סיכום שבועי - חובה לקרא

מתנדב

New member
../images/Emo41.gif סיכום שבועי - חובה לקרא ../images/Emo41.gif

בסיכום זה אני הולך לדבר על מצב המחיקות והחסימות בפורום, ולשנן שוב את התקנון של הפורום, לכן חובה על כל אחד ואחד לקרא ולהפנים את הוראות אלו, ועל פיהם הפורום ינוהל.... בשבוע זה מחקתי כמה וכמה הודעות מהפורום היות והיו בהם הודעות פוגעניות כלפי גולשים מסויימים, אחד התקנון של הפורום הוא שיש לנהוג בכבוד כלפי גולשים אחרים ואין להקניט או להסית אחד כלפי השני, באחד השרשורים היה גולש שניסה להתחכם ולא קרא את התקנון של הפורום, ואותה נערה קיבלה תשובה שאין לה שום חוב להדליק נרות שבת וכו', ובאחת מהודעותיו הוא אפילו הסית כלפי הדת, ושלא ללכת לפי מנהגי הדת, והיות והיה כאן הסתה, שזה נוגד את כללי הפורום לכן הודעות מסוג כאלו נמחקים ברגע שאני רואה אותם, ובדרך כלל כששואלים שאלות על הלכות, השואל מצפה לקבל תשובה מאדם דתי בפורום, ולא מאדם שדעותיו אפיקורסות, וכל דעותיו נגד הדת, לכן מטבע הדברים אדם כזה לא יכול לענות ולהטעות בהטעיה מכוונת כלפי גולשים תמימים שכל מטרתם רק לשאול.... המשך התקנון: א. יש לשמור על חוקי תפוז - על התקנון שתפוז הציבה באתר שלהם. ב. אין לעשות אאוטינג לגולשים - לפני כחודש וחצי היה כאן גולש שניסה לעשות אאוטינג לגולש אחר, והיה כאן גולש שזיהה זאת והוא שלח לי מסר שאני אמחוק את ההודעה הזאת, אני כמובן נעניתי לבקשתו וההודעה נמחקה במיידית, והפלא ופלא שאותו גולש מומחה בתקנון ומכיר את זה בעל פה, אותו גולש כרגע בעייתי, ומנסה להסתיר זאת שהוא לא מכיר ולא יודע את התקנון, לכן אל תנסה להצטדק רק כשזה קורה אצלכם אז אתם מכירים את התקנון, אבל כשזה משמש נגדכם אתם כבר לא מכירים את התקנון?... ג. אין לשכנע את חברי הפורום בחזרה בשאלה או בחזרה בתשובה - היו כמה הודעות של גולשים שניסו לשכנע גולשים אחרים לחזור בתשובה, ולראייה הודעותיו של דוד1000, הודעות שלו קיבלתי פניות בתיבות למחוק זאת, ואכן כך ביצעתי, והודעותיו נמחקו, ואפילו שאני אדם חרדי, כתבתי בעבר אני לא יכול להרשות לעצמי בפורום הזה לנסות להחזיר בתשובה, וכמו כן היו כמה הודעות של גולשים שניסו בדרכם להחזיר בשאלה ולהוקיע מהם את האמונה, ועל כך קיבלתי למעלה מ10 מסרים בנושא, ואומנם לא כל ההודעות נמחקו, אלא רק חלקם, ואותו חלק שנמחקו, הגולשים עוד מעיזים להתלונן?, איפא הייתם כשמחקתי הודעות שלמות של דתיים וחרדים?, האם גם אז צעקתם הכצעקתה?, או שאז העדפתם להבליג, כי זה היה מחיקות של גולשים דתיים, ואילו זה מחיקות של גולשים חילונים אתם ישר מתנפלים וצועקים?, יש תקנון מפורש לא לנסות לשכנע גולשים בחזרה בשאלה, ואם יש חשד כזה הודעות כאלו נמחקים, מה קשה להבין פה? ד. אין להכניס הודעות בפורום, שתוכנן הם מסיונריות, או קישורים להודעות כאלו... ה. כל הודעה שנמחקת מהפורום, אין לדון עליה מעל דפי הפורום, אלא אך ורק בתיבת המסרים - הנושא הזה רגיש מאוד, ומתוך נסיון מהעבר, הגענו למסקנה שהודעות שנמחקים יש לגשת אלי או ליויו ולברר זאת, כמובן שהפניה תהיה בצורה יפה ומכובדת, כי אל לכם לשכוח