אני, אחותי וכל השאר....

../images/Emo41.gifאני, אחותי וכל השאר....

אתמול במקרה לאחר זיפזופ בערוצים, נתקעתי על ערוץ יס דוקו, הסרט ששודר שם בדיוק היה :" שכבתי עם אחותי". נכון מסקרן? אז התחלתי לראות..(זה היה כבר באמצע), עקבו אחרי 2 זוגות, אחים למחצה, כמו שאמרתי, שלא הכירו אחד את השניה ולא גדלו ביחד, וכשהכירו מיד התאהבו ואף מימשו, ועדיין רוצים להיות ביחד. לנו זה נשמע חולני, ובאופן טבעי גם אם היינו נדלקים על מישהו ואז היינו יודעים שיש לנו קרבת דם, לרובינו כל התחושות וההדלקות הייתה נעלמת נכון? אז להם זה לא נעלם, להיפך. זה לא הזיז להם, בדיוק בגלל שמבחינתם ככל הנראה, הם לא באמת אחים, כי הם אפילו לא הכירו אחד את השניה לפני כן. שלא יהיו ספקות, זה חולני בעיניי, אבל ניסיתי לשים את עצמי במקומם, יותר נכון ניסיתי להכנס לראש שלהם ולנסות להבין.. הבנתי באיזשהו מקום..הבנתי. במדינה שלהם זה כמובן נחשב גילוי עריות וזה לא חוקי, ולכן שניהם קיבלו מאסר על תנאי למשך שנה. שנה שלמה הם לא התראו, אחרי שנה הם עברו לגור ביחד, אבל אסור להם לקיים יחסים. מה דעתכם?

meytula

New member
עצם היותם אחים למחצה זה כבר מפחית מהחולניות

לדעתי קשר שנוצר מקירבה אינטימית מלכתחילה הוא אחר מאשר קשר שנוצר מקירבה של אחים והתגלגל למצב אינטימי. גם אני עם כל החולניות שבמצב מבינה. חוץ מזה שיש מדינות במקבלות את זה,בעיקר מדינות מוסלמיות שאין להם בעיה עם נישואים כאלה והם אפילו מעודדים,אם הם רוצים לבנות חיים משותפים הם יכולים לעבור למקום כזה שלא מתנגד למה שנוצר בניהם.

meytula

New member
זה מה שהתכוונתי

שהם קודם הכירו והתאהבו ונוצר בניהם קשר אינטימי ורק אז הם גילו על עצם היותם אחים. אם זה היה להפך והיו אחים וזה היה מתגלגל לקשר אינטימי אז זה היה הרבה יותר קשה להבנה ועיקול

אני חושבת שהם די נדלקו אחד על השניה

באותם הימים שגילו שהם אחים, או שהם ידעו אחד על השניה תמיד אבל מעולם לא היה ביניהם קשר, ומעולם לא ראו אחד את השניה, וכשהתראו, כבר ידעו שהם אחים, אבל לא הייתה ביניהם אהבת אחים מן הסתם.. אז היה להם יותר קל לעבור לרומנטיקה...

meytula

New member
זהו,גם במצב כזה זה ''בסדר''

כי לא היה להם קשר של אחים,זה בדיוק כמו להתחיל לפתח רגשות לשכן החדש שהגיע לשכונה..

easternstar

New member
הבעיה היא שפגמים גנטיים לא מתחשבים

בידיעה שלהם. :) צאצאי קרובים גנטית עלולים בסיכוי גבוה מאוד להיות עם פגמים גנטיים.

easternstar

New member
כי הבעיה היא הסיכון הגנטי :))

בעולם שלנו לא הכל מתחיל ונגמר במשפחה ובצאצאים. בעולם הקדום לנו כל החוקים לקחו בחשבון שבסוף יגיעו גם צאצאים. המדינה מתערבת אם הם מקימים יחסים כבגירים? באיזו מדינה? אני חושב שגם בשיראל עם חוק המוות של היהדות לא יתערבו מה בני אדם בוגרים עושים. הם לא יוכלו להרשם כמשפחה אבל מי יבדוק מה הם עושים?

