א ב " ג

לא ../images/Emo4.gif

לא שיש לי יותר מדי זמן לחשוב על זה אבל זה ממש מאכזב, בייחוד כשיצאתי עם תחושה כ"כ טובה, אבל מה הטעם לטחון מים. ואת? יש חדש?

יעלד12

New member
...

הי יקירי, מה שלומך? אם הייתי אדם שכוסס אצבעות, אין לי ספק שהמצב היה חמור. גם כך הפלאפון חזר להיות אחד מאביזרי החביבים ביותר. בעלי, אמא שלי וחברות שלי התקשרו אלי ובכולם נזפתי שהיום לא מתקשרים, אלא אם זה מאזור חיוג מאוד מסוים, עדיפות גבוהה למספר חסום כמובן. מקווה שמחר תגיע הבשורה המיוחלת בשבילך (אני אישית כבר די לא מאמינה שזה יצליח לי). יעל.

אוי, הפלאפון זה פשוט נורא...

כל פעם שיש לי הודעה במענה הקולי, אני נרגש עד לרגע שמדובר באחותי המעצבנת (שלום, אני מדברת מסורוקה, נדחית, חה חה). לך באמת מגיע הטלפון המחורבן הזה, אין לי מושג לפי מה הם ממיינים שמה, אבל משנה לשנה אני רק רואה עד כמה השיטה מפספסת אנשים באמת נפלאים, שבאים מהסיבות הנכונות (גם כן, כאילו באמת צריך סיבות בשביל ללמוד שם). אבל יש עוד כמה ימים, מי יודע, למרות שגם אני איבדתי את התקווה...

יעלד12

New member
: )

יבוא יום ואני אכתוב ספר על כל קורותינו. כבר יש לי מספר פרקים: 1. הפסיכומטרי השלישי- או, "איך פותרים בחינה של קידום בפעם השלישית בלי לזכור את השאלות מהפעם שעברה". 2. איך נרשמים לבגרות מאוחרת? ראה בפרק- "מרב"ג הקסמים". 3. מלכה, פנינה, דפנה וההיא מהטכניון- מזכירות בלבן. 4. מו"ר- או, איך לשקר בשאלה- "האם שיקרת אי פעם? " התשובה- לא, מה פתאום. 5. רשימת פריטים הכרחיים לרישום בכל אוניברסיטה (ממליצים וקו"ח באב"ג, תמונה בטכניון, רופא בת"א). + שובר תשלום ע"ס 600 ש"ח מו"ר, 400 ש"ח רישום כל אוניברסיטה, עוד 1000 ש"ח בגרויות ופסיכומטרי שוב וקורס של 20000 יואל גבע. הנחה של 10% לרוכשי הספר לפני פברואר.

Tinks

New member
גורו יעל :)

לכל שאלה תשובה מאת יעל המנוסה? לא יכולתי שלא לשים לב לנימת יאוש בין שורותייך, אז אני פה לעודדך, ושוב להגיד שאחרי שפגשתי אותך אני ממאנת להאמין שלא יקראו לך שנית! מקווה שנפגש שוב ברכבת (ועדיף על הדשא ליד קופי טו גו בתל אביב... בסביבות אוקטובר, מתאים?) יעלי, עם כל כך הרבה כח רצון שהפגנת, קשה לעמוד בדרכך. * קצת קשה היה לי להדפיס את כל השורות הללו ביום חול כי האצבעות שלי שלובות בין 8 ל-5 (מתוך הנחה שאלו שעות העבודה המקובלות בב"ש) אז אני פה בשבילך בערב שישי :) בהצלחה! (מה איזו גיחת מנוחה לים? אבל זהירות, יש מדוזות!)

יעלד12

New member
הי חמודה,..

בדיוק חזרתי מחופשה זוגית בצפון עם בעלי היקר. את הקטנה השארנו עם ההורים. בכל מקרה, אני אכן מיואשת אולם מאמינה כי כל דבר בחיים קורה לטובה. אולי בעצם עדיף שלא יעמידו אותי בדילמה הזאת של ללמוד בבאר שבע, כי זה באמת כבד, עם כל זה שאני אמא והכול- זאת האמת. (בינינו, הנסיעה ברכבת קצת שברה אותי, נכון שהייתי מתה שהטלפון יצלצל עכשיו, אבל 7 שנים לעשות את זה זה טיפה קשה.). אני מאחלת לך המון בהצלחה מכל הלב. אני יודעת שאת מדהימה ושתעברי גם את השני בקלילות. ואין לי ספק, שנשב בקופי טו גו, מספר פעמים רבות, זה פשוט מתבקש. (עם אטלס נטר וקרוקס לבנות, כמובן). יעל.

nightriders

New member
לא הבהרתי את עצמי כראוי

מה שהתכוונתי להגיד בהקשר להודעה הראשונה , היא שאין טעם לעסוק בשאלה האם הם שומרים חוות דעת או לא, כי זה לא דבר שבעקבותיו תוכל לעשות משהו. זה הכל

hapshan

New member
כי אני יודע מה אמרתי בראיון הראשון

שעורר כ"כ הרבה אנטיגוניזם מצידם, ולפחות את החלק הזה אפשר להוריד בפעם הבאה. מה גם, שלא תמיד באים לראיונות כעתודאים כשאתה סגור לגמרי על עצמך ורואים את זה כשמדברים איתך.

nightriders

New member
לא סותר את מה שאמרתי

אתה תשתדל להיות הכי טוב שאתה יכול. במילא אף ראיון לא יכול להיות דומה למשנהו. אם הם שומרים חוות דעת או לא שומרים חוות דעת , זה אולי יכול להשפיע מבחינתם. אבל זה לא יכול לשנות לגבי הגישה שלך. אז תפסיק פשוט לחשוב על זה

DaWinner

New member
לעניות דעתי אתה טועה

כי אני יודע שבת"א חייבים להוכיח ידע בפיסיקה כימיה ומתמטיקה ואחת הדרכים זה בגרויות 5 יח"ל בכל המקצועות האלה..

kontsy

New member
או...

