מבחר תבשילי השבת שלנו

../images/Emo41.gifמבחר תבשילי השבת שלנו../images/Emo41.gif

אנא שרשרו מתכונים שתבשלו או שהתחלתם לבשל. בישול נעים ויום נעים וחמים
 
פסטה של eingedi ../images/Emo91.gif

הבת הצמחונית הגיעה הביתה ושתינו נכין במכונת פסטה פסטה ביתית שלמדנו להכין בסדנה של eingedi (השף קובי מזרחי). מתכון: בצקובי לפסטה רכיבים: 350 גרם קמח קשה (רצוי שטיבל מס' 9 לפסטה) 3 ביצים מס' 1 כף שמן זית קורט מלח אופן הכנה: ללוש עד ליצירת בצק. ליצור גלילה ולניילן. לשים את הבצק המנויילן במקרר לחצי שעה מינימום. לחתוך את הבצק למס' חתיכות ולרדד (רצוי במכונת פסטה) דק. לחתוך לצורות הרצויות. הערות: אפשר להוסיף לבצק חומרים שונים ולקבל מגוון טעמים. בסדנה הוספנו כף של רסק עגבניות לבצק. (במקרה זה שוקלים 400 גר' קמח). בווריאציה נוספת, הוספנו לבצק 350 גר' ריחן קצוץ דק וסחוט היטב. טיפים של קובי: לבצק המוכן אפשר להוסיף קמח אם יש צורך, אבל לא מים. אם מכינים רביולי לכמות גדולה של אנשים, ניתן להכין אותם בפורמה גדולה ולהגיש רביולי אחד או שניים גדולים. חשוב מאד להדק היטב את הרביולי והטורטליני מסביב למילוי. כתבה: דרומית 1 מקור המתכון: eingedi הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

oisdvib

New member
עם איזה מס' את מתחילה לרדד

ועד לאיזה את מגיעה לפני יצירת הפסטה ? כשהצק כבר "לוקשים" מה את עושה?
 
תשובות

מתחילה במס' 1 ומסיימת במס' 6. כאשר הבצק הופך לאטריות צריך לבשל מס' דקות במים רותחים ולערבב ברוטב שהוכן מראש.
 

