חדשות האבולוציה.

Caligola

New member
האדם הקדמון התפשט מאפריקה לכיוון

הודו. מחקר חדש סותר את הדעה המקובלת, לפיה האדם הקדמון יצא מאפריקה ויישב את המזרח התיכון ואירופה בני האדם הראשונים, שיצאו מאפריקה והמשיכו לאכלס את שארית כדור הארץ, הלכו לאורך חופי האוקיינוס ההודי בכיוון דרום. כך טוען המגזין "סאיינס". עד כה סברו מדענים שהיציאה מאפריקה, לפני כ-70,000 שנים, היתה בכיוון צפון, לאירופה ואסיה. מחקר גנטי חדש טוען, כי בני האדם הלכו לאורך החוף וניזונו מפירות ים. עוד לפי המחקר, האדם הגיע עד מהירה לאוסטרליה – אך זמן רב חלף עד שהתיישב באירופה. ד"ר מרטין ריצ'רדס מאוניברסיטת לידס, ממובילי המחקר, אומר כי האדם הראשון נע דרומה, ככל הנראה בחיפוש אחר מקורות דיג טובים, כאשר הדגה בים האדום התדלדלה בשל שינויי אקלים. כאשר התפתח האדם המודרני הראשון באפריקה, הוא התקיים בעיקר מציד חיות. עם זאת, לפני 70,000 החליף את תזונתו לדגה ופירות ים. המחקר החדש טוען, כי ההתפשטות אירעה מאפריקה, לאורך חופי חצי האי ערב ועד להודו, אינדונזיה ואוסטרליה, 5,000 שנים מאוחר יותר. בשלב מאוחר יותר התרחבה ההתיישבות האנושית לתוך אסיה והמזרח התיכון, בערך לפני 40,000 שנים. בבי.בי.סי דווח, כי הנתונים הופקו משני מחקרים שבחנו את הדנ"א של הילידים במלזיה ובאיי אנדמן וניקובר. מקור: וואלה

Caligola

New member
נתגלה מאובן של דינוזאור שהיה

בעיצומה של התפתחות מדינוזאור טורף לדינזואור צמחוני. לדינוזאור Falcarius utahensis שחי לפני כ-125 מיליון שנה, היו עצמות שסייעו לו לתפוס ולאכול בעלי חיים אחרים; אבל המורפולוגיה שלו החלה להראות בזעיר אנפין גם עצמות המסייעות באכילת צמחים.

pembencipolisi

New member
קבוצת THEREZINOSAURS היו כולפ

רפטורים צמחוניים שהתפתחו מהמוקור הרפטורי הטורף. שרידיהם נתגלו בסין , מונגוליה וארצות הברית.

