כן, מסכים איתך לגבי נקודה זו
אבל (!) זה שדבר קשה, לא אומר שהוא הינו בלתי אפשרי. תקח מילון טוב ותראה ששם יש הגדרות לכל דבר שיוצרות מעגלי קסמים ואקסיומות, כי יוצאים מנקודת הנחה שאדם רציונלי, בוגר ובעל הגיון מינימלי יבין את המושגים באשר הם ולא במובן המילולי שלהם. לדוגמה תרגום בבילון (ממש לא מילון טוב, אבל שימושי) למונח "עובד אלילים": בני עמי קדם שהאמינו באלילים. "עובד אלילים": מאמין בכוח אלוהי של פסילים. שים לב שנאמר פסילים ולא פסלים, זו לא שגיאת כתיב. משמעות המילה "אליל" לפי אותו בבילון: צלם, דמות אלוהים, אל מוחשי, פסל של אל, מושא הערצה, גורו, פופולרי, אהוד, מודל לחיקוי. הגב, לפי אותו מילון ההגדרה למילה אנגלית Pagan (אין מילה כזאת בלקסיקון העברי לפי המילון): 1. מקבילה לוויקאני 2. מילת גנאי לתקיפת אדם אשר דתו שונה בתכלית מהדובר 3. פוליטאיסט עתיק 4. מאמין בדת אבוריגנית 5. מאמין בכל דת אחרת מאשר איסלם, יהדות ונצרות = בערך 45% מהעולם. ויש גם הערות חשובות במילון מונחי דת (שוב לפי אותו בבילון ארור): המונח Pagan משומש הרבה היום כאשר מדובר בוויקאנים ונאו-פאגאנים אחרים וזו טעות. מונח זה לא צריכים להחשתמש בו בכלל כדי למנוע בלבול. הגב, ההערה האחרונה די מצדיקה בעיני את השימוש שהגדרה שאני רשמתי במאמר. אם לא הדגשתי את זה מספיק, אז אני אדגיש שוב פעם. ההגדרה של Isaac Bonewits היא הגדרה שהוכנסה לחוק האנגלי ואמריקאי (לא יודע בנוגע לשאר המדינות) ולפי זה, אם תהגר לארה"ב, יחליטו אם אתה נאו-פאגאני או לא. לפי כך אם אתה מתאים להגדרה או לא יחליטו מה לרשום לך בת"ז (או כל מסמך אחר, אני לא ממש מעודכן אם רשום להם בת"ז סעיף דת) כך שאתה יכול לראות שכל עוד זה נשאר בינך לבין עצמך, אתה יכול לקבוע מה שבא לך, אבל כאשר זה נהיה פומבי ויש השלכות חוקיות לדבר - עליך להתכנס תחת הגדרה כוללת. לי אישית, ממש לא מזיז במה אתה או כל אחד אחר מאמין בו. מצידי תאמינו בפיל כחול כסמל לפוריות, ממש לא אכפת לי. אבל אם כוונתנו ליסוד קהילה מסודרת ולקוות שיום אחד יכירו בנו בצורה חוקית בארץ - אנו צריכים להיות מסודרים מבחינת הגדרותינו וליצור בסיס משוטף כלשהו. עכשיו הבנת למה אני טורח ?