דיון!

פלסטיק

New member
אכן מסקנות מסוכנות - אבל לא שאלתי

עליהן דרך אגב, אתה הגעת למסקנה שאני נקבה
גם זה שגוי. גם הגעת למסקנה שאני חושב שכל החרדים מגנים על נוטלי שוחד ומוכרי מזון טרף ככשר, זה לא נכון. אז אסביר: אני פשוט ניסיתי להסביר שזה לא אדם אחד או שניים ולא מתחזים חילונים כחרדים. הסיבה ששאלתי חרדים לתופעה היא בגלל הקירבה, אולי בגלל הקירבה הם יוכלו להסביר לי את זה. הגעתי למסקנה שאין לכם תשובה. דרך אגב שאלתי מעל דפי הפורום ובמסרים את אותם חרדים (וחרדיות דרך אגב). לא הייתי מצטט כאן את התשובות שקיבלתי. עוד משהו שהייתי רוצה להבהיר. אין שינאת חרדים ולכן השאלה לסיבה לשינאת חרדים מיותרת. יש התנגדות לכמה ממעשיהם ובעיקר התנגדות לפוליטיקאים שלהם אבל בודאי שאין שינאה לחרדים. המחזירים בתשובה משקרים? עניין של הגדרה מהו מחזיר בתשובה. אם התולעת ודוד הם מחזירים בתשובה הרי בודאי שהם משקרים. אחרי שהובהר להם שהם רושמים שקרים כעובדות והם ממשיכים בכך זהו שקר. כנ"ל פורום מחבתים ומחזירים בתשובה שם מנהל הפורום מתחזה כאילו הוא מבין משהו (פורום מומחה עאלק) משקר על שמאל ועל ימין ומוחק הודעות שמראות היכן בדיוק שיקר. כמובן שלא טענתי שהדת מרשה לשקר. אבל לא תמיד יש קשר הדוק בין הדת לבמחב"ת בכל מקרה לשאלה ששאלת באופן כללי: אצל חילונים ודתיים אני רואה באופן קבוע פלורליזם ודעות שונות. אני מצפה מחילונים ודתיים נורמה של רדיפת פושעים גם אם הם "משלנו". למה ציפיה כזו מחרדים נחשבת מוגזמת? אצל חרדים אני רואה הסתגרות והגנה על מישהו אפילו אם הוא טועה וזו תופעה שאני לא מבין בעיקר משום שהיא פוגעת בחרדים עצמם ולא בקבוצות האחרות. רוצה דוגמה אחרת וחמורה יותר? קח את בן האדמו"ר שאנס את אחיניתו ובאופן קבוע בשעה שחסתה בביתם. כל הקהילה התגייסה להגנתו, לא נשמע צפצוף אחד של גינוי. אני יודע שלחרדים יש ילדים (והרבה אפילו). הם לא חוששים שאנסים ופדופילים עליהם הם מגינים יפגעו בילדיהם? בקיצור אני רואה תופעה כללית של קהילה שמגנה על פושעים(גיור מזוייף, תעודת הכשרות והאונס אלו רק דוגמאות שעליהן אני יכול להוסיף רבות) שפשוט קשה לי להבין אותה. שיהיה ברור, אני לא טוען שפשיעה זה דבר תדיר אצל חרדים יותר או פחות מחברות אחרות (נא לא להביא לי דוגמאות של פושעים חילונים ודתיים), אני רק לא מבין מדוע קהיליה חרדית מגנה באופן גורף וחד משמעי על פושעים אם הם משלה.

מתנדב

New member
פלסטיק היקר.....

אני יודע שאתה זכר, וטעיתי... אני כתבתי שהגעת למסקנה שאין לנו תשובה, נכון על זה הגעת למסקנה? אז אני שואל אותך איך הגעת למסקנה? על סמך מה? ולגבי הסיפור של האנס שהבאת ולגבי הסיפור על אותם אלו שלוקחים שוחד על תעודות כשרויות, מי שמגבה אותם ראוי לגנאי מבחינתי, כי אני אישית מגנה אותם, וכבר הסברתי את עצמי באחת ההודעות...

פלסטיק

New member
לא הגעתי על סמך זה לשום מסקנה

לא על סמך זה שאין לך תשובה. דרך אגב אם יש לך אנא שתף, זה באמת מעניין אותי. למסקנה הגעתי בעקבות ההתנהגות של הקהיליה החרדית לגווניה השונים. דרך אגב ברור לי שאתה מגנה, אני בטוח שהרוב המוחלט של האנשים בקהילות החרדיות הם אנשים מקסימים. אבל אני רואה בעיה קשה בדרך ההתנהגות של החרדים כחברה.

פלסטיק

New member
הגנה על פושעים מהסוג הנאלח יותר

או הנאלח פחות גם אם ההגנה פוגעת באנשים בקהילה לא נראה לך שיש בעיה אם פדופיל יהיה מלמד בחדר של הילדים שלך? לא נראה לך שתהיה בעיה אם הבת שלך תתחתן עם ילד שאמא שלו עברה גיור שהוא לא גיור? לא מזיז לך אם תאכל טריפה במסעדה שתעודת הכשרות שלה קנויה?

lala897

New member
מענין פלסטיק

יש לך כישרון למצוא בדיוק את הדתיים האלה כי אני מכירה פולים של דתיים וחרדים ששייכים לזן של מתנדב. שכנראה הוא ממש לא זן נכחד..

בת יפתח

New member
אתה יודע מה ?

