מפגש צועדים - חשיבות עצמית

o fri

New member
אין על מה

הנה יש לך הזדמנות אדירה ללטש עוד קצת את המקום הזה. להיות בו, לקבל אותו, ללמוד אותו ובהדרגה לשלוט בו יותר, במקום ש"הוא" ישלוט בך באהבה לך ולחשיבות העצמית שלך

o fri

New member
ההנחיות של

וארה ושל אחת בדרך הועילו לי מאוד וחיזקו בי את החוויה של היותי שום דבר מהדברים שאני אומרת לעצמי שאני הם, ושל היותי קיימת ובלתי תלויה בכל אותם דברים ואיכויות שקיימות בי לעיתים. ההנחיה של אייל חידדה היטב את העניין של "להאמין בלי להאמין" ושל האפשרות האמיתית שלי להשתמש בכח של האמונה. פשוט להשתמש בזה כי זה כח שקיים ושאפשר להפעיל אותו

../images/Emo80.gif הצעות למחשבה

כאן כל אחד יוכל להציע הנחיות נוספות, שלא בוצעו במהלך המפגש, שכל אחד יכול לתרגל בזמנו החופשי. כל הנחיה יכולה להיות תחילתו של שרשור ספציפי לה, שבו אפשר לשאול שאלות ולספר מה עשיתם ומה עלה בכם כתוצאה מההנחיה.

o fri

New member
הנחיה שרציתי

להעביר, אבל לא ממש התאימה בסופו של דבר- שלב 1.- להתבונן על אובייקט חיצוני סטטי כלשהו במשך זמן מה. שלב 2.- לנסות להתבונן על עצמי מתבונן על האובייקט. להתבונן על עצמי כמו שאני מתבונן על האובייקט החיצוני. להסתכל על שנינו מבלי להזדהות עם אחד יותר מהשני. *מה זה קשור לחשיבות עצמית? אם תגלו- אתם מוזמנים לספר כאן

עבודה באמצעות הפורום על שיפוט עצמי

וגם שליטה, קבלה, הזדהות, סבלנות, כנות.. אף שההנחיה פשוטה, יתכן שתופתע לגלות מספר דברים מעניינים על עצמך. ההנחיה: אתה קורא הודעה בפורום. אם בכוונתך לכתוב/להגיב/לשתף הודעה שיש בה חשיבות כלשהי עבורך וכו' - אתה כותב את ההודעה לקובץ מקומי ומדמיין שפרסמת אותה באתר כרגיל. אף שלמעשה בחרת לשמור את ההודעה, נניח למעבד התמלילים שלך. אחרי עשרים וארבע שעות אתה קורא את ההודעה ששמרת בצד, ומיד מפרסם באתר את תוכנה המקורי כפי שכתבת אתמול, ללא עריכה ושינויים כלשהם. שים לב לתחושות/מחשבות/רגשות שעולים בך כלפי עצמך וכלפי ההודעה שפרסמת. היה ישר עם עצמך. יתכן שאחרי 24 שעות, ההודעה תרגיש לך לגמרי אחרת. יתכן שתרצה לשנות אותה בהרבה או מעט. יתכן שלא היית כותב אותה כלל. אך אתה מפרסם אותה כפי שהיא. מה זה עושה לך? באהבה, איל

../images/Emo80.gif ציטוטים

כאן המקום להכניס ציטוטים שקשורים בנושא, ואפשר לפתח עליהם דיונים, אם רוצים. יכול להיות נחמד אם אחרי כל ציטוט, מביא הציטוט יפרט קצת מה הציטוט "עושה" לו - מה המשמעויות שהוא מוצא בו, כיצד הוא מבין אותו ומיישם אותו בחיי היום יום שלו, וכדומה.