meytula

New member
פה אתה צודק

בדיוק הגבתי למטה שבדרך כלל זה סיכון גנטי לידלדים שלהם. מהבחינה הזאת יש הרבה שיקולים,מה שכן גם בנישואים אחרים זה מצב שקיים,והיום עם הטכנולוגיה המתקדמת אפשר לטפל במצבים האלה

easternstar

New member
אחים ואחיות זה קרוב מידי:))

אפילו הטבע אצל חיות דאג שמצב כזה לא יקרה. אני בדיעה של שאפולי.:)) יש מצבים שהשכל צריך לשלוט. לא כל אינסטינקט שלנו צריך לבצע. :))

meytula

New member
אני מאמינה שכל מקרה לגופו

במידה והיו מנהלים יחסי אחים זה היה דוחה במידה והיו אחים לא למחצה גם פה היה קשה לי להבין במקרה כזה שהם אחים למחצה ומעולם לא היו בנהים יחסי אחים זה גם חולני אבל איפשהו מובן

meytula

New member
אגב עצם היותם אחים למחצה

מפחית גם את הסיכון הגנטי,אומנם לא משמעותית אבל מפחית

מיטולה, יש לי אחות למחצה

אין הבדל בינה לבין אחי הלא למחצה......אם זה מבחינת אהבה, קירבה, נתינה וכו'. זה מאוד תלוי בסיטואצייה, מאחר והם לא ידעו שהם אחים, יש להם הקלה מסויימת, יחד עם זאת, ברגע שנודע להם שהם אחים.....זה כבר הופך ביזארי, לפחות בעיניים שלי בגלל הנורמות החברתיות בהן גדלתי , קשה לקבל דבר כזה.

meytula

New member
יפה אמרת

שאצלך אין הבדל כי יש קירבה ויחסי אחים שם לא היה את זה,שני זרים שגילו שהם אחים למחצה ,לא גדלו יחד או ניהלו איזשהי מערכת של אחים או היומ במסגרת משפחתית מסויימת

thisisme4

New member
אבל אם הם יביאו ילדים מאותו סבא/סבתא הילדים

ייצאו דפוקים... האמת זה נשמע ממש מגעיל... סורי על השמרנות איך הם גילו שיש להם אותו אב/אם ?

easternstar

New member
כשגדלים ביחד הטבע דואג שמצב כזה לא יקרה

לא רק אצל בני אדם אלא גם אצל כמה מבעלי החיים גורים, וגוזלים שגדלים ביחד לא רוצים להיות זוג. גם אצל רוב בני האדם אחים ואחיות שגדלים ביחד לא יתאהבו כבני זוג. הבעיה היתה שהם לא ידעו שהם אחים. יש להם תכונות דומות שמקרבות אותם. מבחינה גנטית רוב הפגמים הגנטיים צריכים זוג עלעלים גנטיים כדי ליצור מחלה. לכן הרבה יותר בטוח לצאצאים מבחינה גנטית שאחים ואחיות לא יולידו צאצאים משותפים. כהראה זאת הסיבה שגילוי עריות ביהדות דינו מיתה ונדמה לי שגם כרת. (ז"א מוות בעולם הזה ובעולם הבא). זה לא רק במדינה שלהם. :)) ביהדות העונש חמור יותר משנת מאסר:) היהדות ניסתה לדאוג שלא יהיו הרבה פגמים גנטיים בעם היהודי. סוז, זוכרת את סיפור אדיפוס? הנבואה היתה שיתאהב באימו ויהרוג את אביו ולכן הוציאו אותו כשנולד מהבית והוא גדל במקום זר. הוא לא ידע מי אימו ומי אביו, הוא הרג בטעות את אביו ושכב עם אימו. כשגילה מה עשה אדיפוס התאבד. אני חושב שקרבת משפחה צריכה למנוע קיום יחסים. השכל צריך לשלוט על הרגש.

למעלה