פחדתי מאד
מהרגע שנגיע הביתה... תמיד אמרו לי שהשבועיים הראשונים הם הקשים ביותר, אז לאור ההתחלה הנוחה חשבתי לעצמי שהכל יזרום בקלי-קלות... אז עוד לא ידעתי שאצל תינוקות יש תהפוכות ושינויים כל הזמן. מעין רצתה רק לישון. כמעט ולא בכתה (את הבכי גילתה בגיל חודשיים בערך, ומאז לא הפסיקה
...), אפילו לא מרעב. חברה של חמתי, שהיא אחות בתינוקיה, באה להדריך אותנו איך לעשות אמבטיה וכו', כך שמהבחינה ה*טכנית* היינו מתודרכים. הקושי העיקרי היתה ההנקה, ומשום שנולדה מאד קטנה הייתי לחוצה מאד מעניין המשקל. אני זוכרת שכשהתחילה לינוק היטב, הרגשתי אושר גדול לקום אליה בלילה ולהניק אותה, גם בזכות העובדה שבהתחלה היתה מתעוררת בהפרשי זמנים גדולים [איפה הימים ההם
]. היו קשיים, ועוד הגיעו קשיים רבים (ועד היום העסק לא זורם בקלות). הרגשתי כבולה בעקבות ההנקה, ואפילו היה לי חלום, בו היתה קשורה לי לרגל שרשרת פלדה עם כדור גדול, כמו בסרטים המצויירים... אבל העובדה ש3 שבועות לאחר הלידה חזרתי ללימודים באופן מאד חלקי, ואמא שלי שמרה על מעין, איפשרה לי להתרעננן. תכננו שבעלי יקח חופש בשבועיים שלאחר הלידה, אבל כבר לאחר שבוע, משסיים את כל הסידורים, הוא השתעמם וחזר לעבודה. והטיפים שלי: |כוכב| הנקה: ללמוד את הנושא מראש, עד כמה שניתן, על מנת לדעת להתמודד עם קשיים (שבד"כ יש), ועל מנת לדעת אילו עצות לאמץ ואילו להוציא מהאוזן השניה. להתייעץ עם גורמים מקצועיים. |כוכב| באופן כללי לגבי עצות – לא לקחת כלום כתורה מסיני, ותמיד עדיף לשאול מס' אנשים. |כוכב| אורחים – כתבתי למעלה. |כוכב| לישון יחד עם התינוק/ת ככל האפשר. |כוכב| להיעזר באנשים סביב בכל מה שלא קשור בתינוק: אוכל, נקיון, כביסות... ואם צריך, אז כמובן גם עזרה עם התינוק. |כוכב| לצאת הרבה מהבית: לטייל בחוץ ולפגוש חברים עם ילדים (אותם לא ישעמם שיחות אינסופיות בענייני ילדים
). |כוכב| לעשות מה שאפשר ע"מ להמנע מחתך בלידה. היו לי רק תפרים פנימיים, כתוצאה מקרעים ספונטניים, ולמרות שזה קצת הציק, כל הזמן ברכתי על מזלי הטוב. במיוחד לאור העובדה שראיתי את הסבל של נשים "מגובלנות"... מיום היוולדה ובכל רגע אנו נהנים ממעין. יש תקופות קלות יותר, ויש קשות, אך זה חלק מה*חבילה*, והראייה הכוללת עוזרת להתגבר על הקשיים.