מילון מונחים

קריסת עקבים

קריסת עקבים נוצר בגלל בעיות איזון בדריכה. כשהסוס דורך בצורה מאוזנת על הפרסה, את המשקל סופגות מספר נקודות. אך אם הוא דורך בצורה לא מאוזנת, את המשקל סופגת נקודה אחת. מצב כזה בתוספת מחוג צר/ מצומצם יגרום לעיוות שני העקבים, מה שיגרום לצליעה. תופעה זאת נקראת קריסת עקבים. מה שיגרום לאי האיזון הוא בדר"כ פירזול לא נכון. הטיפול הוא טיפול וטרינרי בתוספת פירזול. לפעמים הוטרינר יזדקק לצילום רנטגן של הפרסה כדי לקבוע את מצב פרסת הסוס. אחרי שהוטרינר יבין מה הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה, הוא יעזר במפרזל על מנת לתקן אותה. אם לסוס יש קריסת עקבים והוא לא מטופל, הוא יכול גם להינזק במקומות אחרים. למשל בגב- כאבי גב, בגידים- מתיחת גידים ובמפרקים- פגיעות במפרקים.
 
קשר התרה מהיר

יש המון מקרים באורוות סוסים בהם סוסים צריכים להיקשר במעבר האורווה או בחוץ. בכל רגע הסוס הקשור יכול להיבהל ולהתחיל להשתוללל- זה מהווה סכנה מאוד גדולה בשבילו. יכולה לפרוץ גם שריפה או כל אסון מסוכן אחר שבמהלכו חייבים לשחרר מהר את הסוס, שכן כל שנייה חשובה. לכן קושרים את הסוס בקשר התרה מהיר. קשר התרה מהיר זהו בעצם קשר שאפשר לשחרר על ידי משיכה אחת של החבל. מושכים והוא משתחרר. ישנם סוסים שלמדו זאת ולפעמים מושכים בעצמם את החבל. בשביל זה הומצא הביטחון. הביטחון זה בעצם לשים את החבל שנותר מהקשר בתוך הלולאה שבקשר וע"י כך גם אם הסוס מושך הקשר לא נפתח. לעומת זאת, ניתן לשחרר את הקשר מהר מאוד על ידי משיכת החבל מהלולאה והמשך משיכה מה שמשחרר את הקשר. איך עושים קשר כזה? ההסבר בקישור יש ללחוץ על התמונה
 
ריינינג

ריינינג- תצוגת שליטה. מקצה בווסטרן (רכיבה מערבית). בריינינג הרוכב מראה את השליטה בסוס. הרוכב מציג את הסוס עם מושכות ארוכות. הסוס נכנס למגרש בהליכה, ועליו להראות רגוע. בריינינג מתבצעים מספר אלמנטים: מעגלים- הסוס דוהר במהירות במעגלים גדולים לשני הצדדים. מהמעגלים הקטנים הרוכב גורם לסוס להאט את הדהירה ויורד תוך כדי למעגלים יותר קטנים. המעגלים הגדולים הימניים צריכים להיות שווים בגודלם למעגלים השמליים הגדולים, והמעגלים הקטנים הימניים צריכים להיות שווים בגודלם למעגלים השמליים הקטנים. עצירות (סלייד)- הסוס עובר ממצב של דהירה מאוד מהירה לעצירה תוך כדי שהוא מכניס את רגליו האחוריות מתחת לגופו ושומר על תנועה בעזרת רגליו הקדמיות, מה שיוצר מראה של החלקה עם פלג הגוף האחורי. הדהירה לעצירה מתבצעת דרך אמצע המגרש. ספינים- הסוס מסתובב על רגל ציר ב-360 מעלות. רגל הציר היא הרגל האחורית הפנימית. הדחיפה לספין נוצרת האמצעות שתי הרגליים הקדמיות והרגל האחורית החיצונית. בזמן הספין נוצרת הצלבה בין שתי הרגליים הקדמיות. רולבק (פניית היפוך)- פנייה של 180 מעלות בתנועה קדימה הממשיכות ריצה לעצירה. הסוס נשען על ברכיים אחוריות תוך כדי הפניית הכתף ויוצא לקאנטר. הסוס לא צועד קדימה/ אחורה בשביל ההיפוך. הליכה לאחור- הסוס הולך לאחור כ-3 מטר. החלפת רגליים- תוך כדי החלפת כיוון המעגל בזמן הדהירה על הרוכב לגרום לסוס להחליף באוויר את הרגל המובילה בקאנטר. בסוף המקצה הרוכב יעצור ויעמוד עם הסוס. סימן זה מראה לשופטים את יכולתו של הסוס לעמוד בצורה רגועה, ושהמסלול נגמר. בריינינג יש מספר מסלולים.
 