תשובתו של דון חואן לשאלה של וארה:

מתוך ה"מסע לאיכטלאן", בין עמודים 187 ל-195. "איש ממוצע שם את לבו לכך אם הדברים הם נכונים או כוזבים. לא כן הלוחם. איש ממוצע מטפל בדרך אחת בדברים הידועים לו כנכונים, ובדרך שניה בדברים הידועים לו כלא נכונים. אם אומרים שדברים מסוימים הם נכונים, הוא נוקט פעולה ומאמין במה שהוא עושה. אבל אם נאמר שהדברים אינם נכונים, הוא אינו טורח לפעול, או שאינו מאמין במה שהוא עושה. לוחם, לעומת זאת, פועל בשני המקרים. אם הדברים אמורים להיות נכונים, הוא יפעל כדי לבצע עשיה. אם הדברים אמורים להיות לא נכונים, גם אז יפעל, אבל במטרה לבצע אי עשיה. .... "ידוע לי שאתה חושב שאתה רקוב. זוהי העשיה שלך. כדי לשנות עשיה זו, אני מציע שתלמד עשיה נוספת. מכאן ולהבא, במשך שמונה ימים, אתה צריך לשקר לעצמך. במקום לומר לעצמך את האמת, שאתה מכוער, רקוב ומלא חסרונות, תאמר לעצמך שהנך ההיפך הגמור, מתוך ידיעה שאתה משקר ושאין לך כל תקווה. שקרים אלו עשויים לקשור אותך לעשיה נוספת, ואז אולי תיווכח לדעת כי שתי העשיות הן שקר, הן אינן אמיתיות, וכי להיות תלוי בזו או בזו אינו אלא בזבוז זמן, מפני שהדבר היחיד שהינו אמיתי הוא היצור בקרבך ההולך למות. להגיע אל אותו יצור, זוהי אי העשיה של האני". תודה על תשומת לבך אחת בדרך

על החשיבות העצמית

מתוך "האש שבפנים", פרק 2: "החשיבות העצמית היא האויב הגדול ביותר שלנו. הדבר המחליש אותנו הוא הרגשת העלבון שאני נלעבים ממעשיהם ומעוולותיהם של בני אדם, של זולתנו. בגלל החשיבות העצמית שלנו אנחנו צריכים לבלות את מרבית חיינו בהרגשה של עלבון שמישהו גורם לנו...בחשיבות העצמית אי אפשר להלחם בדקדוקי נימוסין". וגם: "לוחמים נלחמים בחשיבות העצמית כעניין של אסטרטגיה, ולא מתוך עיקרון. להיות נקי מרבב פירושו, בסך הכל, לעשות שימוש נכון באנרגיה. אין קשר בין נקיון מרבב לבין מוסריות. לוחמים עורכים רשימות מלאי אסטרטגיות. הם רושמים כל דבר שהם עושים, ואח"כ מחליטים מה מהדברים הללו יוכלו לשנות כדי לאפשר הפוגה לעצמם, מנקודת הראות של הוצאת האנרגיה שלהם. רשימת המלאי האסטרטגית כוללת אך ורק אופני התנהגות שאינם חיוניים לעצם קיומנו ולהרגשתנו הטובה. ברשימות המלאי האסטרטגיות של הלוחמים, מיוחד לחשיבות העצמית מקום כפעילות המכלה את כמות הארנגיה הרבה ביותר, ועל כן הם מתאמצים לעקור אותה מן השורש...פעולה זו, תיעולה מחדש של האנרגיה הזו, היא-היא היות הלוחם נקי מרבב". תודה על תשומת לבכם אחת בדרך

וארה

New member
אחת בדרך - תודה על הציטוטים

(עכשיו כשאני יודעת איך קוראים לך אז מוזר לי לפנות אלייך ככה...
) בנוגע לעשייה ואי עשייה על סמך דברים שידועים לנו כנכונים או לא - עדיין לא ירדתי לסוף דעתו של המחבר הנכבד (שדעתו כך נדמה עמוקה ורבת רבדים...) אני קוראת כרגע את מסע לאיכטלאן אז אולי אבין יותר כשאגיע לקטע המדובר בכל אופן אם את מרגישה שאת יכולה להסביר את זה במילים אחרות או בעזרת דוגמא, אודה לך מאד
וארה

