../images/Emo141.gifפלפלונים במלית גבינה
יש בסופר עכשיו למכירה פלפלונים קטנים ומתוקים בצבע כתום אורנג' משגע אני שוטפת אותם מורידה את הראש ומנקה את הגרעינים והחלקים הלבנים מבפנים. משמנת תבנית בשמן זית ומכינה את המלית: 150 גר' גבינה בולגרית (אני משתמשת ב- 5% של השומרון אבל גם גבינת פטה תתאים פה) 150 גר' גבינה לבנה 5% 2 ביצים טרופות קורט מלח+פלפל+פפריקה מתוקה כף גדושה של קמח תופח מערבבת את כל המומרים וממלאת בסבלנות את האצבע את הפלפלונים מסדרת אותם בתבנית (אני השתמשתי בקדירת חרס אובלית שמתאימ הגם להגשה) מזליפה שמן זית על הפלפלונים ומעל מורחת את שאירת המלית . לאפות בתנור חם 180 מעלות כ25 דקות.
פשטידת פטריות על מצע בצק עלים: 4 בצלים קצוצים ומטוגנים עד לשקיפות 2 קופסאות פטריות פרוסות ושטופות היטב 200 גר בצק עלים 500 גר' גבינה לבנה 5% 3 ביצים 2 כפות קמח תופח מלח+פלפל+אורגנו+מנטה מיובשת מטגנת את הבצלים עד שנעשים שקופים מוסיפה את הפטריות המסוננות ומוסיפה לטגן עוד כ- 5 דקות, מתבלת ומערבבת היטב ומכבה את האש . מאירה לצינון של כ- 10 דקות. משטחת יריעת בצק עלים על תבנית מלבנית. בקערה גדולה מערבבת את הגבינות הביצים והקמח ומוסיפה את מלית הפטריות מערבבת ושופכת על בצק העלים. לאפות בתנור חם כ- 35 דקות או עד שמזהיב או משחים.
מרק עדשים כתומות של חיים כהן המתכון נמצא במתכונים למעלה והמרק הזה נפלא ומחמם.
עוגת תפוזים של רובנס 4 חלבונים 1.1/4 כוסות סוכר 1/4 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים + מחית תוך התפוז ללא החלק הלבן קליפת תפוז מגוררת דק 4 חלמונים 2 כוסות קמח+כפית אפיה לציפוי כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס סוכר ואם רוצים להוסיף חלק מהתוך מעובד גס מהתוך ההכנה להקציף חלבונים להוסיף סוכר בהדרגה לערבב שמן מיץ קליפה ומחית ולהוסיף לקצף בתנועות קיפול לנפות קמח מעל תוך קיפולו לתוך הבצק לצקת לתבנית 26 או לסיר פלא לאפות בחום בינוני עד אשר קיסם הננעץ יוצא נקי לציפוי מעל להבה נמוכה לבשל את מיץ התפוזים והסוכר לסירופ לצקת על העוגה בעודה חמה טיפ בסיר פלא העוגה יוצאת נהדר גבוהה ואוורירית הערה : אני כמובן השתמשתי בקופסת שימורים במרכז תבנית עגולה ויצא לי סיר פלא. ואחרי שהועגה הצטננה הכנתי קרם מפודינג וניל מרחתי על העוגה וקשטתי בפרוסות תפוז מסוכרות. ועוד מעט אני הולכת להכין אלפחורס ואם יצא טוב תקבלו את המתכון.