טרכטנברג מעניין אתכם?

easternstar

New member
שינוי ראשון וטוב הוא העלאת המיסוי על העשירים

חייבים לבוא צעדים של שינוי אבל כדאי להזהר לא לשפוך את התינוק עם מי האמבט. דפני ליף וחבריה רוצים שינוי בשלטון. העבודה בראשות שלי יחימוביץ מקבלת לפי הסקרים האחרונים 22 מנדטים ועוברת את קדימה. הליכוד רק 28 מנדטים. שלי יחימוביץ תומכת בהחזרת פונקציות לממשלה. השאלה עד כמה. אם רוצים להבין את דפני ליף וחבריה כדאי להתעניין במצע של שלי חימוביץ. אגב, חלק מהמפגינים הם שמאלה משלי. היא נחשבת אצלם ימנית מידי..

thisisme4

New member
קפיטליזם VS סוציאליזם

קפיטליזם מתון? סוציאליזם מתון? איך מפחיתים את החזירות? הופכים את היוצרות. במסים. מי שמרוויח יותר ישלם יותר. מי שמרוויח פחות ישלם פחות. למה מי שמרוויח 12 אלף שקל בחודש משלם 6 אלף מס הכנסה? ולמה מי שמרוויח 100 אלף שקל לא משלם 50 אלף שקל מס הכנסה?

adiyon2

New member
קפיטליזם היא לא מילה גסה

אחד הדברים בדוח הינו חינוך חינם מגיל 3. זו הצעה שקיימת משנת 84, שאף ממשלה לא מיישמת. למה צריך לשלם 3000 ש"ח לגן ילדים? למה גן צריך להסתיים שבעה 16:00 כאשר המשק מחייב ל-9 שעות עבודה? חייבים פה שינוי על מנת שנוכל להתפרנס בכבוד.

easternstar

New member
העניין הוא שעל זה כולם מסכימים

לממשלות ישראל לדורותיהם היו מקומות "יותר קוהליציוניים" לשים שם את הכסף. כולם מסכימים שחינוך חינם מגיל 3 הוא לטובת המשק.

adiyon2

New member
כולם מסכימים חוץ מממשלות ישראל השונות.

מה לגבי ילדים לפני גיל 3?

easternstar

New member
צריך להתחיל מנקודה כלשהי

אני קצת סקפטי באשר לטיב השירותים שהממשלה או הרשויות יציעו. בגילאים צעירים אני אעדיף לתת את הילדים (שעדיין אין לי) לגננת פרטית שתדאג להם. נתחיל לבדוק מה הם יציעו מגיל 3. קראי בשרשור מה אני חושב על הטיפול של מוסדות ממשלתיים. גם מערכת החינוך לא טובה מידי. ילדה של חברים אמרה שאיימו עליה בסכינים בכיתה א'..

adiyon2

New member
מערכת החינוך רקובה מיסודה

הטענה בנוגע לגנים פרטיים שגויה מיסודה. בגלל שאין פיקוח עליהם והם עושים מה שרוצים וגובים כמה שיותר. סיפרה לי חברה שאמא שלה עובדת בגן פרטי שהמנהלת לא נותנת תוספת לילד רעב. זה קורה בגן של 3000 ש"ח. לבית הספר אין SAY בנוגע לחינוך, כי אוי למורה שיעיר לאיזה הורה על הילד שלו. לטעמי בית הספר הוא סוג של בייביסיטר לילדים. יש לי ילדה מאוד שובבה, ואנחנו בבית ספר מצוין, עם הורים משכבות מאוד גבוהות באוכלוסיה (לפחות כלכלית), שגם החברים שלה מאוד שובבים, הורים אומרים לי אנחנו לא מעירים לילדים על בלאגן שהם עושים, זה תפקיד בית הספר. איזה כוח יש למורה אם להורים לא אכפת. אמא אחת אמרה לי שהיא לא רבה עם הבת שלה על בעיות התנהגות בבית הספר, בעיה של המורה. אז אתה מתפלא על סכינים, להורים לא אכפת באמת. שבית הספר יתמודד.

easternstar

New member
צריך שם טיפול שורש../images/Emo4.gif

אני לא מכיר מקרוב את הגנים הפרטיים אבל קויתי ששומרים שם על הילדים. היתה הצעה להכיר בהוצאות הגן ולסבסד אותו אבל השאלה מי ישמור על תינוק קטנטן וחלש. אסור שיכו אותו.

thisisme4

New member
מסכימה. אבל זה צריך להיות מגיל 0

חינוך חובה צריך להיות בחינם, ומה עם השכלה אקדמאית בחינם? למה אין את זה? למה במדינות כמו פינלנד ממנים לך תואר ראשון? ופה כדי לעשות תואר ראוי צריך לשלם בין 40,000 - 200,000 שקל רק לשכר לימוד? למה כדי לקיים את עצמך בתור סטודנט אתה צריך לחפש שקלים שנפלו מאחורי הספה?

thisisme4

New member
מה הכוונה החלשים יפגעו?