I S A A K

New member
אספר לכם סיפור

בימי סבכם מלך הקופים. יום אחד ראה סבכם יצור מוזר מטפס אחריו על עץ הקוקוס. שאל היצור המוזר את סבכם ''אתה הוא מלך הקופים? אמר לו סבך, ''אני הוא! ומי אתה? אמר היצור המוזר,' ''אני מלך בלי כתר,המולך על עם בלי מלך!'' אמר לו סבך,' מה רצונך? אמר,' ''רצוני שתורה לכל הקופים שלך שיפסיקו להפיץ את השמוע הנבזית, כאילו כל יצורי תבל יצאו והתפתחו ובאו מן הקופים כי שקר בפיכם!'' אמר לו סבך', ''חצפן שכמותך! אם לא תרד מיד מן העץ ,אשליך אגוז קוקוס על ראשך!', אמר לו היצור,' ''אני בן אדם מצאצאי דור הפלגה,ואני הסבא של הסבא של הסבא שלך, כי כל הקופים שבעולם יצאו ממני ומחברי...'' נפגע סבך היקר מאד מדברי היצור המוזר ודרש ממנו בתוקף שיסביר את דבריו. הוא גם אים עליו שאם לא יסביר ויפרש את דבריו המוזרים,ישליך אגוז קוקוס על ראשו. נבהל אותו היצור ואמר,' ''בזמן שבנינו את מגדל בבל,חלק מחברי רצו לעלות על המגדל ולהתישב שם. חלק אחר רצו לעבד שם עבודת כוכבים,והיו שרצו לעלות על המגדל הגבוה ולהלחם עם בוראם. אני היתי מאותם טיפשים שרצו לעלות ולהלחם. מיד ירד עלינו מלאך גדול והוריד עמו זעם,עברה וכעס. את אותם בני האדם שרצו לעלות על המגדל ולהתישב בו,הפיץ לכל עבר. את אלה שבקשו לעבד עבודת כוכבים,העניש ובלבל את לשונם. ואת כל אותם שחשבו להלחם עם בוראם,הפך לקופים. לכן אמרתי שכל הקופים שיש היום בעולם,באו ויצאו ממני ומחברי!', אמר הקוף''אני סמכתי עליך שתספר לי ספור שלא היה ולא נברא, ואתה בחצפתך,אכזבת אותי כהוגן! ספרת לי ספור שכבר היה לעולמים ובזבזת לריק את זמני היקר! נו תחליתו,מתי תלכו לבקר סבכם בגן החיות מלך הקופים?

ירח41

New member
בוא אני אספר לך סיפור

מגדל בבל זה האגדה הכי מטופשת ששמעתי בחיים שלי. אפילו יותר הגיוני מכך שנוח לקח את כל המינים והסוגים של בעלי חיים (שזה כמה מיליונים) והכניס אותם לתוך תיבה אחת. זה כל כך נשמע כמו תירוץ. זה כל כך ברור, בני האדם לא מצאו תשובה ורצו לדעת למה יש מלא שפות וכל אחד מדבר בדיאלקט ושפה שונה: אז הם המציאו סיפור מטומטם שכמה אנשים בנו את המגדל הכי גבוה בעולם ואלוהים כעס כי הם מנסים להגיע לשמיים (שכבר אנחנו הגענו בימנו - ולא מצאנו שם מלאכים או אלוהים כלשהו) אז אלוהים נתן עונש: לכל אחד יהיה שפה אחרת! סיפרתי את זה לאח שלי (ילד בן 6) ובדקתי מה הוא יגיד כשאמרתי לו שזה סיפור אמיתי. הוא לא האמין. אי אפשר להאמין. זה סיפור שמתאים לגילאי 3-5. זה עוד תירוץ כמו אלפי התירוצים למלא דברים שהמוח שלך ושל הרבה כמוך מתקשה להבין. למה יש הרבה שפות? אממ,,, בטח אלוהים עשה. למה יש שמיים למעלה? אלוהים עשה. למה יש בני אדם? אלוהים עשה. למה אני מדבר? אלוהים עשה. למה עכשיו נפלתי וכואב לי ברגל? אלוהים עשה. אלוהים עשה את הכל, זה כל כך קל כשלא רוצים להפעיל את השכל קצת.

I S A A K

New member
הרבה ספיקות החלו לנקר בי.

