סיכום שבועי - חובה לקרא

מתנדב

New member
אור, שלום לך....

אותו משתמש בקביעות היה כותב כאן הודעות, אל תאמינו למה שכתוב בתורה, ולא כל מה שכתוב זה נכון, ועוד כל מיני דעות אשר כל מטרתו הייתה להשפיל את הדת, אין לי כל בעיה עם זה שהוא חילוני או חזר בשאלה, או כל דבר אחר, בדיוק כפי שיש כאן עוד הרבה חילונים, שאפשר ללמוד מהם איך להתדיין ואיך לכתוב בפורום בשפה נקיה, אבל אותו גולש כבר ביקשתי ממנו בעבר שהוא יפסיק עם זה, והוא החליט להתעלם...

א ו ר בת

New member
כבר כתבתי בתגובה קודמת :

מה ההבדל בין זה ובין הסתה להתמחק משירות צבאי או אפילו שירות לאומי ? זה פוגע בעקרונות של החילוניות שלי. וגם לכתוב שחזרה לדת זו הצלה וחשיפה לחיים החילונים זה קילקול זו השפלה. של החילוניות במקרה הזה.

Rochi24

New member
אני לא מכירה אותך-אבל זה פשוט מביך

"אל תאמינו למה שכתוב בתורה" רוצה תאמין לא רוצה אל תאמין, אם מישהו יכתוב כאן "אל תאמינו מה שבן גוריון אמר" זה הסתה? איך אתה שופט מה זה הסתה ומה לא, יש חוק במדינה כנגד הסתה מעולם לא שמעתי על מישהו שנשפט על אמירה "על תאמינו בתורה".

tamarhp

New member
כששואלים שאלה

הלכתית, מצפים לתשובה מבחינה הלכתית. אין כאן דיון. כששואלים האם כדאי להתגייס או ללכת לש"ל, זה דיון ואין פה הסתה.

א ו ר בת

New member
ובתוך דיון

לא יכולה להיות הסתה ? כמו שכתבתי זה לא פורום שו"ת ואלה שעונים פה הם לא רבנים. מתנדב כתב ש"אפילו הסית כלפי הדת, ושלא ללכת לפי מנהגי הדת, והיות והיה כאן הסתה...". הוא הזכיר את זה כמה פעמים, כמו גם את השפלת הדת, ורק בנוסף גם את עניין ההטעייה. במקרה כזה תכתבו מה דעתכם, תכתבו מה הנוהל (או יותר טוב – תפנו אותה לפורום מתאים.) אבל למה למחוק ולמה לחסום ?

לתמר ולמתנדב

ואם פשוט הייתם מגיבים על הודעתו של יוחנן בעניין הדלקת הנירות, ושוללים את דעתו מכל וכל, זה לא היה מספיק? או אם הייתם שואלים (כפי שאני ניסיתי) על סמך מה הוא טוען את מה שהוא טוען, זה לא היה מספיק? אפשר לצפות מאנשים שמגיעים לפורום שיהיו מסוגלים להתמודד עם ויכוחים כאלה.

sarav55

New member
זה מה שאני עשיתי

וההודעה שלי נמחקה כי אולי לא נהגתי כבוד בהודעה שלו או משהו כזה אמרתי לי שהוא פוסק הלכתי (אדמו"ר) כן כבוד הרב

א ו ר בת

New member
יותר מזה

אמירה של חילוני לפיה "לא כל מה שכתוב בתורה זה נכון" (כמו שמתנדב כתב שאותו משתמש כותב לפעמים) או אפילו "כל מה שכתוב בתורה לא נכון" שקולה לאמירה של דתי לפיה "כל מה שכתוב בתורה נכון". לא ראיתי שמישהו נמחק בגלל התבטאות כזאת.

blablashoni

New member
אף פעם לא כתבתי נגד התורה.

ב"ה כתבתי אם כבר נגד ממסד הרבנות. אני מנסה לכתוב את דעותיי ובגלל שהן שונות משלך, אתה מוחק וחוסם אותי, מה יש לך להגיד על זה?

א ו ר בת

New member
אותו אחד שנמחקה ההודעה שלו

כתב אותה בפורום. מכאן שאין לו בעייה שתציג אותה גם בפורום ותתן לנו לשפוט - אם לא כשיטה אז לפחות בשירשור הבירור הזה - האם נהגת כשורה כשמחקת אותה ואפילו חסמת את כותבה.

מתנדב

New member
אור, בהחלט, כתבתי את זה כבר

כאן בשרשור הזה, מטבע הדברים גולש שנחסם לא יוכל לחזור ולכתוב שוב בפורום, ואפילו ששאר ההודעות שלו לא נוגדות את תקנון הפורום, אלא עצם המצב שהוא חסום הוא לא יוכל לחזור בשום ניק לפורום אלא אם כן הוא שוחח עם מנהל הפורום ומנהל הפורום שחרר אותו מהחסימה, לכן כל גולש שרוצה לחזור חזרה לפורום ולשחררו מהחסימה צריך לפנות אלי במסרים ולדון איתי במסרים ולא מעל גבי הפורום...

ינקידוד

New member
מה עומד מתנדב על הפרק

הזכות של הציבור לדעת ולדבר והרצון שלך למנוע כתיבת תכנים, הראשון הוא יעודו של כול פורום, השני הוא גחמה פרטית.

saar7650

New member
אולי כדאי לשנות את התקנון

אני מסכים מאוד עם מחיקת הודעות הנושאות ניבולי פה וגידופים כלפי האחר. אבל השמעת דעות אפיקורסיות וכיו"ב ואפילו הודעות בסגנון יוחנן כהן גדול שנכתבות ברוח טובה ללא שום גידופים, לדעתי אינן צריכות להימחק. לכן אולי כדאי לשנות את התקנון הנוקשה ולסכם שרק הודעות שמכילות ניבולי פה וקללות כלפי האחר- יימחקו! הודעות של ניסיונות החזרה בתשובה או החזרה בשאלה לדעתי לא צריכות להימחק, ואם הנוכחים בפורום לא רוצים לדון עליהם הם פשוט לא יזכו להתיחסות!

sarav55

New member
מתנדב יישר כח

נלך לאור התקנות של ניהול הפורום אנחנו איתך למרות שגם מחקת את ההודעות שלי אני תומכת בך לאורך כל הדרך וכל הודעה כזו לא מתאימה את רוח הכבוד ההדדי תמחק חופשי אפילו אם זה אני.

lala897

New member
לדעתי

הודעות החזרה בתשובה\ בשאלה כן צריכות להימחק כי מנסיון הן גוררות אחריהן כינויי גנאי וחוסר סבלנות.

sarav55

New member
מה הכוונה

אם משהי מבקשת מידע אודות נרות שבת איך תתני לזה לעבור בלי להגיד לה הלכה יהודית או שזה גם החזרה בתשובה?

tamarhp

New member
נכון

זו הבעיה - אין הגדרה מה בדיוק נחשב להחזרה בתשובה/שאלה. אולי פשוט פתיחת הודעה חדשה שיש בה העתקה של מאמר מסית (כמו ההודעות של דוד1000 או העתקה של מאמר מ"דעת אמת" וכו') - יימחקו?

Rochi24

New member
או שנלמד לא להיות כל כך פגיע

ולא נתבכיין
על כל שטות שזה פגיעה

למעלה