מי קדם למי הביצה או התרנגולת

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

SupermanZW

Well-known member
הסבר

ע"פ הסיפור אדם וחוה היו האנשים הראשונים בעולם, הם נבראו ולא נולדו, לכן לא היו מעולם עוברים, לא היה מחובר לבטנם חבל טבור לצורך הזנתם ולכן לא היה להם צורך בטבור, אז לא התפתח אצלם טבור ולא היה להם טבור.

vk3

New member
כן... עכשיו עלה בדעתי ../images/Emo51.gif

אחלה חידה !

אודות החידה.

אני היכרתי אותה מהספר הנחמד "מִספָּר חזק". חבר אחד, מתמטיקאי מקצועי, שהיצגתי לו את החידה, אמר לי שהוא אינו יכול לזהות את אדם וחווה, אבל יוכל להבדיל... ביניהם.

שמע....

אני לא מתאר לעצמי בכמה חתיכות היית יוצא אם נגיד היית שואל ת'שאלה הפילוסופית הזאת כמה חבר'ה שיכורים תחת....

AcesHigh

New member
תשובה...

התרנגולת. עם בריאת העולם, אלוהים ברא את בעלי החיים(נמרים, אריות, כבשים, תרנגולות). זה כמו לשאול מה היה בהתחלה... אדם בוגר או תינוק.?

vk3

New member
../images/Emo45.gif

אני פשוט התבססתי יותר על הדברים הריאליים והמקובלים על כולם/ הרוב

Levos

New member
לפי האבולוציה אתה טועה

שכן ביצים מטילים גם הזוחלים שמהם התפתחו הציפורים ובסוף התרנגולות. לכן היה שינוי הדרגתי בין בעלי החיים אך לכל אורך הזמן הם הטילו ביצים, לכן ביצים קדמו בהרבה לתרנגולות. אם נסתכל ספציפית בהופעת התרנגולות, אז יש לזכור שמוטציות אשר משתתפות בברירה הטבעית ומביאות לאבולוציה קורות בתאי המין של היצור היינו בביצים ותאי הזרע. לכן כל שינוי שהוביל לתרנגולת שאנו מכירים קרה בביצה, ומכאן שוב שביצים תמיד הובילו במידת הקרבה שלהם לתרנגולת מודרנית, על התרנגולות הבוגרות.

jeniam

New member
נכון, אני גם קראתי על זה

זה גם הגיוני מבחינה ביולוגית

vk3

New member
השאלה היא הרי כללית...

אותו דבר אפשר לשאול על הזוחלים, מה קדם למה הזוחל או הביצה ( אורגניזם או ביצתו)
והתשובה היא הזוחל, כי הכול התחיל מחיים קטנים, אורגניזמים שהמשיכו את החיים ביטויים שונים, שאחד מהם הוא... הביצה.

Levos

New member
לא מדוייק. ההסבר שלי גם כן כללי

הכל התחיל מחד תאיים (טוב לא הכל, הם גם התפתחו ממולקולות יחידות בעלות שיכפול עצמי, אבל לא משנה) הם מתרבים בחלוקה ואין שום ביצים. ברב תאיים פשוטים שמתרבים רבייה זוויגית (זכר ונקבה) תא זיכרי ותא ניקבי צריכים להיפגש. תא ניקבי כזה הוא אנלוגי לביצה. מוטציות בתא כזה יוצרות יצור בעל תכונה חדשה, ולכן בהפשטה תאי מין בעלי שינוי באים לפני הופעת כל תכונה חדשה באוכלוסייה, כלומר הם באים לפני הופעת מין חדש.

למעלה