אתמול דיברתי עם פרופסור על האבולוציה והאלוקים ומאז יש לי ספיקות... הפרופסור הסביר לי כיצד "הכל הוא מקרה", שתי עיניים הם מקרה, שתי אוזניים הם מקרה, לשון היא מקרה, שיניים הם מקרה, לב הוא מקרה, מוח הוא מקרה, חוקי הטבע הם מקרה, השמש היא מקרה, הכל נובע מצירופי מקרים. הפרופסור אמר לי, שאם אחשוב על כך "ממש חזק", גם אני אצליח להבין שלעולם שלנו אין תכלית... ובכן, חשבתי על כך בכל הרצינות, ולפתע נהיו לי ספיקות, "האם באמת יש אלוקים? או שאולי התפתחנו בתהליך של מיליוני שנים ללא עזרה של שום מישהו חכם, כך שהעולם והיקום שלנו הגיעו מעצמם במקרה?" שאלתי את עצמי "מדוע יש לנו בדיוק שתי גבות? ומדוע הן דוקא מעל העיניים?" אולי זה מקרה? והדבר עשה לי ספק בלב. אחר כך חשבתי על חוקי הטבע, ושאלתי את עצמי "אולי הם במקרה מאפשרים לי לחיות?" וזאת הודות למה שאמר לי הפרופסור, הוא גרם לי לספיקות... למחרת בבוקר, נתמלאתי ספיקות! ראיתי את השמש הזורחת בשמיים מכיוון שכדור הארץ מסתובב סביבה, וחשבתי על המקריות שהביאה לכך. אחר כך ראיתי עננים, וחשבתי על חוקי הטבע המאפשרים גשמים, ואמרתי לעצמי "אולי זה קורה במקרה?" אחרי זה היה לי מאוד קשה להתפלל, בגלל שהאמונה החלה להחלש אצלי, אתם מבינים? לאחר מכן היה לילה, וראיתי את הירח המסתובב סביב כדור הארץ כמו לווין, וחשבתי לעצמי "אולי גם זה קורה במקרה?" הרבה ספיקות החלו לנקר בי. ראיתי נמלה עוברת בחדר שלי וגרגיר לחם בפיה, שאלתי את עצמי "הנמלה הזאת לא מספיק חכמה בשביל להבין שהיא צריכה להביא את האוכל הזה למושבה שלה, אז איך נמלים אחרות מספיק חכמות בשביל לדעת לבנות קן, או לשמור על המלכה או להאכיל את הצאצאים? הרי אין להם בית ספר!" התקשרתי מהר לפרופסור ושאלתי אותו. "אלו האינסטינקטים" הסביר לי הפרופסור, "הם גם הגיעו במקרה". ובכן, חשבתי על כך כמו פרופסור חכם, ולבסוף הגעתי למסקנה "זה חייב להיות מקרה"! לאחר מכן התחלתי להסתכל על הדברים אחרת. ראיתי שיש לי ידיים כדי לכתוב ולצייר, ושאלתי את עצמי "אולי גם זה מקרה?" ומה שאמר לי הפרופסור נראה לי מאוד הגיוני, שאין תכליתיות לשום דבר בעולם. חשבתי על הרגשות שלי, הבינה והתודעה ואפילו על המצפון שלי ואמרתי לעצמי "אולי זה הכל נובע ממקרה?" חשבתי על זה שהשיער צומח לנו על הראש, מהר יותר משהוא צומח לנו על החזה ואמרתי לעצמי "איזה מקרה נהדר!" שאם זה לא היה כך, הייתי צריך להתפשט אצל הספר כל כמה שבועות. כמה ימים לאחר מכן הלכתי לטיול בנגב, בה היתה סופת חול וגרגירים רבים עפו לכל עבר, אך הריסים שבי, מנעו מהם להיכנס לי לעיניים. אז חשבתי לעצמי "זה מוכרח להיות מקרה"! אז כבר לא האמנתי שיש אלוקים מאחורי הבריאה, הבנתי שהכל חייב להיות תוצאת מקרה, הרי לא יכול להיות שכל המדענים והפרופסורים האלה טועים. עוד באותו היום בנגב, קנינו גלידה קרה שהיתה מאוד טעימה ואמרתי לעצמי "איזה מקרה נהדר זה שיש לנו לשון", כי אם המקרה הזה לא היה קורה, אז לא הייתי יכול להנות מהגלידה הטעימה כל כך. אחרי כך רציתי לאכול גבינה מהצידנית שלנו, אך היא היתה בת כמה שבועות, אז הרחתי אותה קודם כל וחשתי בסירחון. זרקתי את הגבינה, ואמרתי לעצמי "זה חייב להיות מקרה שיש לנו אף להריח", וכשחשבתי על כך אפילו יותר, הבנתי שזה גם חייב להיות מקרה, שאנו מזהים סירחון ויודעים להתרחק ממנו ולהבין מהוא דבר מקולקל. אחרי כמה חודשים אשתי ילדה תינוק, והדוקטור סיפר לי שהתינוק נולד עם גולגולת בקועה כי רק כך הוא מסוגל לצאת מהרחם הצר של האשה. "אם זה לא היה כך, אז התינוק לא יכול היה לצאת" הסביר לי הדוקטור. "דוקטור, האם הילד שלי ישאר עם גולגולת בקועה לעד?" שאלתי אותו. אז הדוקטור הסביר לי שהגולגולת נסגרת אחרי שהתינוק נולד, ונחה דעתי. חשבתי על הרעיון הזה רבות, והגעתי למסקנה שזה חייב להיות המקרה הנהדר ביותר, כי אם הוא לא היה קורה, אז לא הייתי כאן ולא יכול היה להיות לי ילד. כמה ימים לאחר שנולד התינוק, הרגשתי שבא לי להתפלל! להתפלל לכל למקרים המופלאים, לכל המקרים האלה שכל כך עוזרים לי וכל כך איכפת להם ממני, המקרים האלה שנתנו לי ראש לחשוב ולהרגיש וידיים לכתוב ולצייר ועולם מסודר שבו אוכל לחיות ולהנות. החלטתי לקרוא למקרים האלה בשם "אלוקים" ומאז אני מתפלל אליו, כי אני כל כך אוהב את כל מה שהוא עשה בשבילי ואת החיים שהוא נתן לי במקרה, ומאז אני אדם דתי.