נירהמ1

New member
אני מתכוונת להכין השבת את המתכונים

הבאים (מקווה שאספיק הכל). המאכלים שאני מתכוונת להכין לשבת הם: ליום שישי: שקשוקה מקור המתכון: נירהמ1 מצרכים: 1 בצל גדול 2 שיני שום שבורות כמה שיני שום קצוצות כל העגבניות הרכות שנשארות במקרר ולא יודעים מה לעשות איתן רסק עגבניות מאיכות טובה (חצי קופסא קטנה) וכמובן ביצים (כמספר הסועדים או יותר) פלפל חריף כפית סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות) מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה ומעט כמון שמן קנולה לטיגון הכנה: קוצצים את הבצל לחתיכות גדולות (בעובי בינוני) קוצצים את העגבניות מחממים שמן במחבת מוסיפים את שתי שיני השום השבורות, ואת הבצל ומטגנים מעט להזהבה, מוסיפים מעל את העגבניות ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות לאחר מכן מוסיפים את התבלינים והסוכר ומערבבים. להנמיך את האש, להוסיף את רסק העגבניות כשהרוטב מוכן (אחרת הוא נשרף מהר מאוד). להוסיף את הביצים השלמות לרוטב (בלי לערבב, חס וחלילה!!), ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהחלמונים מתקשים במקצת (לא לבשל יותר מדי כדי שהחלמונים יישארו רכים ואפשר יהיה לטבול בהם לחם טרי). להגיש עם לחם שחור טרי. בתיאבון! לחם שום / עין-גדי המצרכים: 200 גרם קמח מלא 300 גרם קמח לבן 14 גרם שמרים יבשים 2 כפות סוכר כפית שטוחה מלח 360 סמ"ק מים חמימים 2 שיני שום כתוש מעורבבים עם 20 גרם חמאה רכה אופן ההכנה: מערבבים קמח סוכר שמרים היטב מוסיפים מים בהדרגה ,ולקראת הסוף את המלח. לשים עד לקבלת בצק חלק. מאפשרים שתי תפיחות בכלי מכוסה בד לח. הפעם השלישית מוציאים אויר מהבצק ומוסיפים את החמאה והשום(אפשר להשתמש בשום שבבים יבש)לשים היטב בתבנית מתאימה מורחים חמאה מעצבים צורה ללחם,ומתפיחים שוב. מכניסים לתנור על-220 מעלות ל-15 דקות ומורידים חום ל-180 לעוד 25-30 דקות בהצלחה קובי לשבת בבוקר: תבשיל התרד שדרומית 1 נתנה את המתכון שלו אתמול + לחם שחור טרי (שאני אאפה). לצהרי השבת: עוף בחמאת בוטנים מקור המתכון: נירהמ1 המצרכים: חלקי עוף (איזה שאוהבים, ירכיים, שוקיים וכו'), אפשר גם עוף שלם 1 בצל גדול 5-4 עגבניות מעט שמן לטיגון (אני מעדיפה קנולה) קופסת רסק עגבניות (קטנה) חצי צנצנת קטנה של חמאת בוטנים (אני משתמשת בסְקִיפִּי) כוס וחצי מים (או יותר) כף סוכר, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה הכנה: מרסקים את העגבניות בפומפיה וסוחטים היטב, שומרים את המים בצד מרסקים את הבצל וסוחטים היטב ושומרים את המים מטגנים את הבצל עד שמזהיב מוסיפים את שני מיני הפפריקה וממשיכים לטגן בערך דקה מוסיפים את העגבנייה המגוררת ומטגנים מעט מוסיפים את חמאת הבוטנים, המים של הבצל והעגבניות ובוחשים היטב מוסיפים את המלח, את הסוכר ואת חלקי העוף ומבשלים עד שהעוף רך את רסק העגבניות מוסיפים רק כשהעוף רך, הוא נחרך מאוד בקלות, מערבבים במעט מים שופכים מעל התבשיל ומבשלים כמה דקות נוספות. מגישים עם אורז לבן, או סמולינה (סולת) אותה מבשלים כמו שמבשלים דייסת תירס. אבל בדרך כלל עם סמולינה אוכלים רק האפריקנים. בהצלחה ובתיאבון! מָּקְבּוּבָּה – סלט פלפלים ועגבניות טוניסאי/נירהמ1 מקור המתכון: אחותי שרה (נשואה לטוניסאי) 8-6 פלפלים ירוקים בהירים דקים (לא הבשרניים) 8-6 פלפלים מסוג "גמבה", או אדומים רגילים 2-1 פלפלים חריפים 10-8 עגבניות אדומות בינוניות אדומות ומוצקות קצוצות ומנוקזות מגרעינים ומנוזלים 2 שיני שום גדולות שבורות 1 ראש גדול שום קצוץ לחתיכות קטנות (בסכין, לא כתוש) שמן לטיגון 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 1 כפית פלפל שחור 1 כף סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות והפלפלים) 1 כפית מלח הכנה: קוצצים את שלושת סוגי הפלפלים מחממים שמן, מוסיפים לו את שתי שיני השום השבורות מוסיפים את שלושת סוגי הפלפלים