אשת השבוע

אפרת12

New member
../images/Emo41.gifאשת השבוע - Joy107 ../images/Emo41.gif

לעונג הוא לי להכריז על אשת השבוע
Joy107
לא להתבייש - לשאול
שבוע נפלא לכולנו

Joy107

New member
בוקר טוב!!

אז כנהוג קודם אספר קצת על עצמי...
אני רינת, נשואה כשנתיים למרטין שהוא עולה חדש מארגנטינה ואנחנו הורים מאושרים
(ועייפים) למור בן העשרה חודשים.
אני עובדת במשטרה וזה יסביר את הנוכחות המצומצמת שלי בחודש האחרון (תרגום בגוף הסרט - אנחנו בעיצומו של חודש הרמדאן שעומד להסתיים בסוף השבוע, תודה לאל...) אשמח לענות על כל מה שיענין אתכם, מזהירה מראש שלא היו לי חיים סוערים כמו כמה בנות שהכרתי בפינה הזו...
שיהיה לנו שבוע טוב ורגוע

Arfilit

New member
אני אתחיל

איך פגשת את מרטין? איך בחרתם את שמו (היפה והמיוחד) של מור? מה את עושה במשטרה? איך החלטת להצטרף למשטרה?

Joy107

New member
אתחיל עם מור -

לאבא שלי קוראים מרדכי וכך גם לסבא של מרטין ז"ל. סיבה אחת היא לכבודם. ידעתי שזה חשוב לאבא שלי וגם לאבא של מרטין זה היה מרגש שכבדנו את אביו. סיבה רומנטית יותר - ראשי תיבות של מרטין ורינת

Joy107

New member
בקשר למרטין

הגרסה הקצרה - בצ'ט באינטרנט.. ולסיפור הארוך, למי שיש זמן: נהגתי לצ'וטט באתר של בואנוס איירס משנת 2000. כבר הכרתי את כולם בחדר, כולל שיחות טלפון, החלפות תמונות וכו' יום לפני שמרטין עלה לארץ, ככה כשכל המזוודות ארוזות הוא נכנס לקפה אינטרנט כדי לבדוק דואר. איכשהוא הגיע לאותו צ'ט וכשנכנסתי וכולם שאלו לשלומי (זה היה ביום שהיה פיגוע וכולם חיכו שאכנס) הוא התענין למה הדאגה המיוחדת הזו. ספרתי לו שאני מישראל ושאלתי בתמימות אם הוא יודע היכן היא נמצאת. בתשובה הוא כתב לי "מחר אני עושה עליה". האמת? לא האמנתי, לא יודעת למה אבל חשבתי שהוא עובד עלי. רשמתי את מספר הטלפון שהוא נתן לי - של הוריו שעלו כשנה לפניו - ולא עשיתי עם זה כלום. שבועיים אחרי שהוא נחת בארץ, בעקבות שיחה עם חברה התקשרתי, בקשתי לדבר איתו ומשם הכל התגלגל מהר מאוד...

חושחושה

New member
וואי זה מה זה רומנטי!!!

היתה לך סיבה מיוחדת לצ'וטט באתר של בואנוס איירס? או סתם מתוך סקרנות לאנשים שם?

Joy107

New member
סיבה מיוחדת??

ארגנטינה תמיד משכה את תשומת ליבי, אין לי שום הסבר ממשי למה זה. (יש לי חברה שטוענת בתוקף שחייתי שם בגלגול קודם...) אמא שלי יודעת לספר שמגיל 16 אמרתי שאני רוצה ללמוד ספרדית - אנחנו מדברים על לפני 20 שנה , לפני פרוץ ויוה ... בשנת 1998 עברתי תאונת דרכים והייתי חצי שנה בבית - התחלתי לראות טלנובלה מארגנטינה ופשוט למדתי את השפה. אני יודעת שהמון ישראלים מקשקשים קצת בספרדית הודות לטלנובלות אבל כדי לדעת קצת יותר, נכנסתי לצ'ט כדי לראות גם איך כותבים. משנת 2000 התחלתי להכנס לצ'ט הכרתי שם חברים טובים באמת ואנחנו בקשר עד היום. (מרטין לקח אותי לארגנטינה כדי להכיר אותם אישית, אבל זה כבר יהיה בהודעה נפרדת...)

Joy107

New member
בענין המשטרה -

המקום בו אני עובדת נקרא מרכז שליטה של מחוז הצפון. באופן עקרוני המשל"ט אחרי על כל הארועים במחוז, מקבלת שיחות החירום, ניתובם למחלקות השונות של המשטרה ובמקרים של ארועים חריגים אחראי על דיווח וקישור בין הכוחות בשטח ובין הפיקוד. מבקשת שתבינו שיש דברים שלא ניתן לכתוב פה, אם מישהי תשלח שאלה שמאוד מענינת אותה אבל לא אוכל לענות עליה בפורום, מבטיחה שאשלח מסר עם תשובה מוגבלת או הסבר, בסדר?

