אני והצבא

Mapisto

New member
2 דברים

א' אם זה כל-כך שולי ואתה לא תדע כלום רק מהשם, אז אין טעם לשם. ב' אם הוא הושבע לא לספר ומבחינתו זה לא אתי, שלא יספר.

אוריקס

New member
אם יש לך בעיות רפואיות אז אחלה

אבל אני אסמטי ואני הולך על כמה קרבי שיאפשרו לי. לוידע מאיפה באה לי המוטיבציה.

Mapisto

New member
תלך ליום סיירות

שם נבחנת המוטיבציה. לי יש בעיות רפואיות גרידא, צירפתו לתיק אישי שלי עוד תיק.

smasher

New member
שכח מזה!

שכח מיום סיירות אם יש לך אסטמה.. לי יש.. ועל דברים פחות חמורים לא מזמנים ! אני אישית הייתי הולך ליום סיירות אני אוהב את זה.. הייתי שנה שעברה (י"א) בגדנ"ע בכושר קרבי והיה ממש כיף.. (מסעות, ריצות, כושר, אלונקות, זחילות הכל....)

yuval k

New member
../images/Emo5.gif

סליחה על ההתפרצות לשרשור, פשוט לא יכולתי לעצור את עצמי

Mapisto

New member
יום סיירות זה קשה גם לאנשים

עם הכי כושר בעולם.. אבל אפילו אם יש לך משקפיים אתה לא יכול ללכת...

smasher

New member
נכון מאוד.. את שני הדברים חברים שלי

ספרו לי מנסייון ..... בכל זאת הייתי הולך ..

דעתי-

יש הרבה חבר'ה היום בארץ שמוכנים לתרום הרבה מאוד- בקרבי ובעורף. אם לא תרצה להתגייס אתה לא תחסר לצבא כי יש להם עוד חבר'ה שהיו לוקחים את המקום שלך (ותגידו אולי שהיום אףאחד לא רוצה קרבי- אז לא- הרבה מאוד רוצים קרבי וקורעים את התחת שלהם אבל פשוט לא תמיד אנחנו שמים לב לזה שאחרי הכל רק 7 אחוז מהצבא- קרבי!). אחרי שאמרנו את זה יש לנו כמה אופציות: לא להתגייס, להעביר 3 שנים בתור מנהל נקיונות חצר בקריה או בכל תפקיד אחר שבאמת לא כ"כ מעניין או להעביר את השירות על הצד החיובי ביותר- להשקיע, לקבל תמורה ואח"כ גם לזכות לדבר על השירות בתור אחלה תקופה. אמרנו כבר לא הכל קרבי- אז בוא נדבר על מודיעין לדוגמא- שירות טוב גם מכשיר אותנו לאחרי הצבא- אתה לומד איך לעבוד. אני אישית חושב אבל שאין כמו קרבי בשבילי- זו הדרך הכי טובה שיש למדינה להציע לי להפוך לגבר גבר ואני מוכן לתת הכל כדי להצליח בתפקיד הכי קרבי שיש ולשמור על עצמי ועל החברים שלי חיים בדרך. זהו- במדינה שלנו אנחנו תמיד רוצים שהאחרים יעשו את העבודה השחורה. אבל כאן זה הביטחון שלנו ואנחנו לא יכולים להפקיד אותו בידי פועל זר שיברח כשיבוא אליו מחבל- אחרי הכל אנחנו לא עושים את זה בשביל הגרושים שהצבא נותן לנו אלא בשביל להציל חיים של אזרחים. אז אם לא נתגייס יהיה מישהו אחר במקומנו (וגם אףאחד לא רוצה בחור שלא רוצה להתגייס.. סתם בזבוז זמן בחוסר מוטיבציה) אבל לזרוק את זה על אחרים זו לא חוכמה.. למשל אני הייתי יכול ללכת להיות עתודאי או באיזה פרוייקט יוקרטי של הצבא (אולי) ואח"כ היו "חוטפים" אותי בהייטק ואז היו "מנצלים את השכל שלי" וכו וכו אבל את כל זה אני יכול גם לעשות אחרי הצבא- ללכת ללמוד באוניברסיטה? יש לי זמן אחרי הצבא- אחרי שאני אהפוך לגבר גבר :) חחחח כתבתי יותר מידי חחחחח

smasher

New member
אהבתי../images/Emo70.gif פ-ט-ר-י-ו-ט ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

דרך אגב אתה צודק 100% . . .

אוריקס

New member
אכן גבר גבר + חיזוק

ודוגמה שלי: אני עכשיו באיזה פרוייקט של 15 יח"ל מחשבים... משו סוף... קיצר אנחנו אשכרה כמו משפחה - 5 תלמידים ומורה אחד. ביחד 6. יודעים לספור... לא ממש יפה לומר אבל אנחנו קבוצה של אינטליגנטים, מיד תבינו למה אני מציין את זה. קיצר התחלתי להתווכח שמה עם השאר שקרבי תורם יותר למדינה מאשר להיות ג'ובניק. אז אולי יש היום ג'ובניקים שממציאים פצצות חכמות שישמרו על עוד 20 חיילים אחרים, אבל העובדה שאתה הולך להיות קרבי מבדילה בין קרבי לג'ובניק ב2 מישורים:
אתה יוצא גבר גבר...
בקרבי (וזאת נקודה קצת יותר רצינית) אתה מסכן את החיים בעוד שכג'ובניק אתה מסכן את התחת שלך כי יכול להיות שהכסא לא מאד נוח :)... אני מכיר ג'ובניק (שאותו באמת "חטפו") ביחידת המחשבים, הבנאדם יושב עם לפטופ ותוך חמש שנים יצא עם תואר מהצבא
אבל חייל קרבי ישאר עם החוויות, עם הבחורות (מה לעשות אנשים, הכוסיות תומכות ביחידות קרביות כי זה פי 1000 יותר גברי) ועם אנשים מהיחידה שישארו חברים שלו לכל החיים. אז כל הכבוד לג'ובניק שנולד עם שכל, אבל עם כל הכבוד
ויש כבוד
אני יותר מעריך את הקרבי שעשכשיו מסכן את החיים שלו בעזה כשהוא מסתנן לבית של מבוקש. אולי ביחידות של ג'ובניקים יש "חברה יותר איכותיים" אבל להיות בשטחים ולחלק את החצי מיטה, חצי אוכל וכו' עם חיילים אחרים - זו באמת חוויה שיכולה לתרום לחיים שלך, ושם בנאדם יכול להבין הרבה דברים שהוא בחיים לא היה מבין עם כוס קפה מול מחשב.

smasher

New member
תומך 100% .. אני גם נמשך לקרבי...

רק חבל שיש לי אסטמה... אם הייתי הולך לקרבי אז הייתי מעדיף משהו מובחר... מנסה לפחות להתקבל לשייטת.. מטכ"ל.. או סיירת מובחרת אחרת (ולא חסר..
) בכל מקרה בהצלחה לכל המתגייסים .. ! ותגיד - מזה פרוייקט של 15 יחדיות?!? אני במגמת מחשבים = 15 יחידות .. אבל פרוייקט אחד גג 5...

למעלה