שגם מנהל הפורום שיושב מאחורי המסך הוא בשר ודם כמוכם, וכבר היו לי 3 מקרים שגולשים פנו אלי בלשון כזה, שלום מתנדב אני רוצה לדעת למה נחסמתי מהפורום? מה אתה מנסה לשלוט על הפורום? אני דורש ממך שתשחרר אותי מהחסימה אתה חוצפן תתבייש לך, ואחרי כל זה אותו גולש רוצה ומצפה באמת שאני יסביר לו למה הוא נחסם ולמה הודעות שלו נמחקו?, למה אי אפשר לגשת בצורה יפה ומכובדת, ולבקש סיבה למה ההודעה נמחקה, או למה אותו גולש נחסם, וגולשים שפנו אלי בצורה יפה, תמיד זכו לתגובה הולמת, גם אם התשובה לא הייתה מספקת מצידם, אבל היה התייחסות, ועל כך אתם יכולים לשאול אצל הרבה גולשים מהפורום על היחס שהם מקבלים ממני הן בתיבת המסרים והן בערוצים פרטיים אחרים, ולא משנה לי מי הגולש אם הוא דתי או חרדי או חילוני, כולם שווים אצלי, אך זכרו תמיד כשם שהייתם מצפים שיתנהגו אליכם באותה קנה מידה גם הצד השני דורש לפחות אותו התייחסות ולא גרוע מזה... ועוד נקודה חשובה, לפני שיצאתי לחופשה בחו"ל, היו כמה וכמה הודעות שגולשים כתבו בשעות הבוקר המוקדמות, ואני למזלי ראיתי זאת בזמן עוד לפני שהתפתח סערה בפורום, ואני יכול להגיד לכם שהיו 2 גולשים דתיים שהיו בעייתים בפורום, ובשעות הבוקר המוקדמות הם ניסו את מזלם להכניס הודעות של חזרה בתשובה, ואפילו היו הודעות נגד הציבור החילוני, ואני ישר מחקתי את ההודעות האלו, ולטענת כמה גולשים חילונים שטוענים שבגלל שאני אדם חרדי אני עושה פרוטקציות לדתיים ולא מוחק את ההודעות שלהם, שאלה לי לאותם גולשים, איך העזתי למחוק אז הודעות של אותם דתיים? אם לטענתכם אני לא מוחק הודעות של דתיים?, הוי אומר שאינכם נמצאים 24 שעות מול המחשב ולא כל הודעה שנמחקת, אתם רואים ויודעים מזה, ויתרה מזאת אותם 2 הגולשים הדתיים הללו, חסומים עד עצם היום הזה מכתיבה בפורום, והם יודעים לכבד את המעמד הזה שהם חסומים, אז למה כשזה מגיע לגולשים חילונים אתם ישר משתוללים?, האם זה חינוך?, זה נראה לכם הגיוני? מטבע הדברים גולש שנחסם לא יוכל לחזור ולכתוב שוב בפורום, ואפילו ששאר ההודעות שלו לא נוגדות את תקנון הפורום, אלא עצם המצב שהוא חסום הוא לא יוכל לחזור בשום ניק לפורום אלא אם כן הוא שוחח עם מנהל הפורום ומנהל הפורום שחרר אותו מהחסימה, לכן אני חושב שזה חבל לכם להשקיע ולפתוח כמה ניקים חדשים, ולהכניס כמה הודעות שבסופו של דבר זה ימחק ותחסמו שוב, וכן הלאה והגלגל חוזר חלילה, לכן אותם גולשים שנחסמו ורוצים לחזור שוב בצורה מכובדת לפורום, הם חייבים ליישם את ההוראות והכללים שנכתבו כאן, ולשוחח איתי במסרים שהם מקבלים את התקנון, אז הם יוכלו להמשיך ולכתוב בפורום כגולש רגיל, אחרת לא נוכל לאפשר זאת... אם יש לכם הערות ושאלות או סתם נקודות או ביקורת בונה בצורה יפה וסדירה ובלשון נקייה, אשמח מאוד אם תכתבו זאת אך ורק בשרשור זה, ואני אשתדל להתייחס לכל אחד ואחת, אך זיכרו היטב גם הערות וביקורות חייב להיות בלשון נקיה וללא פגיעה כלפי גולשים, ולשמור על תקנון הפורום, אחרת ההודעה תמחק וחבל על ההתאמצות שלכם, וזכרו עוד אין לפתוח הודעות חדשות מעבר להודעה זו, שרשרו הכל אך ורק בהודעה זו.

