אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

קנוגה יקרה

זה לא ספר בישול מה שהמלצתי לבנות אחרות לא בהכרח תופס לגבייך. ממליץ להמשיך 60 מג . לגבי עד מתי תלוי אם יש או לא קרישיות או נוגדנים עצמוניים. אה הבנתי מהסוף שהכל תקין אז את הסטרואידים עד 13 והקלקסן עד הלידה אין כל בעייה עם אומגה 3 בהקשר קלקסן ניתן לבצע בדיקה של אנטי X אבל במינונים שלך אני בדכ לא עושה

שאלה לפרופ' קופרמינץ

שלום לך ותודה רבה על הארוח. מטופלת בקלקסן 80 ללא רקע קרישתי- לפי המלצתך. ברקע הפלות חוזרות בשבועות מוקדמים. בבית בן מהריון בלווי קלקסן. אחריו עוד הפלה בשבוע מוקדם ועתה בשבוע 31, משקלי- 80 קג'. 1. רופאת ההריון בסיכון לוחצת על הפסקת קלקסן בשבוע 35. מה דעתך על הנושא והאם יש סיכונים בכך? (בהריון עם בני לא הפסקתי) 2. האם אתה ממליץ על השראת לידה בשבוע 38, מדוע? 3. האם במשקלי - 80 קג' יש צורך להעלות את המינון מעל 80 למרות שאין בעיית קרישיות? תודה רבה על רוח ההתנדבות

ארנבולה

לא ממליץ שינוי מינון. השראת לידה אינה חובה במקרה שלך אלא אם תגיעי לשבוע 40. פשוט יתכן שיש גורם רקע שגרם להפלות ועלול גם לגרום לסיבוכים. פשוט זהירות. נמאותה סיבה לא הייתי מפסיק לפני 38 אך אז ניתן

רויטל0151

New member
שלום ד"ר יקר

אני רויטל הדר בת 32 מטופלת שלך הייתי אצלך בשבוע 9 כרגע בשבוע 19 אספר לך בקצרה על ההריונות שלי הריון ראשון : בשבוע 39 ניתוח קיסרי ילד מקסים שנולד 3450ק"ג הריון שני הסתיים בשבוע 26 בלידת פג( היום עים שיתוק מוחין קל ) עקב דימומים משבוע 9 והמטומה והפקדות שליה בשבוע 26 ועד לניתוח חירום עקב צירים וירידת מים כיום אני בשבוע19 בהמלצתך מקבלת קלקסן 40 ( שוקלת 45ק"ג) +זריקות בישבן פרוסטגרון רטארד500 מ"ג משבוע 16 ועד 35 בהמלצתך כמובן !!! וגם המלצת לי על מעקב צוואר הרחם משבוע 18 פעם בשבועיים (הייתי במרפאה באיכלוב ואמרו לי שהם לא עושים מעקב כזה אצלהם ) ו עברתי סקרית מערכות מוקדמת שיצאה תקינה אבל הרופא רשם שהשליה קידמית נמוכה וקרובה כ1 ס"מ לשפה הרופא לא אמר לי כלום על הממצא הזה ומה יכול להיות הוא רק אמר כל עוד אין דימומים זה בסדר האים המצב מדאיג?? ? האים עליי לצאת לשמירה ? מה עוד עליי לעשות האים להגיע אלייך לביקור נוסף האים תרצה לבדוק אותי ולראות מה עושים ??? אנא ממך תרגיע אותי אני לא רוצה להגיע למצב של לידה מוקדמת שוב כמו בעבר (אני מאוד מאוד לחוצה ומאוד מפחדת ) תודה רבה לך מקרב לב !!! רויטל הדר 052-6969411

שאלה...

שלום וברכה, ההיסטוריה בקצרה- הריונות 1ו-2 תקינים, הריון 3- הפלה בשבוע 12.הריון 4- הפלה בשבוע 6.הריון 5- לידה בשבוע 27 עקב IUGR ורעלת הריון (ל"ד גבוה) משקל 480 גר' (נפטרה בגיל 4 חודשים). הריון 6- הפלה בשבוע 11/16 הריון עם התקן תוך רחמי. בהריון זה ניתן קלקסן 40 מג' + אספרין. תוצאות בדיקות קרישיות: (Factor – VIII- 161.9 (50-150. MTHFR- heterozygote הייתי אצלך ליעוץ ואמרת שמדובר בקרישיות יתר ומומלץ קלקסן 80 ואספרין בהריון הבא. הייתי ביעוץ נוסף אצל פרו' נרי לאופר – הפנה לפרו' דוד ורון לבדיקה האם מדובר בקרישיות ולפרו' יעקב נפרסטק לבדיקה האם יש צורך במתן סטרואידים בנוסף. כמו כן ממליץ על קיום היססטורסקופיה. פרו' דוד ורון אמר - ככל הנראה לא מדובר בקרישיות יתר, ממליץ לחזור על הבדיקות. (טוען לסיכוי אפסי להריון תקין נוסף). כעת אני רוצה הריון נוסף ולערוך אצלך את המעקב. השאלה- האם מומלץ לעבור בדיקות נוספות והיססטורסקופיה? והאם יש טעם לשקול מתן סטרואידים? תודה רבה.

