ההצעה הרשמית ../images/Emo41.gif
כאמור דיברנו על הרצון להתחתן כבר לפני כן, לא כל כך באופן ישיר אבל בהחלט מובן - כאשר ד' אמר לי "אני אעשה את זה כמו שצריך" אמר, והזמן עבר... אחרי ארבעה חודשים עברנו לדירה חדשה ותוך כדי סידור החפצים ד' מקבל טלפון מאחותו שמודיעה לנו שביום חמישים אנחנו מוזמנים לארוחה במסעדה לכבוד חגיגתם של גיסתי והחבר שלה על כך וכך שנות חברות. נשמע סביר לא? אז הודעתי לד' שביום חמישי אין סיכוי כי יש לי לחץ בעבודה (כאמור אנחנו בנהריה והמסעדה בת"א), אבל הודעתי לו שביום רביעי אני בלאו הכי במרכז ואם הם יוכלו להקדים את זה אני אשמח לבא....(איזה נאיבית...) כמובן שהם יכלו להקדים את הארוחה.. ביום רביעי כמתוכנן ד' אסף אותי בצהרים מביתו של אחי (אליו הלכתי אחרי שסיימתי את העניינים במרכז) והתחלנו בנסיעה לת"א. מסתבר שהכוון הוא מסעדת "קרן" הידועה לשמצה (שבנתיים נסגרה). באיזור רמת אביב אנחנו הטלפון בדיבורית מצלצל ואחותו מודיעה לנו שהיא מתעכבת כי היא תקועה בעבודה (הנסיבות שהיא ציינה נשמעו הגיוניות לחלוטין) ושאנחנו נגיע לפניהם למסעדה והם יצטרפו מאוחר יותר... ד' שאל אותי אם אני בכל זאת מעוניינת ללכת למסעדה ושאולי נחזור, אבל כאמור אנחנו אוטוטו שם ולחזור לנהריה ככה סתם לא נראה לי, אז החלטתי שאנחנו נהנה ונאכל ונבלה לנו. עם הגעתנו ליפו התחיל ה"בלבול" ד' לא מצא את המסעדה למרות שהוא היה שם וכל זה בגלל שיפו שופעת בכבישים חד סטריים וכל פעם מצאנו את עצמנו במקום אחר ואת היעד ראינו חולף על פנינו. כשהגענו לפלורנטין לא יכולתי שלא לפרוץ בצחוק עז עד דמעות וד' המסכן היה לחוץ כבר ומיואש (אני מודה שפרשתי את זה כסתם עצבנות מהטרטור בין הרחובות, אח"כ הבנתי למה). לבסוף הגענו למסעדה אמרנו את שמנו בכניסה (עדיין לא החשיד אותי כי נכון לאותה תקופה לאחותו היה את אותו שם משפחה) ונכנסו... המלצר הפנה אותנו לשולחן פינתי עם שני מקומות...
אז שאלתי את המלצר "כמה אנשים רשומים על ההזמנה הזו?" ד' מיד קפץ ואמר שזה רק אנחנו ואחותו וחבר שלה - נשמע לי קצת תמוה אבל מה אכפת לי באתי להנות, הם יצטרפו בהמשך ונוסיף אותם לשולחן שלנו... והלכתי לי לשירותים שהיו מרשימים בפני עצמם. התחלנו בארוחה המדהימה, אין ספק שזו היתה בחירה טובה. ישבנו בשולחן הפינתי במרפסת הסגורה של המסעדה. האוירה היתה קסומה וגם הזוג הנוסף שישב קרוב אלינו לא הפריע לאוירה הנהדרת. אכלנו את המנה הראשונה, השניה והעיקרית
וכל דבר שנכנס לפה היה כל כך טעים וכל כך נימוך שקשה לתאר את הטעם. כל הזמן ציינתי את העובדה שאחותו וחבר שלה בטח יגיעו עוד מעט וכמה שהם מפסידים. כשסיימנו עם המנה העיקרית והזמנו קינוחים, כבר אמרתי לד' שיתקשר לראות מה קטרה איתם כי אנחנו כבר לפני סיום, אבל ד' העביר את זה בטענה שהיא בטח נורא עסוקה. (נאיבית כבר אמרתי...) כוון שישבנו בשולחן פינתי, אני ישבתי בצלע אחת וד' בצלע הקרובה אליי ולא מולי. הוא ישב עם הגב אל המקום ממנו יצאו המלצרים ולא ראה כשהם יוצאים משם... רב המלצרים יצא עם שתי צלחות גדולות מכוסות במכסה כיפתי כסוף (לא יודעת מה המונח המקצועי של זה, אבל זה הכיסוי ממתכת בצורת כיפה שנהוג לכסות איתו את האוכל). ואני אומרת לד' "וואו איזה קינוח מביאים לנו..." המלצר ניגש מניח צלחת אחת מול ד' וצלחת אחת מולי ומרים את הכיסוי..... בשניה הראשונה אני קולטת שהצלחת של ד' ריקה! ובמבט נוסף אני רואה שעל הצלחת שלי נרשם בסירופ שוקולד"האם תנשאי לי?" וקופסה ירוקה של טבעת מונחת מתחת (אני זוכרת שעוד חשבתי לרגע שזו טעות
) אני הייתי די המומה ומרוב התרגשות לא הצלחתי לפתוח את הקופסה של הטבעת. אבל מיד הודעתי לו שכן. את ההמשך אני לא כל כך זוכרת , רק שהוא ציין שעכשיו אני בטח מבינה שאחותו לא ממש אמורה להגיע וכשהתקשרנו אליה היא בכלל היתה בחתונה של חברה שלה. עוד אני זוכרת שהקינוחים היו גם טובים (מסתבר שהצלחנו לאכול עוד משהו למרות ההתרגשות). טוב, אז הוא עמד בהבטחתו ועשה את זה כמו שצריך. והאנקדוטות - מסתבר שאת הטבעת הוא קנה כבר חודשיים לפני כן והסתיר אותה אצל הוריו. כשהוא אסף אותי מאחי הטבעת היתה בתא הכפפות ולפני שנכנסתי לרכב הוא העביר אותה לתיק שלו, באופן תמוה מיד כשנכנסתי פתחתי את תא הכפפות לחפש שם נייר או משהו (וזה לא מקום שאני נוברת בו לרוב) ד' אומר שהוא החסיר פעימה
.