אני חושב שהעתקת את הקטע הזה

מתוך האתר "האמת האבסולוטית", האם אתה לא במקרה דניאל בלס תחת מסווה

Caligola

New member
לא

הוא דווקא טרול שמעתיק הודעות ישנות מארכיון פורום אבולוציה.

ירח41

New member
אני אגיב לך גאון.

אני שמח שכשקוראים לך דברים שיש להם הסבר מוכח ורובם הם לא מקריות ד"א אתה מחליט לקרוא להם מקרה. זה גם ממש לא מעניין אותי. אני שמח שאם אתה פוגש בהרבה מקרים זה עושה לך חשק להתפלל אליהם. זה גם לא מעניין אותי. אבל למה החלטת שהמקרה הזה יקח ממך את החופש? למה המקרה זה צריך לגרום לך לא לאכול בשר עם חלב ולחכות 6 שעות בין אכילת בשר לחלב ולהתחתן רק עם יהודייה ולאכול רק כשר ולשבת כל יום שעתיים מהחיים שלך ולהתפלל בשביל "מקרה". למה המקרה צריך לגרום לזה שתלבש כיפה למה המקרה צריך לגרום לזה שתצטרך לנשק מזוזה, איך כל זה נובע מתוצאה של מקרה? אין מן מקרה מוזר זה? מקרה שנותן עונשים?! המקרה הזה גם נותן עונשים למי שלא מבצע את הדברים האלה. תראה איזה מקרה! אין לך בחירה חופשית אפילו! אתה צריך לעשות דברים ועוד הגבלות בשביל מקרה, ואם לא תעשה, אז הוא יעניש אותך. איזה כיף שאני מבין את המקריות, ואני יכול לצאת ביום שישי ולראות טלוויזיה ולהדליק מנורה ולגעת בחשמל. עכשיו, אתה נמצא בפורום אבולוציה אתה יכול לחקור קצת ולהבין שכל מה שדיברת שם הרוב זה לא מקרה, שיש הסבר להתפתחות שלנו, שיש דברים כמו מוטציות חיוביות ושליליות ונייטראליות. ועכשיו דרך אגב- כשאתה עונה על זה ומשחק אותה חכם, בבקשה תענה על כל דבר אל תגיד, היי אני "יודע" למה פה הוא טועה, ותתעלם משאר הדברים שאתה יודע שאני לא טועה, ותענה לי רק על נושא אחד. תענה לי בגדול, אם אתה יכול.