../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif נא לא להוסיף שאלות נוספות ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

תודה רבה לפרופ' קופרמינץ שהקדיש מזמנו לענות לכל אחת ואחת. מי שעד כה לא נענתה בפרופ' הבטיח לנסות לענות בהמשך היום או מחר לשאלות שנשאלו עד כה. אבקש לא העלות שאלות נוספות ושוב תודה ענקית לפרופ' קופרמינץ על האירוח האיכותי הזה

רויטל0151

New member
לעינב /ד"ר קופרמינץ

אני שלחתי הודעה עוד לפני ההודעה ששלחת לא להוסיף יותר הודעות האים אני יקבל תשובה מהרופא זה מאוד חשוב לי !!!! בבקשה

קנוגה

New member
שאלה נוספת- מבררת אם הבנתי נכון מתשובתך-חשוב

העתקתי את תשובתך מהשאלה הקודמת זה לא ספר בישול מה שהמלצתי לבנות אחרות לא בהכרח תופס לגבייך. ממליץ להמשיך 60 מג . לגבי עד מתי תלוי אם יש או לא קרישיות או נוגדנים עצמוניים. אה הבנתי מהסוף שהכל תקין אז את הסטרואידים עד 13 והקלקסן עד הלידה אין כל בעייה עם אומגה 3 בהקשר קלקסן ניתן לבצע בדיקה של אנטי X אבל במינונים שלך אני בדכ לא עושה שאלות המשך: 1.אני מבינה שאת הפרדניזון לקחת עד שבוע 13 כולל האם מפחיתים בבאת אחת או בהדרגה? 2. באיזה חודש אתה ממליץ לחזור אלייך שוב לבדוק אם יש צורך להגדיל או להשאיר את מינון הקלקסן? תודה רבה רבה על תשובותייך

zappozappo

New member
שאלה באיחור -רק אם זה בסדר../images/Emo250.gif

הי ד"ר קופרמינץ, למרות שאני כותבת רק עכשיו אשמח אם בכל זאת תצליח לענות על שאלתי... (המחשב שלי דווקא הבוקר החליט לא לעבוד..) אני בת 31 עם ילד מהריון ספונטני ,מנסים שנה וחצי ולקראת IVF ע"פ הרופא הכל תקין ,האם גם לך תוצאות קרישה נראות תקינות? תודה מקרב לב! PT (Seconds) 10.5 I.N.R 1 PTT 25.1 Homocystein 5.99 Fibrinogen 345 Fibrinogen (Hypercoag 352 .) Antithrombin activity גדול מ100% Protein S Free 97 Protein C-Activity גדול מ100% APC - Resistance 2.59 Prothrombin 20210 normal MTHFR normal Factor VIII 111.8 RVVT (sensitive to LAC 35.2 ) PTT (sensitive to LAC 35.6 ) Cardiolipin IgG Ab 2.7 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 2.3

k u k u l a 10

New member
מקווה שגם בסדר...../images/Emo9.gif

ענית לי קודם לכן אבל בעקבות תשובות שענית לבנות אחרות אני אודה לתשובה בנושא.. אני שבוע 38+4 מזריקה קלקסאן 60 והטרוזיגוט לפקטור 5+2 בגלל בעיה שהתגלתה אצל אחי .הרופא שלי לא ממליץ לעשות השראת לידה בגלל שאין לי "עבר בעיתי" או אירוע שהתרחש אצלי והעובר מתפתח כמו שצריך. אני כרגע ממשיכה להזריק אבל האם במצבי ניתן להפסיק להזריק קלקסאן (בשבוע 39 למשל) עד ללידה ולהמשיך במשכב הלידה..? במידה וכן האם זה לא מהווה סכנה עבור העובר? אני ממש חוששת להגיע ללידה ללא אפשרות לקבל אפידורל.. תודה רבה רבה שוב !!!!!

למעלה