ליגת הפורום: סיבוב 1 משחק 1

holo

New member
אתה לא חושב שזה קצת חוצפה

להתערב בבחירה של אחד הרשימות? זה עניין של טעם. כן אז נכון שהרפרטואר שלך קצת יותר גדול, מה זה אומר? כל אחד והבחירה שלו. ולא, הרשימה שלי לא מופיעה כאן..

Jo Doe

New member
זה ממש לא יפה

ישר לתקוף אותו? אפשר פשוט להגיד שזה לא לטעמך. חוץ מזה, הוא אמר לא לקחת את זה בשיא הרצינות. עניין של דעה- חוץ מזה, כשאנחנו בוחרים, אנחנו לא מתערבים בבחירה של אחת מהרשימות?

זה לגיטימי לבקר את הבחירה בשירים

מצד שני, להגיד שרשימה היא "לא רצינית", זה קצת מעליב, Shakty...

Shakty

New member
הבהרה לכותב\ת הרשימה בפנים

1. אני מתנצל כלפי מי שהרשימה שלו - אני מניח שאת\אתה השקעת את זמנך ומרצך לטובת הפורום - לא התכוונתי לפגוע, ומי שמכיר אותי בפורום יודע שאני לא מהפוגעים\מעליבים\מסכסכים וכולי. 2. רציתי לכתוב סרקסטי ופוגע - בתור הלצה - כמו הערותיו של סימון קואוול: אני רואה שזה לא התקבל בעין יפה ואני אפסיק עם זה - מעתה רק ביקורת עניינית. ביקורת עניינית : אפילו אוהבי מטל מזלזלים בIRON MAIDEN - להכניס את השם שלהם לרשימת 10 השירים הטובים ביותר מעולם ? לטעמי זו זילות המוסיקה ויש מדינות שבהן יושבים בכלא על זה. (קשה לי לכתוב ברצינות - תאסרו אותי). כמו כן רק לחזק את ציף - רשימות באנאליות ולא מעיזות - כן אנחנו מכירים את הקלאסיקות - הרעיון היה שכל אחד יביא ממרתפיו האישיים את ה TOP 10 שלו ולא של גלגלץ. כיוון שהשאלה הייתה דיכוטומית א' או ב' נאלצתי לבחור ב' למרות שגם היא רשימה לא לטעמי, צפוייה ומשעממת (שלא יצלבו אותי על זה שאמרתי שהיא מששעמת) עמיר

itaikuskus

New member
כחסיד מושבע של איירון מיידן

וצופה מהצד במה שהולך כאן, (אני עם הראשון אגב (-: ) "אפילו אוהבי מטל מזלזלים בIRON MAIDEN - להכניס את השם שלהם לרשימת 10 השירים הטובים ביותר מעולם ? לטעמי זו זילות המוסיקה ויש מדינות שבהן יושבים בכלא על זה. (קשה לי לכתוב ברצינות - תאסרו אותי). " אני לא חושב שיש אוהב מטאל אחד שמזלזל בחלוצי ההבי מטאל האלמותיים האלה (וזאת מהיכרות מעמיקה עם הסצנה המקומית וגם סצנות מעבר לים), ההנחה שלך חסרת ביסוס וחסרת פשר. ההשוואה עם פאפא רואץ' וטויסטד סיסטר (להייר מטאל יש מזל שהייתה לו להקה כזאת בארסנל אגב) היא בעצמה חסרת כל מחשבה, שכן אתה שם להקות שוליות שאולי המשותף בניהן לבין מיידן זה הפופולריות ששלושתן צוברות מגיל צעיר בקרב מאזיניהן, כשמיידן הם אשכרה האלה שנשארים איתך עד שאתה כבר בן 30 ומתחיל לשמוע ג'וני קאש או משהו. זין על זה. תן לי סולן כמו דיקנסון, תן לי סולואים רועמים, תשאיר את יו2 וטראפיק בחוץ בבקשה עם השירים המתחנחנים והקיצ'ים שלהם (עם כל הכבוד). על דד קנדיז אני לא חושב שיש לך הרבה מה לדבר, כי אפשר להבין מתגובתך שאינך מכיר ממש אותם ואת פועלם, ואולי הזדמן לך לראות איזה קליפ באמ2. בכל מקרה אני לא חושב שזה שייך לרפרטואר מוסיקלי גדול יותר כפי שאחד אמר כאן, זה הכל עניין של העדפה אישית. אני מעדיף את מיידן, אני לא מעדיף תגובות לא ענייניות.

זה שטויות בחיאת רבק

ויכוח סתמי, לא ממטרות הליגה. לא באנו לעמוד לצד האומנים האהובים

holo

New member
אפשר להתערב.. אבל

לא כמו שהוא עשה. לדעתי הוא התנהג בצורה מעליבה ומזלזלת.

holo

New member
רשימה 2

למרות ההשקעה של מספר 1, חצי מהשירים אני לא מכיר (כן עצוב..).