I S A A K

New member
תענה לי בגדול, אם אתה יכול

הבחירה היא לבחור בין טוב לרע, את העונש הקב``ה לא נותן לאדם לבחור, הוא בוחר לו בעצמו, הוא כבר כתב במפורש מה יהיה העונש, על זה אין בחירה. אם אתה מכניס את האצבע שלך לחשמל ברור שתתחשמל, אתה לא יכול להגיד איפה הבחירה שלא יהיה חשמל, חשמל יש, יש לך בחירה: או להכניס את האצבע או לא, אם תכניס תקבל מכת חשמל, לא תכניס לא תקבל. על עצם ההכנסה יש לך בחירה, על התוצאה אין לך בחירה, זה ברור. דבר נוסף: מות יומת פירושו משני עולמות גם בעוה``ז ימות, גם לחיי העוה``ב ימות, זאת אומרת אם אדם לא שב בתשובה שזו האפשרות הכי קלה שהקב``ה נתן והוא נפטר מן העולם בלא תשובה אז אכן הוא יפסיד את חלקו לחיי העוה``ב מה שהיה ראוי לו, כל ישראל יש להם חלק לעוה``ב והוא לא זוכה בו כי הוא לא רוצה בו, והוא לא מקיים את מצוותיו של הקב``ה, לכן צריך לדעת לבחור זה אם לעשות טוב או רע, תוצאות כתובות בתורה. רק מה, לקב``ה יש סבלנות, הוא מחכה, כתוב ``ישראל אשר בך אתפאר`` הקדוש ברוך הוא מתפאר'' בישראלשהולכים במידותיו. וחכמים זכרונם לברכה אומרים – אמר הקדוש ברוך הוא אתם עשיתוני חטיבה אחת בעולם, אף אני אעשה אתכם חטיבה אחת בעולם. ישראל נותנים כביכול כח לקדוש ברוך הוא, והוא מתפאר על ידם. גם מלאכי השרת מקלסים את הקדוש ברוך הוא בזה ואומרים – ברוך ה` אלוקי ישראל. האלוקים של ישראל. זה שבח גדול. ולא עוד, אלא שהקדוש ברוך הוא קרא ליעקב אבינו - ``אל``, שנאמר ``ויקרא לו אל אלוקי ישראל``, והכל משום כח הבחירה שהוטבע בהם, שבידם להדמות למידות של הקדוש ברוך הוא, שרק הודות לכך משתקף צלם האלוקים ומתגלה דמותו כביכול. זאת אומרת, אנחנו צריכים כמה שיותר להתדמות לקוננו, וזה רק מתוך כח הבחירה שניתן לנו לבחור בין הטוב לבין הרע. ולאו דווקא ישראל, אלא כל אדם הנברא בצלם אלוקים, וכל אדם נברא בצלם אלוקים, והוטבע בו כח הבחירה, ראוי להגיע לגדולה זו. והרי גם יעקב, עוד לפני שהיה עם ישראל, קיבל את השם הזה ע``י מעשיו, והוא שהטביע את השם ישראל לכל דורותיו אחריו, וכן בידו של כל אדם ואדם בכל הדורות להשיג מדרגה כזאת, ובזה גדול כוחו של האדם על המלאכים, באשר אין להם כח הבחירה, ואין באפשרותם להדמות לה`, ומשום כך אין הקדוש ברוך הוא מתגדל ומתפאר בהם. אתם מתארים לכם, היושבים כאן במיאמי, אתם יכולים להתדמות לקדוש ברוך הוא במידותיו, בכם הוא מתפאר, במלאכים לא. למה? לכם יש את כח הבחירה, ולהם לא. אתם בצלם אלוקים, בעלי יכולת לבחור והם לא. נמצא לפי זה – אדם העובר עבירה אינו פוגע בצלם אלוקים שבו, כי החטא אינו נובע מכח הנגד שבאדם, כי אם דווקא מכח העצמאות שבו, יש לו עצמאות לבחור, מכח הבחירה שחונן, שהוא דומה בזה לקונו. ואם הוא משתמש בכח הזה לרעה ובוחר בניגוד לרצון ה` – אין זה אלא משגה - טעות, ולא משנה מעצמיותו בתור אדם, עדיין הוא בצלם אלוקים, גם אם הוא חטא, וכשם שבחר היום ברע, בידו לבחור מחר, הכוונה היום, להשתמש באותו הכח ולהתגבר על יצרו ולבחור בטוב. ומטעם זה ברא ה` את התשובה עם תחילת בריאת העולם, כי זה קשור בזה. אם ה` הטביע באדם את כח הבחירה שיש לו יכולת גם לחטוא, הרי היה הכרח לברוא יחד עם זה גם את התשובה, שיהיה בידו את האפשרות לחזור מהחטא ולבחור בטוב. בזה וזה, הן חופש הבחירה, והן כח התשובה, הם מהות עצמיותו של האדם שנברא בצלמו ובדמותו של הקדוש ברוך הוא.

