מי קדם למי הביצה או התרנגולת

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
אני חושב שאני לא מבין משהו...

הבנתי שתא ניקבי= ביצה. אבל ממה התפתחו הרב תאיים הכי התחלתיים
פשוט נוצרו תאים... לא

jeniam

New member
הרב תאיים הראשונים

הרב תאיים הראשונים נוצרו בעת חלוקת התא היחיד לשני תאי בת במסגרת התרבות התא... בדר"כ כשהתא מתרבה- מיטוזה (מדובר על חד תאיים)- הוא מתחלק לשני תאי בת נפרדים, באיזשהו שלב, נוצר פגם גנטי ושני תאי הבת שנוצרו לא נפרדו, נשארו מחוברים, אך זה עדיין לא היה רב תאי מכיוון שכל תא קיים את תהליכי החיים שלו בנפרד.. ויצור רב תאי הוא יצור בעל תאיים, שכל קבוצת תאיים היא בעלת תפקיד כלשהו... אז בהתחלה נוצר פאק כזה קטן שהתאים פשוט נשארו מוחברים, התאים המשיכו להחלק ונשארו מחוברים עד שנוצר גוש תאיים. כאשר היחס בין שטח הפנים של הגוש לבין נפחו נעשה קטן מידי, אז התאים לא יכלו להוסיף להתקיים מכיוון שהדיפוזיה של חומרי המזון לא הייתה אפקטיבית יותר, לכן התחילה התמיינות של תאים לתפקידים - מע' הובלה, מע' עיכול וכו'. דבר זה כמובן לא נעשה מיידית, זה לקח המון דורות והמון המון שנים. כך בעצם נוצר היצור הרב תאי הראשון.

vk3

New member
וואו, איזה מעניין... ../images/Emo45.gif

נו אז בחזרה לשאלתי, מה קדם למה, רב תאיים או ביצה

Levos

New member
להערכתי הרב תאיים

הראשונים אשר מהווים מצב מעבר ממושבות חיידקים, התרבו בתחילה בחלוקה פשוטה כמו החד תאיים ולא ברוויה זוויגית. במצב כזה אין למצוא אנלוגיה לביצה.

jeniam

New member
הביצה היא בעצם

גם רב תאי... כלומר, היא מתחלקת בתוך הקליפה לתאים תאים...

Levos

New member
כמו תמיד באבולוציה- בשלבים

ניתן לראות בדוגמאות כיום איך תהליך ייצירת יצור רב תאי יכל לקרות. יש גם חיידקים שמסוגלים לחיות לבד בלי בעיה אבל כשהם מתרבים הם יוצרים מעין שרשראות ולא נפרדים לגמרי( כמו הסטרפטוקוקים שגורמים לכאב גרון) בשלב קצת יותר מתקדם קיימים מושבות חד תאיים בהם כל תא אומנם מסוגל לבצע את כל פעולות החיים לבד, אבל הקירבה לחיידקים אחרים מקילה על ההישרדות. מאוחר יותר נוצרים בין החד תאיים הדדיות בה תאים מתחלקים במשאבים- לרווחת הכלל. ובסוף תאים מסויימים הופכים למומחים בקליטת אנרגיה(למשל התאים החיצוניים במושבה) ותאים אחרים מתמחים בשימור אנרגיה וייצירת תרכובות נחוצות (בעומק המושבה). כך נוצרת תלות בין התאים וכבר ניתן להתייחס למושבה כמעין יצור רב תאי. כמובן שהשלבים מתארים התפתחות אבולוציונית על גבי מרחב גדול של דורות ושנים.

jeniam

New member
אתה גם לומד ביוטכנולוגיה?../images/Emo8.gif

מאיפה הידע הרחב?

AcesHigh

New member
תאוריית דרווין?

יש 2 תאוריות מקובלות האחת של דרווין והשניה של לה מארק. דרווין טען שהמין החזק שהתאקלם הצורה הנכונה ביותר שרד. לה מארק טען שעם שינוי סביבתי באים גם שינויים אנטומיים בבעלי החיים.. כמו הג'ירפה שמקור מזונה היה בעצים גבוהים ולכן צווארה ארוך.

Levos

New member
אבל התאורייה של למארק הוכחה כלא

נכונה עוד לפני מאה, כך שזו בשום אופן לא תאוריה מקובלת כיום. התארייה של דרווין וכמה שיפוצים בדמות ניו-דרוויניזם בינתיים מהווים הסבר הכי משכנע להתפתחות החיים.

Angel lips

New member
חחחחחחחחחח מה זה משנה

מה קדם למה? העיקר שעכשיו יש את שנהם :)

Krishi

New member
שלום לכולם

משעמם לי ושמעתי מחבר על הפורום הזה וראיתי שיש פה הרבה דיונים אז החלטתי להשתתף קצת טוב קודם כל שלום קוראים לי יגאל בן 18 מפ"ת, עולה ישן מברית המועצות (וואי.. כבר 14 שנה בארץ) בקשר לביצה והתרנגולת.... הנה תיאוריה קצת שונה.... קח עוף שיודע לעוף... וקח יונקת (יונק בלשון נקבה למי שלא הבין)... שניהם רזים בטירוף... העוף שידע לעוף נתפס ברגע של חרמנות יתר... עף עף עף וחיפש קורבן... והופה.. ראה את היונקת הזאת стоить ракам בזמן שתיה מהאגם... בלי שום הזהרה מוקדמת... טס העוף למטה ו"עשה" את היונקת (שמרוב שהייתה מופתעת שתתה את כל האגם ונהפכה לדבה...)... והופ... נולדה לה התרנגולת הראשונה... את הכנפיים קיבלה מהאבא... את החוסר תעופה והשומנים מאמא... אי לכך ובהתאם לזאת... הביצה קדמה לתרנגולת
כל הזכויות שמורות לי... אז מה אם המצאתי את זה.. נ.ב. מצחיק לראות פורום שמתיימר להיות לרוסים וכולם מדברים עברית.. חח..

Krishi

New member
אאאא... הכי חשוב שכחתי...

מוצאי מהעיר היפה שבעולם...
לנינגרד

vk3

New member
אווו, יפה... אני כבר מכבד אותך ../images/Emo8.gif

סבי גם משם... ולגבי פורום שמתיימר להיות רוסי... לא בדיוק
אנחנו מתיימרים להיות ישראלים לכול דבר, אבל עלינו מברה"מ לשעבר, ברצון לשמור ולא לשכוח, כפי שנאמר בחתימתך, מאיפה באנו ולהתמזג עם ילידיי הארץ. אם הפורום הזה היה רק ברוסית, זה היה נראה יותר כהבעת מחאה וחוסר רצון להשתלב...

למעלה