מילון מונחים

ווינגז

New member
../images/Emo41.gifמילון מונחים../images/Emo41.gif

הגענו למסקנה שצריך ליצור מילון מונחים רציני לפורום, אז למה לא להתחיל עכשיו?
שימו לב, להודעה זו ישורשרו כל האותיות, מא' עד ת', ואליהן אתם מוזמנים לשרשר כל מושג שמתאים לנושא הפורום. חלקי גוף, תרגילים ברכיבה, מכשולים, הסבר קצר על מקצים בכל תחום וכו' - כל דבר. אם אתם לא יודעים להסביר מושג מסויים שעדיין לא מופיע פה, ואתם חושבים שצריך לספק לו הסבר, כתבו בכותרת את המושג - בתקווה שמישהו בפורום ינדב מהמידע שלרשותו ויסביר אותו. השרשור יעלה לטאגליינס, ואת המושגים נסדר מורן ואני במילון המונחים של הפורום. אם מישהו הסביר מושג מסויים, אך אתם מעוניינים להוסיף עליו פרטים - שרשרו להודעה שמסבירה את המושג. הקפידו לשרשר נכון, כדי למנוע אי-הבנות מכל סוג, והעיקר שתהנו.
מורן ויעל.
 

2eye

New member
אפרייט

מכשול בודד, המורכב משני סטנדים, שבינהם קורה/ות עם אפשרות לפילר: אפרייט לדוג': *פטנט*
 

2eye

New member
אוקסר

מכשול בנוי מ"שני אפרייטים" צמודים (4 דטנדים כאשר ביניהם קורות)הקורה הראשונה נמוכה/באותו גובה של השנייה.לדוג':
 
ארכובה

לארכובה בעברית יש עוד 2 מילים: ארכוף, משוורת הארכובה הומצאה על ידי האסייתים. כשהאסייתים נלחמו באירופאים, לשני הצבאות היו סוסים, אבל לאסייתים היה היתרון- הארכובה. הארכובה העניקה להם יותר שיווי משקל על הסוס בזמן הרכיבה ולכן הן הצליחו להביס את הארופאים שהיו פחות יציבים על הסוסים שעליהם הם רכבו. הארכובה הגיעה לאירופה כשהאירופאים שראו את שימוש הארכובה אצל האסייתים סיפרו על כך. במשך השנים החלו לייצר ארכובות. הארכובה עשוייה מכל מיני חומרים. פלסטיק, עץ, אלומניום ועוד. לשני לכל סגנון רכיבה יש ארכובות משלו. מה הכוונה? הארכובות של הווסטרן הן שונות מאלו של האינגליש. ישנן ארכובות מיוחדות לתצוגות. הארכובה מחוברת לאוכף באמצעות רצועות שמאפשרות גם לקצר אותן ולהאריך אותן, וככה אפשר להתאים את אורך הארכובה לרוכב. ארכובת ווסטרן
מאחורי החלק הגדול שמעל הארכובה, שנקרא פנדר, יש את הרצועה שאיתה מאריכים/מקצרים את הארכובה
 

2eye

New member
אבוס

אבוס הוא הכלי אוכל של הסוס, נמצא על קיר האורווה, בד"כ אבוס בד"כ הוא בצורת קערה, לא דווקא עעגולה, יש אבוסים משולשיים, מרובעיים ועוד: למשל אבוס פינתי כמו שהשמן שלי אוכל ממנו
:
 

2eye

New member
אינגליש

זהו סגנון רכיבה הממנו אפשר לצמוח לשי תתי סגננות: הקפיצות והדראסג'. האינגליש נחשב לענף אולימיפי מאז חזרת האולמיפאדות. תחילת הלמידה היא זהה, לומדים את אותו דבר. אח"כ פשוט "בוחרים במה להתמקצע". לעבור מקפיצות לדרסאג' למשל יהיה מאוד פשוט יחסית לעבור לענף אחר מחוץ לאינגליש. יש אנשים שאומרים ש" מה שאתה עושה בין המכשולים במסלול קפיצות, זהו בעצם דראסג' " יש בזה היגיון, אומנם במסלול קפיצות אתה לא עושה תרגילים מסובכים של דראסג', אתה עושה את בסיס הדראסג', שהוא בעצם, גם בסיס הקפיצות. רוכב אינגלי שטוב צריך להיות מסוגל לשלוט בשני הענפים. עוד על תתי האנפים, בקישור ישנם גם ענפים אחרים:
 