../images/Emo80.gifרעיונות למפגש הבא

אולי יהיה נחמד לנסות להפוך את המפגשים למשהו יותר מחד פעמי. כאן אפשר להביא רעיונות ובקשות לנושאים שבהם יעסוק המפגש הבא, וגם רעיונות להנחיות אפשריות בנוגע לאותו נושא. בקשה: אם אפשר להתאפק ולא לבצע את ההנחיות לפני שמחליטים על המפגש, סבבה. כמובן שאם מצאתם הנחיה שמדברת אליכם מאד ואתם להוטים לנסות אותה על עצמכם כאן עכשיו ומיד - סבבה אגוזים.

הצעה למפגש הבא

מפגש הבא: הקשבה לדו שיח\ רב שיח הפנימי. איך להשקיט אותו? מה הוא מספר?כיצד להשתמש בו באופן מועיל? אגב-- המפגש הבא יכול להיות בשמחה אצלנו בבית

יש לי כמה רעיונות להנחיות, אבל יש

לי הרגשה שזה יותר נכון לי לא לשתף ופשוט לבצע אותן, אם יהיה מצב מתאים

../images/Emo80.gif הערות כלליות

כאן המקום להעיר, להאיר ולשאול דברים שלא קשורים באופן ישיר לשלושת השירשורים הקודמים (וגם למסור ד"שים ודחקות לחבר'ה)

nivinivini

New member
טוב, בקשר לשיטת ההנחיות, אז לקח לי

זמן לתפוס את העניין, אבל אין ספק שזאת צורת תקשורת מושלמת לצורך עבודה. תודה לכם, אנשים. מחכה ומצפה לפגישה הבאה.

ניביניבי, רציתי להתנצל בפניך

אני רוצה להתנצל בפניך על ההערות שלי בנוגע לצלילות - אני מקווה שאתה מבין שאמנם אמרתי את הדברים לך, אבל ניסיתי לדבר אל עצמי. סליחה. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

כללי

לי חשוב מאוד המיקוד , והמסגרת המדוייקת במפגשים. לא שיש לי התנגדות להתפזרות או פטפטת.. אבל את זה אפשר לעשות אחרי המפגש או לפניו. ולכן אני מציעה לקבוע מסגרת ברורה. כזו התחילה להווצר בחצי השני של המפגש, ואפשר אף להוסיף ולהגדיר, ברמה שזה יהיה ברור לכולנו. לצורך העניין: מצב שבו מגיע משהו שלא היה במפגש הקודם, ותוך הסבר קצר הוא מבין מה אנחנו עושים, איך ומה הכללים מסגרת ברורה יכולה להיות כזו שבה קובעים את זמן ההנחיה, את הזמן לשיתוף, את כללי השיחה במפגש ועוד. במפגש הקודם היו מספר רגעים שבהם חשתי התפזרות, דיון לא מאוזן (כזה שמדברים ומדברים ללא מטרה ברורה) אם למשהו יש השגות\ הסכמות\ חילוקים , מוזמן לשתף באהבה

o fri

New member
גם

מרגישה שהיתה חוסר בהירות מסוימת בעניין זה, ושבפעם הבאה הייתי רוצה עוד יותר פעולות מכוונות ופחות החלפת דיעות ודיבורים חסרי כיוון. מצד שני יהיה לא כיף אם תהיה אוירה נוקשה סביב נושא זה. מציעה שבפעם הבאה הקונספט יהיה של הנחיות אחד אחרי השני. כשהמנחה אחראי על ההנחיה מהתחלה ועד הסוף (כולל "משמעת"). אפשר לקבוע מסגרת של עד 20 דק' להנחיה- זה נראה לי זמן טוב, אלא אם מישהו אומר מראש שהוא ירצה יותר זמן. אבל לא בטוח שנבחר במפגש על בסיס כזה. אולי זה יהיה מפגש שבו מראש נזמין מנחה אחד או שניים מסוימים.

למעלה