א ו ר בת

New member
"...ובאחת מהודעותיו הוא אפילו הסית

כלפי הדת, ושלא ללכת לפי מנהגי הדת, והיות והיה כאן הסתה, שזה נוגד את כללי הפורום לכן הודעות מסוג כאלו נמחקים ברגע שאני רואה אותם" לא פעם שאלו פה בנות לגבי צבא או שירות לאומי וההמלצות שהן קיבלו נעו בין להתגייס לבין לא לשרת בכלל. בעיני זו בהחלט הסתה נגד החילוניות "ושלא ללכת לפי מנהגי החילוניות" והיות וזו הסתה וזה נוגד את כללי הפורום היה ראוי, לפי הקריטריונים שלך עצמך – למחוק אותה. (לא לדעתי – כמו שתראה בהמשך). "בשבוע זה מחקתי כמה וכמה הודעות מהפורום היות והיו בהם הודעות פוגעניות כלפי גולשים מסויימים". אני יכולה להביא לך מאות – שים לב: מאות ! – הודעות פוגעות שנשארו על תילן. ביניהן כאלה שאתה עצמך כתבת. אולי גם כאלה שאני כתבתי. אולי גם ההודעה הזו. ומכאן שיש לי רק עצה אחת לתת לך, בשלב זה: תרד מהעץ. תפעיל את המחק שלך רק במקרים קיצוניים. אלא אם כן אתה רוצה למצוא את עצמך עם פורום נקי להפליא אבל כזה שבו השלישיה שתגיע לגמר בתחרות ההודעה הכי מעניינת תהיה : "שבת שלום", "איזו סוכה יפה בנינו", ו"משעמם לי". בעצם עוד עצה, חשובה לא פחות – תשחרר את אלו שחסמת בימים האחרונים.

tiptip4u

New member
../images/Emo4.gif

נכון. אי אפשר לשקוח שכל דבר יכול לפגוע במישהו- והכל תלוי בדברים אישיים... יש כאלו שנפגעמים מכך וכך וכאלו שלא. (למשל: בפורום ס"צ מסמנים ~ט~ אם הסיפור מכיל תוכן טריגרי, מכוון שזה עלול לפגוע בחלק מהאנשים שקוראים.) מכוון שבפורום זה אי אפשר לסמן מעל כל הודעה שהיא אינה "שבת שלום"/"אחלה סוכה בנינו"/"משעמם לי", צריך להתמודד עם מה שעלול לפגוע בגולשים אחרים- מלבד למקרים קיצוניים מאוד. ואני מכתוון למאוד ימיט.

blablashon

New member
חבל שאת כותבת את זה כאן.

ב"ה הרי עוד כמה דקות גם ההודעה שלי וגם שלך יימחקו...

