הקפצה נוספת של מילון המונחים

elocin

New member
לגבי הגלולה, יש לך קישור למאמר?

ימכרו אותה בארץ? הדבר הזה, כולן ירוצו לקנות, דבר גאוני!!!
 

amitp

New member
נשמע רע מאוד

למען האמת הגלולות המקוריות היו יותר "טובות" - הן גרמו לאל-וסת מוחלטת, שהביאה איתה די הרבה בעיות, והרבה מאמץ הושקע על מנת לפתח גלולות למניעת הריון שלא יפגעו בוסת... מעניין מה הסיפור מאחורי הגלולה הזאת.
 

perrinat

New member
Wow../images/Emo103.gif

איך עושים דבר ככה
אני חייבת לקרוא על זה
 

shyoni55

New member
יפה יפה...

אם מישהו מוצא קישור למאמר שידאג לפרסם אותו בבקשה...
 
גלולה חדשה למניעת הריון - הכתבה

מחקר שנערך בעצם ימים אלו עשוי להביא בתוך שנתיים לשיווקה של גלולה שתפחית את תדירות המחזור החודשי. אפשר לעבור לשיטה הרבעונית. ד"ר עמיר פרומן [[email protected]] כתבת ,HealthScout דיווחה היום על ניסוי קליני הנערך כעת ואמור להימשך בסך הכל שנה. הניסוי בודק את יעילותה של גלולה למניעת הריון הנקראת Seasonale ומתבצע במקביל בחמישים אתרים שונים בארצות הברית. 1350 הנשים המשתתפות בניסוי לוקחות את הגלולה החדשה במשך 84 ימים רצופים, ומפסיקות למשך שבוע. כך נוצר מחזור "רבעוני" במקום מחזור חודשי. אחד מעורכיו הראשיים של הניסוי הוא פרידולף אנדרסון, פרופסור למיילדות וגינקולוגיה בבית הספר לרפואה של מדינת וירג'ניה. לדבריו, "הרעיון להורדת מספר המחזורים אינו חדש. מאז תחילת שיווקה של הגלולה למניעת הריון, השתמשו בה גם על מנת להפסיק לחלוטין את המחזור, מה שיכול להיעשות על ידי לקיחת הגלולה ללא הפסקה. מחקרים שבדקו את הנושא לא מצאו כל סכנה בצורת שימוש זו." הגלולה Seasonale פותחה בשיתוף פעולה בין ביה"ס לרפואה של וירג'יניה וחברת תרופות ובאם הניסוי ימשך על פי התוכנית, סביר להניח ששיווקה יחל לקראת אמצע שנת 2003. נשים המשתתפות בניסוי נוטלות אחד משלושה סוגים של גלולות: מינון נמוך של Seasonale, מינון נמוך מאד של הגלולה ומינון רגיל של גלולה רגילה למניעת הריון. כיום כבר ידוע כי שני המינונים השונים של הגלולה החדשה (המינון הנמוך והמינון הנמוך מאד) יעילים ובטוחים לשימוש אולם במחקר הנוכחי מנסים לבדוק אלו משלושת הגלולות הניטלות מבטיחה את התגובה הטובה ביותר מבחינת הורדת תדירות המחזור החודשי. על ידי לקיחת הגלולה ללא הפסקה, נשמרת רמה קבועה של הורמונים בדם המונעים מרירית הרחם לשגשג עד נשירתה בזמן הדימום החודשי. לדברי אנדרסון, הפחתת תדירות הדימומים עשויה להועיל לנשים. "דימום תכוף קשור לסרטן הרחם, סרטן השחלות, אנמיה ומחסור בברזל", הוא מוסיף. הגלולות למניעת הריון בגרסתן הראשונית גרמו לתופעות לוואי בשל מינון גבוה של ההורמונים שבתוכן. הגלולות המשווקות כיום מכילות מינון נמוך בהרבה של אסטרוגן ופרוגסטרון, אך מבלי לפגוע ביעילותן. בניסוי הנוכחי משתתפות נשים בין הגילאים 18 עד 40 כשמטרתן בלקיחת הגלולות היא מניעת הריון. עם זאת, עורכי הניסוי מכוונים גם לאותן נשים המתקרבות לגיל הפסקת המחזור. בחמש עד שבע השנים שטרם הפסקת המחזור החודשי הדימומים נוטים להיות לא סדירים, כואבים וחזקים. לעיתים הם מלווים בכאבי ראש, תופעות דכאוניות, וסימפטומים אחרים הקשורים לתסמונת הקדם וויסתית. התקווה היא כי בעזרת הגלולה החדשה, תופעות אלו יצומצמו לארבע פעמים בשנה ולא יתרחשו מדי חודש. עם זאת, ד"ר פנטון, פרופסור לגינקולוגיה באוניברסיטת קליפורניה שבסן דייגו, מוסיף כמה מילות אזהרה: "הנטיה כיום היא לתת גלולות במינון הנמוך האפשרי, מינון שכזה לאורך זמן אינו חוסם תמיד לחלוטין את שגשוג רירית הרחם ועלולים להיגרם דימומים בלתי סדירים הנובעים מנשירתה. לעיתים קשה לאחר מכן להביא לסדירות של המחזור החודשי". "בכל מקרה", מוסיף פנטון, "אישה המעונינת לקחת גלולות למשך מספר מחזורים רציפים ללא הפסקה, צריכה להשתמש בסוג הגלולות אשר מכילות מינון קבוע של אסטרוגן ופרוגסטרון לאורך כל המחזור".
 

