לכל המבינים מבינכם

טיפית

New member
../images/Emo41.gifלכל המבינים מבינכם../images/Emo41.gif

שלום לכולם, הייתי מעוניינת לדעת מהיכן אנו למדים על מצות "טהרת המשפחה", מה המקור לציווי זה, והיכן הוא מוזכר בתורה שלנו?

ספר ויקרא:

דיני יולדת בפרשת תזריע בהתחלה,דיני נדה וזבה בסוף פרשת מצורע. עונשיהם כתובים בפרשת אחרי מות וקדושים. כל טוב.

giingiit

New member
איך המאמר המשמיץ של דעת אמת קשור

לשאלה המתיחסת למקור בתורה??? תמהני, או שזה תירוץ לדחוף קונטרס בכל מחיר?

erez zon

New member
../images/Emo5.gifאני יודע שרק השם עושה לך צמרמורת

אך המאמר של "דעת אמת" הוא על הנידה,על האמונות הטפלות אשר נלוו לכתיבת חוקי "טהרת המשפחה",ולכן,בוודאי שמין הראוי להציג את התמונה המלאה בנושא הנידון.

יש בעיה רצינית עם ירון ידען

ירון ידען אולי משכנע את מי שלא מבין הרבה בדת ישראל. חלק ממאמריו אינם מדייקים ומסלפים עובדות פשוטות. דוגמה פשוטה: הגמרא בעצמה מביאה כמה פעמים טעויות של חכמים במדעי הטבע. חכמי התורה אינם בהכרח מדענים ושואבים את ידעותיהם מחכמי היוונים. ידען חוגג על כל טעות אמיתית או מדומה שמצא בתלמוד. זו קנטרנות לשמה. לגבי ידיעתו המופלגת בתלמוד יש לי חדשות לכמה מכם: הוא יודע הרבה, אבל הרבה פחות ממה שהוא מציג את עצמו. למשל: הוא לא מזכיר שהתלמוד בעצמו מביא מקרים ש"טריפה" זה מושג הלכתי ולא מושג מציאותי. כך שיש טריפות שחיות ויש גם "נבלות" חיות. לגבי "סוגיות תמוהות" או שהוא לא מבין את כוונת הכתובים או שהוא משקר ביודעין. אין לכם מה להתגאות בו.

giingiit

New member
צמרמורת...זה לא שם של סיפורי אימה

לילדים? אולי משם אני מכירה את השם דעת אמת??? אני לא חושבת שכותבת ההודעה ביקשה הסבר מהי נידה, אלא היא רצתה מקור. אולי לא הבנת את שאלתה, זו בהחלט אפשרות. אדון אותך לכף זכות. לא ניסית לתקוע את האתר שלכם סתם לכל הודעה בצורה פרסומית גרועה, אלא פשוט לא הבנת מה היא רצתה לדעת.

erez zon

New member
ג'ינג'ית,אני מקווה שאני לא צריך

להסביר לך מהי "טהרת המשפחה"
....כותבת ההודעה ביקשה לדעת מהו המקור לציווי הזה,והמקור כידוע הוא דיעות קדומות ומטופשות מימי הביניים על דם הווסת,כאילו הוא "מלוכלך","מזוהם","טמא".המקור לציווי הוא תפיסת עולם מעוותת ושובניסטית כלפי האישה וגופה,התייחסות אל האישה כאל אובייקט מיני ללא שום הבנה אמיתית לנפש ולצרכים שלה.

giingiit

New member
היכמן המקור לציווי זה והיכן הוא

מופיע בתורה, זה מה שהיא ביקשה. מי שהוא בעל דיעות קדומות ומטופשות מימי הביניים זה מי שבולע בלי ללעוס את דברי הבלע של ירון ידען וחושב שטומאה זה לכלוך. טמא זה לא לכלוך. רק הדיוט ובור ביהדות יחשוב כך. האם אתה אכן בור? אם לא, הבה נשמע - מה התורה באמת אומרת על המחזור הנשי? למה צריכה אשה להטבל? בוא תסביר לי במילים שלך, מה לא בסדר ולמה צריך להטבל. נראה לאן אתה שייך בעצם

erez zon

New member
מהו המקור זה גם מהו הרקע לו

ובואי תסבירי לי את מהי טומאה,אם כן,ומדוע על הגבר להתרחק מאשתו גם במצבים שבו היא הכי זקוקה לו(גם למגע פיזי-ליטוף...)כמו לאחר לידה?

giingiit

New member
מאיפה לך מה אשה זקוקה לו אחרי לידה?