אפלוסה

אפלוסה זה גזע של סוס. ישנם כאלה שאומרים כי הוא צריך להיחשב בתור מין בפני עצמו, מכיוון שהאדם אינו יכול לפתח אפלוסה. האפלוסה נחשב גם בתור צבע, אך בזה נדון בהמשך. חוקרים גילו כי כבר בשנת 18,000 לפני הספירה סוסי האפלוסה היו קיימים, מכיוון שנמצאו ציורי מערות של סוסים מנוקדים. ידוע בשנת 1,000 לפני הספירה באסיה כבר היו רוכבים שרכבו על סוסי אפלוסה. לעומת זאת, ידוע בוודאות, כי רק בשנת 1,600 לספירה סוסי האפלוסה התפשטו ברחבי אירופה. סוסי האפלוסה הגיעו לאמריקה בשביבות שנת 1,500- כשהספרדים הראשונים התיישבו במקסיקו והביאו איתם סוסים מנוקדים. במשך השנים האינדיאנים שחיו אז גנבו מהם סוסים אחדים, ולמדו איך לטפל בסוסים. בשנת 1700 הסוסים המנוקדים הגיעו אל שבט הנז-פרס (נז-פרס) שפיתח תכנית הרבעה מיוחדת לגזע. במשך השנים השבט הזה הפך לציידים ולוחמים שרכבו על הסוסים. השם 'אפלוסה, ניתן לגזע בשנת 1870- זה התפתח בעקבות שם הנהר שלידו שכן שבט הנז פרס. קבוצת חקלאים התיישבה ליד הנהר שנקרא פלוס. ליד הנהר הזה ישב גם שבט הנז פרס. החקלאים ראו את הסוסים וקראו להם פָלוס. הגילגול שעבר השם: פלוס- פלוסי- א פלוסי- אפלוסי- אפלוסה. בשנת 1877 הותקפו האינדיאנים- שבט הנז פרס- ע"י הצבא האמריקאי. האינדיאנים בלמו את המתקפה, אך האמריקאים נצרו אותם. כעבור 6 ימים נכנעו באינדיאנים, שהיו נתונים במצור. כל הסוסים הושחטו, סורסו, והנקבות הורבעו עם סוסי עגלות. זה בגלל שהצבא האמריקאי לא רצה להתמודד שוב עם סוסים כאלה. אז איך היום יש אפלוסות? שני אנשים- ד"ר פרנסיס היינס ואדון קלוד טומפסון- אספו את כל המידע שמצאו על גזע האפלוסה, זאת מכיוון שהיו להם רגשות חזקים כלפי הגזע, והם לא רצו שהוא יעלם לגמרי מהעולם. הם הוציאו את דם סוסי העגלות מהסוסים הנותרים (הסייחים של הסוסות שהורבעו) וכך נוצר הגזע שקיים עד היום. התכונות שמאפיינות את גזע האפלוסה הן אינטיליגנציה, אופי שליו, הסתגלות, סיבולת, מהירות, רגלים חזקות, הליכה מהירה. הם גם קלים בהחזקה. משקל: 500-550 ק"ג. גובה: 1.50- 1.52 מ'. מבנה גוף: מצח רחב, אזניים בינוניות ומחודדות, לסתות בינוניות, קנה נשימה רחב, בית חזה עמוק וארוך, כתפיים ארוכות וגולשות (מה שמאפר לו צעד ארוך), ברכיים רחבות, עצמות האמה קצרות ושטוחות ורחבות, מפרקי כפיתה רחבים וחזקים, פרסה עגולה ופתוחה בעקב, גב ישר וקצר, ירכיים ארוכים, מראהו של החלק האחורי עגול וחלק. צבע האפלוסה: הצבע של סוסי האפלוסה הוא מנוקד, למרות שהיום יש גם סוסי אפלוסה ללא נקודות. ישנם סוסי אפלוסה מנוקדים על כל הגוף. הנקודות יהיו יותר צפופות וקטנות באזור הראש והצוואר ויותר רחוקות וגדולות באזור האחוריים. ישנם כאלה עם נקודות רק על האחוריים. וישנם כאלה שנראים מרחוק כאילו ריססו אותם בצבע. למה יש סוסי אפלוסה בלי צבע? זה כבר בגנים. זה תלוי האם גן הצבע המנוקד הוא דומיננטי או לא דומיננטי אצל ההורים. ועוד על מראה: רעמה וזנב דלילים.
 
למעלה