סוציאליזם מהותו דאגה לחלשים. קפיטליזם מהותו למחוץ את החלש, כמו בתיאוריית דרווין. העולם הוא ג'ונגל והחזק שורד. מי שחלש וקשה לו, לא מצליח להחזיק בעבודה, לא מצליח ללמוד, לא מצליח לעשות עם עצמו כלום אף על פי שאם היה מקבל עזרה מהמדינה היה, בהנחה שיש לו פוטנציאל תרומה לחברה אדיר, פורח ומשגשג. בחברה כמו חברה שמצביעה לליכוד פעם אחר פעם, כל אותם האנשים החלשים אך עם הפוטנציאל האדיר נמחצים ומוצאים את עצמם זרוקים ברחוב או במקרה היותר טוב בבית משוגעים.

easternstar

New member
לדעתי מעבר לפופוליזם יש חילוקי דעות מהותיים

דפני ליף וחבריה רוצים מעורבות ממשלתית גדולה יותר, להעביר פונקציות שלמות לטיפול ממשלתי. למשל: בעבר היתה בניה ציבורית ע"י עמידר. הדירות היו מוזנחות, ללא תחזוקה, הבניה היתה גרועה ובנוסף קיבצו ביחד אנשים ללא תכנון אורבני. התאוריה הקפיטליסטית טוענת שמעורבות ממשלתית תמיד תהיה לא יעילה וכושלת. הבעיה שאני באמת מאמין שעברנו לקפיטליזם חזירי. מהרעיון של תחרות ויוזמה פרטית עברנו לריכוזיות וכמה בעלי הון שהשתלטו על כולנו. השאלה מה הלאה? שוב ההמשלה תיקח פיקוד על הכל (לדעתי ממשלה תמיד תכשל ותמיד נגיע למחוזות של הכלכלות "המשגשגות" של הגוש הקומוניסטי עם המחסור והתורים לכל מוצר) או שנצליח למצוא פתרו ביניים. דפני ליף וחבריה וגם הפרופסורים מהשמאל לא ישקטו עד שהממשלה שוב תשלוט על הכל. אגב, כמה מחבריי הטובים נמצאים שם ויודעים שאני במרכז ולא חושב שסוציאליזם יכול להצליח. הם טוענים שהכשלונות הקודמים היו בגלל סיבות אחרות וסוציאליזם יכול להצליח.

אני צריכה לקרוא את כל הדוח ורק אז אביע דעה../images/Emo8.gif

כך אמר היום אחד הפוליטיקאים בתוכנית הבוקר (לא ראיתי מי, העיניים היו עדיין עצומות) אבל זו אחלה תשובה של התחמקות. עד אשר יהיה כאן שינוי בשיטת הממשל, שום דבר לא ישתנה. לא ייתכן שמפלגות כמו ש"ס (רק לדוגמה) יקבעו בנושאים של שלום, בטחון או אפילו רווחה. אז לדעתי לא יקרה כלום משמעותי בשנים הקרובות אם לא יהיה שינוי משמעותי בשיטה. כרטיס לשוויץ מישהו?

מתפעלת מהתובנות שלכם אנשים!

לגמרי דפני..ליף וחבר מרעיה..אינם רוצים תשובות גם לא פתרונות. למעשה מבוקשם היחיד הינו - אנרכיה

easternstar

New member
הם רוצים משק ריכוזי. ראינו במשטר הקומוניסטי

את המחסור, התורים לנייר טואלט, התורים ללחם ולכל מוצרי המזון והרווחה שהיתה לכולם. מה שכן, היה שיוויון. לכולם לא היה..

מן הסתם זכור לך שמש העמים...../images/Emo13.gif

הפלורליסטי הנאור שהביא בחובו את אביב העמים..והצדק והשוויון החברתי..

easternstar

New member
קפיטליזם חזירי הוא ריכוזי

הוא לא דואג לחלשים בחברה, הוא משתמט מהחובה לפקח על השוק הפרטי ונותן לבעלי ההון להשתולל. השאלה מהו סוציאליזם? אני מאמין שאסור לממשלה לקחת על עצמה תפקידי ביצוע. תמיד תהיה שם שחיתות, ג'ובים, מינויים כושלים והציבור יפגע. צריך לפקח על השוק הפרטי בצורה כזאת שידאגו לכולם, כולל לחלשים, לחולים, לזקנים, לבעלי המשפחות הצעירים. לכולם.

Aronsona

New member
נדמה לי שאתה מתעלם מעוד נושא חשוב שדפני

וחבריה ציפו לו וכלל לא הוזכר והוא: שינוי סידרי עדיפויות: הקטנה מאד של ההשקעה בהתנחלויות ובחרדים. גם זהו נושא פוליטי מאד ומוקש עצום שהוועדה כלל לא נגעה בוץ

easternstar

New member
אלה בעיות שלא נפתרו עשרות שנים

יש אלפי נושאים שצריך לפעול בהם. דורות של ממשלות לא פתרו את הבעיות האלה.
דפני ליף מצפה שטרכטנברג יפתור אותן? לשלי יחימוביץ יש פתרון לבעיות האלה?

למעלה