אני, אחותי וכל השאר....

שאפולי

New member
ואני שואלת

למה את חושבת כחברה? כחברה כבר הסברתי הכל. כיחיד, כאני, אני רואה בזה משהו חולני וזהו.

anonimit75

New member
מה שניסיתי להסביר זה שהתחושות שלנו

כחברה וכפרט בקשר לנושאים מסויימים (כמו גילוי עריות ) אין להם שום קשר להיגיון ולמדע... ובכל זאת, הם מעוררים בנו רגשות קשים ... בטבע, הורים מזדווגים עם ילדים, אחים עם אחיות וכיו"ב וקל לנו לקבל... אבל הנורמה החברתית עתיקת היומין מושרשת בנו כ"כ חזק, שאנחנו לא מסוגלים לקבל התנהגות שכזאת אצל בני אדם, למרות שאין לה כבר בסיס מדעי בימינו.

easternstar

New member
זהו שלא. גורים מאותו שגר בד"כ לא מזדווגים

יש מחקרים שגורים מאותו שגר לא מזדווגים. אני מגדל בע"ח ובינתיים לא ראיתי מקרים כאלה. הטבע האבולוציוני מגן על עצמו מפני מומים גנטיים. את מגדלת בע"ח? ראית מקרים כאלה?

anonimit75

New member
נראה שאתה צודק.

מישהו פעם סיפר לי שהכלב שלו הזדווג אם הכלבה של השכנה שלו ונולדו גורים, ושאחרי כמה שנים הוא הזדווג עם אחת הגורות שנולדו לו. אני באמת לא יודעת אם זה נכון (היה טפשי מצידי לכתוב משהו בהסתמך על שמועות מבלי לבדוק ). בכל מקרה , מחיפוש די שטחי שעשיתי עכשיו באינטרנט נראה שאתה צודק ושזה באמת לא קיים בטבע ...אני אחקור בערב יותר לעומק (עכשיו אני בעבודה ואין לי זמן). בכל אופן, גם אם זה לא קיים אצל בע"ח , בגלל מנגנון שהטבע יצר כדי להגן על עצמו... היום ,בזכות הטכנולוגיה ניתן ללעשות המון בדיקות ולשלול פגמים מחלות ומומים של עוברים, אז לצורך העניין, זה כבר לא רלוונטי... מה שכן,אם זה נכון, והטבע באמת פיתח דרך לשלול קיום גילוי עריות בבע"ח , זה מדהים. מעניין איך זה עובד?? איך בע"ח "מזהה" בן משפחה שלו ? לפי מה? לפי ריח ? לפי הורמון? מעניין....

שאפולי

New member
ממש לא נכון בובה../images/Emo13.gif

בטבע אצל רוב הזניםיש כל מיני מנגנונים למניעת זיווגים בתוך "המשפחה"

anonimit75

New member
כן, נראה שאני טועה

את יודעת מהם המנגנונים האלה? לפי מה בע"ח מזהה בן משפחה שלו ? מעניין.... בכל אופן, כפי שכתב פוסדון, גם אם זה נכון, האבולוציה פיתחה מנגנונים כדי להגן מפני מחלות ומומים. בעידן הטכנולוגי ישש אפשרות לעקןף את זה בדרך אחרת, ונשאלת השאלה, האם עדיין הטאבו זל גילוי עריות תקף ולמה בעצם???.

easternstar

New member
יש כמה מנגנונים. כמובן שיש יוצאים מהכלל

אבל בגדול רוב הגורים שגדלים ביחד מכירים אחד את השני ולא מזדווגים. אני טוען שהרתיעה ממשיכה לאחיות/אחים נובעת ממקור קדמון יותר מכל תרבות. :)) הוא משותף לנו ולבע"ח אחרים. :)) מעט מאוד מבני האדם ימשכו לאחים ואחיות שגדלו איתם. אצל רוב בני האדם לא צריך לאכוף את הנורמה. רובנו נולדנו איתה. :))

noaxxx

New member
קודם כל שלום לך ומה שלומך?../images/Emo24.gif

ולעניין, השאלה הנשאלת היא מה קורה עם גורים שלא גדלו יחד? האם גם אז לטבע יש מנגנון שמונע את ההזדווגות שלהם? וכמובן בהשאלה לבני אדם...

easternstar

New member
נועה../images/Emo24.gifאני בסדר. עדיין בארץ

אמרו משהו בעבודה על חו"ל אבל אני מקווה שבחגים אהיה בארץ.
עד כמה שידוע לי עם גורים שלא ינקו ביחד או גדלו ביחד המצב יותר מסובך. יתכן שהם לא יזהו אחד את השני כאחים. לא מפתיע שהזוגות בכתבה לא גדלו ביחד. אם היו גדלים ביחד הטבע היה דואג שברוב המקרים הם לא ימשכו אחד לשני.
בכל זאת אני מצפה מהם לפעול על פי השכל.

