סיכום שבועי - חובה לקרא

sarav55

New member
ובכך אומרים שאני

מטיפה דתית להחזרה בתשובה ומערכת הפורמים תוציא אותי מהמערכת

משהו כזה

אני גם רואה את הבעייה העיקרית בהעתקת מאמרים מעוררי מחלוקת ממקורות שונים, בעיקר כשהמקור לא ידוע. גם העובדה שהרעיון שבמאמר כבר צוטט מספר פעמים רב בפורום זה ואחרים - זה מעורר שוב ושוב אותם ויכוחים עם אותם נימוקים והפניות לויכוחים שכבר התקיימו בעבר. מעייף ומעיק. הפיתרון למחוק רק הודעה חדשה אינו מספיק, כי במקרים רבים דוד1000 ותואמיו מעתיקים מאמר כתגובה להודעה כלשהיא, בלי שום קשר מובהק לנושא השירשור.

sarav55

New member
סליחה באף פורום זה לא פורסם

ולא העתקתי מאף מקום את הענין של הדלקת נרות

שרה, ממש לא התכוונתי אלייך

ואני מצטער שזה מה שהבנת. בסך הכל רציתי להשלים את הניסיון של תמר להציע מה ייחשב כהודעה בלתי ראויה. (אני אפילו לא בטוח שראיתי את הודעתך בעניין נירות שבת לפני שנמחקה.) אני מנצל הזדמנות זאת כדי להביע שוב את דעתי שבשירשור בקשר לנירות שבת לא היה צורך למחוק שוב דבר. נכון שהובעה שם דיעה כפרנית (שאין לי מושג על מה היתה מבוססת) שעיצבנה בוודאי כמה אנשים, אבל זו אינה סיבה למחיקה. הדבר הנכון בעיניי הוא לחלוק על דעתו של הכותב ולהביא הוכחות לכך שהוא טועה.

sarav55

New member
תאמין לי

אם רק נבין אחד את השני חילונים ודתיים נוכל להסתדר יופי ולקבל אחד את השני בכבוד הדדי ואז לא תהיה מחלוקת אבל תמיד יש את הקיצוניים שמנסים להכניס את האש.

עכשיו שאור-בת הפנתה את תשומת ליבי

אני רואה שהודעתך בעניין נר שבת לא נמחקה, והיא אכן מועתקת ממקור שלא ציינת את שמו. האמת שההודעה הזו שלך לא מפריעה לי, אם כי בדרך כלל אני לא מתלהב מהעתקה והדבקה. בכל אופן אני חושב שהיה רצוי שתצייני את המקור ממנו העתקת. כנראה הצירוף הקטלני (בשבילי לפחות) הוא זה שכולל את שלושת האלמנטים 1. הודעה מועתקת ממקור שאינו מוזכר בגוף ההודעה 2. כוללת תכנים של הוכחת נכונות (או אי-נכונות) של הדת/ההשגחה/תכלית-האדם 3. חוזרת על טענות שהוזכרו בעבר בפורום זה ואחרים (ההודעה ההיא שלך עונה על סעיף 1 אבל לא על סעיף 2 או 3.)

sarav55

New member
נו ואז

כל הודעה כזו בנושא שקשור בענין תמים של משהו שצריך עזרה בנושא דתי האם אסור לתת אינפורמציה תמימה

נו... שיהיה

אבל אם מישהו מעתיק ממקור כלשהוא, עליו לפחות לציין מהו המקור שממנו הוא העתיק (או לשלוח לינק לאתר הרלוונטי).

sarav55

New member
נשמה יקרה שמרית זו אני

פשוט החלפתי שם ותשאלי את החברה מחוזרים בתשובה זו אני אכן כן כתבתי את הענין בקשר לשאלה על הדלקת נרות שבת קודש תסתכלי על התיאור שלי אותו תיאור רק שינוי שם חשבתי ששמי צריך להוביל אותי לא שם בדוי.

א ו ר בת

New member
ולכן כתבתי

"לפחות חצי". ויצא שזה התייחס ל"באף פורום זה לא פורסם". ואנא הישתדלי להימנע מלקרוא לי נשמה. תודה.

ינקידוד

New member
זה גרוע מתנדב

מעבר לבעיתיות שיש בהודעתך ואור בת כבר כתבה ואני מסכים . בחרת לחסום משתתפים שהם מיין סטרים חילוני, לא דווקא קיצוניים, ויזני למשל לכול הדעות הוא איש מתון והגון, גם אם הוא בחר באורח חיים שונה משלך, זכותו ונכונותו לכתוב בפורום צריכה להיות נקודת זכות, כך גם לגבי דין ולגבי אחרים, השימוש בזכות החסימות צריכה להיות לרווחת כותבי הפורום, לא לצורך עריכת תכנים. מרגע שבחרת בדרך השניה וזאת ע"פ הודעתך, אתה זהוא ה שמפר את חוקי הפורומים, רד מהעץ אפשר דיון שווה, ושחרר את החסומים.

למעלה