לקראת הבחירות המתרבות

תמיר1991

New member
../images/Emo41.gif לקראת הבחירות המתרבות../images/Emo8.gif

חשבתי לשאול את הקולגות הגיקים שלי - באיזו מפלגה אתם תומכים (וחלקנו - מצביעים)
אני סגן יו"ר נוער שינוי בתל אביב, ולאור המידע הזה די ברור במי אני תומך
יש כאן עוד שינויניקים?
ותרשו לי לשער שהתוצאות יהיו שמאלה, והרבה
תמיר.

תמיר1991

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

המתקרבות, כמובן
הן גם מתרבות, אבל בעיקר מתקרבות
תמיר.

so be it

New member
קשה קשה (../images/Emo26.gif בטוח)

בטח לא יאהבו את דעותיי, אבל זה כבר כרגיל... לו הייתה לי זכות הצבעה (לא יכולתם לדחות את הבחירות בחודש?!) הייתי מצביעה או לחד"ש, או למרצ, או למשהו ירוק.. חד"ש - אין להם סיכוי לעשות איזשהו שינוי, אבל מבחינה אידי' הם הכי קרובים אלי מרצ - יש לציין שפעם הייתי בנוער. הכי קרובים לאידי' אחרי חד"ש, יש להם סיכוי לעשות שינוי, והם בהחלט הוכיחו את עצמם בכמה דברים. אבל גם ממש ממש מממש מממש מממש אכזבו אותי בכל מהדברים. אני באמת לא מעריכה את ביילין, ולא רוהצ שהוא יהיה קרוב לראשות המפלגה. ירוקים - מגישה שזה בזבוז של קול, מין וויתור על הדעות שלי.

תמיר1991

New member
למה שלא יאהבו את דעותייך?

אני לא מבין את זה, שאנשים לא אוהבים דעות של אחרים - הרי דעה זה דבר סובייקטיבי, וכל מחשבה היא לגיטימית - כל עוד לא כופים אותה עליך. מסכים איתך שהירוקים זה בזבוז של קול. הצבעה לרסיסי מפלגות למיניהן היא דבר נלעג, אשר מונע ממך להשתתף בדמוקרטיה - אז למה בכלל באת להצביע?
לגבי חד"ש - אני קפיטליסט וציוני, ככה שאני לא בדיוק מסכים איתם, אבל בדעות מדיניות אני משהו כמו מרצ, ככה שרחוקים אנחנו לא ממש
שבת שלום
תמיר.

Pure M

New member
האם חדש יוכלו לעשות משהו למענך?

מסופקני. הם ערבים, וככאלה הם דואגים למיעוט הערבי במדינת ישראל. עד לאן הגיע השמאל הקיצוני בישראל? דואג יותר להם מאשר לנו..

תמיר1991

New member
הם לא רק ערבים, מס' 2 הולך להיות

יהודי. אני מסכים איתך שהם דואגים יותר לערבים, אבל הם באמת לא מזניחים קבוצות אחרות, כמו פועלים למשל. תמיר.

Pure M

New member
מסופקני בנושא.

לא עדיף להצביע למפלגה שאתה יודע בוודאות שתדאג לאינטרסים שלך? אם הייתי בכיוון השמאל במצב הנוכחי דומני שהייתי נוטה להצביע לעבודה, מפלגה בעלת סיכוי טוב מאוד לזכות בבחירות. לצערי.

תמיר1991

New member
אני מסכים איתך, אך חד"ש לא נועדה

לאנשי השמאל של העבודה. היא נועדה לאנשים שהם שמאלה ממרצ, או אנשי עבודה/מרצ לא ציוניים. זה בדיוק כמו שאתה לא מצביע לליכוד אלא יותר כמו האיחוד הלאומי או חי"ל. תמיר.

Pure M

New member
כמו שאני רואה את זה,

להצביע למה ששמאלה ממרצ זה לא להצביע לשמאל הישראלי, אם כי לימין הפלסטינאי.

Jerald_Admonds

New member
לא לא לא! זה לא הולך ככה...

על גיקים להמנע מפוליטיקה! בגלל הכוח המוחי העצום שלנו (
) אנחנו יכולים להטות את הכף לטובתנו תמיד...

Rockamora

New member
חד"ש שליטעע../images/Emo70.gif

סתם נו. אני לא קומוניסט. ברור ש"שינוי".. למרות שהבדיחה של עינב גלילי הייתה ענקית! "יאיר, אבא הולך להפסיד!"

Pure M

New member
האמת

שמבחינת הלחימה בכפיה הדתית הייתי מצביע להם, אבל הם הפכו למפלגת שמאל.

תמיר1991

New member
אנחנו לא מפלגת שמאל.

בנוער שינוי יש כמה עשרות טובות של חברים - ורק חמישה שמאלנים, כולל כותב השורות הללו. הרוב מרכזניקים, ויש קבוצה ימנית גדולה. במפלגה עצמה - יש אחוז דומה של שמאלנים ושל ימנים, אך הרוב אנשי מרכז - בערך כמו שרון כיום. תמיר.

Pure M

New member
סלח לי,

אבל מפלגה שגרמה להעברת ההתנתקות ועוד מתפארת בדבר הזה כהישג, היא מפלגת שמאל לכל דבר. ימני אמיתי לא היה חלק מקבוצה שתמכה בהתנתקות, והגבולות השתנו, אין מרכז בישראל, חרף התעקשות כלי התקשורת בישראל. יש שמאל - אלה שהיו בעד ההתנתקות, ויש ימין - אלה שהיו נגד.

תמיר1991

New member
ואני חושב שיש מרכז -

זה כבר לא הימין והשמאל של פעם. הולכים עפ"י חתך אוכלוסייה, וכן, ישראל זזה שמאלה, למורת רוחם של הימנים. ובכל אופן, ההתנתקות אינה תוכנית שמאלנית - היא תוכנית של כל מי שרוצה רוב יהודי בישראל, ורוצה מדינה יהודית ודמוקרטית - ולא מדינה אשר שמה לה למטרה לשלוט באופן חסר טעם לחלוטין, אשר עולה לה מיליארדים וגוזל חיי אדם רבים מספור. וכל זאת, רק בגלל שעזה היא חלק מא"י השלמה. סורי, ידידי - את השלב הזה עברנו, והציבור בשל לויתורים כואבים. אני אומר לך, אם היינו כאן לבד, ללא הערבים מסביבנו והסייענים להם בתוכנו, אני הראשון שהיה שמח, מאוד שמח. אבל זה לא ככה, ואם אתה לא לבד, אתה צריך להבין שצריך להתחשב גם באחר - זה העולם. תמיר.

למעלה