כל אחד הכין בוורסיה אחרת. הטריפולטאים היו מטגנים בשמן עמוק שני עלים כשבאמצע ביצה, או תפוחי אדמה. הטוניסאים עם גבינה ועגבניות. אולי יש עוד ורסיות שאני לא מכירה. הלוואי והייתי יודעת להכין - טעים מאוד מאוד!
אני מכינה אותו עם עליי סיגר מניחה עלה בצלחת עמוקה שוברת לתוכו ביצת עין מיד סוגרת ומעבירה לטיגון במחבת אצלי אוכלים זאת בתוך לחם עם הריסה מרוחה בפנים יאמיייי ואת התפוחי אדמה אני מכינה כך מבשלת תפוחי אדמה מועכת לפירה ,מוסיפה מלח ופלפל שחור ומעט פיטרוזיליה מכניסה לעלה מקפלת ל-2 ומטגנת
כשהיינו חוזרים מהקולנוע. היתה לנו "החלטה קשה" בדרך חזרה הביתה - היינו צריכים להחליט מה לקנות על מנת לשבור את רעבוננו: היה קיוסק טריפולטאי שבו הכינו בוריק, על פרימוס שעמד על שולחן ומעליו פיילה מלאה בשמן רותח, ושם עשו את הבוריק הכי טעים שהכרתי: בוריק ביצה או בוריק תפוח אדמה. התור שם היה ארוך-ארוך כאורך הגלות. היה שם גם בית קפה קרוב שמכר עוגת קרם משגעת גבוהה-גבוהה כמו שהיו עושים פעם, וכאן הגענו להחלטה הקשה - בוריק או עוגת קרם - אם היינו ממש רעבים, אז לרוב החלטנו על בוריק, ואם רצינו לנשנש - אז עוגת קרם. בעיות של ילדים, הא? הלוואי שהיום תהיינה לי "בעיות קשות" כאלה.
בייחוד אלה שד"ר חרמון ממש לא ממש מרשה... כבד עוף מטוגן עם הרבה בצל ופירה. שניצל וצ'יפס. שקשוקה עם הרבה רוטב עגבניות ולחם טרי. לחם לבן טרי עם הרבה חמאה מלוחה וקשקבל מרק עוף עם הרבה שקדי מרק. בורקס טורקי בצורת שבלולו שקוראים לו צ'וקור עם תרד ובולגרית אמא שלי שכללה אותו למלית פטריות ובצל עסיסית. ו...המלכה כמובן פיצה .
את פרוסות פילה5 בתנור עם פטריות שאבא שלי ז"ל היה מכין, וליד פירה עם בצל יאמי. וכמובן את הפלאפל האגדי שלו, שהיו מגיעים מכל קצוות רמת גן ותל אביב כדי לאכול ממנו.
הרבה מאכלים. למשל אהבתי מאד את הפתה שסבתי ז"ל הכינה בחורף,והיית ממולאת בבצל ירוק קצוץ,עוף ופלפל חריף.וטוגנה במחבת על אש של פתיליה.לאט לאט ובסבלנות .ללא שמן. השמן נטף מהפתה. ואת הלחם שאמא הכינה בכל יום ששי בטאבון,ומיד חטפנו את הראשונים,לאכול עם המטבוחה החריפה,שעוד לא הספיקה להתקרר. ואת הממתקים והעוגיות של המימונה. ואיך לא את המופלטה. נו הרשימה כל כך ארוכה. מה לפרט הכל? את הכל הכי אהבתי..
פלאפל, כמו שפעם היו מוכרים פלאפל ומי שרצה פלאפל היה אומר שהולך לאכול מהפלאפל של "מוסה". העגלה הזאת היתה ממוקמת ליד קולנוע "קסם" לשעבר, ברמת גן, מי שמכיר יודע.
שיווווווווו אני בעילפון טוטלי ../images/Emo3.gif:-
אם הייתי יכולה לספר לו על צירוף המקרים הזה. אין אחד שלא הכיר את אבא שלי,מעבר לזה שהיה טבח מעולה (אז לא היה המושג שף) ובישל באולמות וכו' ובאופן פרטי, גם היה איש טוב,טוב,טוב,טוב.) טוב אני אפסיק פה, כי עוד מעט שוש תצעק עלי שזה לא פורום "זכרונות ילדות"