ירח41

New member
בזה הוכחת שאתה רק מעתיק דברים

אתה פותח בכד ומסיים בחבית. בהתחלה חשבתי שאולי תענה לי על חלק, אבל אני רואה שלא ענית בכלל. מי דיבר בכלל על חופש בחירה עכשיו? אנחנו מדברים עכשיו על מקריות ואבולוציה. איך בכלל הגעת לזה? עושה רושם שאתה בעצמך לא יכול לענות על כלום אז אתה מצטט לי מאמרים מפה ומשם. אם אתה כל כך בטוח בעצמך, אולי תנסה לענות לי בעצמך ובלי המאמרים שאתה מביא מאיפשהו. בנוסף, הציטוטים שלך מספרי אנטיזחה לא אומר לי כלום, זה ספרים שנכתבו בידי אנשים שביחס למידע היום הם נבערים מדעת.

I S A A K

New member
ידעתי,שתענה לי בצורה כזו

שאלתה בעצם שאלות,שכלולות בשאלה אחת דוגמא אבל למה החלטת שהמקרה הזה יקח ממך את החופש? או תראה איזה מקרה! אין לך בחירה חופשית וכול.אתה מבין בכלל א'מב שאתה כותב,או שואל?!

ירח41

New member
חחחחחח אתה פשוט פתטי

זה כזה שקוף שיש לך טונה מאמרים ואתה מנסה לשבץ אותם בתוך ההודעות אז עכשיו דחפת את זה פה. לא חמוד, תנסה לחשוב טוב טוב למה אתה לא עונה לי על השאלה אני בטוח שתצליח. תפסיק לנסות לאנוס את המאמרים שלך על ההודעות. מילא, היית אומר לי, תראה אמרת לי ככה ואני חושב שככה ולכן אני חושב שכן יש בחירה חופשית, בגלל זה וזה וזה. אבל מה עשית, בלי קשר לכלום פתאום באת והדבקת מאמר שלם שמדבר רק על בחירה חופשית. כאילו שזה בכלל הנושא שדיברנו עליו.

