינים האם עדיין לקחת כ"מניעה"? או שאפשר להירגע בעניין זה? אשמח לתשובותייך ומצטערת על ריבוי השאלות.... תודה רבה על זמנך!

777 יקרה

צדקת המידע לא ישנה את הטיפול. אם לא נקלט מפסיקים ואכן לוקחים שוב בהחזרה הבאה. חומצה פולית 1 מג בתכשיר שנקרא טריויטמין או ביקרד תלוי בקופה המכיל גם B12 ו B6. (לא טריבמין- זהירות האינטרנט יכול להיות מסוכן!!!!).

אשמח לעזרה בפיענוח תוצאות

אני חולת קרוהן כבר 17 שנה וכתוצאה ממחלת הקרוהן אני אנמית וסובלת במדלקת פרקים. לפני כ-7 שנים ילדתי תאומים זהים בניתוח קיסרי שבוע 40 מהריון ספונטני בת 36 כיום מנסה יותר שמנה אחרי 5 הזרעות ו-2 IVF בגלל רזרבה שחלתית נמוכה נשלחתי לעשות בדיקת קרישיות להלן התוצאות PT (Seconds) -11 טווח 11.3-8.4 I.N.R - 1 PTT - 25.1 טווח 21.6-30.6 Homocystein - 5.96 טווח 4.44-13.56 Fibrinogen (Hypercoag.) - 434 טווח 200-400 יצא מהטווח Antithrombin activity - 95 טווח 80-110 Protein S Free - 91 טווח 54-107 Protein C-Activity גדול מ-100% APC - Resistance 2.77 טווח 2-4 Prothrombin 20210 - נורמל MTHFR - נורמל Factor VIII - 113 טווח 65-165 RVVT (sensitive to LAC) - 52 טווח 27-55 PTT (sensitive to LAC) - 41.7 טווח 28.72-46.43 Cardiolipin IgG Ab - 1.8 טווח 0-10 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG - 2.3 טווח 0-5 Hypercoagulation-Summary - *נמצא ערך Fibrinogen גבולי מה זה??? לא נראה לי שהגיעו גם כל התוצאות חסר פקטור אחד לא?? תודהההההה כל הכבוד לך היישר כח

../images/Emo9.gifתודה רבה../images/Emo140.gif והמשך שאלה

גם ה-Fibrinogen (Hypercoag.) שיצא גבוה?? פחתי מהתוצאה הזאת. תודה רבה על עזרתך הענקית

האם קלקסן יכול לגרום להפלות או להאטת התפתות

אני שואלת כיון שעברתי הריון אחד תקין שנמשך 40 שבועות ועכשיו הוא ישן
ואחריו 2 הפלות,אחת עם הפסקת דופק בשבוע 9 ולני האטה בהתפתחות והשניה עם ירידה בבטא בשבוע 6 בשני ההריונות האלה הזרקתי קלקסן . ההריון התקין היה ללא קלקסן ובהריונות שבא אחרי ההריון התקין נטלתי קלקסן במינון של 80 מ"ג בהמלצתך עקב תסחיף ריאתי שעברתי אחרי ההריון הראשון שנגמר בניתוח קיסרי... בדיקות הקרישיות תקינות כולן אך המלצת לי על מינון של 80 , ואני תוהה האם ההפלות האלה נבעו מהקלקסן? האם באופן וודאי ו 100 אחוז הקלקסן לא גורם להפלות? כי אצלי הסטטיסטיקה היא אחד לאחד...

אז גם לי יש שאלה קטנה

אתה בטח זוכר אבל בכל זאת אתזכר- הריו ראשון IUGR עם זרימות פתולוגיות. משבוע 30 קלקסן (כשחזרו חלק מבדיקות הקרישיות) ילוד בשבוע 34+4 בן במשקל 1730 לאחריו בירור מלא- הטרוזיגוטיות פקטור 2, הטרוזיגוטיות MTHFR, חסר פרוטאין S הריו שני- איקקלומין, כימי הריון שלישי קלקסן 40 מסטימולציה (גונל F) ואז הזרעה. הפסקת דופק אחרי שקיפות תקינה (עובר שבוע 12 גילינו בשבוע 14). גרידה. קריוטיפ עוברי תקין הריו שלישי בהמלצת קלקסן 60 מסטימוציה ו-80 מבטא- כימי הריון חמישי ספונטני- קלקסן 80 מביוץ. משבוע 33 יל"ד ללא סימני רעלת. עיכוב של שבועיים בגדילה גם כן החל משבועות אלה. ילוד בשבוע 37+1 בת במשקל 2191 בתחילת ההריון שקלתי 67. בסופו 81 האם לדעתך בהריון הבא (אם אעזור אומץ לכך) יש לשקול העלאת מינון הקלקסן בשבועות בהם המשקל שלי עולה. ז"א אולי לשמור על יחס של מעל ל 1מ"ג לקילוגרם הרי בתחילת ההריון הייתי עם 80 על משקל של 67 וזה הספיק ובסוף אולי לא? ושאלה תיאורטית כללית: מה מקור ההמלצה לשנים ללא בעיות קרישיות יתר וללא עבר של בעיות שיליה אך עם הפלות לקלקסן רק עד שבוע 13?

למעלה