סקר - החיים אחרי הלידה

אדר שלי

New member
זה מה שאני עברתי../images/Emo141.gif

ועדיין עוברת. אדר בן כמעט חודשיים ואלה מהחודשים היפים בחיי. הלידה הייתה נורא קשה, אבל מהר מאוד עברתי להתעסק בדבר החיובי שיצא ממנה, הנסיך שלי. האמת שפשוט התכוננתי לגרוע מכל, בעיקר ל"אבדן" ה"חיים" הקודמים שלי. ולא כך הוא. בשלושת השבועות הראשונים אדר היה כל-כך נוח, ישן הרבה וינק יפה מאוד. סערת ההורמונים לא הייתה נוראית והאדרנלין זרם. אהבתי את הגוף שלי ומאוד התפעלתי מהיכולת שלו לחזור למצב הקודם (אל תסקלו אותי, אני מהמגעילות שיוצאות עם הג'ינס מידה 36 מבית החולים), בקיצור - הייתי בשמיים. בגיל שלושה שבועות בערך ראיתי חיוך ממזרי מתפשט על פניו של הנסיך שלי, כאומר: "חשבת שאני ילד נוח? חחחח...." כן, גיליתי שיש לילד שלי מזג סוער מאוד. (טוב נו, אבא ואימא עם קוצים בתחת. אי אפשר לצפות לילד נוח, נכון?), שלא אוהב לישון, שצריך הרבה הרבה מגע, שירים, סיפורים וסבלנות. קשה? לא קל. רע? לאו דווקא. גיליתי בעצמי עודפי סבלנות שמעולם לא היו לי (הם נצברו עם השנים, כנראה), אני אוהבת את המזג הסוער שלו, את הצווחות רמות הווליום במקומות סגורים ("בכי עם אופי", כמו שאימא שלי אומרת), החיוכים הרחבים והמבט הסקרן והמבין. ילד שהוא אתגר. ילד שכיף לגדל. מה קשה? לישון יותר משלוש שעות רצוף. להתקלח יותר משלוש דקות רצוף (מרפי דואג לזה שבדיוק כשאני עוטה שמפו על ראשי, הנסיך מתעורר בבכי). לשמור על שפיות בשעה 21:00, כשהעייפות גוברת. טיפים: לזרום!!! אצלי זה הדבר הכי חשוב. הזמן שלי הוא הזמן שלו. כשהוא ישן, אני עושה דברים לעצמי. לא לתכנן קדימה ("אני אנוח בשעה 14:00") כי אז הוא לא יישן דווקא אז. לצאת מהבית - והרבה יום אחרי שחזרנו מבית החולים כבר תפרתי קילומטרז' בחוץ. בגינה הציבורית או בקניון. לפגוש חברות לכוס קפה. אין כמו אוויר צח ושמש להחזיר קצת שפיות לעולמה של אם טריה. ובעיקר - לשמור על אופטימיות כי גם אם קשה, התקופה הזו עוברת. מי שקראה עד כאן חושבת שבטח יש לי הרבה עזרה. אז זהו, שלא. בעלי עובד עד שעה מאוחרת וגם לומד, חמות אין לי ואימא שלי עסוקה עם עוד נכדים ועבודה ולא תמיד יש לה זמן אליי. מה שכן, תמיכה נפשית (אחותי וחברות) יש בשפע. אני מאחלת לכולן חופשת לידה כמו שיש לי!

התלות שלו בי היתה הכי קשה

ילדתי לפני חודשיים. הלידה היתה קלילה והתאוששתי די מהר, אבל איכשהו ההנקה לא זרמה. היה לי המון חלב אבל התפיסה שלו היתה לא טובה, כאב נורא, הוא ילד שמאוד אוהב לאכול וכל הנקה היתה סרט אימה!!!! היינו פעמיים אצל יועצת הנקה ולא חל שיפור משמעותי. התקופה הראשנה (3 שבועות ראשונים) זכורה לי כקשה ואפלה תרתי משמע - לקום בלילה קר וחשוך כדי להניק, כל שעה-שעה וחצי, כשרק אני יכולה לענות על הצורך ולא אף אחד אחר. בנוסף לכך, בתי הגדולה יבלה את השינוי המשפחתי בצורה קשה מאוד: התנוחה של אחיה תלוי רוב הזמן על הציצי של אמא עשתה לה רע...רע עד כדי צעקות מתוך שינה, חלומות רעים בלילה, המון בכי. כפי שהסברתי, יועצת ההנקה לא ממש שיפרה את המצב וגם נוספה לכך פטריה שבה נדבקתי והפכה את כל עניין ההנקה לגיהנום. השיפור הראשון הגיע כשהתחלתי לשאוב ולתת בבקבוק, השיפור השני והמכריע הגיע לאחר המעבר לסימילאק - זה פשוט שיחרר אותי מתחושת האומללות שהיתה מנת חלקי בששת השבועות הראשונים: אין יותר תלות בלעדית רק בי, השינה שלו הפכה לארוכה ורגועה יותר, היה לי יותר זמן לדאוג לבית ולילדתי המקסימה והכל הסתדר. כן , כן, ברור לי שכעת אקבל תגובות נזעמות ממסיונריות ההנקה, אבל במקרה הזה זו היתה החלטה שקולה שלי ואני ממש שלמה איתה. וואו, יצא ארוך

lulyK

New member
אני בטוחה שלא תקבלי תגובות נזעמות

מאף אחת. גם אני התחלתי להרים ראש ברגע שהתחלתי לשאוב ולתת בקבוק. לא להצליח לתת אוכל לתינוק שלך זו תחושה איומה ואני לא מאחלת אותה לאף אחת.

