פלאפל של אמירה
מתכון: פלאפל של אמירה רכיבים: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס(עדיף הסוג הפשוט-לא הלבן) 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק(או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה) 4-5 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל 1/2 כפית כמון 1 בצל גדול חתוך לרבעים 1 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה שמן לטיגון עמוק-עדיף קנולה אופן הכנה: להשרות במים קרים את החומוס* למשך 12 שעות לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר-פעם אחת.** להוסיף הכל-חוץ מאבקת האפיה. להניח בצד לחצי שעה(אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון). להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב. לחמם את השמן לחום גבוה, והנמיך מעט את החום, ליצור כדורים קטנים(רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון). ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה. להוציא לכלי מרופד במגבת ניר. בתאבון הערות: *אני תמיד קונה כמות של חומוס יבש, משרה ומקפיאה, כך שלא צריך לחכות הרבה כשמתחשק פלאפל. אבל כשמפשירים, ליבש היטב את הגרגרים משאריות מים וקרח. **לצערי אין לי מכונת בשר-לכן השתמשתי בדיסקת גירור של מעבד המזון(גודל החורים אחד לפני הקטן ביותר), העברתי כך גם את הבצל, ויצא מעולה, כמו טחון). מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2