שאפולי

New member
בדיוק הוא קיים למרות המדע והטכנולוגיה

ולכן זה גורם לי להאמין שיש משהו בסיסי ומהותי יותר בזה. לגבי בעלי חיים: הם מזהים לפי ריח אבל יש עוד כל מיני טריקים מדהימים יוצא לי להיתקל בזה בתוכניות בנשיונל גאוגרפיק

noaxxx

New member
הם לא אשמים.

אבל לא יכול להיות שהם לא יפעילו שיקול דעת מההתחלה, כשמשהו מתחיל לקרות, לעצור את זה. בדיוק כמו שהיה קורה בכל מקרה אחר של התאהבות אסורה. אלא אם כן את מאמינה שבאהבה ומלחמה הכל מותר :)

poseidon111

Active member
את טועה.

מדע ומוסר הם שני מושגים סותרים בתכלית.לכן אין אפשרות לבדוק אמות מוסר בכלים מדעיים אובייקטיביים,ולכן גם לא יתכן שהעולם המדעי מגלה שיש רמות של מוסר. המוסר מבוסס אך ורק על חוקים שבני האדם יצרו משיקולים אינטרסנטים,בעוד העולם המדעי הקלאסי מבוסס על חוקי הטבע שאינם ניתנים לשינוי. את המוסר המקובל ניתן להחליף עשר פעם ביום.זה רק עניין של רצון והחלטה.

שאפולי

New member
אז אני מפנה אותך לאינספור תיאוריות

על התפתחות מוסרית. אין סוף ספרים, אין סוף מחקרים. תהנה, זה מעניין.

poseidon111

Active member
אנא הפני אותי.

לעומת זאת אני אפנה אותך לשורה של פילוסופים החל מהיוונים עד לפילוסופים בני זמנינו העוסקים בסוגייה זו ממש.טענתם כטענתי,או להיפך למען האמת.

שאפולי

New member
פילוסופיה?

ברמה הפלספנית אין לי בעיה עם כלום אפשר להתפלסף עד מחר... אם כבר פילוסופיה אינה מדע- היא האהה להתבוסס בידע ולעמת אותו. תנסה את קולברג ופיאז'ה תמשיך משם.....

poseidon111

Active member
את מפתיעה אותי,אך ביקשתי שתפני אותי למחקר מדע

המוכיח שיש דרגות למוסר. לעניין הודעה זו :פיאזה?איך הוא מתקשר. קולברג? הנה משפט אחד מכתביו:"המצפון הנו בעצם מערכת ערכים מודעת המכוונת את התנהגותו של האדם. כשאדם ניצב מול דילמה מוסרית-ערכית, הוא יפעיל את יכולת השיפוט המוסרי שלו היונק בין היתר מערכי מוסר, מעקרונות ומאידיאלים שספג במהלך חייו ועל סמך שיפוטים אלה יחליט על דרך פעולה". כפי שכתבתי.אנו מתנהגים בהתאם לקוד המוסרי שחונכנו לפיו.אנו התוצאה של כך.אם אדם מגלה עצמאות מוסרית,הוא נחשב ללא מוסרי.על ידי החברה כמובן.

שאפולי

New member
זה מתקשר אך ורק לכך

שאתה טענת שמוסר ומדע הינם הפוכים ולכן אין למדע נגיהעה במוסר זה היה רק להוכיח לך שזה לא נכון (כמו דת ומדע זה שהיא לא מדעית לא מונע מחוקרים להתעסק בה) לקשר אותך למחקרים ספציפים אני כבר לא זוכרת בשליפה אני אצטרך להתחבר לבויידם בשביל זה

poseidon111

Active member
לא קולברג ולא פיאז'ה הם מדענים.שניהם

פסיכולוגים,כך שההוכחה שלך אינה ממש הוכחה.בנוסף כאמור לציטוט של קולברג שהבאתי במקום אחר שרק מאשש את שטענתי קודם.הבוידם זקוק לאיבוק נראה לי...

שאפולי

New member
הם אבות התיאוריות לגבי מוסר

תמשיך משם הלאה- אתה ילד גדול ויש לך גוגל לא? תגדיל ראש.

למעלה