טרכטנברג מעניין אתכם?

easternstar

New member
כן על שתי השאלות.../images/Emo24.gifמה נשמע סוז?

ההבדל הוא בין שתי השקפות עולם. לא יכולה להיות המלצה של טרכטנברג שדפני ליף וחבריה יקבלו. אגב, זו לא רק דפני ליף אלא גם כמה פרופסורים מהאקדמיה בעלי השקפה סוציאליסטית. רוצה הסבר מפורט?

easternstar

New member
האמת שאם תקראי את השרשור כבר הסברתי אבל

ההבדל המהותי הוא שדפני ליף וחבריה רוצים שהממשלה תעשה הכל בעצמה. תבנה ותנהל הכל עם עובדים שלה. הבעיה שניסיון של שנים בעולם כולו הוכיח שממשלות תמיד לא יעילות וכושלות (בד"כ בגלל שחיתות או חוסר אכפתיות) ומוציאות כספים לריק כשהם עושות משהו בעצמן. רק תביטי על הרכבת עם הקרונות הנשרפים והתקלות, הנוסעים הדחוסים והאיחורים בזמן ותראי איך ממשלה לא יכולה לנהל כלום. לכן הרעיון של הקפיטליזם היה לתת הכל לשוק הפרטי ולפקח עליו שיהיה טוב. רעיון מצויין אבל צריך באמת לפקח. טרכטנברג מציע לפקח ונותן רעיונות איך. דפני ליף וחבריה רוצים לחזור למצב שהממשלה עושה הכל. הבעיה בשיטה הקיימת שבאמת לא הצליחו לפקח (בד"כ בגלל סוג של שחיתות. המפקח הלך לעבוד אחרי שסיים לפקח אצל בעל ההון, שעליו פיקח) זהו: ההבדלים הם באמת של השקפת עולם. שמאל מול מרכז ימין.

שאפולי

New member
האמת שלא.

אני קצת במצב של חוסר אונים נרכש. אני כבר לא מאמינה בשינוי, גם לא בפוליטיקאים ולא בתרגום הישראלי לדמוקרטיה לכן אני מנתקת את עצמי. אני יכלה לענות לך למה דפני וחבריה לא מרוצים: כי מראש הם לא היו מרוצים. עוד לפני שהם ידעו על הוועדה הם לא הסכימו איתה. הם במו ידיהם הקימו והרגו את המחאה.

מסכימה איתך

לגבי הכל ומזדהה. זה עצוב שזה מה שאנחנו מרגישים. את מנתקת את עצמך אבל היית רוצה לנתק את עצמך לגמרי? אני למשל, כ"כ הרבה פעמים רוצה לעוף מפה, למדינה אחרת. אבל אז תמיד עולים הספקות של הדשה של השכן לא יותר ירוק, וכל מיני תחושות ציונות למיניהן.. אבל בתאכלס, אנחנו עדיין בחוסר אונים שבא לצרוח.

שאפולי

New member
יהיה לי קשה לעזוב את הארץ.

יש לי הרבה פעמים את האופציה לעשות את זה (בעיקר בזכות העבודה של בנצ'ו) והלב לא נותן. שמעי גדלתי בבית ממש ציוני ימני- וזה נשאר. אני אידיאולוגית מאמינה שמדינת ישראל ליהודים- הבעיה שאני לא אוהבת מה שנהיה ממדינת ישראל.

adiyon2

New member
הדשא בהחלט ירוק יותר

יש לי חברה חד הורית בארה"ב (ישראלית ששירתה איתי בצבא) , היא חיה בכבוד, ללא עזרה של ההורים. יש גן ילדים עד שעה נורמלית, מחירי הדירות שפויים (גרה בהארלם באזור טוב), השכר בהחלט משהו שניתן להתקיים ממנו. פה זוג עם שני ילדים מתקשה להתקיים אם לא מרוויח כ-14 עד 16 אלף ש"ח.

thisisme4

New member
הוועדה הזאת זה בדיחה

אם מדברים על השקפה של סוציאל-דמוקרטיה מה שאני מאמינה בו, זה כן, המדינה צריכה לנהל את המוסדות, לדוגמא היצרנים הישראליים צריכים להיות מאוגדים תחת אגודה, כל יצרן מזון מסויים, כגון מגדלי פירות, יצרני חלב, יצרני לחם, כל היצרנות צריכה להיות בשליטה של היצרנים, תחת חסותה של המדינה, והמשא ומתן צריך להיעשות בין איגודי יצרנים לבין הממשלה. זה מה שצריך להיות למעשה, וזה מה שהציונים הראשונים התכוונו שתהיה פה עבודה עברית. בשיתוף עם העם ערבי ושלום עמו. אז כן, אני אצביע לשלי יחימוביץ', ואני מסכימה עם דפני ליף וחבריה.

poseidon111

Active member
מכיון שאם הם יקבלו את ההמלצות

הם הרגו לעצמם את הקריירה.איך יגיעו לכותרות עוד פעם?

easternstar

New member
בין דפני ליף וחבריה יש גרעין אדאולוגי חזק

הבעיה היא שאם הממשלה שוב תיקח פיקוד ושוב נקבל שירותים כושלים כמו רכבת ישראל דווקא החלשים בחברה הם שיפגעו. צריך לבדוק את הבעיות אחת לאחת. הבעיה היא ששני הצדדים מחזיקים באידאולוגיה. ביבי וחבריו באמת מחזיקים בהשקפה קפיטליסטית מובהקת. (קפיטיליזם חזירי, לדעתי)

meytula

New member
חזירי יתר על המידה

גם אם יבדקו אחת לאחת זה לא יתקדם אף פעם לאותה נקודה

easternstar

New member
כן. חזירי כי הרגולטור מקבל עבודה אצל הטייקון

הרגולטור שצריך לשמור על האינטרסים של הציבור מסיים את תפקידו ומקבל עבודה...הפתעה! אצל בעל ההון שעליו פיקח קודם. השאלה אם הממשלה צריכה למשל להתחיל לבנות..ראינו בעבר כמה זה היה איכותי ואיך תחזקו הכל. טרכטנברג טוען שאפשר לפקח על השוק הפרטי. דפני ליף וחבריה דורשים שזו הממשלה שתבנה.

meytula

New member
אני מאוד סקפטית לגבי זה

ואם יקרה שינוי כזה זה לא יהיה בזמן הקרוב..לא יודעת אני לא מאמינה לאף אחד שם

למעלה