לעשות קורס קיץ. אגב כמו שכבר אמרו פה, אפשר סתם לעשות את המבחן בסוף הקורס קיץ. זאת בהחלט לא חובה כדי להירשם! לי למשל אין פיזיקה ולא היית לי שום בעיה להירשם ולהגיע למו"ר. לרב האנשים שנרשמים אין את כל המקצועות האלה.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

הסף שרשום באתר של בן גוריון לא מעודכן. הסף העדכני לזימון לראיון הוא 766, וכדי להתקבל צריך לעבור שני ראיונות, כמו שתוכל לראות בשרשורים אחרים כאן בפורום. בעיקרון אין מקצוע שחייבים להרחיב בבגרות כדי להתקבל לרפואה. תשובה מפורטת תוכל למצוא בשאלות הנפוצות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=16872

hapshan

New member
חכה, חכה לראיון האישי

במיוחד לשני... הוא בכלל תענוג משהו בסט
. עדיף כבר שבועיים בדים מאשר הראיון הזה.

DaWinner

New member
שחר יא חפשן

לא כשאבא שלך הוא מי שהוא:) חוץ מזה גם ביסנ"מ זה לא cup of tea אז נתראה בשלישי:)

hapshan

New member
ובכן...

אני, ולא רק אני אלא גם שאר החבר'ה שיצא להם להתראיין יחד איתי, יצאנו משם עם תחושה מגעילה משהו. שינוי מוחלט מהראיון הראשון, ששם עוד איכשהו ניסו לא לתקוף יותר מדי והעדיפו להתעמק בסוגיית אותנזיה הזויה (שברור שאין לה תשובה אבסלוטית וכל אחד יקח אותה לכיוון שלו, וזה בסדר. פלורליזם עוד לא הרג אף אחד בטיפול נמרץ). באותו ראיון שני רק תקפו ועשו חקירה צולבת על תפיסתי לעולם, שכוללת בין היתר גם רצון להשתכר בלי להשתעבד למערכת (אני מאמין שהכל צריך להיות במידה, חיים ועבודה ביחד, אחרת תהיה שחיקה מטורפת שלא צריכה להיות במקצוע הרגיש הזה). נראה שהם לא מרוצים מהעובדה שאנשים רוצים התמחות רווחית במרכז הארץ, שלא כוללת פנימית, ילדים, משפחה או גריאטריה בתוכה, למרות שאני מאמין שאלו מקצועות מועילים וחשובים לא פחות מהמקצועות שהם מאמינים בהם. יצאתי בהרגשה שברור שפלסטיקה, עור, עיניים הן שיקוץ מוחלט והבוחר בהם - מזלה את הרפואה כולה ומהות הרפואה היא להציל ולתמוך, ואם לא מוגזם מדי לבקש, אז להציל באזור הנגב, אם אפשר. זוהי דעתי האישית לגבי מה שקורה שם. זכותי לחשוב כך ואני מבקש לא לעבור צליבה, ואני גם מקווה שהאינקוויזיציה כבר עברה. זכותה של אב"ג לסנן את הסטודנטים שלה לפי אמות המידה שלהם, למרות שאני מאמין שהם מפסידים המון כשרונות שם. בסופו של יום, גם משם וגם משאר האוניברסיטאות יוצאים רופאים מעולים בשלל תחומי הרפואה שעוזרים לאנשים במצוקה (כזו או אחרת) להתרפא או לפחות להקל על מכאוביהם, וזה מה שמשנה באמת. אני מאמין שהחלק של הפלסטיקאי בשיקום החזה של האישה שעברה כריתה ע"י הכירורג וטיפול ע"י האונקולוג הוא לא פחות חשוב ומהווה חלק מהטיפול ומההחלמה בכללותה. אני מאמין שהטיפול של רופא העור בפזוריאזיס הוא לא פחות חשוב מהטיפול של הפסיכיאטר בדיכאון קליני. תפקידו של רופא העיניים בהצלת הראיה חולים, חשוב לא פחות מהצלתם ממחלת לב ע"י הקרדיולוג. לכל אחד יש את החשיבות והמשמעות שלו. אין להפחית מחשיבותו של אף תחום. הניצחון הוא פונקציה של שילוב בין כל תחומי הידע לטובת המטופל. וזה היה 60 שניות על תפיסתי. ושכולנו נצליח בסופו של דבר במטרה המשותפת שלנו. שבת שלום!

kontsy

New member
אני מסכימה איתך אבל...

אין ספק שיש לא מעט כסף בפלסטיקה וישקר הפלסטיקאי שיגיד שהוא בחר בהתמחות ממניעים אלטרואיסטיים בלבד כמו לעזור לנפגעי כוויות. אבל זה בסדר, לאנשים יש את הזכות לבחור את המקצוע שלהם לפי השיקולים שלהם, וכמו שאיני שופטת עובדי הייטק שמרוויחים בכלל לא רע, אני לא אשפוט פלסטיקאים
אגב, זה היה שנה שעברה? מה מצבך היום? אתה לומד או שאתה עם כולנו פה בלחץ הראיונות?

hapshan

New member
בלי לחץ ../images/Emo13.gif

אכן, זה היה בימים שעברו. כשהייתי צעיר, נאה ועם הרבה שיער על הראש
. עכשיו אני חייל בחיל האוויר, מודה לאלוהים שלא הלכתי לעתודה ולמערך הרפואה הצבאי, ו... מתמיין חוזר לעתיד
שבוע טוב!

למעלה