מבחר תבשילי השבת שלנו

קישלורן

New member
האלפחורס של רוני ונציה מצויינים ../images/Emo127.gif

וכל מילה מיותרת. אם תצטרכי מתכון - תגידי.
 
תבשילי השבת שלנו:

ליל שבת: דג נסיכת הנילוס בתנור ברוטב עגבניות ועשבי תיבול (יצא נהדר). מקור המתכון: שילוב של כמה מתכונים ורעיונות שראיתי בספרי מתכונים ובאינטרנט. החומרים: דג נסיכת הנילוס (כמות לפי מס' הסועדים) קופסת רסק עגבניות של טל בטעם בזיליקום עם עשבי תיבול מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון שמן מיץ מחצי לימון כוסברה ופטרוזיליה אופן ההכנה:
לאחר הפשרת הדג משרים אותו חצי שעה בערך עם קצת מלח ומיץ לימון. שוטפים היטב ובודקים אם יש עצמות.
קוצצים את עשבי התיבול. מניחים רבע מהכמות בתחתית תבנית חסינת אש.
בקערה קטנה מכינים את הרוטב: רסק העגבניות, שמן, תבלינים ומים פושרים.
שופכים רבע מכמות הרוטב על עשבי התיבול שבתבנית.
מניחים את הדג על עשבי התיבול והרוטב. שופכים את שאר הרוטב על הדג ומפזרים מעל את שאר עשבי התיבול. סוחטים חצי לימון ושופכים על הכל.
אופים בערך 45 דקות בחום בינוני. פיצה - לפי מתכון מאתר פסטו. שבת בצהריים: חמין חיטה ועוף. הריח בבית מדהים. מחר אני אעדכן איך יצא.
 

מוצרלה

New member
ואצלי השבת התפריט היה מצומצם

יותר, אז הכנתי: קובנה עם סמנה + ביצים (השבת לא הכנתי את מה שמתלווה לזה כמו לסיס ובטטות) חמין עוף בדבש ושום אורז צהוב לחמניות זיתים עוגה בחושה עם מחית אוכמניות. וזהו לשבת הזאת.
 
החמין יצא מדהים../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בהתחשב בעובדה שזאת פעם שניה שאני מכינה חמין, אז זה הישג גדול ואני גאה בעצמי.
זה היה חמין של עוף, חיטה, תפו"א, בטטה, שעועית וביצים קשות כמובן. הריח בבית בשבת בבוקר שווה הכל ... בינתיים אני לא מעלה מתכון עד שאני אנסה לפחות עוד פעם אחת לעשות חמין ואראה שהכל בסדר.
 
למעלה