מבחר תבשילי השבת שלנו

ayeletba

New member
זה מה שאני הולכת להכין עכשיו

מרק חומוס איטלקי של בני סיידא ספגטי מופלאים של אודטה ו..שניצלים של..עוף טוב!! מחר אנחנו בהצגת בוקר עם הילדים ואח"כ..מקדונלד.
 

נירהמ1

New member
מרק חומוס - נשמע מצויין../images/Emo3.gif

גם איטלקי וגם בני סיידא. אם זה לא קשה לך - אפשר לקבל מתכון? תודה מראש!
 

חושחושה

New member
אני מכינה לשבת:

חמין תוניסאי - בשר משובח עם חיטה, נקרא אם אני לא טועה "הרישה" ליום שישי כבר הכנתי : עוף מבושל בשומר, אני מתה על שומר בכל צורה, מבושל, אפוי בגריל יחד עם ירקות שורש נוספים,חתוך לרצועות דקות מלא לימון מלח ושמן, ועוד ועוד. כל התבשיל מוגש על אורז לבן, וכמובן חגיגת סלטים מסביב. שבת שלום ומבורך לכולנו. והיום ראש חודש, שיבוא עלינו בברכה, בצמיחה, ובלבלוב, כיאות וכנאה לחודש שבט!!!!
 

קישלורן

New member
יש מתכון לעוף עם השומר ?

אני זוכרת שראיתי וקניתי 2 שומר (נו טוף, אנחנו בינתיים מעטים) אבל לא מצליחה עכשיו למצוא. דרך אגב, אצלנו קוראים לשומר "בישבאש"
 

קישלורן

New member
ספגטי מופלאים של אודטה

והקישור (מהטאגליינס) עשיתי אתמול לבת שלי אבל היא החלה לפתח צינון ולא נגעה. היום אכלה ולבעלי גם יצא לטעום ואמר שזה טעים. בדיעבד - בגלל ששמתי חצי חבילת ספגטי של 500 גרם הייתי מפחיתה בכמות השום הגבישי (ואת זה את שומעת מחובבת שום. הבת שלי הלכה לישון, נתתי לה נשיקה והיה לה ריח חזק של שום
).
 

שרון123

New member
היום המטבח שלי על טהרת המתכונים

מהפורום המדהים הזה
הפאייה של קישלורן, הוכן לארוחת הערב, אבל כבר כמעט שלא נישאר כלום
לא התאפקנו
. יצא מדהים וטעים ונימוח. הייתי רק שמה הרבה יותר מכוס אורז, כי הוא יוצא כל כך טעים, שזה פשוט עצוב ליראות כמה מהר הוא נגמר. עוגת המייפל של מירבלי בתנור, הריח כבר ממלא את כל הבית. והחלה בהתפחה ראשונה.
 

קישלורן

New member
איזה כייף לשמוע ../images/Emo9.gif

שכחתי לציין שנתתי כמויות לאפרוחים כי ככה אנחנו בלול הביתי שלנו. אני עשיתי "חצי מתכון". העיקר שהיה טעים. בסוף עשית עם פרגיות ?
 

שרון123

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

לא עשיתי עם פרגיות. העדפתי בפעם הראשונה לעשות בדיוק כמו שאת הכנת בתמונה שפירסמת(מאז אני רוצה להכין ולא הגעתי לזה). הכנתי עם 6 חתיכות רגליים. ניראה לי שבאמת אכין בפעם הבאה עם פרגיות. למרות שגם כך יצא מדהים. הבת שלי שלא אוכלת בחיים עוף ובשר, זוללת את זה בתיאבון. רק בשביל זה היה שווה לי להכין. קניתי כמו שכתבת אורז בסמתי ובאמת יצא נהדר. מה ההבדל בינו לבין אורז רגיל? ועוד שאלה, טעמתי עכשיו את העוגת מייפל של מירבלי, והיא באמת נהדרת, אבל יצאה לא מספיק מתוקה, ואז פתאום נזכרתי שלא שמתי את הסוכר (כוס ורבע). איך זה יכול להיות שגם בלי הסוכר היא יצאה כ"כ מוצלחת?
 

קישלורן

New member
תשובות חלקיות-

אני לא כ"כ בקיאה בהסברים על אורז אבל יש הבדלים - גם באיכות של האורז. הבסמטי עדיף והמלא עוד יותר. זה מה אני יודעת. אולי יש מומחים אחרים שיוכלו לענות. לגבי העוגת מייפל - אולי הסירופ הספיק למתיקות . . .?
 

