לכל המבולבלים - הסבר

tamarhp

New member
אני חושבת שזה לא סותר

מבחינה מדעית, זו קרינה אלקטרומגנטית חזקה. בפועל, לקרינה הזו יש השפעה על יכולות מיוחדות, ריפוי וכדו'. אולי יש בה גם משהו רוחני. אני לא בטוחה שההסבר של האמא היה לא נכון - העובדה שאנחנו יודעים ממה האור כנראה עשוי, לא בטוח אומרת שזה שולל את מה שהיא אמרה שהוא עושה. במיוחד שראינו את כל המסתורין שם למטה עם הפקק, ומה שיש מתחת לאור וכו'.

נכון ועוד כמה תהיות

אני הבנתי בערך כמוך. אבלל עדיין יש כמה דברים שלא מסתדרים לי 1. איך זה שכל פעם הגיע אליהם אוכל? 2. היה את העונה שהם חזרו לארה"ב וחיו שם 3 שנים. איך הם המשיכו לחיות מחוץ לאי אם הם מתים? 3. הקבוצה של נעמי ולפידוס שבאו לחלץ אותם. איך הם הגיעו לעולם של אחרי המוות, וידעו בדיוק מה שקורה שם? 4. כשריצ'ארד גייס את ג'ולייט הוא בעצם הרג אותה? 5. בן אמר שיש דרכים לצאת מהאי, הצוללת. אז לא נשמע לי כל כך הגיוני שמישהו יוצא וחוזר לעולם האי מתי שירצה. 6. כשלוק סובב את הגלגל הוא יצא למעשה מהאי ובן בחוץ הרג אותו. הוא אפילו ביקר את וידמור. שוב פעם איך אפשר לעשות את זה אם הוא כבר מת. וידמור נמצא באיזה עולם?

tamarhp

New member
מה? קראת מה שכתבתי?

1. לא ענו על זה עדיין. 2. הם לא מתים!! הלוווווווו???? תקראי שוב מה שכתבתי. 3. כנ"ל. 4. לא!!!! 5. האי הוא לא המוות!!!! 6.

tamarhp

New member
ואם מה שכתבתי לא היה ברור, הסבר מחדש:

הם לא מתו בהתרסקות. הם חיו. כרגיל. אח"כ הם מתו. איך ומתי? כל אחד בדרך אחרת. צ'ארלי למשל מת בעונה 3 בטביעה. ג'ון נחנק למוות ע"י בן. ג'ק מת בסוף עונה 6. קייט טסה מחוץ לאי והמשיכה לחיות שם עד... לא יודעת עד מתי. בסוף כולם מתו כי אף אחד לא חי לעד, נכון? וזהו. אחרי שכולם מתו, הם נפגשו במציאות מדומה, עולם שהם יצרו, בו המטרה היתה להיזכר בחיים שלפני המוות, ואחרי שהם נזכרים ומשלימים עם העובדה שהם מתו - הם ממשיכים הלאה לעולם הבא.

shai zzz

New member
סיכום נהדר

אני בעד לנעוץ אותו לעד. זהו נגמר, די עם השאלות. כמו שאמר אבא של ג'ק: Move on and Let Go . נראה לי שהוא דיבר לצופים :)

JohnLocke

New member
כמו שלוק אמר, "אין לך בן"

הבן היה כדי לפתור לג'ק את בעיות האבא שלו. הנה מה שג'ק אומר לאחר שהבן שלו אמר לו שהוא מפחד מכשלון בגלל הציפיות שלו: JACK: You know when I was your age, my father didn't want to see me fail either. He used to say to me that...he said that I didn't have what it takes. I spent my whole life carrying that around with me. I don't ever want you to feel that way. I will always love you, no matter what you do. In my eyes you can never fail. I just wanna be a part of your life. הלוסטיז בעולם המעבר היו צריכים את החוויות האלו כדי ללמוד "לשחרר" (אין באמת תרגום טוב לlet go). ג'ק עשה את זה עם הבעיות עם אביו, קייט עשתה את זה עם רגשות האשמה על כך שגידלה את אהרון במקום קלייר, בן עשה את זה עם רגשות האשמה על כך שגרם למות אלכס (כיפר על כך כשעשה את המעשה הנכון בביה"ס הפרק 7), סוייר עשה את זה עם כך שעזב את עניין הנקמה עם אנתוני קופר, לוק וג'ק התגברו על מערכת היחסים המורכבת שלהם בעולם האמיתי בזכות כל השיחות שלהם והעובדה שג'ק תיקן את לוק. כשהם נפגשים בכנסייה, זה לא רק איחוד בין הלוסטיז שנמצאים מנטלית ברגע שהם מתו, אלא מדובר בשילוב של אישיותם במהלך חייהם ביחד עם הלקחים מהמציאות המדומה הזאת, שעזרו להם להתגבר ולהמשיך הלאה.

tamarhp

New member
אני חושבת

שבשני העולמות, כולם למדו לשחרר, רק בצורה שונה. בעולם האמיתי הם קיבלו את התיקון שלהם דרך האי. ג'ק האבוד קיבל תפקיד ומטרה לחייו, קייט מצאה את קלייר ותעזור לה לגדל את אהרון, לוק נפטר מאביו, סעיד מצא את נדיה, וכן הלאה. בעולם המדומה שלהם, הם עשו זאת בצורה נכונה וטבעית יותר.