האפי לי

New member
לא גאוני בכלל! שוביניסטי ומכוער

האם אישה נכה רק בגלל שחלק מהפעילות ההורמונלית הטבעית שלה היא דימום חודשי טבעי? אני לא מבינה למה חבורת גברים חוקרים חושבים שהם יקלו על נשים בזה שהם יפגעו במערכת הטבעית שלהן. גלולה כמו שהיא היום לא מזיזה את המחזור רק מונעת כניסה להריון, עם כל הכבוד זה מספיק. אם יש בנות שהיו עושות דברים כאלו לעצמן, אני רק מאחלת להן שיהיו בריאות..
 

BigFatLips

New member
בכתבה לא דובר על זה

הם דיברו על כך שהגלולה החדשה תוכל לצמצם את תופעות הלוואי של המחזור החודשי לפני הכניסה לגיל הבלות, שהן באמת קשות ומפריעות לחיי היום יום. באשר לפגיעה במערכת הטבעית, יש להניח שאם התרופה תמצא כפוגעת במידה כל שהיא בגוף, היא לא תצא לשוק. חוץ מזה,גם הגלולה הרגילה למניעת הריון יכולה לפגוע בגוף ולשבש את המזור, כמו כל תרופה הורמונלית, לכל תרופה יש תופעות לוואי.
 