חסימות ומחיקות

בסגנונך מעידות על אדם חלש, פאתטי וחסר מענה. אתה יכול לחסום את ויזיני, אתה יכול לחסום אותי, אתה יכול לחסום את כל החילונים עם יכולת חשיבה ביקורתית או שאתה יכול להפוך את הפורום הזה לדבר האמיתי. אם תמשיך לחסום תישאר לבד עם הגרופיס' הנאמנים שלך שלמעט תבן במוחם/מוחן וחשיבה מהבטן ומטה אין כלום באמתחתם. היה פורום עם מנהל מושחת וטיפש כמוך, קראו לו נטעים, ראה מה עלה בגורלו, אם תמשיך כך, גורלך יהיה דומה. אסור לתת לאנשים חסרי בינה לנהל פורומים, דברים אלו נוגעים אליך ואל שותפתך הגייס החמישי יויו.

blablashon

New member
מסכים על כל מילה, חוץ מהסגנון...

ב"ה לידעתך, הוא גם חוסם חרדים שלא עומדים בקריטריונים שלו, להגדרה "חרדי", כמוני למשל (blablash) לשעבר. נגד יויו אין לי שום דבר היא פשוט כמעט לא נמצאת פה, וגם כשהיא כן, היא זורקת שאלה נדושה לחלל האוויר ובד"כ גם לא ממשיכה בדיון.

אני רוצה להתייחס רק לסיגנון

ולא לתוכן. אם אתה מי שאני חושב שאתה, אז זה חבל בעיניי שאתה משתמש בסיגנון מעליב כגון זה. אני חושב שיש לך מספיק דברים ענייניים ומעניינים להגיד, והסיגנון המעליב לא מוסיף, אלא רק גורם להתייחס בפחות רצינות לתוכן עצמו.

selgarat

New member
צנזורה

כשאני עובר על ההודעות בפורום אני חייב להגיד שאני ממש נפעם מכמות ההשקעה וגודל הסבלנות שיש לך ולאחרים כאן. זה מדהים לראות את העיקביות וההתמדה שלכם במענה רציף לשאלות והכניסה העיקבית לדיונים סביב נקודות שלפעמים יש תחושה שחוזרות על עצמן, ואתם עדין ממשיכים. אני כותב את הפתיח שמעל כדי שלרגע לא תשמע נימת ביקורת בדברי בהמשך. אני רואה בצנזורה סוג מסויים של חוסר סבלנות, אדם מפסיק להקשיב ומפסיק לענות בעיקר כאשר משהו בצד שמולו עבר את סף הסבלנות שלו. אני משוכנע לחלוטין שהיית מעדיף לבקש מאדם שמכניס לכאן הודעה שלא במקומה, שלא יעשה זאת. אבל בגלל משבר בסבלנות נוצרים חוקי צינזור שמרשים למנהל המקום להעיף הודעות במקום לנסות לחנך את המשתתף לנהל את הדיון בצורה בה הפורום דוגל. עכשיו יושב בידיך הכוח להחליט מתי הסבלנות שלך מרשה לך לענות להודעות ולהרשות דיון ומתי לשלול את הנושא כולו. אני בטוח שאתה מבין שהכוח הזה יכול להיות מנוצל לרעה ושאתה משתדל שלא לנצלו בצורה זו. בקשה אחת לי אליך. נסה תמיד למצוא תירוצים, כמה שרק תוכל, כדי לא להשתמש בכוח שלך. אפילו כשהחוק מרשה לך למחוק הודעה, אפילו כשהחוק מחייב אותך למחוק הודעה, נסה בכל זאת לעשות הכול כדי לא למחוק. הסיבה שאני מבקש את זה היא שאני מאמין שכל מי שנכנס לכאן לוקח על עצמו את האחריות לאמונותיו, כל אחד שנכנס לכאן יודע שהוא יפגוש בכל דעה אפשרית ומניח שהוא מסוגל להתמודד עם מה שיקרא כאן. במילים אחרות, גם אם לא כולנו כאן אנשים מבוגרים, כולנו אנשים בוגרים דיינו להתמודד עם מי שעומד מולנו. והאפשרות שלך למחוק הודעות מורידה מהאחריות של המשתתפים ומורידה מהפתיחות שאנשים נותנים לעצמם להגיע אליה. היא מורידה מהאחריות כי אם אני אחד מאותם מטיפים אז בשבילי כניסה לכאן היא משחק, בכל מקרה ההודעה שלי תעלם ואיש לא יוכל לענות לי על הדברים הקשים שכתבתי. היא מורידה מהפתיחות כי אם אני אדם רציני שנכנס לכאן כדי ללמוד ואני באמת רוצה לדעת אני עדין אסנן את השאלות שלי לכאלו שהתשובה להן לא תהיה כזו שתביא אותך למחוק את הדיון כולו. תודה בכל מקרה. באמת תודה, לנהל פורום זו השקעה שאני משוכנע שלא הייתי מסוגל לקחת על עצמי.

