תבשילי השבת שלנו:
ליל שבת: דג נסיכת הנילוס בתנור ברוטב עגבניות ועשבי תיבול (יצא נהדר). מקור המתכון: שילוב של כמה מתכונים ורעיונות שראיתי בספרי מתכונים ובאינטרנט. החומרים: דג נסיכת הנילוס (כמות לפי מס' הסועדים) קופסת רסק עגבניות של טל בטעם בזיליקום עם עשבי תיבול מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון שמן מיץ מחצי לימון כוסברה ופטרוזיליה אופן ההכנה:
לאחר הפשרת הדג משרים אותו חצי שעה בערך עם קצת מלח ומיץ לימון. שוטפים היטב ובודקים אם יש עצמות.
קוצצים את עשבי התיבול. מניחים רבע מהכמות בתחתית תבנית חסינת אש.
בקערה קטנה מכינים את הרוטב: רסק העגבניות, שמן, תבלינים ומים פושרים.
שופכים רבע מכמות הרוטב על עשבי התיבול שבתבנית.
מניחים את הדג על עשבי התיבול והרוטב. שופכים את שאר הרוטב על הדג ומפזרים מעל את שאר עשבי התיבול. סוחטים חצי לימון ושופכים על הכל.
אופים בערך 45 דקות בחום בינוני. פיצה - לפי מתכון מאתר פסטו. שבת בצהריים: חמין חיטה ועוף. הריח בבית מדהים. מחר אני אעדכן איך יצא.