shyoni55

New member
עכשיו תורי

אביוטי - דומם, לא חי. גורם סביבתי אביוטי משפיע על הסביבה והוא עצמו איננו חי. רוחות (זרמי אוויר), לחות, סוג הקרקע וטמפרטורה - כולם גורמים ביוטיים. אברון,אברונים - כינוי לגופים קטנים, תוך תאיים , הנמצאים בכל סוגי התאים. האברונים מוקפים בקרום שמבנהו דומה למבנה של קרום התא, והם מתפקדים ביחידות פעולה המבצעות פעילויות חיים מיוחדות. יש אברונים האחראים על הפרשת חומרים מן התא לסביבתו, ואחרים מבצעים תהלכי נשימה תאית, או אחראים על פירוק חומרים שנכנסים לתא, ועוד. האברון הבולט ביותר ברוב התאים הוא גרעין התא. אורגניזם - כינוי כללי לכל חי. בעברית מתרגמים זאת ל"יצור חי", ורבים חושבים כי יצורים חיים אינם כוללים צמחים. אורגניזמים הם כל היצורים החיים, ובכלל זה צמחים, חיידקים, וכמובן גם בני אדם. אנרגיה - מושג מופשט. נהוג להגדירו כך: היכולת לבצע עבודה או לחולל שינוי במצב של חומר נתון. לאנרגיה יש צורות שונות, ואנרגיה בצורה אחת יכולה לעבור המרה לצורה אחרת. לדוגמה, אנרגיה כימית יכולה להיות מומרת לאנרגיית חום או לאנרגיה חשמלית. בתאים חיים מתרחשת בדרך כלל העברה של אנרגיה כימית בין תהליכים שונים וגם המרה של אנרגיה כימית לאנרגיית חום. בתאים מסויימית אנרגיה כימית עוברת המרה לאנרגיה חשמלית. אבולוציה - ענף של הביולוגיה, החוקר את התפתחותן של צורות החיים והופעתם של מיני האורגניזמים על כדור הארץ. הנחת היסוד של האבולוציה היא שצורות חיים שונות נבררות ושורדות לאורך תקופת זמן הודות לכושרן להתקיים בלחצים המופעלים עליהן בסביבת קיומן. צורות חיים חדשות המופיעות בנסיבות שונות יכולות לשרוד ולהתבסס כמינים חדשים, אם תכונותיהן מקנות להן את הכושר לעמוד בלחצי הברירה הטבעית. השערות האבולוציה זוכות לתמיכה רבה מכל שאר ענפי הביולוגיה, החוקרים אמבנה והארגון הפנימי של אורגניזמים, את התפתחותן האינדיבידואלית מעובר לבוגר, ואת התנהגותם ברמת היחיד וברמת האוכלוסיות השלמות. המחלקות בין חוקרי האבולוציה מתמקדות בשאלות על ה"איך" - כיצד מתנהלים תהליכים שונים המאפשרים להסביר את תופעת ההתפתחות האבולציונית. היום אין מחלוקת בקרב כל המדענים על עצם קיומה של האבולוציה, המסבירה את התפתחות החיים. אוקריוטים- אורגניזמים שכל אחד מתאי גופם מכיל גרעין. קיימים גם אוקריוטים חד תאיים, כלומר יצורים בני תא יחיד שיש בו גרעין.
 
פשש סחתין עליך אח שלי!../images/Emo2.gif

לא יכולתי לנסח טוב יותר...שמע, רק תדע שני מדפיס את כל מה שאנחנו פה כותבים ואני שם את זה במחברת שלי..זה מעולה לבגרות
 

amitp

New member
בעברית זה יכול להיות

או אאוקריוטיים או יוקריוטיים, כתלות בהוגה.
 

shyoni55

New member
רעיון מעולה!

רק שכל הדברים שעולים בראש כבר כתבת...
 
או קיי..חח אז תן לי לעזור לך

יש ככה...אקוסיסטמה, אנטיגן, אבולוציה, אביוגנזה, אברון, אגר-אגר, אגרסין, אדנוזין, אדנין, אדפטציה, אדרנלין, אובליגטורי, אורגניזם, איבר, איזוטוני, איי-לנגרהנס, אימונולוגיה, אינסולין אירובי ויש עוד מלא..בערב אני ישם לכתוב לכולם הגדרה..אם יש לך, אז כתוב...
 
רעיון מצויין!!!../images/Emo80.gif

ח"ח על הרעיון. יש לי כל כך הרבה הגדרות, אשב על זה מאוחר יותר.. פשוט עכשיו אני חייבת לרוץ...
 

shyoni55

New member
האות ב

נמשיך עם מילון המונחים שלנו..... ביוטי - יצור חי, או דבר מה שמקורו בפעילות של יצור חי. המזון, למשל, הוא גורם ביוטי המשפיע על תנאי קיומו של אורגניזם בסביבות חייו. המזון עצמו הוא חי או תוצר פעילותו של יצור חי (לדוגמה, ביצה שמטיל דג, זוחל או חרק). זמינות המזון ונוכחותם של טורפים או טפילים בסביבת הם גורמים ביוטיים. בקרה - מושג הקשור לפעולה של מערכות רבות-משתתפים. בקרה היא פעולה של קליטת מידע, ומתן הוראות לפעולה על זמך המידע שנקלט ועבר לעיבוד. לדוגמה, מרכז בקרת הנשימה הנמצא בגזע המוח מקבל מידע על רמות הגזים פחמן דו חמצני וחמצן בדם. הוא מעבד את המידע, ובהתאם לכך מעביר שדרים עצביים המורים למערכת הנשימה להגדיל או להקטין את קצב הנשימה ועומקה.
 