Joy107

New member
למה משטרה...?

איך הגעתי למשטרה? ממש במקרה... למדתי קרימינולוגיה ורציתי מאוד לעבוד בשרות בתי הסוהר. שנה אחרי סיום התואר, (בנתיים עבדתי בבנק) ראיתי מכרז שמחפשים קצינת חינוך בכלא צלמון. מה זה התלהבתי, רצתי עשיתי את הבחינות באתי לראיון והאחראי אומר לי שהנתונים שלי טובים מאוד בלה בלה בלה אבל אני נראית כזו ילדה טובה ותמימה שהוא בטוח שהאסירים "יאכלו" אותי. מיותר לציין שניסיתי לשכנע אותו ללא הצלחה. ואז ממש לפני סיום הוא זרק משהו כמו " אם היית מגיעה עם אותם נתונים אבל אחרי שנתיים - שלוש במשטרה, לא הייתי מהסס" יצאתי משם ונסעתי ללשכת הגיוס של המשטרה עם המחשבה הנאיבית שיגייסו אותי מייד, ואחר 3 שנים אני אעבור לשרות בתי הסוהר... אני כבר כמעט 9 שנים במשטרה, אז אתן מבינות שהתוכניות השתנו...

צהריים טובים

אז ככה כדרום אמריקאית לדרום אמריקאית יש לי מספר שאלות: 1. איך את מסתדרת עם החברה הישראלית לעומת הדרום אמריקאית שהיא פתוחה וגלויה האם ההסתגלות שלך אלינו היתה קלה? 2. האם את מתגעגעת לארגנטינה? 3. האם כואב לך שהעולים מדרום אמריקה מופלים מעולים ממדינות אחרות? 4.אם היו נותנים לך להסתכל קדימה מה היית רוצה שיהיה לך שאין לך כרגע?

Joy107

New member
יש לנו כאן חוסר הבנה...

ממי, אני צברית טהורה... אפילו אמא שלי ילידת הארץ ואבא שלי נולד בכלל בעירק!!
ההסתגלות שלי לישראלים לכן היתה קלה,
אני מתגעגעת לארגנטינה כי מרטין לקח אותי לביקור בלתי נשכח - שם גם הציע לי נישואים
אני לא בקיאה במה מקבלים העולים מהמדינות השונות, מרטין הגיע רווק וקיבל בהתאם סל קליטה של כ 10,000 ש"ח בתשלומים. פרט לרכב שמגיע לו ללא מיסים, יש זכויות אחרות שהוא איבד כי התחתן עם ישראלית (כמו ריבית נוחה יותר במשכנתא) בכל מקרה, כואב לי זה לא הגדרה נכונה כי אני באמת מודעת לקשיים של עולים חדשים וחושבת שכסף לא ממש פותר אותם.
האמת? שאלה קשה - אני יודעת מה יש לי ואני רוצה שבמבט קדימה זה לא יהיה... 15-20 ק"ג עודפים... הייתי מאוד רוצה שיהיה לי זמן. אני מרגישה שאני מפספסת הרבה בגלל יום עמוס מידי וחוסר זמן, בעיקר במישור החברתי

סליחה יקירתי

אני גם צברית אך הורי מדרום אמריקה אבל לקחתי את המנטליות של הדרום אמריקאים מבחינה חברתית. מקווה שתגשימי את כל מה שאת רוצה בכל המישורים. ושנדע רק ימים יפים נכון?

Joy107

New member
שאלה מאוד חשובה!!

אנחנו פנויים מחר אחרה"צ, רביעי בשעות הבוקר וחמישי בשעות אחרה"צ - אם מתאים לך נשמח מאוד! נשיקה לישי

דפנה מי

New member
שלום לך ונעים להכיר../images/Emo39.gif

קראתי את הכל בנשימה אחת (כמעט, עדי הפריעה לי לרגע
) ולהלן שאלותיי:
האם במסגרת תפקידך הנוכחי (והתפקיד אותו רצית) במשטרה את נמצאת בסכנת חיים? האם היותך אמא גרם לך לחשוב פעמיים ולחפש תפקיד ו/או מקצוע יותר "רגוע"?
האם את סובלת מהיחס למקצועות במשטרה כגבריים?
האם יש לך קשר עם ההורים של מרטין?