I S A A K

New member
לאט,לאט,ניגש לעיניין

קודם כל קרא זאת הבחירה היא לבחור בין טוב לרע, את העונש הקב``ה לא נותן לאדם לבחור, הוא בוחר לו בעצמו, הוא כבר כתב במפורש מה יהיה העונש, על זה אין בחירה. אם אתה מכניס את האצבע שלך לחשמל ברור שתתחשמל, אתה לא יכול להגיד איפה הבחירה שלא יהיה חשמל, חשמל יש, יש לך בחירה: או להכניס את האצבע או לא, אם תכניס תקבל מכת חשמל, לא תכניס לא תקבל. על עצם ההכנסה יש לך בחירה, על התוצאה אין לך בחירה, זה ברור עכשיו תסביר מה לא הסדר

ירח41

New member
אחי. בוא נעשה את זה מסודר.

אני חושש שנוצרת אי הבנה. בבקשה, בוא נעקוב לאחר ההודעות, אני מניח שלא שמת לב שגלשת מאט מהנושא. הויכוח הנ"ל החל כאשר הצבתי בפניך מספר קושיות. 1. אתה דיברת על מגדל בבל. אני אומר - שמגדל בבל הוא מעשייה. ואת הסיבה לטענתי פירטתי בהודעה. אתה מסכים איתי בקשר לכך? 2. מסיבה שלא ברורה לי, אתה בחרת שלא להגיב להודעתי, והתחלת לדבר על נושא אחר לגמרי: התחלת לדבר על כך שלדעתך הסטטוס קוו הוא מורכב מידי בכדי להיות תוצאה של התפתחות איטית והדרגתית (או "מקרים" להגדרתך). את הודעתך סיימת בפסקה זאת: 'כמה ימים לאחר שנולד התינוק, הרגשתי שבא לי להתפלל! להתפלל לכל למקרים המופלאים, לכל המקרים האלה שכל כך עוזרים לי וכל כך איכפת להם ממני, המקרים האלה שנתנו לי ראש לחשוב ולהרגיש וידיים לכתוב ולצייר ועולם מסודר שבו אוכל לחיות ולהנות... ' '...החלטתי לקרוא למקרים האלה בשם "אלוקים" ומאז אני מתפלל אליו, כי אני כל כך אוהב את כל מה שהוא עשה בשבילי ואת החיים שהוא נתן לי במקרה, ומאז אני אדם דתי.' למעשה המסקנה המתבקשת מכך היא שאתה מתקשה להסכים עם התהליך האבולוציוני, ולכן אתה מעדיף לבחור באפשרות הפשוטה שכל "המקרים" הם למעשה לא מקרים, ובורא כלשהו שהחלטת לקרוא לו 'אלוקים' מסיבות שרירותיות הוא זה שגרם לכל זה, וכדי להודות לו אתה רוצה להתפלל אליו, וסיימת - ומאז אני אדם דתי. סימן שאלה מאוד ברור עולה מן המשפט שלך. הכל היה טוב ויפה, אך נושא אחד נותר לא פתור: מדוע כל זה גרם לך להיות אדם דתי? אדם דתי הוא לא אדם שבוחר להאמין באפשרות של בורא נסתר ומחליט להודות לו, אלא הוא אדם שבוחר להאמין בעוד אינספור דברים. אדם דתי, בוחר להאמין שאותו בורא, הוא בעצם "יהוה". דמות מפוקפקת שנכתבה ע"י סופר שזהותו לא ידועה, ליפני יותר מ3000 שנה. השאלה שלי היא: למה אתה בוחר לקשר ביניהם? למה לאחר שטענתה שלאבולוציה חייבת להיות סיבה - והיא בעצם הבורא כלשהו -הוא גם אותו "יהוה" מספר עתיק? למה שהוא לא יהיה חיזר? למה שהוא לא יהיה זאוס או הרה? למעלה מזאת, אולי אותו ה' הוא למעשה האל של הנוצרים, או של המוסלמים? 3. לאחר שהעליתי בפניך את כל הקושיות האלה, פתחת בנושא חדש - בחירה חופשית. אנא ממך, נסה לענות לי על כל השאלות שלי. תודה.