ומטגנים עד שהם משחימים (להיזהר לא לחרוך, זה נותן טעם מר לתבשיל) מוסיפים את שני סוגי הפפריקה, מטגנים דקה מוסיפים את העגבניות השום הקצוץ והסוכר ומבשלים עד שהן מתרככות מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה (בערך שעה – או יותר – אני לא מסתכלת על השעון) לצמצום הנוזלים, מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומבשלים כמה דקות נוספות, וזהו! בתיאבון! המבורגר צמחוני משבבי סויה/ נירהמ1 (ה"בשר" הצמחי מזכיר מאוד טעם של עוף) מקור המתכון: שלי חומרים: 2 כוסות שבבי-פתיתים סויה (ניתן למצוא על מדף המוצרים הטבעיים בסופר) ½-3/4 כוס פירורי לחם לא מתובלים 4 ביצים ½ כוס שבבי בצל 3 גבעולי בצל ירוק (או יותר אם רוצים), או גבעולי כרישה (רק החלק הלבן) 6 כוסות מים חמים 3 שיני שום כתושות פלפל שחור גרוס טרי קורטוב אגוז מוסקט מגורר חצי כפית פפריקה מתוקה אפשר להוסיף גם ½ כפית בהרט (אם אוהבים) מעט רוטב סויה תמרי שמן קנולה לטיגון הכנה: משרים את שבבי הסויה במים ל-20 דקות, סוחטים היטב מהנוזלים מערבבים עם שאר החומרים ומשהים במקרר ל-1/2 שעה עד שעה מורחים את כפות הידיים במעט שמן, יוצרים קציצות בגודל של המבורגר, ומטגנים כמו קציצות. בתיאבון! פִּילָאב – אורז חגיגי עם תפוחי אדמה/נירהמ1 (מתכון מהמטבח הפרסי, הכורדי והבוכרי) אמי המנוחה בישלה אוכל מאוד מגוון – של כל מיני עדות. כל מה שטעמה ומצא חן בעיניה היא היתה מכינה, כך שנחשפנו לכל מיני טעמים. את המתכון הזה ירשתי ממנה החומרים: ½ 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז פרסי) כמה תפוחי אדמה שמן קנולה 2 כפיות מלח הכנה: שוטפים את האורז היטב עד שהמים נקיים וצלולים שמים את האורז בסיר עם תחתית כבדה מכסים במים ומביאים לרתיחה מבשלים כמה דקות עד שהאורז מבושל למחצה מסננים, ושוטפים מנגבים את הסיר, שמים שמן חותכים את תפוחי האדמה לפלחים עגולים בעובי בינוני ומסדרים בתחתית הסיר מפזרים על הפלחים מעט מלח על הפלחים שמים את האורז עוטפים את מכסה הסיר במגבת מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מבושל, וריח של תפוחי אדמה מטוגנים מתפשט בבית (כמו צ'יפס). מורידים מהאש. מגישים על צלחת הגשה אובלית. שמים קודם את האורז ומעליו מסדרים בצורה יפה את תפוחי האדמה השחומים. בתיאבון! ועוגת גבינה חדשה שאת המתכון שלה קיבלתי ממאקי מפורום מתכונים: עוגת הגבינה של שלומית (מאקי) "5 ביצים מופרדות כשחלבונים מוקצפים לקצף בינוני בקערה שנייה 750 גרם גבינה וחבילת טיב טעם או פילדלפיה או סימפוניה (המטרה לחסל גם גבינות שבמקרר) מקציפה לאט מוסיפה סוכר או תחליף במכסה של כוס חצי כוס מיץ לימון גרד גם 5 כפות קמח או פודינג וניל מערבבת בין הקערות שמה בתנור 160 מעלות שעה, שעה ורבע (תבנית הכי גדולה שממלאה את התנור) במרכז התנור אחרי שמוכן שמה מעל 2שמנת רגילה עם 2כף סוכר ו2כף סוכר וניל מצננת חותכת לפרוסות ריבוע 4 על 4 בערך מאחסנת במקרר בקופא מלבנית כולם מרוצים העיקרון היא שזו לא עוגה גבוהה פיצוץ אבל מאוד טעימה מרוכזת בגבינתיות שלה והחברה מרוצים שבת שלום שלומית" אם אספיק אכין גם שני סוגי עוגיות - קוקוס (לפי מתכון שלי), וחלבה שת המתכון שלהן אימצתי בפורום "מתכונים" וזהו! שבת שלום וסופשבוע נעים לכולם,
 

ayeletba

New member
ואהה!! ../images/Emo22.gif את משו את!

אני מזילה ריר (למרות השעה המאוחרת
) - כל הכבוד לך!! ותודה על המתכונים.
 

נירהמ1

New member
אין בעד מה - תודה לך על מתכון ../images/Emo140.gif

עוגת המייפל. היא נראית משגעת - רק לחשוב על הטעמים. מתכוונת להכין אותה בקרוב.
 

נירהמ1

New member
אין בעד מה - תודה לך על מתכון ../images/Emo140.gif

עוגת המייפל. היא נראית משגעת - רק לחשוב על הטעמים. מתכוונת להכין אותה בקרוב.
 

ורד 34

New member
ואנ לא יודעת מה לעשות אז אני עושה

פסטה ברוטב.
יש לי כל כך הרבה מה לילמוד ממיכן
 
למעלה