Lady in red2

New member
אבל

סוייר המשיך לחפש את אנתוני קופר גם בעולם המעבר... ואגב למה בעולם המעבר לוק הפך את אביו למשותק בגללו? ולמה ג'ק היה צריך תיקון ע"י הניתוח של לוק? וגם לוק לא היה נכה יותר על האי - מדוע הוא היה צריך את הניתוח בעולם הזה?

JohnLocke

New member
תשובה

בסוף נראה שסוייר מוותר על רעיון הנקמה: MILES: Why didn't you tell me any of this? SAWYER: I knew you'd try to talk me out of it. MILES: Damn right. SAWYER: Fair enough. אמנם היה נחמד לראות קצת יותר בנושא, אבל אני חושב שמיילס הצליח לשכנע אותו לא לעשות את זה. לגבי לוק ואביו, אפשר לפרש את זה להמון כיוונים. כרגע מה שאני חושב הוא כזה - לוק על האי לא היה יכול להרוג את אביו, למרות כל המעשים שקופר גרם לו הוא לא היה מסוגל כי הוא עדיין בצורה מעוותת רצה את אהבתו. הוא לא הצליח לתקן את זה על האי, סוייר הוא זה שהרג את קופר. בעולם המעבר, לוק למד להשתחרר מאביו. כמו שג'ק אמר, קופר לא באמת חי, הוא רק צמח, רק גופה, אבל לוק עדיין לא מצליח להשתחרר ממנו. בכך שהוא הסכים לצאת מכיסא הגלגלים ולאפשר לג'ק לנתח אותו למרות תחושת האשמה, הוא כאילו "הרג" מטאפורית את אביו, ולמד להשתחרר ממנו.

tamarhp

New member
במציאות הראשונה

אנחנו גם רואים איך כל הזמן לוק רדף אחרי אבא שלו ואפילו ויתר על הלן בגלל זה (כי היא אמרה לו שאם הוא ימשיך היא תעזוב אותו וזה מה שקרה). הוא פשוט לא היה מסוגל להשתחרר. בעולם המעבר הוא השתחרר :)

תוספת: בעונה 6 כשג'ק והארלי הולכים למגדלור

הם פוגשים בקייט.... לפני / אחרי - איפושהו שם בשיחה ביניהם - הארלי אומר לג'ק שהוא יהיה אבא נפלא (GREAT) וג'ק אומר לו שהוא לא חושב ככה או שהוא אמר לו שהוא יהיה אבא גרוע. (אין לי כח לחפש את הקטע הזה עכשיו).

myaron

New member
שאלה שבטח אין לה תשובה ../images/Emo58.gif

אבל מעניין אותי מה קורה למי שמת בעולם המעבר (כמו קימי). האם זה אומר שהם בכלל לא נשמות אמיתיות אלא משהו כמו הבן של ג'ק? בעצם זה באמת חסר הגיון שקימי יהיה שם כי הוא אמור להיות תקוע על האי עם מייקל. הזכרון שלי ממש רע, יש עוד אנשים שמתו בעולם הזה חוץ מהסיפור עם סעיד וג'ין? ויופי של הודעה, אגב.

tamarhp

New member
לדעתי הם באמת לא אנשים אמיתיים.

הם דמויות שנוצרו בעולם הזה בשבילם. הנשמה של קימי האמיתי תקועה על האי או תמצא את דרכה לעולם הבא בהזדמנות אחרת.

carmelo

New member
מה נראה לכם לגבי קייט?

תכלס ראינו שהיא שוב מבוקשת, כנראה על אותו מעשה. האמת שהסיפור עם קייט זה בעיקר שהיא בורחת...אולי התיקון שלה זה רק בסוף, כשהיא בוחרת להאמין לדזמונד, לא לברוח ומתאחדת סופסוף עם ג'ק לנצח?

Lady in red2

New member
נראה לי שהתיקון של קייט הוא בזה

שהיא עוזרת לקלייר עם הלידה. תיקון לכך שהיא הרגישה אשמה שלקחה וגידלה את אהרון במציאות.

carmelo

New member
קשה לי להאמין

א', לקייט היו אישיוז גדולים יותר לפני שהגיעה לאי, היא הרי הובאה ע"י ג'ייקוב כי היתה "פגומה". ב', נראה לי די הזוי שהתיקון של קייט יהיה לחזור על פעולה שהיא כבר ביצעה באי...זה לא היה תיקון, זאת היתה היזכרות. אולי התיקון של קייט זה פשוט לחיות חיים מאושרים עם ג'ייק בעולם הבא. הרי כל מה שעבר עליה בנעוריה ומאז שרצחה את אביה החורג, רדף אותה ומנע ממנה חיים נורמלים. על האי היא הצליחה להשאיר הכל מאחוריה, אבל האופי שלה כבר עוצב ע"י כל מה שעבר עליה, אז היא המשיכה "לברוח", להיטלטל בין ג'ייק וסוייר, בין דאגה לאהרון לתחושת אשמה...

למעלה