לכל המבינים מבינכם

"ואני לא מדברת כמוך באויר, אלא בתור

אחת שכן עברה את זה" גברת n e t a l i, היתה זו הערה מיותרת ומכוערת, ואני מתחיל לחשוש שאינך מה שאת מצהירה שהינך. כללית, רבותי, מבלי להתיחס ל- n e t a l i כזו או אחרת, ימצאו בפורום אנשים אשר תתרשמו כי הם בני-מחנכם, יהא מחנכם אשר יהיה. אל תתפתו לחשוף זהותכם לפני אנשים שלדעתכם הם בני-מחנכם. אתם עלולים להפגע. שמרו על אלמוניות.

giingiit

New member
דבר ראשון, למה להתחזות לחרדית

אם אינך? דבר שני, לא נעים לי להגיד לך, אבל לא באת לעולם הזה כדי שיהיה לך קל ונעים. אז קשה לך בלי ליטוף אחרי הלידה? את חייבת את המגע של הבעל? אם אינך יכולה להתאפק ולגבור על הצורך הזה, חפשי לך בעל שאינו שומר מצוות או שתקני לעצמך דובי מפרווה ותקחי אותו איתך לחדר הלידה ולתקופה שאת אסורה לבעלך. דבר שלישי, אם שיא הקשיים שלך בנישואים באים לידי ביטוי בחוסר ליטוף אחרי לידה, התמזל מזלך, כי לפחות לא זכית לקשיים של גירושים, בגידות וצרות אחרות מנת חלקן של אלו שהליטופים הם העיקר בחיי הנישואים שלהם. אם את חושבת שזו אלטרנטיבה עדיפה מה מונע ממך לחדול מלשמור טהרה?

n e t a l i

New member
דבר ראשון,אין לי הרבה זמן

לבזבז עלייך בשביל לשכנע אותך שאני כן אישה חרדית (ועוד מבני ברק
) דבר שני- אני לא יודעת אם עברת דבר כזה בסביבה של בעל אוהב ותומך, אבל ליטוף או מגע של בעל אחרי לידה,אינו בכרח בכדי שיהיה קל ונעים, אלא בשביל שלא יגרמו תוצאות אחרות, (נו באמת.... בתקופה הכי יפה בחיים - אני צריכה להיות מרוחקת מבעלי...???, ואני לא מדברת על קיום יחסי מין, אלא על המעט שבמעט), לכןבשביל להתאפק על הצורך הזה,אני לא ממש לא צריכה לחפש לי בעל אחר
יש לי את הבעל המקסים שלי שיודע להבין את הרגשות שלי ומעדיף את החטא הקטן הזה (שהוא ליטוף,חיבוק או עידוד
) מאשר שאשתו תהיה שבורה ומדוכאת ועם עצמה בלבד. וחוץ מיזה חמודה- שאם אצלך ההשוואה של הבעל הוא בדיוק כמו דובי מפרווה, אז אשרייך ואשרי חלקך שזכית לכך וזכה גם בעלך על היחס "המקסים". דבר השלישי -אני לא אחדול מלשמור טהרה לעולם, כי אני מאמינה שזהו המתכון לזוגיות בריאה ומצליחה, מה שסה"כ רציתי להבהיר, שבתקופה של לאחר לידה, מאוד אבסורדי לדעתי שאישה צריכה להיות מרוחקת מבעלה לחודשיים שלמים - ואף יותר!

giingiit

New member
והוא שאמרתי - חיקוי זול

את חרדית כמו שאני נעליים ומכיוון שאינני נעלים, את לא חרדית אבל סחטיין על הניסיון. אולי מישהו תמים יאמין לך. אני לא. אם לא הייתי מכירה את המגזר החרדי, אולי הייתי משתכנעת אבל שפת הרחוב החילונית שלך והרמיזות שלך אינן מתאימות לחרדים.
ואם בעלך נוגע בך בזמן שאת נדה, גם הוא לא חרדי, כי חרדי לא יגע בנדה, זה מקצר את חייו.

n e t a l i

New member
מקצר את חייו???