ראשיית בית

בראשיית בית משתמשים על מנת לבצע עם הסוס כל מיני פעולות, בעיקר מחוץ לתא אך לפעמים גם בתוך התא. הפעולות הללו לא כוללות רכיבה (אלא אם כן מוליכים את הסוס כשמישהו רוכב עליו). תפקידה של ראשיית הבית הוא לעזור לשלוט בסוס ולשמור עליו שיישאר איתנו. ישנן ראשיות בית בכל מיני גדלים (מראשו הגדול של סוס השייר עד לראשו הקטן של הערבי), עשויות מכל מיני חומרים (עור למשל) וכמובן בכל מיני צבעים. כיום לא חייבם לקנות את ראשיית הבית מוכנה, אפשר להכין ראשיית בית מחבל.
 
רעמה

רעמה- השיער שנמצא לסוס בצוואר. יש כל מיני צבעים של רעמות, החל מהלבן הבהיר וכלה בשחור הכהה. יג רעמות יותר ארוכות ופחות ארוכות. יש גם כל מיני תסרוקות לרעמות, כמו גולגולים שאפשר לראות באינגליש, רשת ועוד.
 

2eye

New member
רירינג

מצב שבו הסוס עומד על שתי הרגליים האחרויות. בטבע, זהו מצב כשאר יש קרב בין סוסים לפעמים הם יכנסו אליו. ישנם עוצמות שונות של רירינגים, למשל. יש את הקטן והחלש שבו הסוס אפילו לא מגיע עד למעלה אלא רק מגפץ עם ברגליים הקדמיות... יש גם מצב בו הסוס ישר לגמרי. בעבודה, ישנם מספר גורמים שסוס יגיע למצב הזה: -יש סוסים שכאשר הרוכב מבקש מהם משהו והם לא מבינים מה הוא רוצה, יעמדו על שתיים (מנסיון) -סד"כ שהרוכב מבקש מהסוס לעבוד יותר מאחרויות ולשים עליהם יותר משקל בצורה מוגזמת, אם ברוכב ביקש הרבה, הסוס יעמד לו על שתיים, כיוון שזה מה שבעצם הרכב ביקש, אחוריות, ב100%. (גם כן, מנסיון) -כאשר סוס מפחד ממשו, למשל. כשהרוכב משיט יד לתת/לקחת משהו, כשהוא נמצא על גב הסוס, לפעמים הסוס יעמד על שתיים (או שזה רק אמרלד עושה לי את זה?) -ועוד. *אישית, כאמרלד עומד על שתיים, אני אוהב את זה. *להוסיף? מישהו? תמונה?
 
שואו-שיין

חומר הנמכר בחנויות לרכיבה בעיקר, נועד להבריק את פרוות הסוס ולתת לה מגע נעים. משתמשים בו בעיקר לפני תחרויות, מכירות וכאלה.
 

2eye

New member
שוקת

השוקת היא כלי המים של הסוס, ישנם כל מיני סוגים של שוקתות.למשל: שוקת מצוף, הממלאת את עמצה כל הזמן, לא נוצר מצב שאין בה מים, אלא אם כן הצינור הראשי מכובה.או: שוקת אוטומטית, כמו בתמונה, שכשאשר הסוס דוחף את האף, הוא לוחץ על הצינור השחור, שמזרים מים.
 

lions queen

New member
../images/Emo118.gifתלמדו לשרשר

מאחר וזה הנושא המרכזי בפורום בימים אלה
 
למעלה