לכל המבולבלים - הסבר

tamarhp

New member
שני דברים

- קייט הובאה לאי כי היא היתה "פגומה" - רוצחת נמלטת. התיקון שלה היה באי, היא הפכה לגיבורה ואהובה. לא רואה שהיה לזה תיקון בעולם השני. - אחרי שקייט יצאה כחלק מהשישיה, היא גידלה את אהרון ופיתחה רגשות אשמה [=הפגם], מה שגרם לה לחזור לאי ולחפש את קלייר, ולשכנע אותה לצאת מהאי ולגדל אותו וגם להבטיח לה לעזור [=תיקון]. בעולם השני היא עודדה את קלייר לגדל את הילד, וכמובן הילד נשאר אצל קלייר [=תיקון מקביל].

carmelo

New member
אוקי, זה שהיא עודדה את קלייר לפני הלידה...

זה כבר הסבר טוב יותר ל"תיקון". אני לא חושב שקייט היתה פגומה כרוצחת נמלטת. בגלל שהיא היתה רוצחת נמלטת היא נהיתה פגומה, כלומר - מישהי עם חיים דפוקים שג'ייקוב יכול להרשות לעצמו להביא לאי, ובפן הנפשי - בעלת תסביך בריחה.

Lady in red2

New member
לא התכוונתי ללידה עצמה

התכוונתי להבאה של קלייר לביה"ח וההישארות איתה בזמן הבדיקות וכו'.

מיכאיל בפרק ENTER77 אמר לקייט שהיא

פגומה ולפני שהוא הצליח לומר ללוק שהוא היה בכיסא גלגלים - דניאל רוסו קטעה אותו בדבריו. פרק מצויין וחשוב! בהמשך לזה - הפרק הלפני אחרון (16) ג'יקוב אמר לקייט שכולם פגומים. ואני עם התיקון של - להשאיר את אהרון אצל קלייר.

ממש לא... זה אחרי שמיכאיל הרג את קלו

הם הולכים בג'ונגל ודניאל רוסו קוטעת את דבריו של מיכאיל בגלל רעש שנשמע בג'ונגל. שיחה חשובה! תראי את הפרק הזה שוב - חפשי את הקטע *אחרי* הפיצוץ בתחנת הלהבה.

קודם כל וואו! יפה!

יש לי כמה שאלות, ועם זה כזה הסבר מקיף, אני מקוה שתוכלי לענות לי (אגב אני גם "מזל שאת כן") - דיברו על זה שאנה לוסיה בלימבו- מתי זה הוזכר? ומה זה הלימבו הזה? הרי אם היא פגשה אותם, זה אומר שהיא גם בעולם המעבר, לא? - כמה זמן מבלים בעולם המעבר? חיים שלמים? כלומר הם גדלו מילדים עד מבוגרים בעולם המעבר, או שנמצאים שם כל הזמן באותו שלב בחיים? - למה סאן וג'ין צריכים היו לסבול? שירו בהם, ירביצו להם- מה העניין? - מה היה קורה עם סמוקי היה עוזב את האי? מה היה הקטע שאסור שהוא יעזוב? נתחיל בזה..

tamarhp

New member
תודה :) ותשובות

- מישהו פה כתב שאנה-לוסיה בלימבו. זה לא אומר שזה נכון. זו תיאוריה אישית. בכל מקרה גם אם היא תקועה כמו מייקל, יכול להיות שהיא דמות "דמיונית" ולא באמת הנשמה שלה, כלומר שהיא שם רק כי הם צריכים אותה אבל זו לא באמת היא. וגם כמובן יכול להיות שהיא לא תקועה והיא באמת שם. - עולם המעבר הוא בלתי מוגדר. לדעתי זה כמו בבריאה. אלוקים ברא את האדם. אם היית פוגש אותו, בן כמה הוא היה נראה לך? 30? אבל הוא בן יום אחד בסה"כ. אבל הוא נוצר כבר "מוכן". יכול להיות אולי שהעולם הזה נוצר "מוכן", עם עבר והיסטוריה וזכרונות (וגם זה לא מדוייק, ג'ק שואל את אמא שלו מתי הוציאו לו את התוספתן. לא ברור אם אי הזכרון הזה קשור או שזה סתם היה דרלך של היוצרים לומר לנו שגם שם הוציאו לו את התוספתן ושהיקום מתקן את עצמו, ושזה לא החיים שהיו להם באי). וכמובן יכול להיות שהם "חיו" בו מלידה. זה לא הוסבר. - למה סאן וג'ין צריכים היו לסבול? שירו בהם, ירביצו להם- מה העניין? ולמה סעיד היה צריך לסבול? וקייט? וכן הלאה... זה לא עולם מושלם. אנחנו לא יודעים למה הוא נוצר ועוצב דווקא כך. אולי זה כמו החלומות שלנו. אנחנו יוצרים אותם בתת מודע, אבל לא לגמרי שולטים עליהם ולא יודעים תמיד למה החלום שלנו היה דווקא כך ולא אחרת. - מה היה קורה עם סמוקי היה עוזב את האי? מה היה הקטע שאסור שהוא יעזוב? ג'ון לוק (האדום.. של הפורום) הסביר את זה יפה באחד השירשורים. בכל מקרה העניין הוא שאם סמוקי יעזוב, הוא יחריב את האי וכל האנושות תיחרב, או משהו כזה.