1במיה

New member
תשובות וטיפ לסקר..../images/Emo13.gif

אחרי הלידה הראשונה הכל היה לי קשה לא הצלחתי להניק (טבעי זה בטח לא..)התפרים כאבו, לא הצלחתי להבין למה היא בוכה (היא סבלה מעווית מעיים) חוסר שינה חירפן אותי ובעלי לא עזר לי אפילו טיפה.. אחרי הלידה השניה כבר התרגלתי לא לישון(הבכורה התחילה לישון רצוף רק בגיל 2) ההנקה הלכה לי מן ההתחלה (הפסקתי עכשיו) לא תפרו אותי ובכלל הקטנטונת ילדה כל כך טובה שאני מרגישה (בהשוואה לבכורה) שאני בגן עדן טיפ- לקחת עזרה מכל מי שמציע (אין לא נעים) אם אתן מניקות לשאוב להזמין ביבי סיטר ולמרות חוסר השינה לצאת בזוג לאכול/לסרט.. לא יקרה כלום אם תעזבו את הזעטוט לכמה שעות להתאורר. חשובבבב להמשיך ולנסות לחיות בזוג אני אחרי הראשונה לא יצאתי עם בעלי לבד יותר מ3 חד' ועם השניה למרות שהנקתי אותה כבר אחרי שבועיים יצאנו בערב. עוד אם התינוק בוככה בלי הפסקה וללא סיבה נראית לעין לעזוב הכל לקחת את המפתחות ולנסוע באוטו עם מוסיקה (זה בשביל הכיף שלך..) הוא ישתוק ואת תנקי את הראש + אם אין רכב זה עובד גם עם עגלה האוויר ישתיק אותו בסופו של דבר ויאורר אותך.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעד כאן כולן נכנסו למאמר

שיש בו את התשובות של כולכן. אם מישהי עוד מעוניינת לרשום אז בשמחה לפני שאני מעבירה את המאמר למעיין.

מעיןבר

New member
היה לי מדהים!

נהניתי מכל רגע
הטיפול בה היה הרבה יותר מהנה משחשבתי. גם התמזל מזלי ובהתחלה היא ישנה המון מה שאפשר לי להיכנס די בהדרגה לחיים של טיפול בתינוק. ההמלצות שלי - להתכונן כמה שיותר לקראת הלידה ע"י העזרות בסיפורים של חברות וספרים. להודיע מראש שלא מקבלים ביקורים פרט לשעות הביקור של ביה"ח ואח"כ לא מקבלים בבית ולשריין עזרה לימים הראשונים לצורך החלמה.

cookie1

New member
לי הכי קשה היה המחסור בהמוגלובין !!

שוחררתי הביתה עם המוגלובין 7.2 (7 זה כבר עירוי דם...). הבעיה היתה שלא היה לי מושג מה זה אומר. סה"כ הרגשתי נפלא, הייתי מבסוטה מהאמהות וההנקה ולא היו לי תפרים, אבל כל פעם שניסיתי ללכת 50 מטר זה נגמר בבכי היסטרי שלא היה לי ברור ממה הוא נובע בדיוק. היה לי מאד קשה עם העובדה שלא חזרתי מיד להיות מה שהייתי לפני. שתבינו שגם להתכופף ולאסוף כביסה לסל גרם לי סחרחורות איומות והייתי מוצאת את עצמי יושבת על הרצפה ובוכה. זה גורם לתשישות איומה שבאה לידי ביטוי בכל דבר. למזלי אמא שלי (מורה) היתה מגיעה די הרבה כי בדיוק התחיל חופש חנוכה, וזה אומר שהיא בישלה וגם היה לי עוזר בית שניקה , כך שבאמת אין לי מה להתלונן. כמובן שאחרי חודש הכל נראה הרבה יותר טוב וגם ההמוגלובין חזר להיות 13.8 ושבתי לחיים
טיפים ? - עדיף שיהיה רכב צמוד כי אותי מה שהטריף אחרי התקופה הראשונית, הוא שלא הייתי ניידת. גם כך היה חורף קשה, אז עוד להיות תקועה בבית בגלל שאין רכב היה ממש בלתי נסבל. זה הגיע למצב שלקחתי את יובל בסלקל + תיק ענק ונסעתי ברכבת למעלות להורים ביום חורף סוער. טיפ נוסף - להשאר בפורומים
, זה מה שחיבר אותי ל"עולם החיצון".

למעלה