הגיגים

ממש יפה מצידך לשבת עם הילדים שלך, לצפות

באנשים שמתנהלים כמו ביומיום שלהם (עד כמה שמתאפשר), וללעוג להם! חינוך ממש טוב את נותנת לילדים שלך: ללעוג למי שלא מוצאת חן בעינייך ההתנהלות שלו והאופי שלו. כמובן שלא הייתי כותבת לך כלום על חינוך הילדים שלך, כי זה עסק שלך, ושלך בלבד. א-ב-ל ברגע שדיברת על עינב, על ה"ברבריות" שלה וחוסר החינוך, בהחלט הפכת את חינוך הילדים שלך לנושא שאפשר להגיב עליו. אל תדברי על החינוך שלה (או של כל מתמודד אחר) לפני שאת מחנכת את הילדים שלך טוב יותר (למרות שגם אז לא מומלץ להעביר ביקורת בכאלו נושאים) בעצם הצהרת בפני הפורום כולו שאת מחנכת את הילדים שלך לחוסר סובלנות ,שאחרת לא היית לועגת וצוחקת לבובלילים בשל אופן דיבורם והתנהגותם. וזה לא שהם שקרנים, גנבים, רוצחים, ואת לועגת להם כדי להמחיש לילדים שלך שכל הדברים האלו אסורים, הם בסה"כ מדברים במבטא שלהם, בסלנג שלהם, והם אמיתיים, טובים, לא קנאים ועוד ועוד.. שהשם ישמור אותך ואת הילדים שלך. תהיו בריאים זה הכי חשוב

קפרי

New member
מתוקתי, הילדים שלי בני 25, 22. הילדים של

אחותי בני 23, 22 ו-20. כולנו יושבים לצפות בתוכנית הבידור הזו וכל אחד מגיב כראות עינב, הם מגחכים יותר מאיתנו ויותר מזה, לאחיין שלי הצטרף חבר עם אותה דיעה. עכשיו, אני מעודדת אותם להעריך תרבות ולא וולגריות, אני מלמדת אותם להעריך חוכמה ולא טיפשות (לכן הם לא מעריצים אנשים כאלה גם אם לא היו חכמים), ותכל'ס, מי שעושה מעצמו קלס מול מיליוני אנשים רק כדי לזכות במיליון וגם מעודד את הבת שלו (יוסי למשל כשאמר לעינב: "תגידי שטויות גם אם יצחקו וכו'), יש לו בעיה. אני כן מחנכת את הילדים שלי לעזור לזולת, כן מחנכת אותם לרתום את עצמם למי שלא יכול והם עושים זאת. לא אמנה כאן כי זה לא הנושא אבל אם כבר הגבת כדי "להכניס" לי, הנה תשובה הוגנת. נראה לך שאני יכולה לקבוע לילדים בגילאים האלה איך להתייחס לתוכנית טלויזיה? ההכוונה שלי הייתה בחינוך בגילם הרך לאיכות וכך הם גדלו....אגב, לגבי עינב והחינוך שלה, הילדים בדרך כלל זה ראי של הורים במתכונת קצת יותר משופרת, מי יותר ומי פחות (להוציא פגמי ייצור) ואם אמשיך לענות, מה זה חוסר סובלנות, למה? למה הם צריכים להיות סבלניים ומעריכים אנשים שהם גם ברברים במכוון או לא ועוד גאים בכך, אם היו עושים זאת בצנעה, כי ככה הם, ניחא אבל הם מודעים וגם גאים בזה? לא, פרס לא מגיע למשהו כזה, תסלחי לי. מה אפשר להעריץ ביוסי ועינב? נגיד אוקיי, מסכנים, כך נולדו וגדלו וזה מה הם יודעים, אבל למה לי להעריץ אותם? בדרך כלל אגב הורה נותן לילדים דוגמא למה שהוא רוצה שיהיו ולא מה שהוא לא רוצה. תכל'ס? אם הם היו יותר קטנים, עם כוח השפעה, לא הייתי נותת להם לצפות בכלל, זאת לא דוגמא חיובית לישראלי אפילו ממוצע. ולא, סובלנות לאנשים כמוהם שמשחקים אותה מפגרים מול המצלמות, גורם לי סלידה ורחמים גם יחד.

אז זה שהילדים שלך בני 20 פלוס ומתנהגים כך,

בהחלט מעיד על החינוך מבית... בכל מקרה, סיימתי צום יום כיפור לא מזמן, ואני ממש לא רוצה להגיע למצב שאני מדברת בצורה לא מכובדת או מכבדת זו דעתי ונסגור את זה כך שה' יברך אותך ואת בני משפחתך בבריאות (כמו שכבר כתבתי) זה הכי חשוב

קפרי

New member
תודה, גם אותך

ואני לא לוקחת אישי תגובה צינית או פוגעת פשוט, כי אני מבינה שמי שנכנס לכאן מעוניין להביע דיעה או לתמוך במשהוא, אם הוא קרוב, סליחה שפגעתי בו אבל לפי תגובות הפורום לדיירים האחרים וההשמצות כלפיהם, אני מרשה לעצמי. למי שלא נראית התנהגותי ולא את לא כתבת משהו לא מכובד יחסית למה שהולך בפורום כי גם לי היו יציאות שלא תמיד הייתימרוצה או אומרת במציאות, יש לי הדיעות שלי ולך את שלך, אני מנסה להגיב לאו דווקא לקבל תשובה, ובאמת משפט מסכם אם תרשי לי כי זה נוגע לחינוךכי זה חשוב לי ואני מאמינה בחינוך יותר מאופי, ואני די מנוסה ודי גדולה (כמעט חמישים) שאולי יכולה להיות אמא גם שלך רק שאלה למחשבה ואינך חייבת לענות: נראה לך שגיל הוא תרוץ להתנהגות מסויימת? מה, את לא מכירה ילדים מאוד צעירים שאת מיד קולטת, חכמים, מנומסים, תרבותיים? להתנהגות של אדם אין גיל, הילדים שלי מאוד עדינים וטובים (עד כדי גועל) ותמיד כך היו ותמיד התלהבו מהם כי כך חינכתי אותם, לא להרים קול, הייתי אומרת להם, לא ישמעו אותכם אם תצעקו ואם ישמעו- לא יתייחסו ברצינות-שימי לב בעצמך איך את מתייחסת למשהו שפונה אלייך בחיוך ובשקט ומשהו שפונה בצעקות על אותו נושא, למי תעדיפי להקשיב ואגב משפט אחרון: בשנים האחרונות למדתי שזה עובד גם כשאת נוהגת ועשית משהו שהרגיז נהג אחר-כשאת מחייכת ומוסיפה משפט נחמד בחביבות, הוא מיד מתרכך-לא תאמיני כמה זה נכון. גמר חתימה טובה שיהיה לך!

למעלה