רשימות יפות, אך שמרניות

בעצם זה לא פייר שאני אצביע, כי אני יודעת מי המשתתפים ואני לא רוצה שזה ייראה כאילו אני מעדיפה אחד על פני השני. בואו נבחן את מעלותיהם וחסרונותיהם של השירים בשתי הרשימות (לטעמי, כמובן): Bike - שיר גאוני, ללא ספק. קווין??? רפסודיה בוהמית?? נו באמת. השיר לא פרץ דרך ולא שבר שום מוסכמות. קיטש בומבסטי טהור, יומרנות חסרת גבולות שפורצת את גבול הטעם הטוב. בקיצור: לא. לד זפלין - heartbreaker - אני לא מתרשמת מהזפלינים במיוחד. מילא. הנדריקס - אני לא זוכרת כרגע את השיר הזה. אירון מיידן - בומבסטיות ללא יומרות (או שכן). לא כוס התה שלי. strawberry fields forever - שיר יומרני מדי, לטעמי. לא בין הטובים של הביטלס. dead Kennedies - להקת פאנק קליפורנית מעולה, שהתפרקה ברעש גדול לפני שנים, לא לפני שהספיקה להסתכסך עם הממסד (הרייגני) ולצבור אגב כך נקודות. ובהזדמנות זו: *תפסיקו לחשוב בז'אנרים* (אני אחזור על זה עד שתלמדו!). nirvana - drain you - שיר גדול מאלבום גדול. בלק סאבאת' - יותר טובים מאיירון מיידן, אמנם, אבל אני יכולה לקחת אותם רק במינונים קטנים. Paranoid היה שירם הטוב. alice in chains - אני לא זוכרת את השיר הזה. נלך לחפש אותו. רשימה 2 imagine - אני לא סובלת את השיר הזה, וסבלנותי וסובלנותי כלפי ג'ון לנון בכלל, יורדים עם הזמן. בקיצור: לא. רפסודיה בוהמית - ראו לעיל. SOYCD - נו, וודאי. Yes - לא. U2 - יש להם שירים יותר טובים מהנ"ל. מילא. טראפיק - dear Mr. Fantasy - שיר גדול, של להקה גדולה, אם כי יש שירים שלהם שעדיפים עלי. איגלז - hotel california - מגלם עבורי את כל מה שנהיה רע ברוק בשנות השבעים. בקיצור: לא ולא. גאנז אנד רוזס - מה רע בביצוע המקורי? אני לא מאמינה לשניה שאקסל ושות' בכלל הבינו את כוונת המשורר. jimi hendrix - all along the watchtower - משיאי הרוק בכלל. בקיצור: כן. Stairway to heaven - כבר קלישאה כיום, מרוב השמעות, אבל למרות הכל שיר טוב.

The Albatross

New member
אני תוהה מה הייתה כוונת

המשורר המקורי בKnocking on Heaven's Door. אני מודה ומתוודה שהשיר הזה בשבילי היה רק סולו גיטרה חביב (של גאנס, כמובן, המקור שיעמם אותי קלות).

Knockin' on Heaven's Door

אני שמחה ששאלת על השיר הזה, כי הוא מעולה. כל סיבה לנתח שירים של דילן זו סיבה למסיבה, שכן הוא התמלילן הטוב שהיה מעולם בתחום הרוק. השיר Knockin' on Heaven's Door הוקלט במקורו לפס הקול של הסרט Pat Garrett and Billy the Kid בשנת 1973. הסרט היה "מערבון", דהיינו, סרט על פושעים במערב הפרוע. "מערבונים" היו ז'אנר פופולרי בהוליבוד במשך עשרות שנים, אך בסוף שנות השישים הגיע הז'אנר הזה לסופו. סרטים אשר נעשו בשנים הבאות על התקופה הזו בתולדות ארה"ב היו שונים באופיים מהמערבונים הפשטניים של העבר, בהם הרעים היו רעים והטובים היו טובים: אלו היו סרטים מורכבים יותר, שעסקו - כמנהג אותם ימים - בחיטוט נפש וניואנסים. הסרט Pat Garrett & Billy the Kid היה אחד מאותם סרטים אחרונים, שנעשו בז'אנר המערבונים, והשיר Knockin' on Heaven's Door מבטא היטב את האווירה בסרט כולו: קודר, מיואש, מפוכח ומחפש משמעות. השיר מושר מנקודת מבטו של שריף, היינו, איש החוק במערב הפרוע: Mama, take this badge off of me I can't use it anymore. It's gettin' dark, too dark for me to see I feel like I'm knockin' on heaven's door. "[אמא] קחי הסירי את התג הזה ממני [תג השריף] אני לא יכול להשתמש בו עוד מחשיך עתה, ואני לא יכול לראות עוד אני מרגיש כאילו אני נוקש על שערי השמיים" הדובר חש שכוחו תש, והוא עומד למות - מטפורית או פיזית. Knock, knock, knockin' on heaven's door Knock, knock, knockin' on heaven's door Knock, knock, knockin' on heaven's door Knock, knock, knockin' on heaven's door Mama, put my guns in the ground I can't shoot them anymore. That long black cloud is comin' down I feel like I'm knockin' on heaven's door. "[אמא] קברי את אקדחיי באדמה אני לא יכול לירות בהם עוד הענן השחור הארוך יורד מטה אני מרגיש כאילו אני נוקש על שערי השמיים." גם בבית זה יש חזרה על מוטיב המוות - הענן השחור הארוך היורד מטה. בשירים אמריקאיים, במיוחד כאלו המתייחסים לאזורים הכפריים, כגון בשירי עם וקאנטרי, הדימויים הם מתחום הטבע והגאוגרפיה (אם לומר זאת בצורה גסה). Knock, knock, knockin' on heaven's door Knock, knock, knockin' on heaven's door Knock, knock, knockin' on heaven's door Knock, knock, knockin' on heaven's door הקצב האיטי של השיר, והשירה הנוגה, תורמים אף הם לאווירת הנכאים השורה על השיר. המקהלה אשר שרה ברקע היא הד לשירת הגוספל; הבלוז השחור נמצא ברקע השיר (שימו לב לשימוש במילה mama, שזה גם אמא וגם אהובה, בסלנג האפריקאי-אמריקאי). גדולתו של השיר היא ביכולתו של דילן לתת לנו את ההרגשה כאילו אנחנו אותו שריף מסכן. כל אחד מאיתנו - טוב, המבוגרים בינינו, בכ"א - הרגישו מתישהו בחיינו רגשות דומים, גם אם מעולם לא היינו שריף במערב הפרוע. אני בספק אם אקסל רוז הבין דברים אלו. הוא בוודאי לא הצליח להעבירם, בביצוע שלו. מעניין אם יש ביצוע של ג'וני קאש לשיר; הוא נראה תפור בדיוק למידותיו, ודילן הקליט עמו באותן שנים.