סבבה . אם הוא ישקיע במטרה טובה ויתרום לפיתוח הארץ אז אולי זה בסדר. ( אבל בשביל מה לו תעודת זהות ? אין כאן אינטרס אישי ? ) אבל אם עכשיו ינהרו לכאן המוני גויים שיראו במדינה מקום פוטנציאלי להשקעה כדי להרוויח ,( חחחח כן, בטח.) אז לא. כי זאת עדין מדינה שצריכה ריבוי דמוגרפי של יהודים ולכן במקרה כזה נצטרך להעלות את התנאים לקבלת אזרחות . אהה ,ולא כל כך הבנתי את המשפט: " אם לפי החוק הקיים אדם יכול לשלם שוחד לאיזשהו רב..." האנשים שהיו בכולבוטק היו מן הסתם נוכלים וגנבים ומגיע להם עונש. (ראיתי את הכתבה עם הכשרות). מה גם שהם לא קשורים למדינה ולממשלה כי זה היה הכשר של בד"ץ מסויים.

פלסטיק

New member
פשע הוא פשע

ראי מה שכתבתי בנוגע למתן שוחד בהודעה אחרת באותו שירשור. דרך אגב הייתי מעוניין בדעתך למה שרשמתי שם. אני לא חושב שיש חוק שמתיר מתן וקבלת שוחד אני בטוח שאם אנשים היו משקיעים במדינה ללא קבלת אזרחות אז פורז לא היה מציע את הרעיון. העניין הוא שאפילו בארה"ב תמורת השקעת מליון $ תקבלי אזרחות ושם זו מדינה יותר אטרקטיבית ואזרחות יותר אטרקטיבית. כך שאם החוק יעבור על תצפי למבול של גויים שיבואו לכאן. סתם גוי יעדיף אזרחות אמריקאית על ישראלית. ולעניין הדמוגרפי: כאחד שחשובה לו שרידותה השברירית של מדינת ישראל אין לי שום עניין ואינטרס להביא לארץ יהודים שלא יועילו אלא רק יזיקו. אני רוצה לקבל אותם רק בגלל שיקולים הומניים (טובתם) ולא בגלל טובת המדינה.

עם כל הכבוד לאותם אזרחים...

אשר תורמים למדינתנו הקטנה, אני מעדיפה שישארו עם תעודת תושב ארעי, ושמדינת ישראל תעשה עוד למען עליית יהודים מכל העולם. לא חסרים כאן בארץ יהודים חכמים ומוכשרים היכולים לתרום למדינתנו בתחומים של ספורט תרבות וכלכלה. להזכירכם... אלברט איינשטיין היה יהודי, וגם פרויד! אנחנו לא זקוקים לייבוא מחו"ל כדי להוכיח את גדולתה של המדינה הקטנה שלנו, ולא רק שאנחנו לא זקוקים להם, אלא שגם מדינתנו אינה ערוכה להיות מדינת הגירה לאזרחים שאינם יהודים מכל העולם רק בשל כישוריהם.

My SnowWite

New member
איפה הם?

איפה כל המשקיעים הישראלים שדיברת עליהם? ללא ספק יש המון יהודים חכמים, מוכשרים וכו'. אבל לדעתי מדינת ישראל לא במצב עד כדי כך מושלם, שתרים את האף ותגיד "לא! רק משקיעים יהודיים!" אני בעד הענקת אזרחות לאלה שאביר באופל דיבר עליהם, כי הם תורמים הרבה מעבר לישראלי ממוצע, ומה גם שהם באמת מעטים. כל הרעיון הוא שהם אנשים חריגים, מוכשרים וחכמים במיוחד, שגם מנצלים את כישוריהם לטובת מדינת ישראל. מה גם שבלי לאהוב את הארץ אי אפשר להישאר בה עשרות שנים. אז הם כנראה גם אוהבים אותה באמת ובתמים. גם אוהבים את הארץ וגם תורמים לה באופן חריג? דייני. אני הייתי מעניקה להם אזרחות. לגבי החשש שינהרו לכאן המוני גויים וזה יפגע ביתרון הדמוגרפי שלנו - לא נראה לי סביר. רוב העולם מפחד לעשות עצירת ביניים בבן גוריון, שלא לדבר על לגור כאן. מה גם שכבר צינו פה, שתמורת מליון $ עדיף כבר להיוות אזרח ארה"ב. ואנחנו זקוקים למשקיעים הרבה יותר משארצות הברית זקוקה להם.

יש בעיה

יהודים מכל העולם לא כל כך רוצים לעלות לארץ ישראל. מי שרוצה עולה, ומי שלא- לא. את התוצאות רואים, והן אומרות שיהודים רבים מעדיפים לחיות בארה"ב על פני ישראל. אז למה אלברט איינשטיין לא עלה לארץ(אז ארץ ולא מדינה)? למה הוא העדיף את ארה"ב? נו, הרי זה ברור, ומאותה סיבה גם רבים אחרים מעדיפים את ארה"ב, ויהודים רבים אחרים אשר כן הגיעו ארצה לאחר מלחה"ע ה-2 היו מהגרים לארה"ב ולא לישראל אילולא החוקים המגבילים את ההגירה בארה"ב. מה הקשר להוכיח את גדולתה של ארצנו? האנשים תורמים לך ולמדינתך מרצון, מדינה שלהזכירכם נמצאת לא במצב מי יודע מה מכל הבחינות, ואת רוצה לדחות אותם? אז אני אומר שאולי אנחנו לא זקוקים להם, אבל אם הם עוזרים לנו, למה שלא נעזור להם? או שזוהי שוב "השחצנות של היהודים"?

למעלה