Lady in red2

New member
תודה על ההסברים ../images/Emo13.gif איפה ההודעה

של ג'ון לוק על כך שאם סמוקי יעזוב, הוא יחריב את האי? הרי הוא החליט להרוס את האי רק בפרק לפני אחרון,הרבה אחרי ההחלטה שלו לעזוב את האי.

JohnLocke

New member
סמוקי חשב שלא יקרה כלום אם הוא יעזוב

הוא חשב בהתחלה שבן יעזור לו להרוג את המועמדים, ואז הוא יהיה חופשי לעזוב, בלי כוונה להרוס את האי, כי הוא לא יכול בלי דזמונד. רק כשהוא גילה על דזמונד, הוא החליט שהוא יכול לעשות את שניהם במקביל. ג'ייקוב חשב שבלי קשר להריסת האי, גם עזיבה בלבד של סמוקי היא מאוד מסוכנת לעולם.

למה הוא צריך להוג את המועמדים בשביל לעזוב?

ושוב, לא הצלחתי להבין, מה בדיוק הכוח שלו שאם הוא עוזב הוא יהרוג את כולם?

JohnLocke

New member
הוא צריך להרוג את המועמדים

כי אלו החוקים, שכנראה ג'ייקוב חוקק. סמוקי מחוייב לחוקים האלו. לגבי הכוח שלו כשהוא עוזב - אני חושב שג'ייקוב חושב שברגע שמשהו שקשור לאנרגיה הזאת (כמו סמוקי) יוצא מחוץ לאי, האי ששומר על האנרגיה מלהתפשט, אז אופל משתלט על העולם. לא נאמר מה יקרה בתכל'ס - האם כל האנשים היו נדבקים במחלה, משתגעים ומתים? האם היקום היה קורס? זה לא ידוע.

Pearline

New member
עדיין יש שאלות פתוחות

1. איך ולמה לג'ייקוב יש כוחות (כמו להפוך את ריצ'רד לבן אלמוות). 2. מה הקטע של אלואיז? בהתחלה חשבתי שהיא באה מדהארמה וכל מה שמעניין אותה זה לחקור את המגנטיות אבל בעונה האחרונה עושה רושם שהיא מן רושמת רוחות כזאת... היא ידעה מה דזמונד מתכנן כשהוא קיבץ את כולם בקונצרט ואמרה לו להפסיק כדי שהם לא יזכרו - למה? מי היא? כנ"ל לגבי ווידמור. היה לי עוד משהו... אולי אני אזכר אחר כך.

tamarhp

New member
ממממ

1. ככל הנראה אלו הכוחות של מגן האי, שעוברים בהכתרה. למה זה ככה - אנחנו לא יודעים. 2. אלואיז - במציאות א' היא ידעה את העתידה עד לנקודה מסויימת, ככל הנראה דרך היומן של פאראדיי ולא כי היו לה כוחות מסתוריים. במציאות ב' - ככל הנראה היא קיבלה הארה ונזכרה בחייה הקודמים אבל עוד לא רוצה להמשיך הלאה, סביר להניח שזה כי היא רוצה עוד להיות עם הבן שלה - ככה השתמע מהשיחה האחרונה שלה עם דזמונד. 3. ווידמור גדל באי, הפך למנהיג, גורש ממנו, בהמשך ניסה לחזור לאי (לא זוכרת למה, ג'ון לוק האדום בטח יודע יותר טוב ממני), ובהמשך ג'ייקוב הגיע אליו (ככה ווידמור סיפר) והנחה אותו לחזור לאי ולהשתמש בדזמונד.

באמת סיכום יפה... אבל

אפשר להסכים שעונה 6 מסתדרת עם הסיכום הנ"ל. אבל לאורך עונות הסידרה עלו עוד המון שאלות שלא מקבלות תשובה לאורך העונות. למה סעיד הפך למחסל בשירותו של בן? מי אלה הדארמה האלה ומה הם רוצים? מאיפה הגיע דוב הקוטב? איך הם זזו בזמן? איך הם הצליחו לעבור מהאי וחזרה ברגע כמו באמצעות הגלגל המסתובב ולמה דווקא הופיעו באמצע המדבר? מה זה הפסל הענק הזה שאח"כ נראה שבור? מה זה המספרים? ולמה לעזאזל יש אנשים לאורך הסדרה שתמיד "יודעים יותר" ולא מגלים. ועוד ועוד. לדעתי הסדרה היתה טובה מאוד בליצור ולשחק עם חומרים של תעלומות, הפתעות, מדע בדיוני ומסטיקה בגרוש. היא בעיקר ניגנה על הרגש של כולנו שיש בעולם אנשים וכוחות חזקים מאיתנו המשחקים בחיינו מבלי שנוכל להבין מה קורה ולהשפיע על גורלנו. אבל אין בסדרה סיפור קוהרנטי שנועד להסביר את התעלומות והיא לא יותר ממשחקת עם הדמויות דרך העולם המסתורי והמסובך שיצרה. בסופו של דבר מפיקי הסדרה, בלחץ ההמון, ניסו לסיים בעונה אחרונה "שתסדר את הסיפור" אבל האמת היא שגם הם לא יודעים מה התשובה, פשוט כי אין כזאת. הבעל של צירצופית.

למעלה