טרכטנברג מעניין אתכם?

thisisme4

New member
רבין ואריאל שרון היו קרובים לפתור את זה.

הבעיה שלנו זה הליכוד, ש"ס, ליברמן ושאר הימין. אם תהיה כאן פריחה של שמאל ומרכז מתון, המדינה תראה אחרת. אבל כמובן שהתקשורת המושחתת דואגת להפחיד את העם, הדמגוגים הימניים דואגים להבהיל ולהפחיד את העם ולגרום לנו לחשוב שהם יגנו עלינו, וכל זאת על מנת לשמור על האינטרסים הקפיטליסטיים החזיריים שלהם, ולשמר את היחסים בין הון, שלטון ומושחתות. כמו במקרה העצוב של אדון ליברמן שרבים הלכו אחריו והצביעו לו. פשוט עצוב. חבל שהימין מוביל כאן. עד שהעם יתפכח תהיה לנו בעיה.

poseidon111

Active member
ובצדק.לא משנה אם אתה שמאלני או לא

זו נקודה שאסור בשום אופן ששום גוף לא יגע בו פרט לגוף הראוי והמוסמך.הממשלה.הייתי יותר משמח אם זה היה קורה,אך הסדר והחוק חייבים להישמר.

Aronsona

New member
ולמרות זאת הייתי מצפה מוועדה שהוקמה ע"י הממשל

הממשלה, שלפחות תמליץ לממשלה שיש חשיבות לגעת איכשהוא בנושאים הללו. לפחות שתדע הממשלה שוועדה מקצועית חושבת גם היא שסדרי העדיפויות בעייתיים בלשון המעטה.

easternstar

New member
אין כלכלן אחד במשך 50 השנים האחרונות

כולל סטנלי פישר ופרופ' מיכאל ברונו בתקופתו של פרס כראש ממשלה, שלא אמרו שצריך לקצץ בהוצאות הבטחון, להוריד את ההוצאות שכרוכות בכל הבעיה עם הפלשתינאים ולכן טרכנברג לא חזר על מה שכל פקידי האוצר לדורותיהם אמרו. אם את צריכה אישור תחזרי לדברים של פרופ' סטנלי פישר. הוא חוזר על הדברים בכל ראיון עיתונאי. זה לא חדש לאף אחד.

Aronsona

New member
א. אני גבר. ב. שינוי סדרי עדיפויות זה לא רק

תקציב הבטחון. ההתנחלויות הם מחיר יקר ביותר שבסוף יזרק לפח. והתמיכה בחרדים פשוט מקוממת, בעיקר לנוכח העובדה שהרבה מהם הם אנטי מיונים.

easternstar

New member
רוב הכלכלנים ממליצים בחדרי חדרים

לצמצם גם את התקציב הזה. רוב הכלכלנים גם מדברים על הכנסת החרדים לשוק העבודה. אלה בעיות פוליטיות. לא צריך לדרוש מטרכטנברג להכנס דווקא למחלוקות. יש דברים שלא שנויים במחלוקת שצריך לעשות מיד, כמו הקטנת הריכוזיות, העלאת המס לעשירים והפחתת הנטל על המעמד הבינוני ועוד.

poseidon111

Active member
עם כל הכבוד,זה לא הגיוני מה שאתה מצפה

ולו רק אם נניח שטרכטנברג הוא ימני בדיעותיו,ודווקא בעד חיזוק ההתנחלויות.מה אז היית מצפה ממנו?

Aronsona

New member
כמי שמוגדר כ"וועדה מקצועית" אני מצפה

להמלצות מקצועיות. את הפוליטיקה תעשה כבר הממשלה. אני מכיר בעלי דיעות ימניות שמנסים לשכנע שגם מבחינה כלכלית טובה ההוצאה על ההתנחלויות. טרכטנברג בכלל לא מתייחס לכך ומדובר בסכומים מאד גבוהים לשנה

poseidon111

Active member
אני אומר לך שוב.ההתנחלויות הן נושא פוליטי נטו

לפקיד ממשלתי אסור להתערב בכך.אתה רוצה לשנות את סדרי העדיפויות של הממשלה?בחר מפלגה עם אותם סדרי עדיפויות כמו שלך. לחילופין,אם הממשלה ממנה וועדה שתחליט על שינוי סדרי העדיפויות שלה בזמן כהונתה,כי זה היה המנדט שלה.

