2X05 - DADDY'S BOY
הפרק הזה בעצם עוסק בשקרים והורים. החל ממתי שהאבא אומר לקרנל לא להשתכר במסיבה ושנייה לאחר מכן אנחנו רואים אותו שותה ובמהלך כל הפרק כשכל השקרים שלהם אחד לשני נחשפים; תאונת הדרכים, הנסיעה לג'מאיקה. גם את ההורים של האוס אנחנו פוגשים בפרק הזה. מרגע שהאוס עונה לטלפון ואנחנו מגלים שאמא שלו מהצד השני של הקו מתעוררות אצלנו ואצל השלישיה העליזה ציפיות רבות, שלא לדבר על ניסיונות ההתחמקות הנואשים של האוס שגורמים לנו לחשוד עוד יותר. אז קמרון הטמבלית כמובן חייבת להדחף באמצע (ואני אוהבת אותה, שלא תבינו לא נכון) למרות שהיא מבינה בהמשך שעדיף שלא. בסופו של דבר אנחנו מגלים שבסה"כ הם זוג די נורמלי, אלא שהאוס לא מת עליהם בכל זאת (הוא אומר שהוא לא אוהב את אבא שלו, אבל אני גם לא חושבת שהוא משוגע על אמא שלו במיוחד), וזה כנראה הרבה יותר מציאותי וסביר מאשר שהם נעלו אותו בארון למשך שבע עשרה שנה, לפעמים ילדים סתם לא אוהבים את ההורים שלהם (בייחוד ילדים מיוחדים כמו גרג
). מעניין שמה שמפריע לו הוא בעיקר העובדה שלא נתנו לו אף פעם לשקר, ככה שכשהוא אומר "They lie to us because they love us. Who's getting teary?" יכול להיות שהוא אפילו אומר את זה בשמץ של קנאה. הוא מרגיש שהציפיות ממנו היו מוגזמות ולמעשה הוא לא חש איתם בנוח כי הוא מרגיש כמו אכזבה, כמו שווילסון אומר בסוף. השיחה שלהם הייתה מעניינת, האוס מנסה להתחמק מכל דיבור רציני שהוא, והאבא הקרציה שלו עם שורת המחץ: "You just don't know how lucky you are". אני והאוס כנראה חשבנו על אותו דבר ברגע ההוא - לחנוק אותו. עוד נושא שנוגעים בו בפרק הוא היחסים בין האוס לווילסון, נושא שתמיד טוב לשמוע עליו. הרעיון של ההלוואות שהוא לוקח סתם כדי לבדוק כמה ווילסון מוכן לתת היה גדול, למרות שעדיין קשה לי להאמין שזה היה ברצינות, כי אם כן.. הגיע הזמן שהוא ידבר עם פסיכולוג, ומהר. ואני אצרף כאן ציטוט שמדבר בעד עצמו: Cameron: What do you do with your cane? - House: If he buys me dinner, he’ll find out. היו גם קטעים בפרק שלא ממש אהבתי. הסצנה בה תופסים את קמרון ואת הבחור עם המכנסיים למטה הייתה צפויה מדי, הדיאלוג הראשון של האבא והבן היה קצת מבחיל והסיום היה מעצבן (אני מדברת על הקטע בו רואים את השלט של חניית הנכים. ווילסון השתמש כבר במונח "נכה" לפני דקה, ראינו את הסימון על הכביש, הבנו את הרעיון! לא צריך להגזים כי זה סתם יוצא שמאלצי), גם ההורים שלו שנראו בגילו היו קצת לא אמינים, אבל שיהיה. יש המון אירוניה בסיום הפרק - האבא ששיקר לו לגבי התאונה של אמו כדי להגן עליו (ואכן הוא אף פעם לא שותה ונוהג, כפי שהוא אמר), הוא שהביא לו את המתנה שתהרוג אותו, ובסיום הוא משקר לו שוב שהכל יהיה בסדר. לסיכום, פרק מאוד מעניין שמלמד אותנו עוד קצת על החיים של האוס 8.5/10
ציטוט: Wilson: I lied. I've been lying to you in increasing amounts ever since I told you you looked good unshaved, a year ago. It's a little experiment, you know, see where you draw the line. יש לציין שמאוד נהניתי מזמן המסך הרב שווילסון קיבל בפרק הזה