Joy107

New member
נעים גם לי...../images/Emo140.gif

כיום אני עובדת במשרד ככה שאני בעצם לא נמצאת בסכנה. כשהתגייסתי, עבדתי בסיור חיפה. הסיור זו המשטרה שמגיעה ראשונה לכל ארוע, מחפץ חשוד ועד רצח. סכנת חיים? תלוי איך מסתכלים על זה. להיות בזירת פיגוע כשהחבלנים בודקים אם יש מטען נוסף בשטח זו סכנת חיים? באותו רגע את עסוקה מידי מכדי לחשוב על זה אבל אני מניחה שכן. עצורים שמתפרעים ויכולים להחטיף לך כי הם כל כך שיכורים מכדי להבחין שאת בחורה (לא קרה לי למזלי, אבל היו מקרים). בחור שהודעתי לו שהוא עצור ובאותו רגע הוציא סכין גילוח והתחיל לחתוך את עצמו. יש סכנה אבל יש גם מקרים סובייקטיבים. חברה שספרתי לה שנאלצנו להשאר עם הרוצח בזירת הרצח כשעה (בגלל איזו בעיה טכנית) אמרה לי שזה מאוד מסוכן בעוד שאנחנו ישבנו שם איתו, כשהוא מספר על הילדות שלו, על אשתו, למה הוא רצח אותה, ניסה כמובן לעורר סימפטיה. אז זה אולי נורא, זה מזעזע, מפחיד אבל זה לא מסוכן כי זה שהוא רצח את אשתו לא אומר שהוא יתנפל עלי וירצח אותי. מקווה שהכוונה מובנת, קצת קשה להגדיר מסוכנות....
האמת היא שעד שמור נולד, עדיין התגעגעתי לסיור ולכל האקשן. עכשיו העבודה עברה להיות משהו משני, ככה שאני באה למשמרת, עושה את העבודה וחוזרת הביתה. כיף לי אבל זה בכל זאת משני. גם שאני עסוקה בארוע הכי חריג, הראש שלי חושב אם מור אכל, אם הוא ישן וכו'
לא בטוחה שהבנתי את השאלה. אם התכוונת לגבי השוטרים אז תמיד התיחסו אלי נפלא. להיפך, בסיור בגלל שאין הרבה בנות -לפחות לא היו בזמני - פינקו אותי ודאגו לי. אני זוכרת שהיינו מגיעים לקטטות, הם היו נועלים אותי באוטו כדי שלא אצא... בקשר לאנשים אחרים, אף פעם לא הרגשתי שמתייחסים אלי אחרת בגלל המקצוע. (אני לא מדברת על הנודניקים שישר שומעים שוטרת ומתחילים לבכות לי אם אני יכולה לבטל להם איזה דו"ח שקיבלו - ויש כאלה! הרבה!) בתקופת הפיגועים, כשהייתי בסיור אנשים התענינו יותר ושאלו אבל לא נתקלתי בארץ בתגובות חריגות.
ההורים של מרטין עלו כשנה לפניו והם גרים בדרום. הם נטולי רכב ואנחנו לפעמים נוסעים לשם בשבת. - לעיתים רחוקות, מודה!
אמא שלו כל שבועיים - שלושה לוקחת רכבת בבוקר ובאה עד הערב ופעם בחודשיים שלושה הם באים ביחד. לפני כשלושה שבועות הם באו ביחד ונשארו שישי שבת. בלשון המעטה, היה לא קל...
מזלי שמרטין מעיר להם ויורד עליהם כשצריך אז אני יכולה להשאר הכלה הטובה והנחמדה שאין לה בכלל טענות

meravido

New member
איך את מסתדרת עם משמרות וילד?

משמרות לילה - שינה בבוקר וכו'...

Joy107

New member
ממש לא קל...

למזלי יש לי מפקד יחידה ממש 10 שמבין ועוזר לי המון. אני עובדת משמרת לילה אחת בשבוע ועוזבת מוקדם יותר כי מרטין יוצא לעבודה. מאוד קשה להמשיך את הלילה ולא לישון אבל אמא שלי כשהיא פנויה אומרת לי לבוא עם מור, שולחת אותי לישון כמה שעות ומתעסקת איתו. ב 2-3 משמרות בוקר מור נשאר עם אמא שלי ובמשמרות צהרים עם מרטין. בסך הכל אנחנו גרים קרוב מאוד להורים שלי ואני ממש לא יודעת איך הייתי עושה את זה בלי העזרה שלהם. בעוד כחודשיים אני חושבת להכניס אותו למסגרת, לחצי יום בנתיים, וחושבת שזה קצת יקל עלי, בעיקר אחרי משמרות לילה.

meravido

New member
ואני לתומי חשבתי שהוא בגן....

איך את מחזיקה מעמד??? כל הכבוד לך.

למעלה