שרון123

New member
כניראה

שבאמת הסירופ מייפל הספיק למתיקות. זה לא יוצא נורא מתוק כשמכינים לפי המתכון? ניסית פעם להכין את הפאייה עם אורז מלא? אם הסופר היה פתוח הייתי נוסעת עכשיו לקנות עוד עוף ומכינה שוב עם פרגיות ואורז מלא. דרך אגב, את חזה האווז קניתי בגוש, ולא בפרוסות. וחתכתי לקוביות.
 

wan

New member
וואו הכ נשמע כל כך טעים../images/Emo3.gif

ונירה איזה מבחר. הייתי מתה לבוא ,במיוחד למקבובה עם הרבה לחם... כל הכבוד לכולם. ושבת שלום. אנחנו נאכל בחוץ.
 

קישלורן

New member
לדעתי -

יוצא מתוק עם הסוכר והמייפל. אפשר עם פחות. בכלל אנחנו מרגילים את הטעם שלנו למתוק ואפשר להרגיל לפחות מתוק. לא ניסיתי עם אורז מלא - אם תנסי ספרי. בטוח בריא. אני אוהבת אורז מלא. רעיון מצויין עם החזה אווז. מה שחשוב שהוא כ"כ מוסיף לטעם.
 

ayeletba

New member
שמירת זכויות עוגת מייפל ../images/Emo13.gif

העוגה הובאה על ידי לרשת. שמחה שהצליח לך.
 

צוצונת

New member
../images/Emo141.gifפלפלונים במלית גבינה

יש בסופר עכשיו למכירה פלפלונים קטנים ומתוקים בצבע כתום אורנג' משגע אני שוטפת אותם מורידה את הראש ומנקה את הגרעינים והחלקים הלבנים מבפנים. משמנת תבנית בשמן זית ומכינה את המלית: 150 גר' גבינה בולגרית (אני משתמשת ב- 5% של השומרון אבל גם גבינת פטה תתאים פה) 150 גר' גבינה לבנה 5% 2 ביצים טרופות קורט מלח+פלפל+פפריקה מתוקה כף גדושה של קמח תופח מערבבת את כל המומרים וממלאת בסבלנות את האצבע את הפלפלונים מסדרת אותם בתבנית (אני השתמשתי בקדירת חרס אובלית שמתאימ הגם להגשה) מזליפה שמן זית על הפלפלונים ומעל מורחת את שאירת המלית . לאפות בתנור חם 180 מעלות כ25 דקות.
פשטידת פטריות על מצע בצק עלים: 4 בצלים קצוצים ומטוגנים עד לשקיפות 2 קופסאות פטריות פרוסות ושטופות היטב 200 גר בצק עלים 500 גר' גבינה לבנה 5% 3 ביצים 2 כפות קמח תופח מלח+פלפל+אורגנו+מנטה מיובשת מטגנת את הבצלים עד שנעשים שקופים מוסיפה את הפטריות המסוננות ומוסיפה לטגן עוד כ- 5 דקות, מתבלת ומערבבת היטב ומכבה את האש . מאירה לצינון של כ- 10 דקות. משטחת יריעת בצק עלים על תבנית מלבנית. בקערה גדולה מערבבת את הגבינות הביצים והקמח ומוסיפה את מלית הפטריות מערבבת ושופכת על בצק העלים. לאפות בתנור חם כ- 35 דקות או עד שמזהיב או משחים.
מרק עדשים כתומות של חיים כהן המתכון נמצא במתכונים למעלה והמרק הזה נפלא ומחמם.
עוגת תפוזים של רובנס 4 חלבונים 1.1/4 כוסות סוכר 1/4 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים + מחית תוך התפוז ללא החלק הלבן קליפת תפוז מגוררת דק 4 חלמונים 2 כוסות קמח+כפית אפיה לציפוי כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס סוכר ואם רוצים להוסיף חלק מהתוך מעובד גס מהתוך ההכנה להקציף חלבונים להוסיף סוכר בהדרגה לערבב שמן מיץ קליפה ומחית ולהוסיף לקצף בתנועות קיפול לנפות קמח מעל תוך קיפולו לתוך הבצק לצקת לתבנית 26 או לסיר פלא לאפות בחום בינוני עד אשר קיסם הננעץ יוצא נקי לציפוי מעל להבה נמוכה לבשל את מיץ התפוזים והסוכר לסירופ לצקת על העוגה בעודה חמה טיפ בסיר פלא העוגה יוצאת נהדר גבוהה ואוורירית הערה : אני כמובן השתמשתי בקופסת שימורים במרכז תבנית עגולה ויצא לי סיר פלא. ואחרי שהועגה הצטננה הכנתי קרם מפודינג וניל מרחתי על העוגה וקשטתי בפרוסות תפוז מסוכרות. ועוד מעט אני הולכת להכין אלפחורס ואם יצא טוב תקבלו את המתכון.
 
למעלה