tamarhp

New member
אתה צודק אבל

כחלק מתפקיד המנהלים, יש להם אחריות למחוק הודעות נוגדות את התקנון, ולכן נמחקות הודעות שצריך למחוק. יש את זה בכל פורום, בשביל לשמור על הסדר הטוב. לא יתכן שגולשים, ולא משנה מאיזה ציבור, יתפרעו בלי שליטה.

selgarat

New member
כמובן

לרגע לא ביקשתי שיתעלם מתפקידו לחלוטין וישאיר את הפורום כמו שהוא (למרות שבאיזה שהוא מקום הייתי שמח אם זה היה אפשרי) אני כן מבקש שיזהר בכוחו. אני גרוע בשמות אבל איש חכם שהיה מחוקק בעצמו אמר פעם שאם שופט נוהג רק על פי מידת הדין אז הוא פושע, כלומר שופט שתמיד הולך עם החוק בצורה המחמירה ביותר הולך נגד הכוונה של החוק. החוק עצמו קשוח מאוד אבל זה מתוך ההנחה שמידת הרחמים כבר מובנת בשופט.

מתנדב

New member
selgarat, תאמין לי שאתה צודק

ודבר אחד אני יכול להבטיח לך, שהיו גולשים שלפני שהתחלתי בכלל למחוק את ההודעות שלהם, הם קיבלו ממני מסרים שהם יפסיקו עם הדרך בה הם הולכים, ואתה יודע מה קיבלתי מהם? הם ענו לי שהם לא יפסיקו, והם יענו כפי שהם רוצים, אין כאן אף גולש שיכול להגיד שלא היה כאן בלגן איתם, מחקתי הרבה הודעות של גולשים שהיו פוגעניות כלפי גולשים אחרים, אני לא יכול להרשות לעצמי שגולש יפגע בכבודו של גולש אחר, אני בתור מנהל פורום יש לי אחריות על הפורום ועל הגולשים שנמצאים, וגולשים שפוגעים אחד בשני אני לא מוכן להעביר זאת בשתיקה, אז פעם פעמיים ואפילו 5 פעמים אנשים מקבלים התראה הכוללת בהסבר במסרים, על הטעויות שהם עושים, ובמקום שהם יבינו ויפסיקו עם דרכם, הם עושים גרוע יותר, וכל הודעה שנמחקה מהפורום מקיום הפורום נמצא במאגר, גם אצלי וגם אצל הנהלת הפורומים, כך שאחרי זה הם יוכלו להתלונן שהם לא מבינים למה הודעותיהם נמחקו ולמה הם נחסמו, אז לידיעתם כל ההודעות המחוקות נמצא בארכיון ויש גישה לי ולהנהלת הפורומים, והנהלת הפורומים כבר עברה על ההודעות המחוקות וראתה את הסיבה לכך שבגינו אני מוחק את ההודעות, ובנוסף שמור אצלי כל המסרים שהתכתבתי איתם, כך שהם לא יוכלו להכחיש שלא הזהרתי אותם קודם במסרים... ועוד נקודה חשובה, אני כמנהל פורום הצבתי כללים קלים מאוד בפורום, הכללים אינם קשים וכל בר דעת יכול לקבל ולהבין כללים אלו, אני מבין שזה פוגע וקשה לאחד שמוחקים את ההודעות שלו, אבל כשאין ברירה וההודעה חייבת להימחק, היא תמחק...

selgarat

New member
כבר אמרתי שאני מעריץ את ההשקעה?

באמת כל הכבוד. תמשיך ככה.

Rochi24

New member
למה אתה עושה הפליות בפורום?