brotos

New member
../images/Emo125.gif נעשה זאת כתגובה לציף.

bike שיר שמעיף אותי לשמיים. מייצג תקופה ואלבום חד-פעמיים בתלדות הלהקה. רפסודיה בוהמית השיר אומנם לא היה פורץ דרך, אך כששומעים אותו בפריזמה פארודית הוא לא-רע, ואפילו מצויין, לעיתים. heartbreaker לא מכיר את השיר, אך הלהקה באופן כללי לא היתה אף פעם כוס התה שלי. הנדריקס כנ"ל, לא מכיר את השיר, לא כוס התה. שדה תותים אלוהים! שוב לא מכיר! מת על הביטלס. [אהמ, מחבב]. דד קינדיז התפתחות: לא מכיר אפילו את הלהקה. [פפפ...מאמר מוסגר: זה שאני לא מכיר כ"כ הרבה דברים נובע מהטעם הפשוט שכמעט אין לי אפשרות להכיר מוזיקה חדשה, כך שנתקעתי עם הפ"פ האלה. למרות זאת אני אמשיך!!]. נירוונה להקה די-מטופשת סה"כ. עושה ת'עבודה במסגרת היומרות המצומצמות שלה. פראנויד שיר מצויין של להקה שהיא לא כוס תה, אבל עושה עבודה מצויינת. אליס בשלשלאות אני כ"כ אוהב את הלהקה הזו, פשוט בושה שאני לא מכיר את השיר הזה. להקה שמרוממת את רוחי [או מורידה אותה, תלוי איך מסתכלים]. imagine למרות הציניות, שיר נפלא. מטומטם, אבל נפלא. SOYCD בהחלט קטע מצויין, רק שאני לא מתחבר אליו משום-מה... יס לא כזה טוב, אבל לא רע, לא רע... להקה חביבה. u2 לא מכיר את השיר או/ו את הלהקה, אבל דבר אחד בטוח: אני שונא את בונו, ה*&#%$%^ הזה! טראפיק שו? איגלז " " גאנז ביצוע מוצלח למדי, יש אומרים טוב בהרבה מהמקור. הנדריקס לא מכיר. סטירווי קלישאת הקלישאות, ולמרות זאת- שיר מצויין. לסיכום שירים שלא הכרתי: 10 להקות שלא הכרתי: 2 שירים שאהבתי: 10 מסקנה: אני יודע מה אני אוהב, ואוהב מה שאני מכיר.

One Echoe

New member
איזה ציניות יש בimagine?

וציף, וואו, יש לנו טעם שונה
אגב, כדאי לך לשמוע את nutshell, של alice in chains, אחד השירים היותר יפים שנכתבו לדעתי.

One Echoe

New member
ולא בחרו את פרנואיד...

בחרו שיר אחר.. אגב פרנואיד, גם אחד השירים היותר טובים של אחת מהלהקות היותר טובות...

itaikuskus

New member
ברוטוס הרשה לי להפנות את תשומת ליבך

בדירוג ה10 של המתמודד הראשון כתוב ששירם של בלאק סאבאת' היה the warning ולא paranoid אז אם אמנם ציפציף התחייסחה אליו כשירם הטוב (באמת ציף כמה שירים שלהם שמעת כבר?) אז ההתייחסות אליו לא רלוונטית ממש.

brotos

New member
נאמר בעבר.

את the warning אני לא מכיר, אגב. אבל מכיר את war pigs, לעומת זאת. אכן, לא רלוונטי.

למעלה