אשה זקוקה לבעלה לידה כל חייה, לא רק בזמנים מסויימים ומי שלא שומר על טהרה, הסיכוי שבעלה יהיה לידה לתקופה שעולה על 4 שנים הוא נמוך ביותר. ללטף אפשר גם במלים, גם בנתינה. לא רק מגע פיזי הוא מה שזקוקה לו האשה וכדאי שאתה, כגבר, תלמד זאת. משעשע אותי הניסיונות הבלתי נלאים של גברים לדעת יותר טוב מנשים מה טוב לנשים. טומאה זה קליפה שמונעת מהאדם להרגיש בהירות רוחנית, או במילים אחרות -טמטום. זה נקרא גם "קליפות". כל עבירה שאדם עושה, שמה עוד חוצץ, עוד קליפה, עוד לכלוך על בהירות הראיה הרוחנית שלו. למשל אם נמשיל זאת לזכוכית, ונאמר שאתה עומד במסדרון, ורואה קרן אור חזקה שמאירה לקיר ממול, הקרן אור חזקה וממוקדת וניתן לראותה בבירור. אם לעומת זאת נשים זכוכית כחוצץ בין מקור הקרן, לקיר, על הוספת זכוכית אחת אולי לא נרגיש בהבדל בעוצמת האור, אבל אחרי הרבה מאד זכוכיות, האור יגיע קצת יתר עמום. ואם נוסיף הרבה עבירות וחטאים, אכילת נבלות וטריפות ושאר ירקות, מה שמוסיף לא רק זכוכיות אלא גם כתמים על הזכוכיות, נקבל מקור אור חזק מחד, והקיר ממול יקבל אולי קצת אור עמום וכהה. זו המחשה פיזית לתהליך רוחני לחלוטין. כדי לזכות באור הרוחני הזה, צריך להבריק ולשפשף ולנקות את הזכוכיות, ולנפץ את המיותרות ורק אז אפשר לזכות באור רוחני. זו טומאה. ועכשיו שהסברתי לך מהו המושג הרוחני - טומאה, אשמח אם תסביר לי כיצד חז"ל טעו בתיאור הטומאה וטמטום הלב? באיזה ספר מדע מסבירים על טומאה רוחנית באופן שונה מדברי חז"ל? אגב, גם בקשר להסברים הפיזיולוגיים ידידך ירון טועה.

giingiit

New member
תוספת הבהרה - טמטום=אטימות

(לא הכוונה הגסה שחילונים שמו לה) והכוונה היא לסתימת הלב והמוח מלהרגיש ולהבין

erez zon

New member
מאיכן אני יודע?...בואי אני אספר לך

שאני יודע זאת מנשים דתיות...כן,מסיפורים אישיים שסיפרו לי,ששמעתי,שקראתי...גם,אם ראית את הסרט "טהורה" בערוץ 8-דיברו שם נשים דתיות על המצוקה הנפשית שנגרמת מן הלכות הנידה. במיוחד לאחר לידה,כאשר אחוז גבוה מהנשים מרגישות דיכאון(בעוצמות משתנות מאישה לאישה)יש צורך ממשי בקירבה הכוללת ליטוף,נשיקה,זאת המציאות. זהו אבסורד מוחלט להרחיק את הבעל מן האישה בתקופה זאת,זה פשוט לא אנושי את יכולה להמשיך ולאמר שקירבה נפשית מספיקה,אבל זאת תהיה עצימת עיניים כי כל אדם ברגעים קשים צריך גם ליטוף,במיוחד עם זה רגע כ"כ משמעותי עבור בני הזוג-הרי הם יצרו יחד את התינוק הזה. אין לי את הזמן כרגע לבדוק לעומק את טענותייך מול טענותיו של ירון "מדעת אמת",ואגב....את הידע שלי בכלל לא שאבתי ממנו...אל תייחסי לזה יותר מדי משמעות. המקור של ה"טומאה" הוא עדיין לדעתי מאמונות תפלות בנוגע לזמן הנידה הדם הזה אינו שונה מדם אחר הזורם בגופה של האישה,אין לו אנרגיות שליליות ולכן הוא אינו מהווה איזשהו "מחסום" שיש להתרחק ולהיזהר ממנו.

n e t a l i

New member
../images/Emo45.gifבתור אישה חרדית,

מסכימה מאוד עם מה ש erez zon כתב כאן.

giingiit

New member
אם קשה לך בלי מגע פיזי בזמן הנדה

כנראה שאת צריכה לעבוד על הבטחון שלך בה', או על יחסיך עם בעלך, מעבר לצד הפיזי שבהם. זו הזדמנות טובה לדבר, להתחבר, ללמוד.

n e t a l i

New member
לעבוד על הבטחון שלי בה'

אולי..... אבל עם יחסי עם בעלי? לא חושבת.... אני יודעת לקבל סיפוק גם לא ממגע פיזי, אבל לאחר לידה, לא רק שצריכים אלא חייבים את המגע הזה של הבעל. ואני לא מדברת כמוך באויר, אלא בתור אחת שכן עברה את זה.

למעלה