המשך האות ב'

ביצית - בבע"ח - הגמטה הנקבית, תא הפלואידי שנוצר בשחלה. בצמחים - גופיף בתוך השחלה שבתוכו נוצר תא במתפתח לשק עובר. תא שק עובר מכיר 8 גרעינים הפלואידיים ואחד מהם הוא תא הביצה. לאחר ההפריה מתפתח תא הביצה לעובר הזרע. הביצית הופכת לזרע ברירה טבעית- התהליך שאותו תיאר דארווין לראשונה שהוא ביסוד האבולוציה של המינים השונים ולפיו לפרטים המותאמים לתנאי סביבתם יש סיכוי להעמיד מספר צאצאים רק יותר מלפרטים המותאמים פחות. הפרטים המותאמים הם אלה הנושאים צירופים גנטיים המקנים יתרון בהשרדות וברביה כך שהברירה הטבעית מגדילה את תדירותם של אותם אללים המבטיחים הסתגלות טובה יותר. ביוגנזה- 1. הווצרות יצור חי מיצור חי אחר קודם לו 2. התיאוריה, שהאורגניזם חי יכול להווצר רק מאורגניזם חי אחד. ביוטופ- (הכוונה לא לעבודה...) - נישה אקולוגית או איזור מוגבל ומוגדר שתנאיו הסביבתיים הולמים את הצרכים של צמחים ובעלי חיים מסויימים: עץ יחיד, שלולית, חולית וכול'. ביומאסה- סה"כ המשקל של האורגניזמים ביחידת שטח. ביוסינטזה- הווצרות תרכובות כימיות מיסודות או מתרכובות פשוטות ע"י אורגניזמים חיים. ביוספירה-(ביו=חי, ספירה=כדור) החלק של כדור הארץ והאטמוספירה שבו מצויים אורגניזמים חיים. ביוץ- חריגת הביצית הבשלה מהשחלה. הבדילים בין ביוץ ספונטני ובין ביוץ מותנה כאשר ההזדווגות היא הגורם הישיר לחריגת הביצית. בלוטה/בלוטות- רקמה או צבר-תאים שמבצעים סינטזה של חומר כימי ספציפי ומפרישים אותו. באצילוס- בקטריה בקטריה/בקטריות- חיידק, אורגניזם מיקרוסקופי חד תאי או רב-תאי בעל גרעין פשוט פרוקריוטי. לרוב חבר כלורופיל. בקטריופאג'- נגיף טפיל על בקטריות. הבקטריופאג'(או פשוט פאג') מורכב מראש המכיל DNA או RNA, מעטיפה חלבונית ומזנב. בפאג'ים מנקבים נקב במעטפת החיידק ומזריקים לתוכו את החומר התורשתי שלהם. כמו כן, הם מייצרים אנזימים ש"כופים" על הבקטריה לסנטז את חלקי הפאג' עד לרביה סופית, ואז מתפוצץ תא החיידק ומשתחררים הפאג'ים החדשים.
 
תוספת אחרונה בהחלט לאות ב'(חרוז!)

בלוטה להפרשה פנימית(אנדוקרינית)- בלוטה ללא ללא צינור מוצא, מיצרת הורמונים ומפרישה אותם ישירות לדם. בלוטות להפרשה לנימית למשל, בלוטת המגן, נמצאות בחלקי הגוף שונים וכולן יחד מהוות מערכת הפרשה פנימית. בלוטה להפרשה חיצונית(אקסוקרינית)- בלוטה בעלת צינור מוצא, מייצרת חומרים יחודיים ומפרישה אותם אל מחוץ לגוף אל הסביבה החיצונית. למשל, בלוטות רוק, בלוטות זיעה. בלען(פאגוציט)-סדגש| תא שבולע חומרים ותאים זרים ומעכל אותם.
 
למעלה