מה המאכל שהכי אהבתם בילדותכם?

נירהמ1

New member
כן - הבריק גם טוניסאי וגם טריפולטאי

כל אחד הכין בוורסיה אחרת. הטריפולטאים היו מטגנים בשמן עמוק שני עלים כשבאמצע ביצה, או תפוחי אדמה. הטוניסאים עם גבינה ועגבניות. אולי יש עוד ורסיות שאני לא מכירה. הלוואי והייתי יודעת להכין - טעים מאוד מאוד!
 

מירבלי

New member
נירה ממש קל להכין את הבוריק ,כנסי

אני מכינה אותו עם עליי סיגר מניחה עלה בצלחת עמוקה שוברת לתוכו ביצת עין מיד סוגרת ומעבירה לטיגון במחבת אצלי אוכלים זאת בתוך לחם עם הריסה מרוחה בפנים יאמיייי ואת התפוחי אדמה אני מכינה כך מבשלת תפוחי אדמה מועכת לפירה ,מוסיפה מלח ופלפל שחור ומעט פיטרוזיליה מכניסה לעלה מקפלת ל-2 ומטגנת
 

נירהמ1

New member
בילדותי קנינו את הבוריק../images/Emo24.gif

כשהיינו חוזרים מהקולנוע. היתה לנו "החלטה קשה" בדרך חזרה הביתה - היינו צריכים להחליט מה לקנות על מנת לשבור את רעבוננו: היה קיוסק טריפולטאי שבו הכינו בוריק, על פרימוס שעמד על שולחן ומעליו פיילה מלאה בשמן רותח, ושם עשו את הבוריק הכי טעים שהכרתי: בוריק ביצה או בוריק תפוח אדמה. התור שם היה ארוך-ארוך כאורך הגלות. היה שם גם בית קפה קרוב שמכר עוגת קרם משגעת גבוהה-גבוהה כמו שהיו עושים פעם, וכאן הגענו להחלטה הקשה - בוריק או עוגת קרם - אם היינו ממש רעבים, אז לרוב החלטנו על בוריק, ואם רצינו לנשנש - אז עוגת קרם. בעיות של ילדים, הא? הלוואי שהיום תהיינה לי "בעיות קשות" כאלה.
מירבי תודה על המתכון!
 

נירהמ1

New member
בסופרים הגדולים - במקרר איפוא../images/Emo39.gif

שמוצאים בצקים: כמו עלים, פריך וכו' אפשר למצוא עלי סיגרים.
 

מירבלי

New member
באור יהודה עד היום יש שם את אותה

החנות שההורים שלי היו קונים לנו את הבוריק שם והיא קיימת קרוב ל-30 שנה והיום הבן מתפעל אותה מקום חמוד מאוד עם זיכרונות של פעם
מידי פעם אני לוקחת את ילדי לשם והם גם אוהבים את המקום
 

צוצונת

New member
הכי אהבתי בילדותי וגם היום

בייחוד אלה שד"ר חרמון ממש לא ממש מרשה... כבד עוף מטוגן עם הרבה בצל ופירה. שניצל וצ'יפס. שקשוקה עם הרבה רוטב עגבניות ולחם טרי. לחם לבן טרי עם הרבה חמאה מלוחה וקשקבל מרק עוף עם הרבה שקדי מרק. בורקס טורקי בצורת שבלולו שקוראים לו צ'וקור עם תרד ובולגרית אמא שלי שכללה אותו למלית פטריות ובצל עסיסית. ו...המלכה כמובן פיצה .
 

מוצרלה

New member
אפשר גם לענות?../images/Emo24.gif

את פרוסות פילה5 בתנור עם פטריות שאבא שלי ז"ל היה מכין, וליד פירה עם בצל יאמי. וכמובן את הפלאפל האגדי שלו, שהיו מגיעים מכל קצוות רמת גן ותל אביב כדי לאכול ממנו.
 

מוצרלה

New member
דוקא לפלאפל שלו אין לי../images/Emo10.gif כי

בטיפשותי לא השכלתי לרשום אותו כשהיה עוד חי (כנראה לא חשבתי שיעזוב אותי מתי שהוא
) אבל יש מתכון אחר אם תרצי,שגם הוא טוב.
 

wan

New member
אוי אני אהבתי ועדיין אוהבת כל כך

הרבה מאכלים. למשל אהבתי מאד את הפתה שסבתי ז"ל הכינה בחורף,והיית ממולאת בבצל ירוק קצוץ,עוף ופלפל חריף.וטוגנה במחבת על אש של פתיליה.לאט לאט ובסבלנות .ללא שמן. השמן נטף מהפתה. ואת הלחם שאמא הכינה בכל יום ששי בטאבון,ומיד חטפנו את הראשונים,לאכול עם המטבוחה החריפה,שעוד לא הספיקה להתקרר. ואת הממתקים והעוגיות של המימונה. ואיך לא את המופלטה. נו הרשימה כל כך ארוכה. מה לפרט הכל? את הכל הכי אהבתי..
 

מוצרלה

New member
זה לא היה מקום, היתה לו עגלת

פלאפל, כמו שפעם היו מוכרים פלאפל ומי שרצה פלאפל היה אומר שהולך לאכול מהפלאפל של "מוסה". העגלה הזאת היתה ממוקמת ליד קולנוע "קסם" לשעבר, ברמת גן, מי שמכיר יודע.
 

מירבלי

New member
אוי מוצי'לה את מזכירה לי נשכחות../images/Emo23.gif

הייתי אוכלת אצלו המון
הורי היו לוקחים אותי לאכול שם אם הייתי יודעת שזה אבא שלך ז"ל הייתי דורשת ממנו עוד אז שיכיר לי את הבת שלו
 

מוצרלה

New member
מירבלי באמת????../images/Emo12.gif

את לא עובדת עלי????? אני בשוק מעצמך
(וואי, איך פתאם הדמעות אצלי יורדות מהתרגשות וגעגועים לתקופה ההיא בכלל ולאבא שלי בפרט!!!!)
 

מירבלי

New member
נראה לך שאני עובדת עלייך../images/Emo35.gif../images/Emo10.gif

הכל אמיתי ונכון
 

מוצרלה

New member
שיווווווווו אני בעילפון טוטלי ../images/Emo3.gif:-

אם הייתי יכולה לספר לו על צירוף המקרים הזה. אין אחד שלא הכיר את אבא שלי,מעבר לזה שהיה טבח מעולה (אז לא היה המושג שף) ובישל באולמות וכו' ובאופן פרטי, גם היה איש טוב,טוב,טוב,טוב.) טוב אני אפסיק פה, כי עוד מעט שוש תצעק עלי שזה לא פורום "זכרונות ילדות"
 

מירבלי

New member
מאמינה לך ../images/Emo23.gif הפלאפל שלו היה הכי

טעים מכל הפלאפלים שאכלתי עד היום בשום במקום אחר לא היה טעים כמו אצלו עד היום הטעם חקוק לי בזיכרון
אך איזה זכרונות
אלו היו הימים היפים
 
למעלה