מה המאכל שהכי אהבתם בילדותכם?

קישלורן

New member
מוצרלה - אם יש לך מתכון טוב לפלאפל

אני אשמח לקבל. חבל לי שזה לא האגדי במיוחד בשבילך, אבל מתכון טוב אחר יהיה בסדר בשבילי.
 
פלאפל של אמירה

מתכון: פלאפל של אמירה רכיבים: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס(עדיף הסוג הפשוט-לא הלבן) 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק(או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה) 4-5 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל 1/2 כפית כמון 1 בצל גדול חתוך לרבעים 1 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה שמן לטיגון עמוק-עדיף קנולה אופן הכנה: להשרות במים קרים את החומוס* למשך 12 שעות לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר-פעם אחת.** להוסיף הכל-חוץ מאבקת האפיה. להניח בצד לחצי שעה(אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון). להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב. לחמם את השמן לחום גבוה, והנמיך מעט את החום, ליצור כדורים קטנים(רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון). ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה. להוציא לכלי מרופד במגבת ניר. בתאבון הערות: *אני תמיד קונה כמות של חומוס יבש, משרה ומקפיאה, כך שלא צריך לחכות הרבה כשמתחשק פלאפל. אבל כשמפשירים, ליבש היטב את הגרגרים משאריות מים וקרח. **לצערי אין לי מכונת בשר-לכן השתמשתי בדיסקת גירור של מעבד המזון(גודל החורים אחד לפני הקטן ביותר), העברתי כך גם את הבצל, ויצא מעולה, כמו טחון). מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

מוצרלה

New member
אין בעיה - קבלי מתכון

1/2 ק' חומוס מושרה כל הלילה 1 בצל גדול 1 ראש שום בינוני 1/3 חב' כוסברה 1/3 חב' פטרוזיליה 2 כפות קמח 2 כפיות שטוחות כמון 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית סודה לשתיה 1 כף גדושה אבקת מרק עוף מלח לפי הטעם. הכנה: לטחון את החומוס עם הבצל, שום וירק, ולטחון עוד פעמיים. להוסיף את הקמח והתבלינים, מערבבים היטב. נותנים לנוח לפחות שעתיים. מטגנים בשמן עמוק. בתאבון.
 

Big Mama 1

New member
ומי שאוהב קצת "עוקץ" בפאלפל שלו

מוסיף פלפל אחד חריף, יאמי!!!
 
למעלה