מה המאכל שהכי אהבתם בילדותכם?

ayeletba

New member
../images/Emo41.gifמה המאכל שהכי אהבתם בילדותכם?../images/Emo41.gif

ברשותכם אני פותחת שרשור (ואין לי מושג אם היה כזה). אז נא לצרף את המאכלים שמזכירים לכם ילדות+מתכונים. מה שהכי מזכיר לי ילדות: חלה מטוגנת עם סוכר למעלה פצפוצי אורז בחלב פושר קוסקוס של אוסם (או במה שנקרא פתיתים) מטוגן עם ביצה ביצה עלומה ביצת עין עם הרבה פלפל שחור ארטישוקים מבושלים - נאכלים "כך סתם" עם מלח טוסט ביצה (ורציה דיאטית יותר לביצה בקן המטוגנת) אצל סבתי אהבתי לאכול מרק עוף עם המון אטריות ושקדי מרק בגודל ענק - תפוחים כמו כריות שנדמה לי שקרו להם "ביציני" - אהבתי למלא בתוכם עם הכף מרק, לחכות שיתרככו ואז לזלול.

מאיה 72

New member
הכי הכי אהוב זה

כריך של קציצות מטוגנות ולחם ביתי חם שהיה בבית לימי שישי בצהריים איך שחזרנו הביתה מהביצפר (וזה עדיין הכי טעים בעולם!
). עוף מכובס בתוספת אורז עם מקרוני (לא מכינה כי רק אני אוהבת מכובס
) ועוד משהו פשוט שאמא הייתה מכינה משאריות של לחם לבן וגבינה קשה שמבשלים בישול קצר במים עם תוספת של מעט חמאה עד שהמים נספגים בלחם. נכון שאת הדברים הפשוטים הכי אטוהבים וזוכרים?

Iris G

New member
מה שרואים מכאן, לא רואים משם

הרבה מאכלים מזכירים לי בית-ילדות וכולי, ואני מכינה, נזכרת בזמנים שאבא שלי היה מכין לנו את כול הדברים הטובים ונאנחת. אבל האמת תאמר שהייתי ילדה לא אכלתי כמעט כלום, הייתי אוכלת מרק עוף ואטריות וזהו. כול המאכלים הזכורים אלי מילדות לא ממש אכלתי. הילדים שלי הרבה יותר פתוחים לאוכל (תודה, תודה תודה) ומוכנים לטעום כמעט מהכול.

נירהמ1

New member
היו הרבה - למשל:../images/Emo39.gif

כל מיני ממרחי גבינה שאמי היתה עושה מגבינה לבנה שהיתה אז - 9% עטופה בנייר: גבינה מתובלת בגבעולי שום (החלק הירוק), גבינה עם פפריקה מתוקה וחמאה, או עם שמיר, או עם בצל ירוק ועוד. היא היתה מכינה טוסטים (על מכסה פח על הכיריים) שעליהם היינו מורחים את הממרחים; ממרח שוקולד שהיא הכינה לבד לפני "עידן השפע"; תפוחים אפויים; חבושים אפויים; עוגיות למיניהן; מאכלים טעימים כמו: פסטלים למיניהם, מאכלי ירקות מגוונים - אני זוכרת יותר דברים שאהבתי מאשר כאלה שלא אהבתי. הדברים היחידים שלא אהבתי בילדותי היו מאכלי בשר ודגים.

קישלורן

New member
איזה שרשור מדליק ../images/Emo16.gif

ממש נוסטלגיה. יש דברים שמזכירים לי את מה שאהבתי כמו: פראנץ' טוסט עם סוכר פנקייק אורז עם חלב אבל אני חייבת להיעזר באמא שלי למה הזכרון שלי הלך קאפוט.

מירבלי

New member
ואפל אמריקאי עם קצפת וגלידה../images/Emo13.gif

עד היום מכורה לזה
ונוסעת רחוק כדי לאכול זאת אוי איזה זיכרונות נעימים מהילדות

ayeletba

New member
../images/Emo12.gif את חייבת להגיד לי איפה!!

אני אגיד לך למה - בעלי מת על ופל אמריקאי ובקיץ יום אחד נסענו שעות בפקקים של ת"א לחפש מקום עם ופל אמריקאי - ולא מצאנו
. לאן את נוסעת לאכול?

מירבלי

New member
יש מקום בת"א ברח' בן יהודה ויש להם

את הואפל הכי טעים שיש והם מכינים את הגלידה שלהם במקום לא זוכרת איך קוראים למקום יודעת רק איך מגיעים לשם
מה שכן כנראה שאלך לשם היום בערב וארשום לך מאוחר יותר או מחר את שם המקום

ayeletba

New member
../images/Emo6.gif

ואיך מגיעים לשם (בערך.נו..) - אני מקוה שאני לא מציקה מידיי..

מירבלי

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo41.gifלמקום קוראים אייסברג ../images/Emo13.gif

הוא נימצא בבן יהודה מול הפאב שניידר זה נמצא צומת לאחר הסופר הגדול בצד השני של הכביש

ashlaya

New member
הכי פשוט

שאמא שלי עד היום לא מבינה היא בשלנית מדהימה - רק מטעימה היא יודעת להכין לפי הזמנה ותמיד כילדה העדפיתי קוביות תפו"א עם עיגולי נקניקיות מוזר ה...

Big Mama 1

New member
אוח, כמה אני מתגעגעת לטעם...../images/Emo7.gif

כשהייתי ילדה היינו מכינים מאכל מגניב לארוחת ערב. כשאני חושבת על לשחזר את המאכל הזה אני נזכרת במחבת קטנה ומיוחדת מאלומניום עם שוליים גבוהים, וידיות עגולות בשני הצדדים, בא לי לבכות! בקיצור, עלי בריק (סיגרים) שאמא שלי היתה קונה בשוק, על המחבת הקטנה שמרוחה במרגרינה, לתוך העלים הייתי מוסיפה עגבניה קצוצה, גבינה צהובה, ביצה טרופה ומלח. מכסים ומניחים על האש הכי קטנה. לקח זמן עד שזה היה מוכן, אבל התוצאה...... בא לי לבכות!

נירהמ1

New member
זוכרת טוב את המאכל הזה../images/Emo140.gif

ממש נוסטלגיה. בעיני הוא הרבה יותר טוב מפיצה - אולי בגלל הנוסטלגיה שהוא מעורר
. כל אחד מאלה ששחזרו את מאכלי ילדותם מזכיר לי משהו. וואי, וואי - איזה שרשור מלא נוסטלגיה.

קישלורן

New member
את הבריק עם הביצה

אכלתי לראשונה אצל חברה שלי וזה באמת טעים. רק ששם, לא טרפו את הביצה אלא הגישו אותה כמו ביצת עין עטופה בעלי הסיגר (אפשר היה לראות את העין מסתכלת עלי). יאממממי. זה מאכל טוניסאי, נכון ?

למעלה