מוזר, את זה דווקא המדריכת כלות שלי לא לימדה אותי.

giingiit

New member
תודה על המחמאה ../images/Emo13.gif

לאחר שקראתי קצת מדבריך בפורום דתיים, הבנתי שגם לך יש הומור בלתי רגיל בכתיבתך פה כחרדית כביכול

giingiit

New member
לא יודעת אם מדריכת כלות

תלמד טעמי מצוות או רק תסתפק בלימוד ההלכה במיוחד אם היא לא חרדית. כדי לדעת דברים צריך להעמיק וללמוד גם טעמי המצווה, אחרת באמת יש בעיה אצל אלו שעושות מצוות מלומדה אם בכלל. למה שהן תדענה למה אסור להן לנגוע בבעליהן בזמן הנדה (אפילו אם זה אחרי לידה) ותקבלנה את הציווי הזה באהבה כי זה דבר ה' אם לא למדו ואין בהן אהבה לדבר ה'? אצל נשים מסכנות אלו החיבוק הוא המטרה כששמירת הנדה היא עול קשה. אצל נשים חרדיות לעומת זאת, העושות את דבר ה' מאהבה, שמירת נגיעה גם אם מאד קשה, תעשה באהבה, כי מי אמר שהחיים צריכים להיות קלים ושכל מה שרוצים צריך לקבל? העבודה והעמל הוא דווקא היכולת להתאפק ולא לעשות דברים שרוצים באותו הרגע, מתוך אהבת הבורא.

פלסטיק

New member
אם את רואה את המגע עם בעלך כמיותר

או כמעיק, אם את צריכה התרחקות ממנו לשבועיים כדי לאהוב את מגעו אולי את צריכה קצת לעבוד על מערכת האהבה איתו? תמצאו איזשהו יועץ או יועצת שיעזרו לכם במערכת יחסים קלוקלת שכזו <שיהיה ברור שלא הייתי מעיר דבר על מערכת היחסים שלך עם בעלך אם את לא היית מתחילה לחלק לאחרים ציונים בעניין>

giingiit

New member
זה לא שאלה של רצון או צורך פיזי

זו שאלה של קיום רצון ה' מתוך אהבת ה' והרצון למלא את ציוויו בעיקר מתוך ידיעה, שכל ציווי הוא לטובתנו. מי שחושב אחרת אכן סופג מערכות יחסים ללא טהרה, לא שומר נגיעה ומסתכן להיות חלק מהסטטיסטיקה של אחוזי גירושים של מעל 50%. נראה לך שזה עדיף?

פלסטיק

New member
לא ניתן לאחוז המקל בשני קצותיו

היה כאן נסיון להסביר מדוע שמירת נידה זה טוב ההסבר לא היה פולחני "כי זה רצון ה'" אלא תאוריה שכך מערכת הנישואין טובה יותר, ועוד הטפת למישהי על יחסיה על בעלה כל מה שיש לי להגיד למי שחושבת שהדרך היחידה לשימור מערכת היחסים שלה עם בעלה מצריכה ניתוק פיסי כפוי בין בני הזוג שבועיים בחודש וכמו כן ניתוק פיסי כפוי לאחר הלידה צריכה יעוץ זוגי בדחיפות לפי דעתי הדבר היחידי שקורה הוא שהגברים נוהגים לפי שולחן ערוך. לובשים שחורים ונוסעים לעיר זרה לאישה זונה. תראי איזו תנועה ערה של לובשי שחורים יש בין ירושלים לתל אביב
. יכול להיות שה' נתן ציווי כזה דוקא כשחשב על טובת הזונה ולא על טובת האישה? (הוא הרי זן ומפרנס את כולם) אנשים בחברות מסויימות לא מתגרשים כי זה יפגע בסיכויי השידוך של ילדיהם. יש כאלה שלא מתגרשים בגלל סיבות כלכליות. מי יודע מדוע הם נשארים יחד או מתגרשים? מאיפה הוצאת את הסטטיסטיקה המוזרה הזו של מעל 50%.