Aronsona

New member
אני מצטער. אני מצפה מוועדה מקצועית שתתן

המלצות מקצועיות גם אם הן פוליטיות. אחרת, בעיני היא לא עושה עבודתה כראוי

poseidon111

Active member
נשאר לי רק לומר לך שפוליטי ומקצועי הם שני

מושגים סותרים,כשאתה מדבר על כלכלה של מדינה.

שאפולי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הורג אותי איך כולם בלחץ על ההתנחלויות כאילו זה זה הדבר שנותר לתקן פה
בע.

Aronsona

New member
לא. זה לא הדבר שנותר לתקן פה אבל זהו נושא משמ

משמעותי תקציבית ללא ספק

שאפולי

New member
כמו הרבה אחרים.

שרים,שגני שרים,לשכות,מכוניות,נהגים, מלונות.... בוא נתחיל שם. לצערנו הרב, אנחנו לא מדינה שיכולה להרשות לעצמה באמת להפריד בין כלכלה לביטחון זה המצב הקיומי שלנו ועד שהוא ישתנה לפחות חלק מסדר העדיפויות ישאר קבוע...

Aronsona

New member
מסכים כמובן לכל הרשימה שהזכרת למעלה

ברור לחלוטין שאנחנו לא יכולים באמת להרשות להפריד בין כלכלה ובטחון. אבל אנחנו (לפחות הממשלה שלנו), צריכים לפחות לנסות להגדיר מה הוא באמת בטחון ומה לא. ואם מדברים על שינוי סדרי עדיפיות, זוהי הגדרה חשובה.

thisisme4

New member
הבדיחה היא שזו ועדה שהוקמה על ידי הממשלה.

ולכן הועדה עצמה היא בדיחה, ממש כמו הממשלה.

poseidon111

Active member
איסטרן,מטבע הדברים,חיבור בין מדינה שכלכלתה

היא קפיטליסטית ובין רעיונך למדינה סוציאלית הוא בעייתי.אבן היסוד של קפיט. הוא זכות הקניין.אתה מציע לפקח על בעלי ההון ולא ל"תת להם להשתולל".מה הכוונה,להגביל את זכותם להתעשר יותר?זה בעייתי.כל הרעיון הוא לתת לכוחות השוק לעשות את שלהם,עד לרמה של ביטוח בריאות פרטי.המיסים אותם גובים מאיתנו אמורים לסבסד לאותם נותני שירותים חיוניים,את ההפרש.הבעיה אינה בשיטה הכלכלית.היא בעיני אך ורק באי אכיפת ההגבלה על יצירת תחרות חפשית.כשאין תחרות חפשית,אשר מעוגנת בחוקי היסוד,ומניעת מונופולים,מתחילה הבעיה. אתה בהחלט יכול לטעון שעל המדינה לתפעל את כל מוסדות הרווחה במדינה.זה אכן יכול להוזיל את ההוצאה,אך חשוב על איכות השירות והמקצועיות שהאזרח יקבל.

easternstar

New member
אני מסכים איתך שהרעה החולה הראשונה היא

הריכוזיות, המונופולים וחוסר תחרות חופשית. הריכוזיות מנוגדת לרעיונות הקפיטליזם. אני רואה איך הממשלה נותנת שירותים. כשאתה סיפרת על אביך נזכרתי
אני יכול לספר איך הביטוח הלאומי משפיל את הזקנים ודורש מהם להדגים איך הם מתפשטים, איך הם נכנסים לשירותים, איך הם הולכים לפני שהוא נותן להם עזרה מינימלית.
וזה השירות שהממשלה נותנת! כביכול כשהממשלה מקבלת על עצמה לבצע האזרח נהנה. אגב, כל חצי שנה הם חייבים לבדוק שוב. שלחו אותם לנכה בלי ידיים כדי לבדוק אם היא מתפקדת טוב ושוב דרשו ממנה להתפשט, להתלבש מול נציגת ביטוח לאומי וללכת לשירותים מולה. יש עוד סיפורים כאלה. אני מזמן התיאשתי מהממשלה ומהעזרה שלה.

למעלה