שאלה בעניין הרצעה על יהדות אתה מאפשר לכתוב כאן, ואילו שאלתי על הרצעה בעניין אפיקורסות מחקת!! האם זה פורום רק לדתיים, או לדעות מסויימות?

Rochi24

New member
מתנדב יש משהו מוזר כאן

אתה אומר: נערה קיבלה תשובה שאין לה שום חוב להדליק נרות שבת וכו', האם זה הסתה??!! ואם מישהו יכתוב שיש חוב להדליק נר שבת גם אז תמחק? ובאחת מהודעותיו הוא אפילו הסית כלפי הדת, ושלא ללכת לפי מנהגי הדת, האם אמירה שלא ללכת לפי מנהג זה הסתה??!! ואם מישהו יכתוב שלא ללכת לפי מנהג חילוני גם אז תמחק? ובדרך כלל כששואלים שאלות על הלכות, השואל מצפה לקבל תשובה מאדם דתי בפורום, ולא מאדם שדעותיו אפיקורסות, וכל דעותיו נגד הדת, לכן מטבע הדברים אדם כזה לא יכול לענות ולהטעות בהטעיה מכוונת כלפי גולשים תמימים שכל מטרתם רק לשאול. האם תפקידו של מנהל הפורום לשמור על הדת?! מקסימום תכתוב את תגובתך, אבל למה למחוק הודעות בשביל זה.

מתנדב

New member
אז אני יסביר לך....

באותו שרשור היה הסתה לגבי הדת, ואותו גולש שכתב את זה הוזהר ממני פעמים בודדות שהוא יפסיק עם זה, גם מעל דפי הפורום רמזתי לו, וגם במסרים ביקשתי ממנו והוא החליט להתעלם, והאמן לי שאם תעבור על הדפים בחודש האחרון בפורום, אתה תראה כמה תגובות יש מאותם גולשים שנחסמו ואת צורת הדיבור שלהם וההסתה, אני מבטיח לך שהיית מוחק הרבה מעבר לזה, רק מה הם היו רגילים שאני אדם נוח, ונותן לעשות כל מה שעולה על רוחם, וברגע שזה הגיע להם בבום והתחלתי לעשות קצת סדר בפורום, אז התחיל ההשתוללות, שיחשבו קצת על כמה עשרות הודעות וויתרתי והעלמתי עיין, וכתוב בתקנון במפורש לא להביא קישורים שתוכנן הודעות מסינריות, והיו חכמים שהביאו קישור בתוך קישור, שלמעשה זה קישור לאתר מסיונרי כלשהו, ואם כל זה העלמתי עיין ולא מחקתי, אפילו שעברו על התקנון, אז אני שואל אותך כמה אפשר לשתוק ולהבליג?

Rochi24

New member
אז בבקש תציג לנו ניתונים

יתכן שאתה צודק אבל ללא ניתונים אי אפשר להתייחס, אבל אתה טוען שהיה הסתה ומציג לנו דברים אחרים!

מתנדב

New member
אז את הנתונים לכל זה

הייתי מציג אותם בשמחה לאותו אחד שנמחקה ההודעות שלו, והוא היה פונה אלי בתיבת מסרים, כי מעל דפי הפורום ביקשתי לא לדון על זה, אז במקום שיקבלו את זה בהבנה אז הם מנסים להתסיס את הפורום... ולגבי ההסתה היו הרבה הודעות של הסתה, שהיו גולשים שכתבו שיחזרו בשאלה, וכל מיני קישורים לאתרים שמוכיחים עד כמה הדת לא שווה וממילא רק על ידי חזרה בשאלה, יהיה להם טוב, והיו סגנון של הודעות כאלו שמחקתי והיו כאלו שלא מחקתי, אבל ברגע שמציגים גם דעות הלכתיות שגויות בכוונה תחילה?, האם אתה לא חושב שכל זה נקרא הסתה?....

א ו ר בת

New member
זה לא פורום

"שאל את הרב". אם יש לך או למישהו אחר מה להעיר על התגובה - תגיב. אל תמחק.

למעלה