I S A A K

New member
לאט,לאט,לעיניין

למעשה המסקנה המתבקשת מכך היא שאתה מתקשה להסכים עם התהליך האבולוציוני, ולכן אתה מעדיף לבחור באפשרות הפשוטה שכל "המקרים" הם למעשה לא מקרים, ובורא כלשהו שהחלטת לקרוא לו 'אלוקים' תשובה מה מגוחכת אמונתו מול הקביעה של האסטרונום, מבכירי המדענים הבריטיים, פרופ` פרד הויל, האומר: ``הסיכוי שצורות חיים מפותחות התפתחו באקראי, שווה לסיכוי שסופת טורנדו שתחלוף מעל מגרש גרוטאות תגרום להיווצרות מטוס בואינג 747 מן החומרים המצויים שם``. האמונה שהחיים נוצרו מעצמם היא בעלת השלכות גורליות על השקפת החיים הבסיסית של האדם ועל כל מעשיו. לקביעת עמדה בנושא זה דרושה זהירות ואחריות ברמה הגבוהה ביותר שאדם מסוגל לגייס מתוכו. תיאוריית התפתחות הדרגתית (אבולוציה) קיימת כ- 140 שנה ומתוארת בכל ספרי הלימוד, אף שהצטברו הוכחות רבות בשנים האחרונות המצביעות נגד התפתחות הדרגתית... דוגמאות: פרופ` סטיבן גולד (אוניברסיטת הרווארד), שהידע שלו בנושא האבולוציה אינו מוטל בספק, כותב כך: ``ההיסטוריה של המינים השונים כפי שהיא מתבטאת במאובנים, מורה על 2 עובדות העומדות בסתירה מוחלטת לרעיון ההתפתחות ההדרגתית: נסה לענות לי על כל השאלות שלי תחילה כדי שנתקדם הלאה לענות בעניין בריאת העולם ותכלית החיים: טבעי הוא שישאל האדם את עצמו, מי אני?… מה בעצם אני עושה כאן בכלל? לשם מה נבראתי? בשביל מי אני חי? לאכול כדי לעבוד ולעבוד כדי לאכול? לגדול, להתפטם ולהתבגר כדי להתפגר ולשמש מאכל דשן לתולעים?! זוהי התכלית?! זו המטרה?! מהי תכלית הבריאה שבשבילה נברא האדם? האם נברא האדם בעולם הזה מסיבה כלשהי, או שהבריאה היא סתם שלא לצורך. מהי הסיבה בגללה נברא האדם?

ירח41

New member
למרות שאני הוא הראשון אשר שאל שאלות

לא אהיה קטנוני. אני מקווה שאתה מודע לכך שקיים בארה"ב רוב של 88% אשר מאמינים בתהליך אבולוציוני, ככה שעל כל 22 שגורסים נגד, קיימים פי4 שגורסים בעד. למעלה מזאת, הפרופ' הידוע פרד הויל שאותו הצגת, הוא אב למספר גישות להיווצרות החיים, ואילו אף לא אחת מהן לא תומכת בסיפורי הבריאה התנ"כיים, ורובם אף נוגדות אותן. http://www.mada.org.il/data/hoyle.html סטיבן גולד? מי זה? מתי הוא אמר את זה? הדוגמאות שלך, והפרופסורים אותם אתה מציג, מוטלים בצל הספק. עכשיו נגיש לתשובות לשאלות: אתה לא יודע מה אתה עושה כאן, אתה לא יודע אם בכלל קיימת סיבה לבריאה שלך, אתה לא חי בשביל סיבה מיוחדת. התכלית שלי בחיים היא לא להתפטם ולהתבגר כדי להתפגר ולשמש מאכל דשן לתולעים, אני מקווה ששלך גם לא, אני מנסה להנות מהחיים. עכשיו, עניתי לשלך, אני לא אהיה קטנוני - אבל הפעם אתה תענה על שלי.

למעלה