אכן מסקנות מסוכנות - אבל לא שאלתי
עליהן דרך אגב, אתה הגעת למסקנה שאני נקבה
גם זה שגוי. גם הגעת למסקנה שאני חושב שכל החרדים מגנים על נוטלי שוחד ומוכרי מזון טרף ככשר, זה לא נכון. אז אסביר: אני פשוט ניסיתי להסביר שזה לא אדם אחד או שניים ולא מתחזים חילונים כחרדים. הסיבה ששאלתי חרדים לתופעה היא בגלל הקירבה, אולי בגלל הקירבה הם יוכלו להסביר לי את זה. הגעתי למסקנה שאין לכם תשובה. דרך אגב שאלתי מעל דפי הפורום ובמסרים את אותם חרדים (וחרדיות דרך אגב). לא הייתי מצטט כאן את התשובות שקיבלתי. עוד משהו שהייתי רוצה להבהיר. אין שינאת חרדים ולכן השאלה לסיבה לשינאת חרדים מיותרת. יש התנגדות לכמה ממעשיהם ובעיקר התנגדות לפוליטיקאים שלהם אבל בודאי שאין שינאה לחרדים. המחזירים בתשובה משקרים? עניין של הגדרה מהו מחזיר בתשובה. אם התולעת ודוד הם מחזירים בתשובה הרי בודאי שהם משקרים. אחרי שהובהר להם שהם רושמים שקרים כעובדות והם ממשיכים בכך זהו שקר. כנ"ל פורום מחבתים ומחזירים בתשובה שם מנהל הפורום מתחזה כאילו הוא מבין משהו (פורום מומחה עאלק) משקר על שמאל ועל ימין ומוחק הודעות שמראות היכן בדיוק שיקר. כמובן שלא טענתי שהדת מרשה לשקר. אבל לא תמיד יש קשר הדוק בין הדת לבמחב"ת בכל מקרה לשאלה ששאלת באופן כללי: אצל חילונים ודתיים אני רואה באופן קבוע פלורליזם ודעות שונות. אני מצפה מחילונים ודתיים נורמה של רדיפת פושעים גם אם הם "משלנו". למה ציפיה כזו מחרדים נחשבת מוגזמת? אצל חרדים אני רואה הסתגרות והגנה על מישהו אפילו אם הוא טועה וזו תופעה שאני לא מבין בעיקר משום שהיא פוגעת בחרדים עצמם ולא בקבוצות האחרות. רוצה דוגמה אחרת וחמורה יותר? קח את בן האדמו"ר שאנס את אחיניתו ובאופן קבוע בשעה שחסתה בביתם. כל הקהילה התגייסה להגנתו, לא נשמע צפצוף אחד של גינוי. אני יודע שלחרדים יש ילדים (והרבה אפילו). הם לא חוששים שאנסים ופדופילים עליהם הם מגינים יפגעו בילדיהם? בקיצור אני רואה תופעה כללית של קהילה שמגנה על פושעים(גיור מזוייף, תעודת הכשרות והאונס אלו רק דוגמאות שעליהן אני יכול להוסיף רבות) שפשוט קשה לי להבין אותה. שיהיה ברור, אני לא טוען שפשיעה זה דבר תדיר אצל חרדים יותר או פחות מחברות אחרות (נא לא להביא לי דוגמאות של פושעים חילונים ודתיים), אני רק לא מבין מדוע קהיליה חרדית מגנה באופן גורף וחד משמעי על פושעים אם הם משלה.
עליהן דרך אגב, אתה הגעת למסקנה שאני נקבה