giingiit

New member
גם לא ניתן לסלף דברים להתאימם

לתיאוריה שאינה עובדת. היה ניסיון להסביר, ובאה מישהי שאמרה שהיא חרדית. חרדי=עושה רצון ה'. מי שרצון ה' אינו חשוב לו אינו חרדי. זה דבר ראשון. דבר שני, לא הטפתי, ציינתי שאין סיבה שתתחזה לחרדית אם היא לא, ואמרתי לה שיחסיה עם בעלה אינם ברוח היהדות. לחרדית זה חשוב, לחילונית לא. כנראה שלה זה לא חשוב. נראה לי בינתיים, שיש הרבה מאד יועצים לעניני נישואים בקרב הציבור שאינו שומר על מרחק נגיעות. אולי כשהכל מותר, לא מסתפקים רק במה שיש בבית אלא צריכים את זה גם במקומות אחרים. וזה דבר מוכח וידוע, ובתור אחת שחיה עד לפני כמה חודשים בתל אביב, ידוע לי מי מסתובב איפה. ידועים לי אחוזי הגירושים בקרב הציבור החילוני ובסופו של דבר אלו הדברים שקובעים לא? התכלס בשטח. כל השאר זה סתם לקיחת מצב אומלל וניסיון להציגו כאופציה עדיפה על מצב עדיף בהרבה. אגב, הבאתי בעבר לינק לאתר של משרד הרבנות (אם אינני טועה) שם ניתן להוציא את מספרי התיקים שנפתחו לגירושים ולנישואים בכל איזור ואיזור, ואולי כדאי לך לבדוק ולשאול את עצמך מדוע יש יותר תיקי גירושים מנישואים בשנה. ואלו לא בקרב הציבור החרדי שומר מרחק נגיעה (ובקשר לחרדים שלובשים שחורים והולכים לעיר אחרת אפילו לא אגיב כי זה שטויות וסילוף של כוונת הגמרא הזו)

גוססי2

New member
"חרדי=עושה רצון ה'"

לא נכון. חרדי הוא מי שעושה רצון הרבנים החרדים.

giingiit

New member
זו טענה מגוחכת

זה כמו להגיד שחוקים נקבעים לפי עורכי הדין המביאים אותם, ולא לפי חוקי מדינה... אני מקווה שזו היתה בדיחה ולא נאמר ברצינות? הרבנים שלמדו תורה לעומק, יכולים לעזור למי שלא למד להבין מה נדרש ממנו, אבל הם כפופים לאותה הלכה בדיוק.

גוססי2

New member
השוואה לא נכונה

במדינה יש מוסד מחוקק הפועל על דעת הרוב המכריע של האזרחים. ביהדות אין דבר כזה, כל רב יכול להנפיק הלכות ע"פ מיטב שיקול דעתו וכל יהודי יכול לקבלן או לדחותן כרצונו.

giingiit

New member
שקר מוחלט

אין רב שיכול לשנות הלכות שנפסקו על פי הראשונים. אין כזה דבר! רב שעושה זאת על דעת עצמו בלי רוב רבנים פוסקים שתומכים בו, עובר על הלכה. למה לשקר גוססי? זו הדרגה עכשיו? שקרים גלויים?

פלסטיק

New member
הנתונים שהבאת התגלו אז כעורבא פרח

גם אז הצהרת על אחוזים תמוהים של גירושים וכשהבאת נתונים ממשרד ממשלתי הסתבר שאין בנתונים עליהם הצהרת ולא כלום. כמובן שאין שם שום הפרדה בין חרדים ליטאים דתיים וחילונים והכל מהרהורי ליבך (ואולי ממשאלות נפשך). זה כמובן לא מונע ממך להמשיך ולזרוק את אותן הצהרות חסרות כיסוי לגבי אחוז גירושין. אני בינתיים ראיתי בשיקוץ הזה שקוראים לו טלויזיה אדם שמתפרנס מאתננן של זונות (בעברית סרסור) והוא טוען שאחוז הלקוחות הגבוה אצלהן הוא חרדי. אז גם הוא יודע ואני מעריך שהמדגם שלו טוב יותר משלך. אז את "יודעת" מה התכלס בשטח, יופי לך. ובקשר להליכה לעיר זרה קיויתי שתביני שהוספת חייכן מסמנת בדיחה. כנראה שגם ציפיה זו היתה מוגזמת.

giingiit

New member
אז היו יותר גירושים מנישואים

טוב לדעת שיש לך חוש הומור לפעמים

למעלה